Jump to content



1090t @ 4 Ghz vs i5 2500 @ 4.5 Ghz Gaming (mostly) Shoot-Out


The_Blade

Recommended Posts

i5 2500k VS 1090t Gaming (mostly) Shoot - Out

Καλώς ήρθατε στην σύγκριση των δύο πρωταθλητών των 350 Ευρώ.

Οι δύο επεξεργαστές επιλέχθηκαν αν αντίπαλοι μια και το κόστος κτήσης τους , μαζί με μια καλή μητρική, βρίσκεται πολύ κοντά στα 350 Ευρώ λίγο πάνω ή λίγο κάτω ανάλογα την υλοποίηση και το κατάστημα. Ένα κόστος που τους τοποθετεί στο στόχαστρο των περισσότερων φίλων του thelab.gr που θέλουν να φτιάξουν ένα Gaming PC.

Η σύγκριση μεταξύ των δύο επεξεργαστών έχει σκοπό να δώσει μια καλή εικόνα σε όποιον επιθυμεί να στήσει ένα νέο σύστημα ή και σε όποιον σκέπτεται να μεταπηδήσει από την μία πλατφόρμα στην άλλη.

Επειδή το τεστ δεν απευθύνεται στον αδαή χρήστη αλλά στον φίλο του thelab.gr :) οι επεξεργαστές δεν μπορούσαν παρά να συγκριθούν Υπερχρονισμένοι.

Οι συχνότητες που επιλέξαμε ήταν:

i5 2500k @ 4.5 Ghz (Gigabyte Z68X-UD4-B3)

1090t @ 4 Ghz & 2.8 Ghz NB (Asus Crosshair IV Formula)

Η λογική πίσω από αυτές τις συχνότητες είναι ότι κάθε χρήστης με βασικές γνώσεις υπερχρονισμού θα καταφέρει να τις πετύχει με ποσοστά επιτυχίας άνω του 90%.

Μας ενδιαφέρει να δείξουμε το πόσο ισχυρός θα είναι ο επεξεργαστής που θα επιλέξει ο χρήστης για Real World Gaming χρήση, έτσι :

# Φυσικά κάποιοι επεξεργαστές θα πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα εμείς θέλουμε ένα "Σίγουρο" ποσοστό Overclock που θα πετύχετε αν τώρα αγοράσετε αυτή την πλατφόρμα.

# Δεν μας Πειράζει που ο I 2500 είναι 0.5 Ghz πάνω από τον 1090t αφού και σε πραγματικές συνθήκες έτσι θα είναι , δεν κάνουμε μια σύγκριση clock for clock, άλλωστε ο 1090t έχει 2 πυρίνες παραπάνω

# Η βάση της σύγκρισης είναι το Price Range

Όσον αφορά τον 1090t αυτός μπορεί να αντικατασταθεί με οποιονδήποτε Phenom II x6 στις ίδιες συχνότητες, τον χρησιμοποιήσαμε επειδή αυτόν είχαμε διαθέσιμο, ο i5 2500k δεν έχει αναπληρωματικό.

Τα τέστ έγιναν στα υψιλότερα Gaming Settings και σε ανάλυση 1080p , και αυτό έγινε διότι:

# στόχος είναι το Real World Usage και ένα σύστημα με 350 ευρώ Overclocked CPU + MOBO έτσι οφείλει να τα παίζει.

# έτσι μας αρέσει να παιζουμε εδώ στο thelab.gr :)

Το υποσύστημα γραφικών που χρησιμοποιήθηκε ήταν Crossfire 6970 (880/1375/+20% TDP). Ουσιαστικά και οι τέσσερις κάρτες είναι Flashed 6950. Με αυτό το υποσύστημα γραφικών αφαιρούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό το Gpu Bottleneck ώστε να δούμε τις διαφορές των επεξεργαστών.

Τα τεστ για τον i5 2500k έγιναν από τον nikpoth ενώ τα τεστ για τον 1090t έγιναν από τον υποφαινόμενο.

The Contenders!

2500k.png

1090tstats.png

Ας προχωρήσουμε στο τεστ.

GENERAL CPU TESTS

wPrime1.55

wprime155.png

wprime155.png

Νικητής: AMD

wPrime2.04

wprime204.png

wprime204.png

Νικητής: AMD

Winrar 4.01

winrarb.png

winrarqm.png

Νικητής: Intel

7z

7zipkk.png

74329339.png

Νικητής: AMD

Cinebench 11.5

cine115.png

cinebench.png

Νικητής: Draw (Intel)

SYNTHETIC 3D BENCHMARKS

3D Mark 06

3dmark6.png

3dmark2006.png

Νικητής: Intel

Vantage Performance

vantages.png

vantageperformance.png

Νικητής: Intel

3D Mark 11 Basic

3dmark11m.png

3dmark11basic.png

Νικητής: Intel

3D Mark 11 Extreme

3dmark11ex.png

3dmark11extreme.png

Νικητής: Intel

Η μπλε κυρία προηγείται σε όλα τα benchmark, μόνο όταν τα γραφικά ζορίζουν πολύ (3dmark11 Extreme) και οι 2 6970 στρεσάρονται η AMD πλησιάζει. Ας δούμε τι γίνεται στα Παιχνίδια.

GAMING BENCHMARKS

Crysis Vanilla

crysis1y.png

crysisvanilla.png

Νικητής: Intel

Crysis Warhead

warhead.png

crysiswarhead.png

Νικητής: Intel

Οι νίκες της Intel είναι με πολύ μεγάλες διαφορές, ειδικότερα όσον αφορά τα minimum, ίσως αναμενόμενο αφού πρόκειται για παλαιοτέρα παιχνίδια στα οποία το multithreading δεν πιάνει καν 4 Πυρήνες. Είναι γνωστό πως core 4 core η Intel κερδίζει με άνεση.

Στο Warhead η διαφορά περιορίζεται ειδικά στα average.

Ας δούμε και το Crysis 2…

Crysis 2

crysis2p.png

crysis2cp.png

Νικητής: Intel

Παρατηρούμε ότι σε ένα νέο multithreaded παιχνίδι η Intel κερδίζει αλλά η διαφορά είναι ανεπαίσθητη 2% περίπου στα Average. (Τα minimum φαίνεται πως σχετίζονται με το φόρτωμα του bench )

Far Cry 2

farcry2b.png

farcry2smallranch.png

Νικητής: Intel

Το παιχνίδι είναι multithreaded όμως η Intel κυριαρχεί με εντυπωσιακή διαφορά.

AVP

avps.png

avpdx11.png

Νικητής: Draw (Intel)

Stalker CoP

stalkera.png

stalkerb.png

Νικητής: Intel

Metro 2033

metro2033b.png

metrofullnophysx.png

Νικητής: Draw (Intel)

Dirt 2

uuulp.png

dirt2k.png

Νικητής: Intel

Dirt 3

trta.png

dirt3w.png

Νικητής: AMD

Και τα δύο Dirt είναι Multithreaded όμως το νεώτερο πετυχαίνει καλύτερα Average αποτελέσματα στον 6-core.

Αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του Farcry 2 και του Crysis 2 έιναι μια σοβαρή ένδειξη ότι:

Το Multithreading για να αποδίδει δεν αρκεί να παίζουν όλοι οι πυρήνες αλλά πρέπει το φορτίο να είναι διαμοιρασμένο έτσι ώστε να μην μπουκώνει ένα thread και να το περιμένουν τα άλλα, αντίθετα να τρέχουν όλα όσο το δυνατόν πιο ισόποσα.

Οι πιο πρόσφατες εφαρμογές είναι, κατά κανόνα, πιο Multithreaded oriented και τα φορτία καλύτερα διαμοιρασμένα στα Threads

UPDATE Just Cause 2

justcause2.png

justcause2f.png

Νικητής: Intel

UPDATE MAFIA 2 PHYSX OFF

mafia2t.png

mafia2bophysx.png

Νικητής: Intel

UPDATE MAFIA 2 PHYSX MEDIUM

mafia2apexmed.png

mafia2physx.png

Νικητής: DRAW (AMD)

Βλέπουμε ότι όταν ενεργοποιούνται τα Physx και τοπ CPU Load βαραίνει, αλλά και αυξάνει σε threads, οι 6 πυρήνες του Phenom 2 x6 δείχνουν τα δόντια τους

UPDATE SINGLE THREADED PERFORMANCE

wp1551.png

prime155singlethread.png

wp2041.png

wprime04singlethread.png

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που υποθέσαμε βλέποντας τα αποτελέσματα σε παλαιότερα Παιχνίδια που δεν έχουν ή έχουν αναποτελεσματικό Multithreaded Coding. Η Intel κερδίζει με διαφορά, όμως οι δύο επιπλέον πυρήνες του phenom μιλούν στις πραγματικά Multithreaded εφαρμογές και παιχνίδια. Όσο πιο πολύ ανεβαίνει η ποιότητα του Multithreading τόσο ανεβαίνει η απόδωση του Phenom x6 .

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

tableq.png

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ τα συμπεράσματα είναι προσωπικά.Για αυτό και έχουμε διαφορετικά συμπεράσματα για εμένα και το nikpoth. O καθένας βλέποντας τις μετρήσεις μπορεί να σχηματίσει τα δικά του.

Συμπεράσματα The_Blade (AMD SYMPATHIZER)

Αν και στα καθαρά CPU related benches οι δύο επεξεργαστές είναι κοντά ο i5 2500k είναι αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα πιο γρήγορος από τον 1090t για ένα Gaming σύστημα.

Η διαφορά είναι μεγαλύτερη όσο παλιότερα είναι τα παιχνίδια και όσο λιγότερους πυρήνες χρησιμοποιούν. Core for Core η Intel είναι πολύ μπροστά (θα προσθέσουμε ένα single thread w-prime για να φανεί η διαφορά).

Όσο το Multithreading βελτιώνεται τόσο ο 1090 πλησιάζει, και στην περίπτωση του Dirt 3 περνάει και μπροστά.

Αν είχαμε μια μηχανή του χρόνου και πηγαίναμε στα μέσα του 2012, με πιο καλοπρογραμματισμένα Multithreaded παιχνίδια, τότε ίσως τα αποτελέσματα να ήταν καλύτερα για την AMD.

Επιπλέον Σκέψεις

Η αγορά μιας μητρικής ΑΜ3+ επιτρέπει σε όποιον πάρει τον δρόμο της AMD να αναβαθμήσει αργότερα σε Bulldozer. H AMD είναι γενικότερα γνωστή για την διάρκεια που έχουν οι πλατφόρμες της σε αντίθεση με την Intel.

Δεν είναι βέβαιο ότι οι μητρικές 1155 θα δέχονται 6-core Sandy Bridge.

To Z68 επιτρέπει SSD cashing (pairing SDD + HDD), όπως επίσης και quick sync (χρησιμοποιεί την onboard Gpu για γρήγορη μετατροπή αρχείων εικόνας).

Οι μητρικές P67 και Ζ68 επιτρέπουν CF/SLI μόνο 8x/8x και σε κάποιες περιπτώσεις (μητρικές με πρόσθετο NF200) 16x/8x και 8x/8x/8x ενώ οι αντίστοιχες ΑΜ3+ επιτρέπουν 16x/16x, 16x/8x/8x και 8x/8x/8x/8x

Πρόταση Νέας Αγοράς:

Επιδόσεις Gaming: i5 2500k

Platform's Upgradeability: Phenom II x6 & AM3+

Platform's Innovative Features : i5 2500k + Z68

Πρόταση αλλαγής πλατφόρμας:

Από Phenom II x6 σε i5 2500

Ο i5 2500 είναι γρηγορότερος για gaming αλλά αν δεν παίζετε πολλά παλιά παιχνίδια δεν αξίζει η αγορά του εφόσον ήδη έχετε έναν 1090t.

Από i5 2500 σε Phenom II x 6 AM3+

Aν θέλετε να είστε έτοιμοι για τον Buldozer βιάζεστε, καλύτερα να περιμένουμε τα πρώτα benchmark. Έως τότε i5 2500k και ξερό ψωμί.

Συμπεράσματα Nikpoth

Καλησπέρα και από μένα.Μιας και πέρασαν και τα δυο συστήματα από δω και βλέπω σιγά σιγά τις διαφορες,το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν είναι τραγικές οι διαφορες.

Βεβαια σε default καταστάσεις η ψαλίδα ανοίγει και άλλο και μονο όταν ανεβάσουμε την ανάλυση έρχεται στα ίδια ακριβώς επίπεδα(5760x1080).

Επιπλέον Σκέψεις

Kάτι άλλο που ίσος να είναι σημαντικό για μερικούς είναι το θέμα του chipset.

Που εκεί σαν γενική εικόνα η amd δυστυχώς δεν τα πάει καλά.

Και εξηγώ.

#Συστοιχίες raid με χαμηλότερη απόδοση.

#ssd με χειρότερα σαφώς αποτελέσματα.

#mem controller με σοβαρά προβλήματα απέναντι στην intel.

#Όσο για το 8x/8x να σας πω την αλήθεια,έως τώρα ψάχνω να βρω διαφορες με το κιάλι. Απλά δεν υπάρχουν η δεν είναι ορατές.(κατι σαν τα φούμαρα..dx9vs dx10 vs dx10.1 vs dx11)

Πρόταση Νέας Αγοράς:

Πρόταση μου?Υπομονή λόγω κρίσηs,περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές από Σεπτέμβρη.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

μπράβο από εμένα :T:

στην αρχή βλέπω νικιτής AMD και λέω μπράβο AMD κατάφερες να περάσεις την Intel έστω και έτσι αλλά μετά βλέπω intel, intel, intel, intel, amd, intel, intel, intel και λέω όπαα :p

τέλος πάντων για όποιον θέλει 6 πυρήνες ας πάει 1100Τ (ναι όχι 1090Τ :p) όποιος θέλει να τρέχει παιχνίδια ας πάει 2500 ή 2600 ακόμα καλύτερα ;)

σε γενικά επίπεδα πως σου φάνηκε από θέμα θορύβου?:)

Link to comment
Share on other sites

Στην intel πλατφόρμα οι κάρτες αποδίδουν καλύτερα και αυτό άρχησε να φαίνεται και μπορεί να το συμπαιράνει κάποιος και από το vantage!Και στη συνέχεια τα benches το αποδεικνύουν\επιβεβαιώνουν!

Link to comment
Share on other sites

Παραπάνω αποδυκνειεται πως I5 2500K στα 4,5Ghz και 1090T στα 4Ghz ή καλύτερα ένας SANDY-BRIDGE χωρίς HT και οποιοσδήποτε THUBAN X6 είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΟΙ σε συνολική ΙΣΧΥ με τον thuban να ΥΠΕΡΕΧΕΙ CLOCK TO CLOCK (όχι όμως και core to core) !!

Διαφορά έχουν στον τρόπο που αποδίδουν την ισχύ τους και στον τρόπο που την εκμεταλεύεται το εκάστοτε πρόγραμμα !!!

Ο BULLDOZER έρχεται για αυτό ακριβώς το λόγο !!! Για να είναι ποιο ελαστικός και να προσαρμόζει την ισχύ του ανάλογα την εφαρμογή !!!!

sanbd.png

Επίσης μιλάμε και για 2 επεξεργαστές κλοκαρισμένους στο ΜΙΣΟ GHZ ΔΙΑΦΟΡΆ στο συγκεκριμένο review!!!! Δεν κλοκάρουν όλοι, περίπου το 10% των χρηστών κλοκάρει.

Τέλος η διαφορά τιμής μεταξύ :

1090T & AM3+ (880G PRO3) = 242€

1055T & AM3+ (880G PRO3) = 222€

Ι5 2600Κ & MSI P67A-G45 = 315€

Αρα μιλάμε για 25% χαμηλότερη τιμή, διαφορά 73€, για τον 1090T σε σχέση με τον 2500Κ και 31% χαμηλότερη τιμή (διαφορά 93€) για τον 1055Τ σε σχέση με τον 2500Κ, διαφορές που είναι αξιόλογες και αρκετά μεγάλες κάνοντας την εκάστοτε λύση να ενδιαφέρει και διαφορετικό κοινό. !

Εγώ έχω μια απορία!

Αν την διαφορά τιμής μεταξύ της πλατφόρμας 1155 & ΑΜ3+ (80-100€) την δίνατε σε μια 80-100€ ποιο ακριβή / δυνατή κάρτα τότε τα αποτελέσματα στα GAMES ποια θα ήταν ?????

Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να απαντηθεί για να υπάρξει ένας ξεκάθαρος τρόπος συνθεσης συστήματος !!!

Link to comment
Share on other sites

Παραπάνω αποδυκνειεται πως I5 2500K και 1090T ή καλύτερα ένας SANDY-BRIDGE χωρίς HT και οποιοσδήποτε THUBAN X6 είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΟΙ σε συνολική ΙΣΧΥ με τον thuban να ΥΠΕΡΕΧΕΙ CLOCK TO CLOCK (όχι όμως και core to core) !!

Διαφορά έχουν στον τρόπο που αποδίδουν την ισχύ τους και στον τρόπο που την εκμεταλεύεται το εκάστοτε πρόγραμμα !!!

Ο BULLDOZER έρχεται για αυτό ακριβώς το λόγο !!! Για να είναι ποιο ελαστικός και να προσαρμόζει την ισχύ του ανάλογα την εφαρμογή !!!!

Επίσης μιλάμε και για 2 επεξεργαστές κλοκαρισμένους στο ΜΙΣΟ GHZ ΔΙΑΦΟΡΆ !!!!

ας κλόκαρε καλύτερα ο 1090τ να πήγαινε και αυτός 4.5....

Link to comment
Share on other sites

ας κλόκαρε καλύτερα ο 1090τ να πήγαινε και αυτός 4.5....

Με την διαφορά στην τιμή τους βάλε υδρόψυξη στον 1090Τ ... είπαμε ούτε το 10% του κόσμου ΔΕΝ κλοκάρει ενώ αν κοιτάξεις τα περισσότερα από τα νέα games μιλάμε για ισοπαλία και με μισό Ghz διαφορά υπέρ του 2500 ενώ όλοι μας ξέρουμε πόσο πολύ θέλουν τα games Ghz...... (DIRT3, APV, CRYSIS 2, METRO 2033)

Μα και πάλι σε οτιδήποτε εκμεταλεύεται καλά τους πολυπύρηνους είναι ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ο 1090Τ και πολύ μάλιστα αν τους βάλεις ίδια clocks !!!

Αυτό είναι μεγάλη νίκη για την AMD που η τεχνολογία thuban είναι ένας K8 βελτιωμένος με περισσότερα cores !!!!

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραια η παρουσιαση.. ξενυχτησες φανταζομαι!

τα αποτελεσματα ηταν ψιλοαναμενομενα ακομη και για O/C καταστασεις.. εξαλλου ο sandy βγηκε αρκετα πιο μετα απο τον Χ6.

Link to comment
Share on other sites

Παραπάνω αποδυκνειεται πως I5 2500K στα 4,5Ghz και 1090T στα 4Ghz ή καλύτερα ένας SANDY-BRIDGE χωρίς HT και οποιοσδήποτε THUBAN X6 είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΟΙ σε συνολική ΙΣΧΥ με τον thuban να ΥΠΕΡΕΧΕΙ CLOCK TO CLOCK (όχι όμως και core to core) !!

Διαφορά έχουν στον τρόπο που αποδίδουν την ισχύ τους και στον τρόπο που την εκμεταλεύεται το εκάστοτε πρόγραμμα !!!

Ο BULLDOZER έρχεται για αυτό ακριβώς το λόγο !!! Για να είναι ποιο ελαστικός και να προσαρμόζει την ισχύ του ανάλογα την εφαρμογή !!!!

sanbd.png

Επίσης μιλάμε και για 2 επεξεργαστές κλοκαρισμένους στο ΜΙΣΟ GHZ ΔΙΑΦΟΡΆ στο συγκεκριμένο review!!!! Δεν κλοκάρουν όλοι, περίπου το 10% των χρηστών κλοκάρει.

Τέλος η διαφορά τιμής μεταξύ :

1090T & AM3+ (880G PRO3) = 242€

1055T & AM3+ (880G PRO3) = 222€

Ι5 2600Κ & MSI P67A-G45 = 315€

Αρα μιλάμε για 25% χαμηλότερη τιμή, διαφορά 73€, για τον 1090T σε σχέση με τον 2500Κ και 31% χαμηλότερη τιμή (διαφορά 93€) για τον 1055Τ σε σχέση με τον 2500Κ, διαφορές που είναι αξιόλογες και αρκετά μεγάλες κάνοντας την εκάστοτε λύση να ενδιαφέρει και διαφορετικό κοινό. !

Εγώ έχω μια απορία!

Αν την διαφορά τιμής μεταξύ της πλατφόρμας 1155 & ΑΜ3+ (80-100€) την δίνατε σε μια 80-100€ ποιο ακριβή / δυνατή κάρτα τότε τα αποτελέσματα στα GAMES ποια θα ήταν ?????

Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να απαντηθεί για να υπάρξει ένας ξεκάθαρος τρόπος συνθεσης συστήματος !!!

Συμφωνώ στα περισσότερα που λες μιάς και εγώ συμπαθάω AMD.

Αλλά μιά χαρά τα πάει σε multithread o 2500k(4C),κλοκάρει καλύτερα,καλύτερη απόδοση στο gaming τι άλλο θέλουμε;

Απλά η AMD θέλει προσθήκες για να γίνει ανταγωνιστικό συνολικά το high-end σύστημα της,είτε αυτό είναι ssd(βλ.intel) είτε αυτό είναι high-end κάρτα γραφικών.Γιαυτό υπάρχει η τιμολογιακή πολιτική για να μετριάζονται τα πράγματα,αυτή βέβαια παραμένει μία καραμέλα της AMD,και των fanboys της μέσα και εγώ σε αυτούς.

Αλλά η Intel συνεχίζει να είναι μπροστά παρόλες τις halls με Vapor Action που δωρίζουμε τα fanboys.:whip:

Link to comment
Share on other sites

Οι μητρικές P67 και Ζ68 επιτρέπουν CF/SLI μόνο 8x/8x και σε κάποιες περιπτώσεις 16x/8x και 8x/8x/8x ενώ οι αντίστοιχες ΑΜ3+ επιτρέπουν 16x/16x, 16x/8x/8x και 8x/8x/8x/8x

Καταρχιν ωραια δουλεια παιδια...

Εχω πει η sandybridge mainstream πλατφορμα εχει 16 gpu lanes, το (16x/8x) ειναι ψεμα...

Η AM3+ πλατφορμα εχει 32 gpu lanes

Μια χαρα τα πηγε η AMD...θα ηθελα να βαζατε και μια stock ρολογια.... Γιατι οπως ειπαμε το 10% κανει oc....

The blade για αναβαθμιση μονο Bulldozer platform or X79 ....για να πεις οτι έκανες αναβάθμιση!

Link to comment
Share on other sites

ενδιαφερον θα ειχε επισης ο i5 @ 4Ghz και μια συγκριση στην ιδια συχνοτητα να δουμε τι παιζει...

επισης ευγε γιατι μονο ευκολο δεν ειναι να κατσεις να τρεξεις ολα αυτα τα benches... :T:

Link to comment
Share on other sites

πολυ καλο συγκριτικο.

Θα επρεπε ομως για να βγουν σωστα συμπερασματα ο i5 ναι ειναι και αυτος στα 4ghz.

Και πάλι θα κέρδιζε , απλα θα εβγαιναν πολυ πιο σωστα συμπεράσματα για την κάθε πλατφόρμα.

Link to comment
Share on other sites

τι σας κανει να πιστευετε οτι σε αυτη την αναλυση και με τοσα φιλτρα θα υπηρχε διαφορα τα 400-500Mhz παραπανω ;

να υπηρχε 1-2%? ισως λεω και πολλα.

επισης αυτο που εγω βλεπω ειναι οτι η ιντελ αποδιδει αρκετα καλυτερα στα minimum fps.Ισως αυτη η διαφορα να ωφειλεται απο τα παραπανω mhz, αλλα ετσι ανερει την παραπανω προταση (που ολοι ξερουμε οτι ισχυει)

Για δοκιμασε ακριβως τα gaming test στα 4ghz να δεις συμπεριφορα

Επισης σε ενα πραγμα που δε συμφωνω ειναι την "αμεση" συγκριση απο 2 διαφορετικα πισι που δε βγαζεις ασφαλεις συμπερασματα.Και αναφερομαι σε 2 διαφορετικα setup λειτουργικων

Παντως μπραβο για τον χρονο σας :)

Link to comment
Share on other sites

πολυ καλο συγκριτικο.

Θα επρεπε ομως για να βγουν σωστα συμπερασματα ο i5 ναι ειναι και αυτος στα 4ghz.

Και πάλι θα κέρδιζε , απλα θα εβγαιναν πολυ πιο σωστα συμπεράσματα για την κάθε πλατφόρμα.

Πολύ καλή δουλειά!:T:

Θεώρω κι εγω σωστό να τεσταριστούν στην ίδια συχνότητα ή έστω stock για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη!

Δεν τεστάραμε στην ίδια συχνότητα διότι είναι σίγουρο ότι ο i5 2500k θα τρέχει 500 MGhz (τουλάχιστον) παραπάνω....

Με αυτή τη λογική να κόψουμε και 2 πυρίνες από τον Phenom?

Δεν συγκρίνουμε Clock For Clock τις 2 αρχιτεκτονικές.

Συγκρίνουμε το πόσο ισχυρές είναι για gaming! H κάθε μια με τα χαρακτηριστικά της!

Άλλωστε αυτοί οι 2 επιπλέον πυρίνες του 1090τ έχουν και ένα κόστος σε θερμότητα που τον δυσκολέυουν στο να πάει πιο πάνω. Κάτι κερδίζεις - Κάτι χάνεις.

Κριτήριο είναι το Price Range!

Το θέμα είναι "Θα διαθέσω περίπου 350 ευρώ, ποια πλατφόρμα είναι καλύτερη?"

Φυσικά και το Clock 4 Clock έχει ενδιαφέρον, αλλά από θεωρητικής άποψης και όχι από άποψης πραγματικής χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι "Θα διαθέσω περίπου 350 ευρώ, ποια πλατφόρμα είναι καλύτερη?"

Θα σου απαντησω εγω σε αυτο....

1ον) Ξεχνας το pc γιατι ειναι καλοκαιρακι και πρεπει να παμε για μπανιο....

2ον) Κρατας τα λεφτα σου...

3ον) Προσπαθεις να μαζεψεις οσα μπορεις μεχρι το Νοεμβριο...

4ον) Αγοραζεις Χ79 και τελος

:hehe:

Link to comment
Share on other sites

τι σας κανει να πιστευετε οτι σε αυτη την αναλυση και με τοσα φιλτρα θα υπηρχε διαφορα τα 400-500Mhz παραπανω ;

να υπηρχε 1-2%? ισως λεω και πολλα.

επισης αυτο που εγω βλεπω ειναι οτι η ιντελ αποδιδει αρκετα καλυτερα στα minimum fps.Ισως αυτη η διαφορα να ωφειλεται απο τα παραπανω mhz, αλλα ετσι ανερει την παραπανω προταση (που ολοι ξερουμε οτι ισχυει)

Για δοκιμασε ακριβως τα gaming test στα 4ghz να δεις συμπεριφορα

Επισης σε ενα πραγμα που δε συμφωνω ειναι την "αμεση" συγκριση απο 2 διαφορετικα πισι που δε βγαζεις ασφαλεις συμπερασματα.Και αναφερομαι σε 2 διαφορετικα setup λειτουργικων

Παντως μπραβο για τον χρονο σας :)

Σε καποια παιχνιδια κερδιζει, ειδικα στο far cry 2 μην σου πω κανενα 10 στα min και 20αρι στο average αλλα και στο Dirt 2....

Για μενα θα ηθελα ενα default ρολογια να δω που θα κατσει η διαφορα....

Ο νεος 6core BD τα 4,5-4,8ghz θα τα εχει για χαβαλε...o 8core θα ειναι καπως πιο κατω!

Link to comment
Share on other sites

Ωραια παρουσιαση...

Σε αντιθεση με τους προηγουμενους που θελουν και τους 2 @4ghz....εγω θα ηθελα εχτρα σε ολα τα παραπανω που κανατε και τους 2 @default.

Για να δω(δουμε) τι προσφερει η καθε πλατφορμα ξεχωριστα με την αυξηση στα ρολογια και ποσο συγκρισιμα ή μη ειναι μεταξυ τους @default.

Τελος...υπηρχε καπου εικονα για το που παιζουν οι μνημες στον αμδ και δεν την ειδα??

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.