Jump to content

Ερώτηση για μνήμες και ρεύμα

apostolis159

Recommended Posts

[MENTION=17242]apostolis159[/MENTION] postare λίγο απο το cpu-z τις πληροφορίες απο τον επεξεργαστή σου.

edit: Δοκίμασε να βάλεις 8-8-8-24 όπως έκανες πριν αλλά τώρα άλλαξε και το tRFC απο 15 βάλτο 72. Μην ξεχάσεις το Command rate στο 2T.

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

απο οτι παρατηρησα τωρα εαν δεν κανω λαθος ο κατασκευαστης λεει για το Mobo σου οτι στα 1600 πεζει μονο OC.

ECS Web Site

μπορει να το επιβεβαιωση και καποιος πιο εμπειρος ?

Τι εννοεις?:nothing:

οτι η μνημες θα πρεπει να ανεβενουν τοσο ψηλα μονο οταν ανεβει κ το FSB Freq. μπορει ομως να ειμαι και λαθος δεν εχω καθολου εμπειρια απο Intel k OC.

ΕΙμαι AMD φαν εγω :p.

Edit: για δοκιμασε να της σεταρεις απο bios στα 1333Mhz με ολες της ρυθμισεις auto μηπως κλειδωσουν εκει.

Τις έβαλα στα 1333.

Το clock παραμενει 533 και τα timings 8-8-8-19.:slap:

unleduq.png

Ζεν σελει :man_in_love:

παμε δοκιμη το bios update ????

Πες αληθεια τωρα.

Το γουσταρεις να παιδευεσαι χωρις κανενα λογο ετσι?

χαχαχα! παίζει να έχεις και δικιο(που έχεις δήλαδη)!:p

Μηπως ξέρεις αν ισχύει αυτο που ειπε ο Sup3RvisoR? Δηλαδή οτι οι μνήμες μπορουν να ανεβουν τοσο ψηλα μονο αν ανέβει και το FSB freq.?

[MENTION=14499]Sup3RvisoR[/MENTION], από bios update δεν έχω ιδέα...:help:

Κοιτα αν το εχεις auto , ανεβαζοντας το fsb του cpu θα ανεβει και το frequency των μνημων (χαλαρονοντας βεβαια και τα timings οποτε ξανα 0 διαφορα)

Στη δικη μου μητρικη μπορω βεβαια και βαζω σχεδον οτι frequency θελω , ανεξαρτητα απ το bus speed - που και παλι δεν εχει νοημα μιας και απ το διαυλο περναν συγκεκριμενα δεδομενα.

Ειναι σαν να εχεις μια σωληνα που να περναν τα δεδομενα , και μετα η σωληνα να διπλασιαζεται.

Οσο και να φαρδυνεις τη σωληνα παρακατω , δε θα περασουν περισσοτερα δεδομενα , αφου εχει χαμηλομενη ροη απο παραπανω.

Τωρα για τη δικη σου μητρικη δε ξερω - δεν εχω ασχοληθει με gigabyte μεχρι τωρα.

Απο βδομαδα θα μου ρθει το pc του gio , οποτε πιθανον να μπορεσω να σου πω μια γνωμη αν ειναι παρεμφερη τα bios τους.

Αλλα οπως σου ειπα και εξαρχης , τσαμπα κουραζεσαι , και πλεον αρχιζεις και περνας σε επιπεδα μαζοχισμου.

Το μονο που αξιζει να κλοκαρεις σε ενα pc ειναι ο επεξεργαστης και κατα δευτερον η καρτα γραφικων - αν εχεις ψυξη της προκοπης βεβαια.

Ειναι τα μονο που θα καταλαβεις μια (μικρη εστω) διαφορα στην λειτουργια του συστηματος σου.

Τωρα απ τις μνημες , και να κερδισεις 10 δευτερολεπτα , απο μια ωρα encoding ή ενα fps (max) σε ενα game...δε θα ελεγα οτι αξιζει τα τοσα cmos που εχεις κανει.

Μια τελευταία λύση είναι να δοκιμάσεις να κάνεις o/c Απόστολε.

Perfomance level: Standard

DRAM Freq: 1066

Timing by SPD: Enabled

eXtreme memory profile: Standard

CPU-O/C FUNC: Enable

CPU-O/C FREQ: 160

PCI O/C FUNC: Disabled

Ratio CMOS Setting: 20

Auto Detect DIM/PCI Clk: Enabled

QPI FREQ. auto detect: Auto

CPU VOLTAGE: 1.26

IOH VOLTAGE: Disabled

CPU VTT VOLTAGE: +0.032V

DIMM VOLTAGE: +0.105V

SB VOLTAGE: Disabled

βάλε αυτά να δούμε τι θα γίνει, σε πάει τον επεξεργαστή 3,2 και τις μνήμες 1600 με αυτές τις ρυθμίσεις.

Και μην ανυσηχείς τόσο πολύ έτσι και αλλίως είναι trick των εταιριών να λένε 1600 αλλά στην πραγματικότητα αυτό που εννοούν είναι ότι αντέχει άφοβα o/c στην συχνότητα αυτήν.

Και αν δεν clear CMOS πάλι?:...:

Edit: Εννοεις 1600 και όχι 1066 στο DRAM Freq, η σωστό είναι?

Offtopic: To clear CMOS το μόνο που κάνει είναι reset τις ρυθμίσεις του bios και τις επαναφέρει στις εργοστασιακές? Έχει κάποιο αντίκτυπο στο bios/mobo?

Λοιπόν δοκίμασα και παλι δεν ανοιγε. Τελος. Τα παρατάω, να πάει να πνιγει!:fist:

Δικιο είχε ο Narzul, ποιος τον άκουγε ομως?:tomato:

Με 200 fsb οι μνημες στο auto θα παν 1600 και ο επεξεργαστης 4γιγα

Ψηστο :p

αντέχει και τα 4 γιγα άνετα ο 920 :shout:

Απόστολε δλδ ότι αλλαγή πας να κάνεις στο BIOS για o/c μέχρι τώρα δεν postarει καν ο υπολογιστής? Τόσο χάλια είναι η συγκεκριμένη μητρική στο θέμα overclocking?

αντέχει και τα 4 γιγα άνετα ο 920 :shout:

Απόστολε δλδ ότι αλλαγή πας να κάνεις στο BIOS για o/c μέχρι τώρα δεν postarει καν ο υπολογιστής? Τόσο χάλια είναι η συγκεκριμένη μητρική στο θέμα overclocking?

Έλα ντε? Όποτε δοκίμασα(αυτες τις μέρες μονο, δεν το έχω ξαναδοκιμασει) να αλλάξω ρευματα κλπ, δεν...:fist: Απ' οσο θυμάμαι, δεν είναι και για τρελο oc, αλλα αντέχει, δεν είναι τερμα μαπα..:...:

• 2 weeks later...

Λοίπον , παρόμοιο πρόβλημα με μνήμες για αυτό είπα να μην ανοίξω νέο thread...έχουμε και λέμε: Έχω αυτές τις μνήμες αυτό το M/B με έναν phenom ii 965 BE.Τι γίνετε τώρα...Οι μνήμες υποτίθετε δουλεύουν στα 1600 dual. Όταν τις βάζω από το BIOS στα 1600 , στα windows με cpu-z τις βλέπω κανονικά με τα σωστά timings (χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στο bios όλα Auto έκτος του οτι τις έχω δηλώσει 1600). Το σύστημα φαίνετε stable , άλλα...μόλις τρέχω prime μετά από 5 λεπτά το σύστημα παγώνει , και μετά από 5-6 power off - reset ξαναξεκινάει.Μόλις τις βάζω (bios) sto 1333 όλα κομπλέ : Prime για περίπου 2 ώρες χωρίς το παραμικρό . Είδα μετά και αυτό (που έπρεπε να το είχα δει πριν αγοράσω μνήμες) και λέω μήπως είναι θέμα ασυμβατότητας μνημών...Μήπως κάνει κάτι λάθος ή πάω για άλλες μνήμες????

CPU max. temp και στις δύο περιπτώσεις 48C-53C

Το σκέφτηκα αλλά οι συγκεκριμμένες παίρνουν μέχρι 1.50V (από τα specs). Θα στείλω και screens με λεπτομέρειες μόλις πάω σπίτι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.