Μ@rk Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2011 Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα έτοιμο nas home server για του εξής λόγους: 1) Για διαχείρηση αρχείων από οποιοδήποτε σημείο βρίσκομαι(μέσω internet). 2) για ΒΤ client. Έχω καταλήξει στα qnap TS-112 Turbo NAS, Dlink ShareCenter Pulse & NETGEAR STORA (DISKLESS)..Ποιο θα προτείνατε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 14, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2011 To qNap παίρνει μόνο έναν δίσκο και είναι ακριβό γι'αυτά που προσφέρει.Το Dlink το έχω και με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο, 63 λίρες από Amazon παρέα με 2 Samsung 2Tb Ecogreen, έχω 4Tb NAS με λιγότερα από 200 ευρώ.Για το Netgear δεν έχω άποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Ιούνιος 14, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2011 Ωραία μάλλον πάω για D-link..έχει και καλή τιμή! Απο επιδόσεις του ethernet είναι καλό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 14, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2011 Πιάνω 40-50Mb/sec ανάγνωση και 20-25Mb/sec εγγραφή μέσα από Gbit switchάκι της 3Com και με τους δίσκους σε RAID1.Δεν είναι και το ταχύτερο αλλά για streaming είναι αφρός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Ιούνιος 17, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2011 Ωραία..κάτι τελευταίο που ενδιαφέρει και περισσότερο..μέσω internet η πρόσβαση(από άλλο χωρο) είναι καλή? Γιατί το θέλω περσσότερο για να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου όπου και αν βρίσκομαιΣε ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 17, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2011 Ωραία..κάτι τελευταίο που ενδιαφέρει και περισσότερο..μέσω internet η πρόσβαση(από άλλο χωρο) είναι καλή? Γιατί το θέλω περσσότερο για να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου όπου και αν βρίσκομαιΣε ευχαριστώΔεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά φαντάζομαι ότι εξαρτάται από τις συνδέσεις internet (upload κυρίως) που έχεις στα 2 αυτά μέρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Ιούνιος 17, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2011 εχω το Netgear readynas με 2χ1τερα σε raid0.Eιμαι πολυ ευχαριστημενος για home καταστασης backup/streaming ολα σουπερ,ο ενσωματωμος bt client καλος ,ο Transmission που μπαινει σαν plugin αψογος για 24/7 download. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Ιούνιος 21, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2011 [MENTION=129]Chosen[/MENTION]..το παρείγγειλα! Άντε να έρθει να σας πω εντυπώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 21, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2011 Είναι ωραίο NASάκι. H επιλογή που έχει να σβύνει τους δίσκους με βολεύει πολύ, αλλά κάποιοι άλλοι με PS3 και XBOX360 τους δημιουργεί πρόβλημα και το απενεργοποιούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μ@rk Ιούνιος 21, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2011 Είναι ωραίο NASάκι. H επιλογή που έχει να σβύνει τους δίσκους με βολεύει πολύ, αλλά κάποιοι άλλοι με PS3 και XBOX360 τους δημιουργεί πρόβλημα και το απενεργοποιούν...και τίμιο:clap: Τα υπόλοιπα είχαν μεγάλη διαφορά στην τιμή και δε νομίζω ότι αξίζει... Οι κονσόλες γενικότερα έχουν θεματα με hybernation των συσκευών που συνεργάζοντε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 26, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2011 Πήρα το d-link και ειμαι αρκετα ευχαριστημένος, η μονη παραφωνία ειναι η φασαρία που κανει το ανεμιστηρακι του...Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως μπορώ να συνδεθώ μεσω ftp? Εκανα λογαριασμό στο dlinkddns.com και περασα στο modem το ddns.Στο filezilla τι ρυθμίσεις πρέπει να βαλω για να συνδεθώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Ιούλιος 27, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2011 γλυκάθηκες μαρή με το synology? Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιούλιος 27, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2011 Με παρέσυρες παλιόπαιδο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Ιούλιος 27, 2011 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2011 Με παρέσυρες παλιόπαιδο! Χαρά για σένα το γράφει αυτό, δήθεν τον παρασύρουν άλλοι σε αγορές... αφού εσύ είσαι το ζιζάνιο...... έχεις βουλιάξει όλη την Εύβοια να αγοράζει μπλιμπλικια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pargotzi Ιούλιος 27, 2011 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2011 Συμφωνώ απόλυτα! Είμαι παθών! Για ένα απλό συστηματάκι ξεκίνησα για σερφάρισμα και κατέληξα με αυτό της υπογραφής! Είναι παλαιοχαρακτήρας και αλήτήριος τύπος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Ιανουάριος 13, 2012 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Sorry για το bump αλλά ενδιαφέρομαι κι εγώ για ένα φτηνό value-for-money NAS κουτί και ψάχνοντας έπεσα πάνω στο thread. Το DLink σε τιμή λιγότερη από 100 ευρώ μοιάζει ιδανικό, ειδικά απέναντι στις λύσεις qnap και synology που είναι πανάκριβες. Το θέλω για να το έχω συνδεδεμένο πάνω στο ασύρματο router μου και να μπορεί να στριμάρει 1080p στον wireless media player που έχω συνδεδεμένο στο home cinema και divx στο laptor (πάλι μέσω wireless). A, εννοείται και να κατεβάζει torrents 24/7 !! Εξακολουθεί να είναι η καλύτερη λύση το DLink ή έχουν αλλάξει τα κόζα ? Υπάρχει κάτι καλύτερο, ενδεχομένως με 4 θέσεις για δίσκους αλλά σε εξίσου προσιτή τιμή ? Και, βασικές ερωτήσεις που αφορούν την δική μου περίπτωση και το εν λόγω : 1) Υποστηρίζει απρόσκοπτα δίσκους WD Green 3TB ή μέχρι 2ΤΒ ? 2) Από ταχύτητες όταν είναι συνδεδεμένο πάνω στο wireless router τι λέει ? Στριμάρει χωρίς πρόβλημα 1080p σε wireless media player ? Thanks ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Ιανουάριος 18, 2012 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2012 Ουδείς από τους κατέχοντες δεν μπορεί να δώσει info σχετικά με το DNS-320 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksot Ιανουάριος 18, 2012 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2012 Στα καινούρια firmware υποστηρίζει 3ΤΒ, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάποιον δίσκο 3ΤΒ στο δικό μου για το επιβεβαιώσω.Για torrents έχω περάσει transmission( σχετικά εύκολη η εγκαταστασή του) και είναι κομπλέ.Με ασύρματο media player δυστυχώς δεν το έχω δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 18, 2012 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2012 Μια λύση που ίσως θέλεις να κοιτάξεις είναι και ο HP Microserver:HP ProLiant MicroServer series Small & Medium BusinessΔεν το λες ακριβώς φτηνό, αλλά έχει αρκετό χώρο για δίσκους, και πολύ καλύτερο επεξεργαστή για parity calculations ή ακόμα και για να τρέχεις τις υπηρεσίες σου, torrents, ftp, web server κλπ.Του βάζεις από πάνω κάποιο ελεύθερο λογισμικό για NAS, όπως FreeNAS ή unraid και είσαι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Ιανουάριος 18, 2012 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2012 Μια λύση που ίσως θέλεις να κοιτάξεις είναι και ο HP Microserver:HP ProLiant MicroServer series Small & Medium Business Δεν το λες ακριβώς φτηνό, αλλά έχει αρκετό χώρο για δίσκους, και πολύ καλύτερο επεξεργαστή για parity calculations ή ακόμα και για να τρέχεις τις υπηρεσίες σου, torrents, ftp, web server κλπ. Του βάζεις από πάνω κάποιο ελεύθερο λογισμικό για NAS, όπως FreeNAS ή unraid και είσαι μια χαρά. Για το συγκεκριμένο μοντέλο είχε για μήνες κάποια προσφορά για 100 λίρες cashback. που σημαίνει αγοράζεις το σερβερ και μετά στέλνεις την απόδειξη στην ΗΡ και σου στέλνει τα λεφτά. Συνάδελφος το είχε πάρει για σπιτικός σερβερ και έχει μείνει πολύ ευχαριστημένος. Αν έπαιρνα κάτι τέτοιο θα αφόραζα για να βάλω ένα Virtual Machine για NAS και να έχω και δυνατότητα να στήνω VMs χωρίς κάποιο άλλο σερβερ. Just a thought. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.