Jump to content

RMA Continued

packo

Recommended Posts

Με αφορμή το τελευταίο Topic/Thread που ανοίχτηκε περί RMA ακόμα και μετά το κλείδωμά του επειδή νιώθω α)Έντονη αγανάκτηση β)Υποχρεωμένος να αναφέρω μερικά πράγματα προκειμένου να είναι γενικά γνωστότερα.

Και αρχίζουμε.....

Κύριε Ανδρεάδη (αν και το Κύριος δεν ταιριάζει σε ανθρώπους και δη επαγγελματίες που αντί να προβάλλουν ουσιώδη επιχειρήματα καταφέρονται κατά της οικογένειας κάποιου αγνώστου ): Η εταιρία σας μου είναι άγνωστη και δεν έχω προσωπική εμπειρία. Ομως ξέρω το εξής, όταν κάποιος είναι resaller αναλαμβάνει ως resaller και όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον προμηθευτή του, όπως φαντάζομαι ότι γνωρίζετε πολύ καλά. Εν προκειμένου, για την Ελλάδα τουλάχιστον, η εταιρία Πουλιάδης η οποία φυσικά υπάγεται όσο αφορά την Abit στο υποκατάστημα Ολλανδίας. Σας κάνω quote λοιπόν τι εγγυάται η ABIT όσο αφορά το RMA:

ABIT's eRMA guarantees two critical things that most other motherboard makers are too unwilling to make:

1. ABIT clearly explains that they will accept and process direct RMAs.

2. ABIT guarantees a 10-day turnaround policy on all RMAed motherboards.

Το παραπάνω quote προέρχεται από το site www.anandtech.com. Και για να είμαστε ακριβείς, εγώ στην θέση των δυσαρεστημένων πελατών θα ενημέρωνα με Mail τόσο την ίδια την Abit, όσο και τον Πουλιάδη.

Ως και να έχει, πιθανώς να πρόκειται για κακή συνεννόηση ή ίσως και μία κακή στιγμή της εταιρίας σας όμως σε κάθε περίπτωση, πιο τίμιο και σωστό είναι σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εξυπηρετήσετε εσείς να παραπέμψετε τον πελάτη σας στον δικό σας resaller (Πουλιάδη) παρά να ψεύδεστε επανειλημμένα μόνο και μόνο για να φανείτε πιο εξυπηρετικοί σαν εταιρία. Πιστέψτε με κανένας δεν θα σας πει μπράβο επειδή πάτε ο ίδιος με τα χέρια σας τα χτυπημένα κομμάτια στον εκάστοτε προμηθευτή σας.

Γενικότερα περί RMA, εγώ προσωπικά στις ελάχιστες φορές που ως χρήστης χρειάστηκε να κάνω RMA και στις αρκετές που το έκανα ως επαγγελματίας, ακολουθώ πάντα την εξής διαδικασία:

α)Αποστολή του εξοπλισμού με τρόπο τέτοιο ώστε να υπάρχει πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής με ακριβής ημερομηνίες π.χ. Courrier κλπ

β)Προφορική και γραπτή ειδοποίηση της εταιρίας που έχει αναλάβει το RMA. Ειδικά στην περίπτωση της γραπτής επικοινωνίας, μέσω e-mail με receipt και φυσικά fax με report ότι απεστάλη και παρελήφθη. Τέλος, ειδικά στην περίπτωση της γραπτής επικοινωνίας απαίτηση από δικής μου πλευράς acknowledgement από την πλευρά της εταιρίας που κάνει το RMA ότι παρελήφθη ο εξοπλισμός. Εννοείται ότι στην γραπτή επικοινωνία πάντα αναφέρονται οποιαδήποτε part numbers και serials είναι απαραίτητο ενώ από πλευράς μου πάντα τηρείται το πρωτόκολλο RMA όπως το έχει ορίσει ο κατασκευαστής.

Με τα παραπάνω έχω καταφέρει να έχω ξεκάθαρες σχέσεις με όλους τους προμηθευτές είτε σε προσωπικό είτε σε εταιρικό επίπεδο, πάντα εξυπηρετούμαι εμπρόθεσμα (ακόμα και αν πρόκειται για ένα χαλασμένο CD-ROM) και φυσικά εφ' όσον έχω τηρήσει όλη την διαδικασία ποτέ δεν έχω διστάσει να απαιτήσω όλα όσα είναι δικαίωμά μου ως πελάτη της εταιρίας.

Paddy και Zarra, νομίζω ότι και οι 2 βρίσκεστε ηλικιακά πάνω από τα 25, άρα και μπορείτε να συνεννοηθείτε ανθρώπινα.Εξάλλου, όπως και να έχει, ο πελάτης πρέπει πάντα να έχει δίκιο?.no???

Packo, συμφωνώ με τα λεγόμενά σου, απλά μία ερώτηση επί του rma της abit.

quote:

--------------------------------------------------------------------------------

ABIT's eRMA guarantees two critical things that most other motherboard makers are too unwilling to make:

1. ABIT clearly explains that they will accept and process direct RMAs.

2. ABIT guarantees a 10-day turnaround policy on all RMAed motherboards.

Αυτό δεν αναφέρεται σε direct rma? δλδ μιλάς απευθείας με την abit, παρακάμπτωντας τους εισαγωγείς/καταστήματα?

Εκεί είναι και το hotspot της υπόθεσης....

Κατά την αγορά ο resaller θα πρέπει στην περίπτωση που έχει κάνει establish RMA διαφορετικό από αυτό που λέει ο αρχικός προμηθευτής, θα πρέπει να στο κοινοποιήσει μέσο των ενημερωτικών booklets με τα οποία συνοδεύεται το προιόν. Και αυτό γιατί η αλλαγή του RMA πρέπει να έχει συμφωνηθεί με τον ίδιο τον προμηθευτή.

Πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι resaller δεν είναι το μαγαζάκι της γειτονιάς αλλά ο επίσημος αντιπρόσωπος του προμηθευτή στην γεωγραφική τοποθεσία από όπου αγοράζετε το προιόν.Αρα, στην περίπτωσή μας, ο προμηθευτής είναι το παράρτημα της Abit στην Ολλανδία, ενώ ο τοπικός αντιπρόσωπος είναι ο Πουλιάδης.Εφ' όσον λοιπόν ο Πουλιάδης πουλά τα προϊόντα "ως έχουν" και δεν γνωστοποιεί (ως οφείλει βάση νόμου) αν υπάρχει αλλαγή, το RMA που πρέπει να ικανοποιεί είναι αυτό του προμηθευτή. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να χάσει ακόμα και την αντιπροσωπεία, κάτι που στο παρελθόν από όσο γνωρίζω στον Πουλιάδη παρά λίγο να συμβεί με την Asus, που έχει απίστευτο RMA.Και, κατά την γνώμη μου, για αυτό τον λόγο ο Πουλιάδης δεν πουλάει πλέον πολύ Asus, γιατί έχει δύσκολο RMA.

Απλά επειδή δουλεύω σε κατάστημα που έχει Η/Υ και Κινητά απλά να αναφέρω ότι στην πλειοψηφία ο πελάτης άπαντα μα εγώ από εσάς το αγόρασα και μιλάμε για κινητό και με την αντιπροσωπεία στα 5 λεπτά με τα ποδιά όταν δε του λέω για κάποια αντιπροσωπεία όπως interset που είναι μακριά μόνο μαχαίρι που δεν μου βγάζουν να με σκοτώσουν.

ποσο μαλον για εξωτερικο

Ενταξει, ισχυει αυτο, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση, μιλαω για καποιο καταστημα που αργει παρα πολυ για καποιους λογους, η εχει κλεισει και ο τελικος χρηστης καλειται να το στειλει εξω. Και εξ αλλου, αυτο το "απο σας το αγορασα" δεν σημαινει και πολλα... Κι εγω πηρα ενα κλιματιστικο απο τον κοτσωβολο,αλλα δε σημαινει αυτο οτι πρεπει σωνει και καλα να μου το κανει service...φυσικα εννοειται οτι αν εχετε σερβις σε κινητα ειστε υποχρεωμενοι να το παραλαβετε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.