Jump to content

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ME PC

ganja

Recommended Posts

το τρεχω χωρις καμια ρυθμιση απο το bios ειχα βαλει boost cpu perfomance

Αυτό ακούγεται σαν overclocking.Γύρνα το BIOS στα default settings(είναι ένα από τα F κουμπιά όταν είσαι στο BIOS)

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply
αλάξετες θέση dim3,dim4

φτανει μεχρι την επιφανεια εργασιας το ποντικι κουνιεται..μολις παει πανω απο το task bar(δηλαδη την μπαρα με το start button??) κολλαει τελειως τωρα το τρεχω σε safe mode..

Αυτό ακούγεται σαν overclocking.Γύρνα το BIOS στα default settings(είναι ένα από τα F κουμπιά όταν είσαι στο BIOS)

το χα κανει

λοιπον εχω μπει σε safe mode και το pc λειτουργει κανονικα.. αλλα με τις μνημες στις θεσεις 3,4 τι μπορω να κανω τωρα για να καταλαβω τι φταει? υποψην το μεγαλυτερο στικακι ποιυ εχω ειναι 2gb

σορυ αλλα επειδη τρεχο αυτη την στιγμη δοκιμασε σε παρακαλω εκτος windows το memtest στης θεσης που εχεις της μνημες τωρα κ καλυτερα σε καθε θεση ξεχωριστα καθε 1.για να δουμε τη γινεται εκει.και περιμενω αποτελεσματα να μας πεις.

σορυ αλλα επειδη τρεχο αυτη την στιγμη δοκιμασε σε παρακαλω εκτος windows το memtest στης θεσης που εχεις της μνημες τωρα κ καλυτερα σε καθε θεση ξεχωριστα καθε 1.για να δουμε τη γινεται εκει.και περιμενω αποτελεσματα να μας πεις.

λοιπον πηγα την μητρικη στο πλαισιο και ακομα δεν μου εχουν απαντησει...η καρτα γραφικων τρεχει κομπλε οπως και οι μνημεσ δοκιμασμενα....

συγνωμη που δεν εγραφα τοσο καιρο αλλα ετρεχα με το σχολειο

λοιπον πηγα την μητρικη στο πλαισιο και ακομα δεν μου εχουν απαντησει...η καρτα γραφικων τρεχει κομπλε οπως και οι μνημεσ δοκιμασμενα....

συγνωμη που δεν εγραφα τοσο καιρο αλλα ετρεχα με το σχολειο

ωραια δλδ η μνημες περασαν το memtest και δεν σου εβγαλαν κανενα σφαλμα ??

ωραια δλδ η μνημες περασαν το memtest και δεν σου εβγαλαν κανενα σφαλμα ??

λοιπον οι μνημες ειναι οκ και η μητρικη το ιδιο..πηγα τον επεξεργαστη στο πλαισιο και μου παν οτι ειναι στην εγγυηση στον αλλαζω αλλα ειχε παστα πανω και δεν μπορουσε να κανει κατι... πηγα σπιτι το καθαρισα εβγαλα την παστα και το δοκιμασα με αλλο cooler και βλεπω οτι ειναι πιο γρηγορο στο boot αλλα παλι κολλαει στο λογισμικο...

λοιπον οι μνημες ειναι οκ και η μητρικη το ιδιο..πηγα τον επεξεργαστη στο πλαισιο και μου παν οτι ειναι στην εγγυηση στον αλλαζω αλλα ειχε παστα πανω και δεν μπορουσε να κανει κατι... πηγα σπιτι το καθαρισα εβγαλα την παστα και το δοκιμασα με αλλο cooler και βλεπω οτι ειναι πιο γρηγορο στο boot αλλα παλι κολλαει στο λογισμικο...

λοιπον αποσυνδεσε δισκους / περιφερειακα κτλπ.

κατεβασε απο καπου αυτο το Cd : Download Hiren’s BootCD 14.0 | HBCD Fan & Discussion Platform

unzip it.

burn το ISO.

μετα boot απο το CD.στην πρωτη σελιδα με της επιλογες πας στο mini Windows xp.

οταν τελειωσει και σε βαλει μεσα στην επιφανεια η στο start menu ψαξε για ενα shortcut οπου λεει "Install Hardware Force"

μετα στην επιφανεια πας στο εικονιδιο Hirens (ειναι ενα γκριζο).

και τρεχεις το prime95 αστο 2 - 3 ωρες να δουμε τη γινεται με το pc αν ειναι πραγματι Stable η οχι.

γτ στην ολοι κατασταση με το hardware κατι δεν μ καθεται καλα εμενα στο mobo.

Edit : να εχεις το νου σου στο pc gia θερμοκρασιες.

λοιπον αποσυνδεσε δισκους / περιφερειακα κτλπ.

κατεβασε απο καπου αυτο το Cd : Download Hiren’s BootCD 14.0 | HBCD Fan & Discussion Platform

unzip it.

burn το ISO.

μετα boot απο το CD.στην πρωτη σελιδα με της επιλογες πας στο mini Windows xp.

οταν τελειωσει και σε βαλει μεσα στην επιφανεια η στο start menu ψαξε για ενα shortcut οπου λεει "Install Hardware Force"

μετα στην επιφανεια πας στο εικονιδιο Hirens (ειναι ενα γκριζο).

και τρεχεις το prime95 αστο 2 - 3 ωρες να δουμε τη γινεται με το pc αν ειναι πραγματι Stable η οχι.

γτ στην ολοι κατασταση με το hardware κατι δεν μ καθεται καλα εμενα στο mobo.

Edit : να εχεις το νου σου στο pc gia θερμοκρασιες.

ειχα κανει πριμε πριν του ξανακανω φορματ για κανα 4αωρο..και ηταν κομπλε τωρα που αλλαξα ψυκτρα δεν μου ανοιγει με τιποτα τα windows και τρωει διαφορα κολληματα απο πιο πριν ασ πουμε τρωει κολλημα μες στο bios δεν μπορω να κουνησω βελακια τιποτα μετα παω να επιλεξω λειτουργικο κολλαει στην μετρηση παει να φορτωσει το λειτουργικο κολλαει στο εκκινηση των windows...δεν αντεχω αλλο ετσι μου ρχετε να το πεταξω απο το μπαλκονι...:wall::wall::wall::wall::wall::wall:

Φίλε μου διαβάζω τόση ώρα αλλά δεν έχω καταλάβει εάν έχεις βάλει ως προτεραιότητα να μπουτάρι από το CD για να μπορέσεις να τρέξεις τα προγράμματα που σου έχουν πει τα παιδιά παραπάνω . Εγώ θα πω μνήμες ;)

πραγματηκα στο ολω μηχανημα σου κατι με το hardware ειναι πραγματικα off η στα τελευταια του.....

εφοσον η μνημες ειναι οκ.το mobo ειναι οκ.o δισκος ειναι οκ.

τοτε η το τροφοδοτικο σου τα εχει πεξει η ο επεξεργαστης.

ριξε μια ματια στης usb μηπως εχει στραβωσει κανενα pin και εκει γινεται ολω το γλεντι η σε κανενα keyboard/mouse PS2 και ξαναβγαλε ψυκτρα κ cpu κανε πολυ μα πολυ καλο ελεγχο στα pin του cpu μηπως ειναι κανενα στραβωμενο.και μετα αφου βαλεις παστα στον CPU τοποθετησε παρα μα παρα πολυ καλα και προσεκτικα την ψυκτρα....πραγματικα δεν μ παει αλλου το μυαλο.

δοκιμασες αυτο που σου ειπα με τα mini windows xp να bootaris απο το CD k οχι απο τον σκληρο δισκο ???

(κατα αναγκη βγαλε το SATA του δισκου για να ελενξουμε το υπολοιπο hardware).

το σκαλωμα στο bios στο κανι αμα αφησεις το pc σβηστο για περιπου 30 λεπτα να κρυωσει ??

πραγματηκα στο ολω μηχανημα σου κατι με το hardware ειναι πραγματικα off η στα τελευταια του.....

εφοσον η μνημες ειναι οκ.το mobo ειναι οκ.o δισκος ειναι οκ.

τοτε η το τροφοδοτικο σου τα εχει πεξει η ο επεξεργαστης.

ριξε μια ματια στης usb μηπως εχει στραβωσει κανενα pin και εκει γινεται ολω το γλεντι η σε κανενα keyboard/mouse PS2 και ξαναβγαλε ψυκτρα κ cpu κανε πολυ μα πολυ καλο ελεγχο στα pin του cpu μηπως ειναι κανενα στραβωμενο.και μετα αφου βαλεις παστα στον CPU τοποθετησε παρα μα παρα πολυ καλα και προσεκτικα την ψυκτρα....πραγματικα δεν μ παει αλλου το μυαλο.

δοκιμασες αυτο που σου ειπα με τα mini windows xp να bootaris απο το CD k οχι απο τον σκληρο δισκο ???

(κατα αναγκη βγαλε το SATA του δισκου για να ελενξουμε το υπολοιπο hardware).

το σκαλωμα στο bios στο κανι αμα αφησεις το pc σβηστο για περιπου 30 λεπτα να κρυωσει ??

δεν μπουταρει ουτε απο distro linux και ουτε απο cd bootable windows 7...την ψυκτρα την αλλαξα με καινουργια παστα τα πινακια τα κοιταξα οταν καθαριζα λιγη παστα που ειχε πεσει πανω και ειναι ισια ολα.Το Pc το εχω σε bench-table δεν ειναι μεσα στο κουτι...

Φίλε μου διαβάζω τόση ώρα αλλά δεν έχω καταλάβει εάν έχεις βάλει ως προτεραιότητα να μπουτάρι από το CD για να μπορέσεις να τρέξεις τα προγράμματα που σου έχουν πει τα παιδιά παραπάνω . Εγώ θα πω μνήμες ;)

δεν τα χω δοκιμασει ολα αλλα το boot απο cd το χω κανει συνεχεια οποτε δεν κολλαει το bios...

δοκιμασες με αλλο CD/DVD Drive ????

εχεις αλλο PSU για να κανεις μια δοκιμη ???

οταν λες δεν bootarei δλδ μενει στην μαυρη οθονη του bios λιγο πριν ξεκινησει να διαβαζει το CD ????

δοκιμασες με αλλο CD/DVD Drive ????

εχεις αλλο PSU για να κανεις μια δοκιμη ???

οταν λες δεν bootarei δλδ μενει στην μαυρη οθονη του bios λιγο πριν ξεκινησει να διαβαζει το CD ????

Μπαινει στο bios και κολλαει σε διαφορα σημεια του οχι μονο στην εκκινηση του cd ας πουμε αν πατησω να μπει στο bios θα μπει αλλα θα κολλησει μετα απο λιγο...

εμενα κατι μου λεει ισως για PSu και mobo.

αυτος / αυτη που σου ελενξαν το mobo σου ειπαν οτι ειναι οκ ???

κανε μια δοκιμη και αν εχεις καποιον φιλο η καποιο αλλο pc με το ιδιο socket και κανε σκατζα μονο το mobo αλλα με τον ιδιο CPU/PSU/RAM για να εισαι σιγουρος...

εγω ακόμη πιστεύω πως είναι μνήμες και πως πρέπει να κάνει μόνος του τεστ με το memtest

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.