Jump to content

Περίεργη Μαύρη BSOD σε Windows 7

mojiro

Recommended Posts

Σήμερα ενώ όλα ήταν καλά, αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση οδηγών στην pcix-nvidia μου (9400gt) ...

Μετά το install, κάνω reboot, βλέπω το loading screen και μετά μαυρίλα αντί για την login screen.

Μπαίνω με safe mode κανονικά, ξηλώνω τους οδηγούς και reboot. Όλα οκ, και τα windows να περνάνε default drivers για την nvidia. Reboot και πάλι μαυρίλα...

Αλλάζω vga βάζω μία pcix-ati, 1ο boot χωρίς drivers ok, 2o boot με default drivers not-ok....

Βρίσκω μία αρχαία pci με SIS chip, το σκηνικό ίδιο...

Να σημειωθεί, πως το "εφέ", δοκιμάστηκε τόσο με vga όσο και με dvi. Και στις 2 περιπτώσεις σήμα στην οθόνη φτάνει, ενώ είναι και το αναμενόμενο (πχ στη dvi 1920x1080 60Hz 32bit)

Πέρα από αυτά τα κουλά... δοκίμαζα παράλληλα και μέσω δικτύου να δω τι μπορώ να κάνω.

Remote Desktop, έπαιξε κανονικά! ωστόσο δεν έχεις πρόσβαση στο nvidia panel όταν είσαι με remote desktop. Για δοκιμή απενεργοποίησα την login screen, αλλά τα ίδια.

Team Viewer, έδειχνε την login screen με σπασίματα. Πχ έδειχνε μόνο τα μέρη πάνω από τα οποία περνούσε το (local) mouse. Με ανενεργή την login screen, είχα απόλυτη μαυρίλα, αλλά όταν κουνούσα το mouse, αυτό άλλαζε σε βελάκι ή χεράκι (έχω το rss gadget στο desktop).

VNC, μαύρη οθόνη και εδώ, δε το έψαξα καθόλου. Υποθέτω ότι θα κάνει τα ίδια με το Team Viewer.

Στο google έχω ψάξει τα άπειρα. Ένα shellfix δεν έχει καμία σχέση με εμένα, εγώ δε βλέπω ούτε mouse. Έχω σκανάρει με spybot και avira αλλά βρήκαν 1-2 προβλήματα χωρίς κάτι τραγικό ανάμεσα τους. Κοίταξα λίγο τον event viewer και δεν είδα κάτι προφανές. Δυστυχώς rollback δε μπορώ να κάνω. To repair δεν βρήκε κάτι, ενώ τέλος σήμερα είναι αργία και το τηλεφωνικό support της MS δεν δουλεύει :wall:

αυτά... καμιά ιδέα πριν το format ?

Ένα φιλαράκι μου είχε μία GT220 που απο τότε που την είχε πάρει, κάπου μέσα στο 2009, δεν είχε κάνει ποτέ update τους drivers και είχε αυτούς που έδινε το cd της κάρτας (κάπου στους 170.xx). Όταν πήγε να την κάνει update πριν κάνα μήνα στην επανεκίνηση σαν και σένα το μόνο που έβλεπε ήταν μάυρη οθόνη και το φωτάκι απο τη οθόνη του ήταν στο πορτοκαλί (power save).

Η κάρτα δεχότανε μόνο τους drivers που έρχονταν με την συσκευασία της κάρτας και κανέναν άλλον! Την δοκιμάσαμε και στον δικό μου pc και πάλι το ίδιο πρόβλημα είχε, και στο δικό του δοκιμάσαμε την δικιά μου και έκανε κανονικα update. Αποτέλεσμα ήταν να την πάμε στο Multirama (εντός εγγύησης ήτανε) και μας φέρανε μια καινούργια GT220 που έκανε κανονικά τα last updates της nVidia.

Άλλη οθόνη έχεις να δοκιμάσεις μήπως? Η οθόνη σου μπαίνει σε αναμονή όταν βλέπεις την μαυρίλα?

Δοκίμασε να κάνεις και μία Επαναφορά συστήματος πριν το update αν μπορέσεις να δεις τι θα γίνει

έκανα αρκετά σήμερα και έχω κουραστεί...

επαναφορά δε μπορώ να κάνω, δεν είχα κρατήσει backup...

η οθόνη δε μπαίνει σε αναμονή, τόσο σε vga όσο και σε dvi, με όλες τις κάρτες δέχεται κανονικά σήμα, πατώ info και το επαληθεύω

από ότι έχω καταλάβει, κάτι έχει χαλάσει σχετικά με τα γραφικά από την πλευρά των windows και όχι της κάρτας γραφικών

για αύριο έχουμε,

1) τηλέφωνο στην microsoft

2) δοκιμή επανεγκατάστασης από πάνω

3) format ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.