Jump to content

Huawei IDEOS X5

papatsonis

Recommended Posts

Μιας και πολλαπλασιαζόμαστε οι κάτοχοι του εν λόγω κινητού, καλό είναι να αρχίσουμε να μαζεύουμε τα ποστ κάπου, κατά το "ZTE Blade" thread :).

Εν αναμονή του ZTE Skate, το IDEOS X5, αποτελεί μια από τις τιμιότερες προτάσεις για όσους επιλέξουν το Android OS.

Με ποιότητα κατασκευής και hardware σαφώς ανώτερα του "φτωχού πλην τίμιου" Blade, σημαντικά χαμηλότερο δείκτη SAR και 188€ την ώρα που γράφεται το πόστ, μέχρι και ο πιο δύσπιστος χρήστης, πρέπει ήδη να έχει αρχίσει να βλέπει με "άλλο" μάτι αυτή την πρόταση. Πόσο μάλλον δε, τώρα που "ξύπνησαν" και στο modaco οπότε ελπίζουμε και αναμένουμε περαιτέρω υποστήριξη.

x5-6091.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες

Huawei IDEOS X5 - XDA Developers

και συνοπτικά μαζεμένα

Ultimate Guide to the Huawei U8800 - MODACO

Root γίνεται εύκολα με το SuperOneClick (όσο και με τα Z4Root και SuperBoot αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει τα 2 τελευταία)

Must have κατ'εμέ το resize στο data partition χρησιμοποιώντας τον χώρο από την εσωτερική 2gb "SD" (4gb είναι η συνολική ROM), όπου από 590mb (~500 διαθέσιμα), μπορείς να το μεγαλώσεις μέχρι και 2723mb θεωρητικά (2gb πάντως μου φάνηκαν υπέρ του δεόντως αρκετά, και έχω και άλλα ~640mb για εφεδρεία στο fat32 partition) καθιστώντας τα Link2SD/App2SD/etc περιττά

UPDATE ALERT!!! μέχρι να βρω τι και πώς "πηδ.,ξα" το partition table όταν πήγα να κάνω επαναφορά στο default, με το πιο πάνω εργαλείο, θα επιφυλλασόμουν να το χρησιμοποιήσω. (επανέφερα το default partition, κάνοντας την ίδια διαδικασία, και στο restore, δεν μπορούσε να κάνει φορματ το /data, κατόπιν είδα από linux ότι και τα 2 partition είχαν κάνει φτερά :S

update2 : πολύ πιθανό το πρόβλημα να προέκυψε από το original_partition.zip που είχε δώσει ο κινεζάκος, χθές το βράδυ, ανέβασε μια διορθωμένη έκδοση του stock partition.

• Replies 416
  • Created
  • Last Reply

Λεεεποοον..

Ερωτησεις γιατι στο αλλο φορουμ δε βρισκω προκοπη

1) σου εχει τυχει να πατας gallery και να μη σου εμφανιζει τους φακελους ; να πρεπει να ξαναβγεις και να ξαναμπεις ειτε μια φορα η αρκετες φορες μεχρι να εμφανισει φακελους ;

2) το "data enabled" συνηθως μετα απο ΠΟΛΥωρη χρηση (στην δουλεια κυριως) αν παω να το κανω enable δεν ανοιγει το data (ξερεις τα βελακια πανω) και αναγκαστικα θα χρειαστει ρεσταρτ.Σου εχει τυχει ; αλλα συνηθως μετα απο πολυ βαρια χρηση γινεται αυτο με ανοιξε κλεισε

3) το LGcamera free μου παρουσιαζει προβλημα στις φωτογραφιες που φαινονται στα windows.Καθετες μακροστενες.Μονο με photoshop / bridge ανοιγουν (αν και το thumbnail τους φαινεται οκ) Σου εχει τυχει ;

4)Backup μηνυματων / επαφων πως παιρνουμε ; Για ολικη επαναφορα ενδιαφερομαι..

5)Πως κανουμε ολικη επαναφορα κινητου (απο τις επιλογες ; Αυτο ειναι σαν φορματ η απλως επαναφορα στις αρχικες ρυθμισεις ;) Εγω θελω να φορτωσει το λειτουργικο παλι απο την αρχη

6)Αλλαζοντας Rom στην ουσια αλλαζουμε λειτουργικο συστημα.σωστα ; Android μεν , αλλα αλλιως προγραμματισμενο.σωστα ; Το android 2.3 ετσι θα περαστει ;

7) τι κερδιζω κανοντας root (και πως γινεται) το κινητο.Τι επιλογες μου δινει παραπανω ; Εμφανισημες ;

8) Μετα απο τετοια σκαλισματα , πως επαναφερω στην αρχικη του κατασταση το κινητο ; Δλδ το rom της wind , ωστε να μπορει να περαστει εγγυηση ;

9) εκτος απο wifi / bluetooth / data 3g / brightness τι αλλα "κολπα" υπαρχουν για μικροτερη καταναλωση ενεργειας ;

10) Αυτο με την μνημη που ειπες δεν πολυ καταλαβα.Αυξανεις την μνημη RAM ετσι ;Γιατι ξερω οτι εχει 2GB σαν SD και 512 για φορτωση προγραμματων (RAM) σωστα ;

11) ολα τα παραπανω..:p

1-5. Χμ...άμα δε σου απαντήσουν τα παιδιά θα το κοιτάξω αργότερα.

6. Ιδιο λειτουργικό - διαφορετική έκδοση/με tweeks κτλ. Φαντάσου το σαν τις εκδόσεις του linux. Από wind, τo πιο πιθανό είναι να κατεβάσεις ένα προγραμμα που συνδέεις το κινητό με το pc μέσω usb και κάνεις την αναβάθμιση. Πολύ εύκολο. Αλλά λογικά θα χρειαστείς την μαμά έκδοση της wind με αυτή την διαδικασία.

7. Φαντάσου σαν να δίνεις admin rights στον εαυτό σου. Κάποια πράγματα δε μπορείς να τα κάνεις αλλιώς. Π.χ. στο ideos το headphone volume είναι λίγο χαμηλό. Κάνεις edit ένα config αρχείο, και απο volume 60 το πας 70-80 κτλ. Αντιστοίχως κάποιες εφαρμογές απαιτούν root για να παίξουν.

8. Άμα χρησιμοποιήσεις το clockwork mod μπορείς να κάνεις backup της original rom. Έτσι όπως βάζεις κάποια custom, μπορείς να βάλεις την αρχική σου.

9. Underclock - άλλη rom - λιγότερες χαζομάρες που τρέχουν κτλ

10. Το κινητό έχει 512ΜΒ ram, 2gb εσωτερική SD και χώρο για εξωτερική. Οι εφαρμογές "γράφουν" μερικά πράγματα στα 512ΜΒ και άλλα στην SD. Σε μερικές εφαρμογές μπορείς να μεταφέρεις εξ'ολοκλήρου όλη την εφαρμογή στην SD.

4) SMS: "SMS backup"

contacts: μέσω gmail. Θέλεις σύνδεση στο ίντερνετ και να έχεις σετάρει το gmail account στη συσκευή. Μετά είτε από τις ρυθμίσεις είτε από τα contacs κάνεις συγχρονισμό.

Λεεεποοον..

Ερωτησεις γιατι στο αλλο φορουμ δε βρισκω προκοπη

1) σου εχει τυχει να πατας gallery και να μη σου εμφανιζει τους φακελους ; να πρεπει να ξαναβγεις και να ξαναμπεις ειτε μια φορα η αρκετες φορες μεχρι να εμφανισει φακελους ;

2) το "data enabled" συνηθως μετα απο ΠΟΛΥωρη χρηση (στην δουλεια κυριως) αν παω να το κανω enable δεν ανοιγει το data (ξερεις τα βελακια πανω) και αναγκαστικα θα χρειαστει ρεσταρτ.Σου εχει τυχει ; αλλα συνηθως μετα απο πολυ βαρια χρηση γινεται αυτο με ανοιξε κλεισε

3) το LGcamera free μου παρουσιαζει προβλημα στις φωτογραφιες που φαινονται στα windows.Καθετες μακροστενες.Μονο με photoshop / bridge ανοιγουν (αν και το thumbnail τους φαινεται οκ) Σου εχει τυχει ;

4)Backup μηνυματων / επαφων πως παιρνουμε ; Για ολικη επαναφορα ενδιαφερομαι..

5)Πως κανουμε ολικη επαναφορα κινητου (απο τις επιλογες ; Αυτο ειναι σαν φορματ η απλως επαναφορα στις αρχικες ρυθμισεις ;) Εγω θελω να φορτωσει το λειτουργικο παλι απο την αρχη

6)Αλλαζοντας Rom στην ουσια αλλαζουμε λειτουργικο συστημα.σωστα ; Android μεν , αλλα αλλιως προγραμματισμενο.σωστα ; Το android 2.3 ετσι θα περαστει ;

7) τι κερδιζω κανοντας root (και πως γινεται) το κινητο.Τι επιλογες μου δινει παραπανω ; Εμφανισημες ;

8) Μετα απο τετοια σκαλισματα , πως επαναφερω στην αρχικη του κατασταση το κινητο ; Δλδ το rom της wind , ωστε να μπορει να περαστει εγγυηση ;

9) εκτος απο wifi / bluetooth / data 3g / brightness τι αλλα "κολπα" υπαρχουν για μικροτερη καταναλωση ενεργειας ;

10) Αυτο με την μνημη που ειπες δεν πολυ καταλαβα.Αυξανεις την μνημη RAM ετσι ;Γιατι ξερω οτι εχει 2GB σαν SD και 512 για φορτωση προγραμματων (RAM) σωστα ;

11) ολα τα παραπανω..:p

1) πριν κάνω φορματ την καινούργια SD με το SD Formatter, σερνόταν τόσο πολύ που αντί για class 10 έμοιαζε με class 1... επίσης δοκίμασε να αυξήσεις την cache από 128kb σε 2048kb (αυτό προτείνουν σαν βέλτιστο πολλοί) με το SD Speed Increase

2) το πρόβλημα με το "3G" κλπ που λες, δεν μου το έχει κάνει ποτέ, βέβαια κάνω περιορισμένη χρήση του "3g"

3) Όχι, δοκίμασε και το vignette, μήπως είναι και θέμα εφαρμογής (λίγες φωτό που έχω τραβήξει δοκιμαστικά και με το lg camera, δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.

4) βλέπε x-treme

5) με factory reset, τα μόνα που έχω δει ότι ΔΕΝ επαναφέρει είναι τα περιεχόμενα του boot partition και -δε το λέω με σιγουριά- τυχόν εφαρμογές του κινητού που έχεις σβήσει από το \system\app.

6),7),8) βλέπε Volrath

9)Undervolt, ο στοκ kernel της huawei, δίνει 1.1βολτ, σε ένα custom kernel που έχω φτιάξει στα μέτρα του δικού μου, την έχω ρίξει στο 0.9 και δουλεύει κανονικά, πεσμ ποια rom χρησιμοποιείς (λογικά Β135SP02 ?) να σου στείλω το αντίστοιχο boot.img

10) όχι την μνήμη ram. Το κινητό έχει μεταξύ άλλων, ένα partition 590mb όπου εγκαθίστανται οι εφαρμογές και ένα 2gb σαν εσωτερική "SD", η οποία ψιλο3αχρηστεύεται όμως όταν βάλεις μια κανονική SD μέσα στο κινητό (είναι ο φάκελος HwUserData), ε, αυτός ο Κινεζάκος με ένα μικρό mod σου επιτρέπει πλέον να κόψεις όσο θέλεις από τα 2gb και να το δώσεις στο partition που εγκαθίστανται οι εφαρμογές. (αρχικά μπορεί να σε έβγαζαν μια χαρά τα 590mb, αλλά αν το φορτώσεις το κινητό θα δείς ότι εξαντλούνται ΠΑΡΑ πολύ γρήγορα ;) )

1) με custom o/c u/v kernel , όπως και το έχω αυτή τη στιγμή Ή,

2) μέσω sysfs interface πρέπει να γίνεται επίσης για on the fly ρυθμίσεις, αλλά δεν έχω μυρουδιά για την ώρα. οπότε μένω στη λύση του μόνιμου undervolt μέσω του kernel.

Stock τάσεις του IDEOS.

KHZ - VDD(mv)

368640, 900
768000, 1050
806400, 1100
245760, 900

Custom Kernel

KHZ - VDD(mv)

368640, 825
768000, 900
806400, 900
902400, 950
1017600, 1025
1113600, 1050
1209600, 1100
1305600, 1150
1401600, 1200
1516800, 1275
1612800, 1350
//1708800, 1400
//1747200, 1450
245760, 825

για την Β136 έκδοση είναι αυτό το boot.img (+ext4 support, CIFS native αλλά χωρίς Ελληνικά για την ώρα.. μέχρι να βρώ γιατι δε μου δουλεύει ένα module.)

για την Β135 (που δεν έχει και WiFi Tethering) είναι αυτό το boot.img

Ξεκινάς το κινητό κρατώντας πατημένα volUP+volDOWN και πατάς το power, μόλις δείς την ροζ/μώβ οθόνη, το συνδέεις στον υπολογιστή, εκεί λογικά θα δείς ένα καινούργιο partition με φάκελο image, κράτησε backup το υπάρχον boot.img -κάντο rename σε boot.img- και αντέγραψε το αντίστοιχο boot.img για την ROM σου. Μόλις τελειώσεις, βγάλε την μπαταρία και κάντο reboot, (το undervolt θα το έχεις από το επόμενο reboot, αλλά για το o/c θα χρειαστείς και root+setcpu)

τα εχω κανει και περασα την B160 απο δω

[ROM] B160 - New OC Kernel, Root, Wifi-tether - xda-developers

κατεβασα και το setcpu και το πηγα μιν 122 κα μαξ ~1000

kai set on boot.

edit : κατσε , πως τα φτιαχνω αυτα ; πως ανοιγω το img για πειραγμα ;

το boot.img δεν ξέρω πώς μπορείς να το κάνεις decompile, απλώς επειδή υπάρχει διαθέσιμος ο source code του kernel τόσο από την huawei, όσο και από τον genokolar στο github, μπορείς να τον ξανακάνεις compile στα μέτρα σου.

ο ο/c kernel πάντως του Β160 δουλεύει και στο Β136, και αντίστροφα κανονικά, το Freq/VDD table του το βλέπεις πιο κάτω και είναι με αρκετά συντηρητικές τάσεις ώστε να δουλεύει παντού ;)

Β160 Ο/C Kernel

-----------------
245760, 900
368640, 900
460800, 925
614400, 950
768000, 1050
806400, 1100
1017600, 1200
1113600, 1200
1209600, 1200
1305600, 1200
1401600, 1300
1497600, 1300
1516800, 1300
------
1612800, 1400
1708800, 1400
1804800, 1450
KHZ - VDD(mv)

Δοκίμασε το λινκ για την Β136 πιο πάνω (πάντα backup πρώτα ) και ίσως έχεις μικρή βελτίωση στην αυτονομία.(ξανατονίζω όμως ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο σε κάποια settings, να μην σου είναι πολύ σταθερό, γιατί είναι οι απόλυτα minimum τιμές που δουλεύει στα8ερά το δικό μου :p)

προβλημα φιλος!

ειχα κανει backup το αρχικο και επειδη δε μου πολυ αρεσε η διαδικασια του rom και ροοτ κ τα σχετικα , ηθελα να ξαναγυρισω πισω στο αρχικο

κανω restore τον φακελο απο το clockworkmod που ειχε κρατησει backup μονο του και τωρα δεν εχω wifi (μου βγαζει error) και επισης το βλεπω να σερνεται λιγακι στο μενου.

καμμια ιδεα ;

θελω παλι πισω στο ΑΡΧΙΚΟ που ημουν.σα να το εβγαζα απο το κουτι.γινεται ;

το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιείς το boot.img της Β136 για την Β135, κατέβασε από ΕΔΩ το stock boot.img της Β135, και θα είσαι οκ :)

edit: για να το έχεις όπως βγήκε από το κουτί θα πρέπει να κάνεις και factory reset, μόνο που τότε θα χάσεις τους οδηγούς που έχει στο εικονικό cd-rom, (δεν είναι και πολύ πρόβλημα αυτό -να σε φοβίζει για εγγύηση π.χ.- γιατί με την καθόλα νόμιμη διαδικασία του factory reset/data wipe μέσα από τις ρυθμίσεις, και πάλι τους χάνει)

Για πειτε ρε παιδια, γενικα πως σας φαινεται το κινητο. Ξερω οτι για τα λεφτα του τα σπαει, αφου για να παρεις κατι αντιστοιχο πρεπει να σκασεις 400+. Γενικα ομως, θα ηθελα να ακουσω πως σας φαινεται μετα απο καποιο καιρο χρησης. Εχετε καποιο παραπονο? Σκεφτομαι να το παρω και ηθελα να ακουσω γνωμες. Επισης, Android 2.3 ποτε αναμενεται?

Mια χαρά είναι, ή μαλλον παραπάνω από μια χαρά, ειδικά αν θες να "παιξεις" μαζί του.

Μια διόρθωση μόνο, παρόμοιο ή και καλύτερο βρίσκεις από -300 ευρώ Samsung I9003 Galaxy SL | Skroutz.gr http://www.skroutz.gr/s/259285/HTC-Desire.html http://www.skroutz.gr/s/329734/LG-Optimus-Black-P970.html http://www.skroutz.gr/s/272603/Motorola-Milestone-XT720.html http://www.skroutz.gr/s/289635/Motorola-Defy.html

Mια χαρά είναι, ή μαλλον παραπάνω από μια χαρά, ειδικά αν θες να "παιξεις" μαζί του.

Μια διόρθωση μόνο, παρόμοιο ή και καλύτερο βρίσκεις από -300 ευρώ Samsung I9003 Galaxy SL | Skroutz.gr HTC Desire | Skroutz.gr LG Optimus Black P970 | Skroutz.gr Motorola Milestone XT720 | Skroutz.gr Motorola Defy | Skroutz.gr

το αυτό :D

ideos2016.png

Μια διόρθωση μόνο, παρόμοιο ή και καλύτερο βρίσκεις από -300 ευρώ Samsung I9003 Galaxy SL | Skroutz.gr HTC Desire | Skroutz.gr LG Optimus Black P970 | Skroutz.gr Motorola Milestone XT720 | Skroutz.gr Motorola Defy | Skroutz.gr

Χμμμ... Να σου πω τι νομιζω και πες μου αν εχω αδικο.

1. Τα Motorolla εχουν χειροτερο hardware (και cpu και gpu) + οτι ειναι σχετικα παλια.

2. To Desire, εχει αρκετα χειροτερη gpu και ειναι αρκετα παλιο και νομιζω ξεχνας upgrade σε νεοτερα android.

3. Το Galaxy SL και το Optimus Black, ουσιαστικα ειναι ιδια απο hw. Αλλα δεν νομιζω να ειναι καλυτερα απο το ideos. Βασικα αυτο το στηριζω στα bench που βλεπω στο anandtech. Το ideos ειναι ιδιο με το T-mobile G2 και τα Galaxy SL και Optimus Black ιδια με το Droid 2. Ισως και να το σκεφτομουν για καποιο απο αυτα τα 2, αμα ηξερα οτι μιλαμε για καλυτερη κατασκευη. Το προβλημα ειναι οτι το galaxy δεν το εχει κανενα μαγαζι που να ξερω οτι ειναι αξιοπιστο, και το optimus το εχει σε αυτη την τιμη μονο το easybuyworld (ολα τα αλλα το εχουν 400-παρα), που απ οτι εχουμε δει εδω στο forum, ειναι αναξιοπιστο...

Από άποψη επιδόσεων CPU/GPU όντως είναι καλύτερο από αυτά που πρότεινα, αλλά ρώτησες : "Γενικα ομως, θα ηθελα να ακουσω πως σας φαινεται μετα απο καποιο καιρο χρησης. Εχετε καποιο παραπονο? Σκεφτομαι να το παρω και ηθελα να ακουσω γνωμες." και θεώρησα ότι θές κάτι λιγότερο "κινέζικο" ή πιο "ολοκληρωμένο" σαν smartphone (support/camera/σημα κτλ). Επίσης είναι κάπως δύσκολο να συγκρίνεις επιδόσεις στα κινητά αυτά μιας και παίζουν πολλά ρόλο όπως η έκδοση πυρήνα, οι drivers που έχει το OS από την μαμά εταιρία και το tweaking. Έχουν ακουστεί μερικά παράπονα για το σήμα του ΙDEOS σε δίπλα φόρα.

Αν βγει σε παραπλήσια τιμή και έχει sgx535 π.χ. μια χαρά αντίπαλος είναι και με το παραπάνω, λόγω οθόνης. Η καμερα στα 3.2 ειναι λιγο... "λιγη" αλλα ποτε δεν ξερεις ποσο καλη μπορει να ειναι.. Η 5αρα του ideos παντως, ειναι τελικα επεικως απαραδεκτη, και το διαπιστωσα οταν βλεπαμε νωριτερα με φιλους(διαφορτετικα κινητα, sgs, iph4, iph3gs) τα βιντεακια που τραβηξαμε ολοι στην "Μαυρολιμνα", ακομη και του 3gs παρα τα 640χ480 στην τηλεοραση εδειχνε πολυ πιο ευχαριστο στο ματι και λογω χρωματων και λογω fps..., με τα 14-17fps δεν παει πουθενα :( (πως το πατας τοσο γρηγορα το δακτυλο σου και τραβας φωτογραφιες με 14fps μου ελεγαν :p)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.