Jump to content

Amd A64 3000+ temp και ψυκτρα!!!!sos

overclocked

Recommended Posts

παιδια εχω μια απορεια ποσο θερμοκρασια πρεπει να εχει ενας A64 3000 στα default με stock ψυκτρα????????/το κουτι εχει εναν ανεμιστηρα πισω και ενα μπροστα! θερμοκρασια idle 65-72 βαθμους!!!παστα εχω βαλει αλλα τιποτε.....

προτεινετε καποια ψυκτρα που να μπενει σε αυτο το socket !!!!γιατι υπαρχει προβλημα με τοση θερμοκρασια !!!!

μιτρικη ειναι μια msi (μηπως δειχνει 20-30 βαθμους πανω??)

μου φαινετε κουφο να εχει τοση θερμοκρασια!!και στο Bios παλι τα ιδια!!

επισης εκανα ολα τα bench στα default Ολο το συστημα παντα!!και ειναι ελεινος!!!

πολυ πολυ ποιο αργος απο τον barton στα 2600 mhz μιλαμε για pi πανω απο 40+

8000 sandra...ktlp...

για πειτε καμια καταληλη ψυκτρα!!!

επισης 45 βαθμους το κουτι.... !!!!!

Πρέπει να ξέρεις οτι οι μητρικές τις περισσότερες φορές δείχνουν λανθασμένες θερμοκρασίες. Κάνε κανένα BIOS update επειδή η δικιά μου MSI μου έβγαζε μία θερμοκρασία 65 βαθμούς στο NB και με το update ανακάλυψα οτι τελικά δεν είχε καν αισθητήρα στο NB!!! Για να είσαι σίγουρος, αν θέλεις να παρακολουθείς τις θερμοκρασίες, πάρε κανένα panel τύπου AEROGATE II. Το συγκεκριμένο λέει οτι δείχνει θερμοκρασίες με ποσοστό λάθους +- 3%. Τώρα βέβαια και η ψύκτρα σου δεν είναι και η καλύτερη αλλά και πάλι 70 βαθμοί είναι πολύ δύσκολο να πιάσει... Αν ήταν πραγματικό αυτό το νούμερο το σύστημα θα κολλούσε όλη την ώρα και θα σερνότανε τελείως!!!

Σε μια ιδια μητρική πολυ προσφατα τοποθέτησα ενα watercooling με ψυγειο τρανσιτ και Λ20

Πρωτο boot 52c και εφτανε μεχρι 55-56 sto bios που το αφησα να τρέχει 2-3 ωρες

μια που δεν ειχε λειτουργικό ακόμα το πισί Δεν θυμάμαι πια εκδοση ειχε το βιος .Ισως με ενα update να λυθει το προλημα σου

Υ.γ Πηρες το ΠΜ?

To cool and quiet δουλεύει στον δικό σου επεξεργαστή φίλε overclocked?

Παρομια προβληματα με θερμοκρασια εχω και εγω. Πιστεύω ότι το bios δείχνει περίπου 10 βαθμούς παραπάνω

Το αν λέει στο περίπου αλήθεια η μητρική μπορείς να το καταλάβεις ακουμπώντας τη ψήκτρα.

Με 70 βαθμούς θα πρέπει να πάθεις έγκαυμα και μιλάω σοβαρά

Εδώ εγώ έπιασα τη βάση της ψήκτρας του επεξεργαστή μου στους 57 βαθμούς και ακόμα φυσάω το χέρι μου

Πάντως ανάφερες και αρκετά αυξημένη θερμοκρασία στο κουτί.. με τέτοια θερμοκρασία αέρα στο εσωτερικό, καμία ψήκτρα όσο καλή και να είναι δε θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

Σου είναι εύκολο να μας δείξεις μια φωτό με τη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του υπολογιστή σου?

Ίσως θα πρέπει να κανείς κάποιες αλλαγές εκτός της προσθήκης ανεμιστήρων για να κυκλοφορεί ανετότερα ο αέρας

δεν ειναι δικος μου ο επεξεργαστης!!!ενος φιλου!!κατι ειχα δει για cool and quiet αλλα νομιζω οτι οταν το ενεργοποιησουμε πεφτει πολυ η συχνοτητα

η ψυκτρα οταν την ακουμπισα ηταν εντελως χλιαρη!!βαλαμε παστα αλλα τιποτε... μαλλον κανει λαθος το bios δεν εξηγεται αλλιως!!!

Αφού η ψήκτρα ήταν απλώς χλιαρή και είσαι σίγουρος ότι έχει καλή επαφή με τη CPU... αγνόησε αυτά που λέει το BIOS.

Αν κρίνω και από τους 45 βαθμούς στο εσωτερικό του κουτιού τοτε η μητρικη είναι πολύ υπερβολική στις ενδείξεις της

Όταν ενεργοποιείς το cool and quiet δεν πέφτει η απόδοση του επεξεργαστή. Απλά αυξομειώνει τα MHz ανάλογα με τη ζήτηση ισχύος.

Με το cool and quiet όταν ο επεξεργαστής είναι σε κατάσταση αναμονής πέφτουν τα MHz από 2000 στα 800 με αποτέλεσμα να μην έχεις ούτε θερμοκρασία ούτε και θόρυβο από την ψήκτρα. Αν ο φίλος σου το έχει λειτουργήσει το cool and quiet πες μου και εμένα τη έκανε.

Η δικιά μου η ψήκτρα είναι χλιαρή και ακουμπάς το χέρι σου άνετα. Σε κάποιο περιοδικό διάβασα ότι οι θερμοκρασίες για τον 64 είναι από 35(με το cool and quiet) μέχρι 55 βαθμούς σε full load.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Δηλαδη τι αναμενομενη αισθηση που λενε οτι εχει ο Α64 δεν την ειδες ακομα?

Παρη λογικα αυτη η αισθηση υπαρχει οταν κανεις μεταβαση απο P4 σε A64. Απο Athlon XP που εχει ιδια αποκριση στα windows με τον Α64 δεν νομιζω να υπαρχει διαφορα.

Οσο για το οτι ο επεξεργαστης στα default του ειναι πιο αργος απο εναν Barton στα 2600ΜΗz εεεεεεε, απλα ελεος ρε παιδια. O Barton στα 2600ΜΗζ(με τι FSB αληθεια) ειναι περιπου σαν εναν 3500-3600+. Πως να δειτε διαφορα. Ειναι λογικο να ειναι πιο αργος.

• 2 weeks later...

για προτεινεται παιδια καμια καλη ψυκτρα που να μπενει στον A64 να πω στο φιλαρακι μου να την αγοραση.....αν δεν ειστε σιγουροι μην πειτε!θελω να μπενει στο socket

thnx

Εγώ έχω βάλει την venus 12 της Thermaltake. Είμαι πόλη ευχαριστημένος απλά κάνει θόρυβο αν την δουλεύεις πάνω από της 3000στροφες. Υπάρχουν όμως και άλλες μπορείς να δεις στο www.checkmate.gr

Αρχική απάντηση από overclocked

για προτεινεται παιδια καμια καλη ψυκτρα που να μπενει στον A64 να πω στο φιλαρακι μου να την αγοραση.....αν δεν ειστε σιγουροι μην πειτε!θελω να μπενει στο socket

thnx

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1039&Nav_Section_Id=1039&Catalog_Id=1&Product_Id=115230&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.