Jump to content

1090t @ 4 Ghz vs i5 2500 @ 4.5 Ghz Gaming (mostly) Shoot-Out

The_Blade

Recommended Posts

Ωραια παρουσιαση...

Σε αντιθεση με τους προηγουμενους που θελουν και τους 2 @4ghz....εγω θα ηθελα εχτρα σε ολα τα παραπανω που κανατε και τους 2 @default.

Για να δω(δουμε) τι προσφερει η καθε πλατφορμα ξεχωριστα με την αυξηση στα ρολογια και ποσο συγκρισιμα ή μη ειναι μεταξυ τους @default.

Τελος...υπηρχε καπου εικονα για το που παιζουν οι μνημες στον αμδ και δεν την ειδα??

όχι ήταν στα 1600, θα το προσθέσω το απόγευμα.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Μπράβο παιδιά καλή δουλειά.

Και μιας και αρχίσαμε να ζητάμε περισσότερα, θα ήθελα πολύ να δω διαφορές σε:

-World of warcraft, έστω σε flight path και αν είναι δυνατόν παρατηρήσεις σε 25αρι raid όπου το cpu μετράει πάρα πολύ.

-Starcraft 2

Καλησπέρα και από μένα.Μιας και πέρασαν και τα δυο συστήματα από δω και βλέπω σιγά σιγά τις διαφορες,το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν είναι τραγικές οι διαφορες.

Βεβαια σε default καταστάσεις η ψαλίδα ανοίγει και άλλο και μονο όταν ανεβάσουμε την ανάλυση έρχεται στα ίδια ακριβώς επίπεδα(5760x1080).

Kάτι άλλο που ίσος να είναι σημαντικό για μερικούς είναι το θέμα του chipset.Που εκεί σαν γενική εικόνα η amd δυστυχώς δεν τα πάει καλά.

Και εξηγώ.

Συστοιχίες raid με χαμηλότερη απόδοση.

ssd με χειρότερα σαφώς αποτελέσματα.

και mem controller με σοβαρά προβλήματα απέναντι στην intel.

Όσο για το 8x/8x να σας πω την αλήθεια,έως τώρα ψάχνω να βρω διαφορες με το κιάλι..

Απλά δεν υπάρχουν η δεν είναι ορατές.(κατι σαν τα φούμαρα..dx9vs dx10 vs dx10.1 vs dx11)

Πρόταση μου?Υπομονή λόγω κρίσηs,περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές από σεπτέμβρη.

Καλησπέρα και από μένα.Μιας και πέρασαν και τα δυο συστήματα από δω και βλέπω σιγά σιγά τις διαφορες,το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν είναι τραγικές οι διαφορες.

Βεβαια σε default καταστάσεις η ψαλίδα ανοίγει και άλλο και μονο όταν ανεβάσουμε την ανάλυση έρχεται στα ίδια ακριβώς επίπεδα(5760x1080).

Kάτι άλλο που ίσος να είναι σημαντικό για μερικούς είναι το θέμα του chipset.Που εκεί σαν γενική εικόνα η amd δυστυχώς δεν τα πάει καλά.

Και εξηγώ.

Συστοιχίες raid με χαμηλότερη απόδοση.

ssd με χειρότερα σαφώς αποτελέσματα.

και mem controller με σοβαρά προβλήματα απέναντι στην intel.

Όσο για το 8x/8x να σας πω την αλήθεια,έως τώρα ψάχνω να βρω διαφορες με το κιάλι..

Απλά δεν υπάρχουν η δεν είναι ορατές.(κατι σαν τα φούμαρα..dx9vs dx10 vs dx10.1 vs dx11)

Πρόταση μου?Υπομονή λόγω κρίσηs,περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές από σεπτέμβρη.

για παραδειγμα το Χ58>P67 (με 2x580gtx sli) σε 5760χ1080 εστω και λιγο και σε min fps αλλα και average fps με βάση τα αποτελεσματα που εχω δωσει με alexopus, η διαφορα πως ηταν σε σας ? Δοκιμάσατε ?

Υπερτερεί το x58 τότε λογικά.(μιλάμε για διαφορές αμελητέες όμως στα 5760x1080, ε seb?).Εδώ,τρέχοντας και με τα 2 συστήματα σε 5760x1080 βλέπω τα ίδια σχεδόν fps.

Εντύπωση μου έκανε στο metro 2033 που με το am3 είχα καλύτερα minimum από ότι τώρα με το z68.

Βεβαια πρέπει να τονίσω ότι έτρεχα τον 1090 στα 4.2 και cpu_nb 3000+ με σφιχτά ρολόγια στις μνήμες.

κάτι που θα έχει σίγουρα διαφορα αν σφίξουν τα ρολόγια στο intel σύστημα και πέσει finetuning, για wprime πχ κτλ.

x58+ Ι7 920 στα 4,2ghz (Sebastian) VS P67+2500k στα 4,8ghz (Alexopus6)

http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/x58-i7-920-sebastian-vs-p67-2500k-90943.html

Η διαφορα στο slalker ειναι σημαντικη εαν δεις τα αποτελέσματα....

Απλα με τις νεες καρτες γραφικων, ενδεχεται να ανοίξει σε SLI mode η διαφορα...πχ για 2x680gtx!

Εαν επερνα για παραδειγμα sandybridge τωρα, ετσι οπως παιζω εγω θα ειχα κανει DOWNGRADE στην ουσια!

Βρε καλά τα λες! Απλά εδώ είναι το ζουμί..

"ετσι οπως παιζω εγω θα ειχα κανει DOWNGRADE στην ουσια!"

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1098/pg7/asrock-extreme4-p67-and-fatal1ty-professional-p67-vs-x58-with-core-i7-950-review-3dmark-11-crysis.html

On the last page we took a look at the impact changing motherboard has on CPU performance, on this page it is GPU performance and when running a single high end GPU in the PCIe x16 slot there is very little to choose between the three systems which all score a little over 6000 points. Looking a little more into the detail of the results, the X58 system had slightly better graphics performance but the balance of the P67s was better, offering higher physics performance (CPU related), than the X58.

When we move to SLI and some real world gameplay that experience changes though. This time round the P67's, despite running 8x/8x, offer better framerates than the X58 at 16x/16x. This is entirely down to the stronger CPU performance allowing the two GTX 580's to show more of their potential.

o the blade έδωσε την καλύτερη απάντηση στον adpanos...

άμα κόβαμε τα 500mhz παραπανίσια που δεν καταφέρνει ο 1090t, ας κόβαμε και τους 2 παραπανίσιους πυρήνες τους phenom2 που δεν καταφέρνει ο i5...!!

Πάντως σε μένα με περίπου ίδια συχνότητα (4020MHz) και όχι 4013MHz με το Nb στα ~3000MHz και HT ~2700MHz βγάζει 7.14 ;)

Οπότε στο Benchmark κάποια μπορεί να είχαν διαφορά άν είχατε ανεβάσει το nb.

Anyway, Καλύτερα να μετράτε Clock to Clock..

Αλλά αυτό δεν το περίμενα, νόμιζα ότι οι SandyBridge είναι πολύ καλύτεροι από τους AMD Phenom με πολύ μεγαλύτερες διαφορές.

714cinebench.png

είναι λογικό κερδίζεις από τα 200 του NB.

Εμείς βάλαμε το 2800 γιατί είναι το "σίγουρο", και ο phenom και η sandy πάνε πιο πάνω.

Έγινε UPDATE με Single Threaded Performance και τα Stat των μνημών!

Μπορεί να γίνει και νέο update σε κάποια games

Συγχαρητηρια και στους 2 για το review!:T:

Απο αυτα που ειδα μου εκανε εντυπωση το οτι ο 2500Κ καταφερε να σταθει (σχεδον)ισαξια με τον 1090Τ στις multithreading εφαρμογες/benchmarks, παροτι εχει 2 πυρηνες λιγοτερους και ελειψει HT !

Στις εφαρμογες που εκμεταλευονται μεχρι 4 πυρηνες εχει ξεκαθαρα (μεγαλο) προβαδισμα και σε καποια bench η διαφορα ηταν εντυπωσιακη (π.χ. crysis 1)!

Πρoσωπικη μου αποψη, καποιος που εχει ηδη 1090Τ αμα δεν τρωγεται με τα ρουχα του, μαλλον το καλυτερο ειναι να περιμενει για κατι πιο νεο/δυνατοτερο απο τον 2500Κ(εκτος αν ειναι πορωμενος gamer , η θελει να benchaρει στα 3d marks).

Για καποιον ομως που θελει σημερα νεο gaming pc, σε αυτο το price range μαλλον ειναι μονοδρομος ο sandy!

Συγκρίνεις CPU(cores) του 2007 45nm με SB 32nm 2011......

Και μάλιστα με διαφορετικές συχνότητες......

Βάλε έναν Q9550 να δούμε αυτός τι κάνει μπροστά στον SB......

Αυτά έχει η AMD δεν μπορεί να γεννήσει επεξεργαστές το παιδί.

Προσπαθησαν τα παιδια να μας δωσουν καποια αποτελεσματα. Ο καθενας απο εμας θελει κατι αλλο απο αυτο που μας εδωσαν (διαφορετικα setup)

Πραγματικά μπράβο που μαζεύτηκαν και έκαναν κάτι ωραίο και συνάμα χρονοβόρο...

Οι καλυτεροι reviewers ειμαστε εμεις οι users, το εχω πει πολλάκις!

....εαν μπορεσουν να το ανανεώσουν με νεα δεδομενα τοτε ξανα μπραβο τους! Εχω κανει και εγω αρκετες παρουσιασεις απο το 2003 εδω μεσα και ξερω θες χρονο και κοπο για να δωσεις τετοια αποτελεσματα....

Δεν κάναμε κάποια επιστημονική σύγκριση, συγκρίναμε τις δύο καλύτερες επιλογές που έχει σήμερα ένας χρήστης (και μάλιστα ένας αρκετά προχωρημένος χρήστης )για μια επεξεργαστική πλατφόρμα με κόστος έως τα 350 ευρώ.

Αυτό το εξηγήσαμε στην αρχή του άρθρου.

Οι λύσεις που προσφέρονται σε αυτό το price range είναι σε διαφορετικά nm με διαφορετικό άριθμό πυρήνων, και διαφορετικές δυνητικές συχνότητες. Αυτό είναι αναμενόμενο αφού είναι διαφορετικές στρατηγικές από διαφορετικές εταιρείες.

Με τον ίδιο τρόπο η gtx570 διαφέρει συντριπτικά σε αρχιτεκτονική από τον άμεσο ανταγωνιστή της την 6970.

Η σύγκρισή μας αφορά τον πραγματικό κόσμο και τις πραγματικές επιλογές ενός χρήστη του thelab.gr....

μια σύγκριση με το 9550 θα ήταν όμορφη μόνο όμως για όσους πηγαίνουν για αναβαθμιση, ενώ αυτό που κάναμε έχει πολύ μεγαλύτερο κοινό.

(Χοντρικά πάντως o 9550 πρέπει να είναι ισάξιος με έναν phenom x4 στην ίδια συχνότητα.)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.