Jump to content

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ME PC

ganja

Recommended Posts

Φίλε,είπες οτι εχεις κάνει 2 format αλλα μετα εχεις βάλει πάλι τα ίδια windows?..Δεν ενοώ Vista ή 7...ενοώ CD...δοκίμασε και με κάποιο άλλο cd...μπορεί να ακούγεται χαζό...αλλα και τα pc χαζά είναι...;) :fist:

απο αλλο cd ηταν τα δευτερα να δοκιμασω xp? και να κανω μετα απο πανω τα 7?

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Θερμοκρασίες φυσιολογικές, το cool n quiet πρέπει να είναι στο auto γι αυτό θα σφυρίζει το ανεμιστήρι σου. Βάλε (αν έχει) temperature target: 60oC και min fan speed: 50% οπότε έτσι θα σφυράει μόνο όταν ζεσταίνεται.

Οι μνήμες σου μου φαίνονται πολύ ύποπτες. Θα πρέπει να δοκιμάσεις με άλλες για να σιγουρευτείς οτι έχουν χαλάσει... (memtest δεν παίζει διότι κολλάει)

Τα παραπάνω τα γράφω θεωρώντας οτι ΔΕΝ έχεις κάνει overclocking και οτι έχεις το stock cooler.

Θερμοκρασίες φυσιολογικές, το cool n quiet πρέπει να είναι στο auto γι αυτό θα σφυρίζει το ανεμιστήρι σου. Βάλε (αν έχει) temperature target: 60oC και min fan speed: 50% οπότε έτσι θα σφυράει μόνο όταν ζεσταίνεται.

Οι μνήμες σου μου φαίνονται πολύ ύποπτες. Θα πρέπει να δοκιμάσεις με άλλες για να σιγουρευτείς οτι έχουν χαλάσει... (memtest δεν παίζει διότι κολλάει)

Τα παραπάνω τα γράφω θεωρώντας οτι ΔΕΝ έχεις κάνει overclocking και οτι έχεις το stock cooler.

σωστα θεωρεις αλλα μετα το φορματ ειναι ακομα χειροτερα απο πριν... πριν τουλαχιστον επεζες και το παιχνιδακι σου στην αρχη ηταν ΤΟ πισι τωρα ειναι σκατα....λετε να υπαρχει κανα θεμα με επεξεργαστη?

Οχι επεξεργαστής.

Υπάρχει κανένας γνωστός σου να δοκιμάσετε τις μνήμες σου ή να σου δώσει καμία άλλη μνήμη να δοκιμάσεις εσύ?

Οχι επεξεργαστής.

Υπάρχει κανένας γνωστός σου να δοκιμάσετε τις μνήμες σου ή να σου δώσει καμία άλλη μνήμη να δοκιμάσεις εσύ?

σε αυτο που ειμαι τωρα εχω ddr2 και σε αλλο Pc παλι ddr2 εχω εκεινο ομως εχει ddr3...και κανεις γνωστος μου δεν ειναι τοσο κοντα ωστε να τις δοκιμασω

θυμηθικα οτι ενας φιλος ειχε το ιδιο προβλημα αλλα αυτο μονο οποτε επαιζε παιχνιδια εκανε κανονικα ολα τα υπολοιπα ομως.. εγω ουτε να ξεκινησω τα windows καλα καλα..

edit εννοω με τις μνημες...

Δυστυχώς δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω, μέχρι να δοκιμάσεις με άλλες μνήμες.

Ίσως κάποιος άλλος συνφορουμίστας μπορεί να προτείνει κάτι άλλο?

Δυστυχώς δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω, μέχρι να δοκιμάσεις με άλλες μνήμες.

Ίσως κάποιος άλλος συνφορουμίστας μπορεί να προτείνει κάτι άλλο?

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου ..λογικα θα παρω της μνημες και θα τις πα ωστο πλαισιο και θα τους πω οτι δεν δουλεουν... αν δεν ειναι αυτο τι μπορει να ειναι γιατι 4 μηνες τωρα ολο προβληματα δημιουργει...

Αν οι μνήμες δεν έιναι ελλατωματικές, μετά κοιτάμε την μητρική και τέλος το τροφοδοτικό.

Δυστυχώς τα pc μας έχουν τις ιδιοτροπίες τους... Πρόσφατα έστειλα μητρική κ επεξεργαστη για rma και ήταν χαλασμένο τελικά 1 ντιμάκι μνήμης :wall:

Αν οι μνήμες δεν έιναι ελλατωματικές, μετά κοιτάμε την μητρική και τέλος το τροφοδοτικό.

Δυστυχώς τα pc μας έχουν τις ιδιοτροπίες τους... Πρόσφατα έστειλα μητρική κ επεξεργαστη για rma και ήταν χαλασμένο τελικά 1 ντιμάκι μνήμης :wall:

επεξεργαστης δεν πεζει να χει προβλημα?

Όπως είπα κ πριν δεν νομίζω.

Αν είχε θα κόλλαγε στο post λογικά.

ενας τυπος σε αλλο φορουμ μου πε να δοκιμασω να κανω μεμτεστ μεσω μιας distro απο ubuntu/linux... ισχυει?

ισχύει αλλά δεν ξέρω την διαδικασία . Στο windows memtest δεν σου έβγαλε πρόβλημα?

αφου δεν μπενει καν στα windows....

ενας τυπος σε αλλο φορουμ μου πε να δοκιμασω να κανω μεμτεστ μεσω μιας distro απο ubuntu/linux... ισχυει?

ναι μπορείς να το κάνείς ubuntu , μόλις σου ζητήσει να κάνει βοοτ από άλλες συσκευές πάτα κάτι και μετά θα σου έχει μια επιλογή test memory

LiveCD?action=AttachFile&do=get&target=804+Live+2+.png

Diagnose PC Hardware Problems with an Ubuntu Live CD

και μια που θα το κατεβάσεις δοκίμασε να το τρέξεις να δεις αν λειτουργεί (Try ubuntu without any changes to your computer), αν θες μπορείς να κατεβάσεις και το memtest σε bootable μορφή (Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip))

To seatools επίσης είναι bootable , για το Prime95 δεν ξέρω αν υπάρχει μόνο του, αλλά υπάρχει σίγουρα μέσα στο UBCD.

Εdit. Πάντως αφού δεν μπαίνει στα windows εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα κάποια κάποια βοοτ εργαλεία, αν δεν έβρισκα κάτι, μια linux live διανομή, αν έτρωγα σφάλμα μετά θα αφαιρούσα ότι περιττό hardware έχει πάνω το pc (Dvd rom, 2 + σκληρός κάρτες pci) θα άφηνα δλδ μόνο ότι χρειάζεται για να ανοίξει, cpu, μια ram (θα την δοκίμαζα σε όλα τα slot της μητρικής), vga και μετά σιγά σιγά θα έβαζα και τα υπόλοιπα, ίσως να βοηθούσε και ένα reset to bios αφαιρώντας την μπαταρία, αλλά μετά θα χρειαστεί να κάνεις ρυθμίσεις από το bios....περίμενε μπας και σου προτείνει κανένας άλλος τίποτα καλύτερο....

απο αλλο cd ηταν τα δευτερα να δοκιμασω xp? και να κανω μετα απο πανω τα 7?

Μπα δεν εχει σημασία τοτε...:hm: αυτο μόνο αν πειραματιστείς θα μαθεις τι έχει...

Γιατί άλλαξες το προηγούμενο τροφοδοτικό αλήθεια;Χάλασε;

Αν ναι ίσως πήρε και τίποτα μαζί του,πχ.κάρτα γραφικών.Οπότε δοκίμασε και με καμία άλλη κάρτα έτσι για να σιγουρευτείς.

Γιατί άλλαξες το προηγούμενο τροφοδοτικό αλήθεια;Χάλασε;

Αν ναι ίσως πήρε και τίποτα μαζί του,πχ.κάρτα γραφικών.Οπότε δοκίμασε και με καμία άλλη κάρτα έτσι για να σιγουρευτείς.

εχω καιρο να μπω και συγνωμη ποιυ δεν απαντησα! λοιπον συμφωνα με το πλαισιο οι μνημες ειναι κομπλε και οι δυο!το pc ειναι του μικρου μου αδερφου..αυτος πιστευε οτι ηταν θεμα τροφοδοτικου το κολλημα και εγω του ελεγα να μην το αλλαξει αλλα ξεροκεφαλιες...:wall: η καρτα γραφικων που εχει τωρα αλλαχτηκε μετα την αγορα του τροφοδοτικου ..το προηγουμενο τροφοδοτικο δουλευει μια χαρα ακομα δεν ειχε προβλημα δηλαδη...τωρα πιο μπορει να ειναι το πιθανο προβλημα?

μητρικη??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.