Jump to content

Ποια GPU για το setup μου??

asdf1234

Recommended Posts

Hi new member:)

Λοιπον να περασω κατευθειαν στο θεμα, εχω ενα pc με τα εξης specs

intel i5 760 @ 3.4ghz

8gb corsair XMS3 @ 1600

Ocz Vertex2 64gb

WD caviar black 500GB

Corsair 600W PSU Gamer Edition

Palit GTX 460 OC edition

Asus P7p55-lx

Προσφατα πηρα την Dell U3011 αλλα η καρτα μου αν και θεωρω οτι ειναι αριστη για τα λεφτα της δεν τραβαει τοσο σε 2560x1600. Η πιο ευκολη λυση θα ηταν αλλη μια σε SLi θα πρεπει να αλλαξω motheboard ομως και PSU κατι που προτιμουσα να αποφυγω γιατι πιστευω δεν αξιζει. Ποια καρτα πιστευετε η 2 καρτες σε crossfire πχ θα μου προσφερει την καλυτερη αποδοση?? Max budget 600e εκει περιπου χωρις να πρεπει να αλλαζω τροφοδοτικα ελπιζω. Μια 6990 θα κανει τη δουλεια και θα μπορει να τραβηξει και αλλο moniror διπλα??(Εχω σκοπο να προσθεσω μια 20΄σε portrait mode για extended desktop) Θα εχω bottleneck με αυτο το CPU?? Αν ναι θα προτιμουσα μια μεση λυση που να βγαζει αξιοπρεπες 2560x1600 παρα να μην παιρνω το 100% της GPU η να πρεπει να αλλαζω parts.

Γενικα οσο και αν εχω ψαξει ειναι λιγο μπερδεμενο το πραγμα, οποτε καθε προταση καλοδεχουμενη..:T:

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Το τροφοδοτικό σου χαλαρά σε καλύβει για άλλη μία 460, αλλά με τη μητρική σου ξεχνάς το multi-gpu setup (ακόμα και το crossfire), μιας και οι 2 pcie τρέχουν σε 16χ/4χ και δεν αξίζει.

Πάρε καλύτερα καμιά από τις μεγάλες 580/6970 και πούλα την 460. Για 2πλή κάρτα (590/6990) μάλλον παίζεις οριακά στα watt οπότε θα χρειαστείς και τροφοδοτικό.

Αλλιώς πούλα την μητρική και πάρε μία αλλη μεταχειρισμένη + μία 460 ακόμα. Θα έχεις αποδόσεις λίγο χειρότερες από την μονή 580π.χ. αλλά θα σου βγει πιο φτηνά. Δεν είναι ιδιαιίτερα καλή λύση όμως.

Αν πρεπει να αλλαξω PSU για 6990/GTX 590 τοτε βγαινω πολυ off budget, μαλλον αυτο που λες μια single 580/6970 ειναι η καλυτερη επιλογη.. Δε θα τα maxarei ολα σε 2560x1600(ειδικα το crysis) αλλα για κατι τετοιο μαλλον στο επομενο build..:getlost:

κοιτα μπορεις να μινεις εντος η κοντα στο budget με 6990+psu

γιατι μπορεις να πουλησεις το δικο σου psu+ gtx 460 και να παρεις την 6990 και κανα τετοιο τροφοδοτικο

Corsair Enthusiast Series TX850 V2 850W 80+ Bronze Certified (CMPSU-850TXV2EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

η κατι πιο φθηνο

CoolerMaster GX Series 750W PSU (RS750-ACAAE3-EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

οπου ειναι πολυ καλο, εγω που το εχω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος

αλλα δεν ειναι αναγκαιο να ειναι new ψαξε και σε αγγελιες κατα καιρους εχω δει πολυ καλες προσφορες οπως τροφοδοτικα με 1200 watt with 120 euros και λοιπα

και πιο φθηνα φυσικα εχει οποτε δεν θα ξεφυγεις γιατι πουλωντας την καρτα σου και το psu παιρνεις new + 6990 εφοσον εχεις 600 ευρω που λες + αυτα που θα πουλησεις

τωρα εαν μια 580 η 6970 μπορει να σου κανει την δουλεια πανε σε αυτες εαν και η αναλυση που παιζεις ειναι απαιτιτικη

εαν ησουν σε 1900χ1200 θα σε ελεγα ειναι αρκετη η 6970-580

Αυτα:)

εγω πιστευω οτι μια καρτα επιπεδου GTX580/6970 2gb θα σε καλυψει αρκετα ανετα.

πολλοι, μαλλον, εχουν ξεχασει οτι επαιζε eyefinity με 3-6 οθονες 1080p μονο με 1 5870....!!! που σημαινει πολυ μεγαλυτερες αναλυσεις!

ναι σιγουρα εχεις δικιο φυσικα

απλα οσο πιο δυνατη θα βαλει τοσο πιο πολυ καιρο θα το κρατησει

εγω προσωπικα θα πηγαινα σε 580 η 6970

και δεν θα χρυστοπληρωνα την 6990

η θα πηγαινα σε μεταχειρισμενη 5970

Αν και δεν ξέρω πόσα W "τραβάνε" οι 6990/590, σε περσινό δικό μου setup με i7 965,6GB ram,3 HDD και GTX295/4870X2 είχα ένα enermax liberty 620W..Είχε αντέξει ακόμα και τον 965 στα 4.8GHz + GPU overclock..Εγώ θα έπαιρνα μία GTX580 ή μία 6970..Μια χαρά θα την κάνουν τη δουλειά..

Φαντάσου τώρα για gaming έχω pc με HD6850 και AMD X3 455, παίζω στα 1920x1200 και δεν καταλαβαίνει μία :) Πόσο μάλλον με 580/6970..

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να πουλήσεις κάποια parts από το υπάρχον setup σου (π.χ mobo, cpu, psu) να προσθέσεις αυτά τα 600€ και να δημιουργήσεις ένα νέο αρκετά πιο ισχυρό setup που θα αξιοποιεί την 30αρα Dell και θα σου προσφέρει επεκτασιμότητα για το μέλλον;

Πιστεύω αξίζει τον κόπο...

Δε ξερω για σενα ή τους υπολοιπους , αλλα εγω μονο αυτο βλεπω οτι συμφαιρει

Συμφωνω και γω.

Αν και καρτα παλαιοτερης γενιας, αν και ειναι αρκετα ζεστη , στα 226 ευρω ειναι καλο deal , γιατι σαν δυναμη εχει μπολικη.

Ειναι χονδρικα ~25% πιο αργη περιπου απο μια gtx580 και σε αποσταση αναπνοης απο μια 6970.

Αν και στην αναλυση που παιζει, αν ειναι πολυ απαιτητικος ισως χρειαστει καμια απο τις διπυρηνες:p

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να πουλήσεις κάποια parts από το υπάρχον setup σου (π.χ mobo, cpu, psu) να προσθέσεις αυτά τα 600€ και να δημιουργήσεις ένα νέο αρκετά πιο ισχυρό setup που θα αξιοποιεί την 30αρα Dell και θα σου προσφέρει επεκτασιμότητα για το μέλλον;

Πιστεύω αξίζει τον κόπο...

Δηλαδη?? Εννοω χρειαζομαι κατι αλλο εκτος απο GPU?? Αν για παραδειγμα κανω αυτο που ειπε ο auditt και στειλω την 460 και το PSU και παρω 6990+750W GPU δεν ειμαι κομπλε?? Να αλλαξω και mobo φανταζομαι εννοεις για την προοπτικη του SLi??

Κλεινω προς την επιλογη 6990 και PSU γιατι οπως ειπα εχω σκοπο να προσθεσω και αλλα monitor στο μελλον(ειμαι τρελος με την αναλυση τι να κανουμε..:getlost:) συγκεκριμενα 1 η 2 dell 2007pf οποτε θελω κατι αρκετα ισχυρο και ας ειναι να τα σκασω μια φορα.. Ποιο νομιζετε ειναι το ιδανικο setup για ενα τετοιο multi monitor συστημα??

Κατι αλλο, μια 6950 2gb flashed σε 6970 θα δω αρκετη διαφορα?? Ειναι η επιλογη με το χαμηλοτερο κοστος αυτη που μπορει να με κρατησει κανα χρονο αν εχει ικανοποιητικα αποτελεσματα μεχρι να φτιαξω νεο πολυ πιο δυνατο build..

Δεν ξέρω για σας,αλλά το να πάρει μια διπύρηνη,θα κάνει epic fail επιλογή.Θα βγεί πολύ έξω απο το budget του,και θα πρέπει να αγοράσει και τροφοδοτικό.

Καλύτερα κατά την γνώμη μου,επειδή το χέρι σου φτάνει μέχρι τα 600 ευρώ,να πουλήσεις την 460 που έχεις,να αγοράσεις ή μια ή δυο σε Crossfire HD 6950,να τις φλασάρεις σε 6970,και σαν μαγικό,θα έχεις διπλάσιες επιδόσεις και θα πατάς όλα τα games που είναι άτακτα σε 2560x1600 ανάλυση ή σε δύο ή τρείς οθόνες με Eyefinity με όλα τα εφέ καιι φίλτρα ενεργοποιημένα.Μια 6950 2GB και στα 250 ευρώ βρίσκεις.Και σε χρήμα αλλά και σε επιδόσεις κερδισμένος θα βγείς. :T:

Οι δύο 6950 θα σου μείνουν για χρόνια,αλλά επειδή σύντομα θα φτιάξεις ένα πανίσχυρο σύστημα όπως γράφεις,μπορούν να καλύψουν και κει μερικά PCI slots. ;)

δεν βγαινει απο το budget του εαν θελει 6990 και κανει αυτα που τον ειπα

τωρα εξαρταται ποια καρτα θελει

και οπως ειπε θελει και αλλο μονιτορ στο μελλον οποτε μια 6990 μελλο ντικα θα τον κρατησε ακρετα

Τι 6950 cf και 6990 του λετε...εχουμε χασει λιγο το μετρο.με μια 6970 η μια 580 θα ειναι υπερκαλυμενος.αν θελει να την βγαλει και πιο φθηνα παιρνει μια 6950 και την κανει 6970.και ουτε τροφοδοτικο αλλαζει ουτε μητρικη ουτε τιποτα,και παιζει και σε 3 οθονες αμα λαχει...

Τι 6950 cf και 6990 του λετε...εχουμε χασει λιγο το μετρο.με μια 6970 η μια 580 θα ειναι υπερκαλυμενος.αν θελει να την βγαλει και πιο φθηνα παιρνει μια 6950 και την κανει 6970.και ουτε τροφοδοτικο αλλαζει ουτε μητρικη ουτε τιποτα,και παιζει και σε 3 οθονες αμα λαχει...

Θα δω τοσο μεγαλη διαφορά με την GTX 460?? Μακαρι να με καλυψει κατι τετοιο γιατι το κοστος ειναι σημαντικα μικροτερο ετσι.

Αυτο που θελω ειναι να παιζω ολα τα games σε high settings(και το crysis ιδιαιτερα) να υποστηριζει 3 οθονες και γενικα να μη μου λεει οχι για κανα 2χρονια σε τιποτα.. Μην παω πχ να παιξω metro 2033 σε 2560χ1600 και γελαει ο κοσμος, δε θελω και 60 frames αλλα να το παιζω στα 30 τουλαχιστον με high settings ειναι ο στοχος μου γενικα.. 30fps minimun σε ολα τα games με high settings.

Επαιζα crysis σε τερμα αναλυση με GTX460 ολα medium ΑΑ off εκτος απο τα textures high και πολλες φορες επεσε το frame rate και σε 20frames..:getlost: Γενικα δεν τραβαει και φαινεται..

Αν παρεις 580 η 6970 οχι μονο καλυτερη καρτα απο την 460 θα εχεις αλλα θα πας 2 φορες πανω σε ωμη δυναμη χωρις να βαλουμε και ολα τα υπολοιπα μεσα.μια απο αυτες τις 2 θα σε υπερκαλυψει ενω αν θες κατι πιο οικονομικο υπαρχει και η πατεντα με την 6950.

Ωραια thanks, μαλλον για GTX 580 θα παω, μια τελευταια ερωτηση επειδη ειδα καπου αλλου οτι γινεται. Μπορω να εχω και τις 2 καρτες με την GTX460 να τρεχει μονο το physX πχ?? Ετσι ωστε να κερδισω και κατι παραπανω σε αποδοση??

Ωραια thanks, μαλλον για GTX 580 θα παω, μια τελευταια ερωτηση επειδη ειδα καπου αλλου οτι γινεται. Μπορω να εχω και τις 2 καρτες με την GTX460 να τρεχει μονο το physX πχ?? Ετσι ωστε να κερδισω και κατι παραπανω σε αποδοση??

ναι γινεται.αλλα δεν ειναι και παρα πολλα τα παιχνιδια που υποστηριζουν physx.πιο πολυ τσαμπα ρευμα θα καις και θα ταλαιπωρεις το τροφοδοτικο σου.ετσι και αλλιως δεν θα εχει προβλημα πουθενα η 580.παντως αν θες μπορεις να την αφησεις και την 460 πανω για αυτο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.