Divine Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2011 Εχω ενα laptop και χθες συνδεσα τον εξωτερικο μου δισκο. Ολα καλα ηταν χθες, το αποσυνδεσα τον εξ. δισκο απο το laptop, και πρωι που ανοιξα το laptop δεν μπορουσα να μπω στα Windows (Vista), εγραφε σε μια μαυρη οθονη:File:\Boot\BcdStatus:0xc00000e9και δεν μπορουσα να μπω στα Windows. Εκανα restart το laptop και τωρα δεν μου το βγαζει καθολου αλλα δεν μπαινει καν στα windows, μονο μια μαυρη οθονη μου δειχνει και τιποτα...Εκανα Start-up Test την system memory και μου το εβγαλε OK, αλλα στο Primary Hard Disk Self Test μενει συνεχεια στο 00% Complete και μου βγαζει μυνημαReplace Hard Disk 1 Smart CheckHard Disk SMART Passed.Καμια βοηθεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Ιούνιος 13, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Για δοκίμασε:Method 1: Use the Windows Recovery Environment (WinRE) to run System Restore======================================================1. Insert the Windows Vista installation disc into the disc drive, and then start the computer. 2. Press a key when the message indicating "Press any key to boot from CD or DVD …". appears.3. Select a language, a time and currency, and a keyboard or input method, and then click Next. 4. Click Repair your computer. 5. In the System Recovery Options dialog box, choose the drive of your Windows installation and click Next 6. At the System Recovery Options Dialog Box, click on System Restore.7. Follow the System Restore Wizard instruction as usual and choose the appropriate restore point.8. Click Finish to restore the system.Method 2: Startup Repair from the Windows Recovery Environment (WinRE)======================================================1. Insert the Windows Vista installation disc into the disc drive, and then start the computer. 2. Press a key when the message indicating "Press any key to boot from CD or DVD …". appears.3. Select a language, a time and currency, and a keyboard or input method, and then click Next. 4. Click Repair your computer. 5. In the System Recovery Options dialog box, choose the drive of your Windows installation and click Next. 6. At the System Recovery Options Dialog Box, click on Repair your computer.7. (Click the operating system that you want to repair), and then click Next.8. In the System Recovery Options dialog box, click Startup Repair.Τον έχεις συνδεδεμένο και προσπαθείς να μπεις τώρα ή όχι ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούνιος 13, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Δοκίμασε με το win vista dvd το repair που λέει και ο mos. Το είχα πάθει και εγώ μια φορά αυτό όταν είχα συνδέσει εξωτερικό hdd, το pc τον έβλεπε σαν πρώτο σκληρό και προσπαθούσε να bootarei απο αυτόν και ας ήταν αποσυνδεμένος. edit: Απο την ταχύτητα έφυγαν μαζί τα ss Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Ιούνιος 13, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 MOSPlease, nothing to do with Kate Moss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 13, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 ΟΚ, θα προσπαθησω αργοτερα.MOS, ειχα συνδεδεμενο τον εξ. και ειδα πως δεν γινοταν, και τον εβγαλαν αλλα και παλι δεν γινοταν.Δηλαδη τωρα και καλα προσπαθει να bootαρει απο τον εξ. σκληρο? Δεν γινετε να το αλλαξω αυτο απο τα BIOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Ιούνιος 13, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Γίνετε, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, αρκεί το boot να είναι ακόμη εκεί που ήταν.Μπες στο bios και δες τις ρυθμίσεις για σειρά προτεραιότητας των δίσκων και ποιοι έχουν οριστεί !!Πολύ πιθανόν να το λύσεις και έτσι το πρόβλημα σου !! Αυτό το πράγμα δεν έχω καταλάβει γιατί αλλάζει κάποιες φορές χωρίς την εποπτεία του χρήστη και στα 7αρια μου το έχει κάνει !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 13, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Αυτο με τη σειρα προτεραιοτητας δεν ξερω πως να το δω.Αμα κανω τις ρυμθυσεις στο BIOS, τα κανω Default, θα γινει τιποτα?Οταν παω να μπω με safe mode, μου κανει loaded μια ολοκληρη λιστα:\windows\system32\drivers\cd.rom.sys...και πολλα αλλα στο\windows\system32\drivers\disk.sys σταματαει και δεν συνεχιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Ιούνιος 13, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 κάντου Repair καλύτερα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 13, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Οταν παταω F8 στην εκκινηση για να μου βγαλει λιστα με Safe Mode, Repair your PC, οταν διαλεγω το Repair your PC, μονο μια μαυρη οθονη εμφανιζετε και δεν γινετε τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Ιούνιος 13, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Κάνοντας αυτά τα βήματα στο ποστ 2 ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 13, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Α οχι, το CD των Vista το εχει ο ξαδελφος μου, εγω εχω μονο των XP απο το PC. Αμα δε γινει με κανενα απο αυτους τους τροπους, πιστευεις οτι με format θα διωρθωθει το προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιούνιος 13, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 χωρίς τον εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο ,το ''primary hard disk test'' από το bios τρέχει? εξακολουθεί και σου λέει replace hard disk ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούνιος 13, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Τι μοντέλο laptop έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 13, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Jumex, το primary hard disk test δεν τρεχω με τιποτα, στο 00% ειναι συνεχεια και στις 2 περιπτωσεις.HP Pavillion dv5 εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Ιούνιος 13, 2011 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Αυτο με τη σειρα προτεραιοτητας δεν ξερω πως να το δω.Μπες στο BIOS και πήγαινε:1)Advanced BIOS Features > Hard Disk Boot Priority > στην θέση 1 βάλε τον δίσκο που έχει το λειτουργικό.2)Ξανά στο Advanced BIOS Feature > first boot device > βάλε το "cd-Rom".3)Ξανά στο Advanced BIOS Feature > second boot device > βάλε το "Hard Disk".Στο BIOS με "enter" πηγαίνεις μπροστά (ή επιλέγεις αυτό που θέλεις) και με "esc" πηγαίνεις προς τα πίσω (ή ακυρώνεις κάτι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούνιος 13, 2011 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Για να μπεις στο BIOS νομίζω στα HP είναι το F1 key ή πάτα ESC στο HP Logo για να δεις ποιο είναι το σωστό key για να μπεις στο BIOS. Μετά άμα δεν βρίσκεις κάπου "Αdvanced BIOS features" όπως λέει και ο popeye, ίσως σε έχει "System Configuration" καρτέλα και απο εκει πας"Boot Options". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιούνιος 13, 2011 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Jumex, το primary hard disk test δεν τρεχω με τιποτα, στο 00% ειναι συνεχεια και στις 2 περιπτωσεις.HP Pavillion dv5 εχω.Ο εσωτερικός δίσκος μάλλον έχει πρόβλημα...και να κάνεις επιδιόρθωση λειτουργικού ,μετά από λίγο καιρό θα σου παρουσιάσει πάλι πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 13, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Πηγα στο Boot order και τα εβαλα με αυτη τη σειρα αλλα και παλι, μονο την μαυρη οθονη δειχνει.Internal CD/DVD ROM DriveNotebook Hard DriveUSB FloppyUSB Diskette on Key/USB Hard Drive!Network AdapterΚαι παλι που το δοκιμασα, στο \windows\system32\drivers\disk.sys εχει προβλημα απ' οτι φαινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Ιούνιος 13, 2011 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Μάλλον ο δίσκος μου μυρίζει προβληματικός, έχεις κανένα cdaki τύπου Hiren να κάνεις κανένα τεστακι να δεις τι παίζει, αν μπορέσεις και τον βγάλεις ακόμη καλύτερα να τον δεις πάνω σε έναν σταθερό !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούνιος 13, 2011 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2011 Βρες τα vista και προσπάθησε να κάνεις repair, εκτός και αν θες να βάλεις τα xp που τα έχεις και πρόχειρα. Άν πάλι έχεις τέτοιου είδους προβλήματα με τον δίσκο, τότε φταίει ο δίσκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.