Jump to content

intel i7 970 ή 2600k

tim

Recommended Posts

Ευχαριστω φιλε,συγουρα αν τον παρω απ'το ebay θα "σώσω" καποια χρηματα αλλα τα παιδια λενε παραπανω οτι επειδη ειναι ΕS ισως να μην εχει καλες επιδοσεις ή να παρουσιάσει προβλήματα....:)

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Μην το κανεις για μενα περιμενε οπως λενε τα παιδια. Ας δεις τι θα κανει ο bulldozer και αποφασιζεις μετα.

Εχω ι7 920 με το που κυκλοφορησε στην αγορα σουπερ πλατφορμα αλλα ειναι 2,5 χρονων.

Usb 3? Sata 6 gbp/s? με το χ58 τι θα κανεις? θα παρεις μητρικη με μαρβελ κοντρολερ (2 σλοτς) που υπολειτουργει (και το usb3) και αυτο σε μητρικη με 300+ ευρώ?

Ουτε σαντυ θα σου προτεινα κανε λιγο υπομονη επειδη το κοιταω το θεμα με τους bulldozer ιουλιο θα ξερουμε τι παιζει ακριβως και θεωρω οτι δεν θα ειναι πατατα.

Αν παλι βιαζεσε τοσο πολυ παρε μια 990 αμ3+ μητρικη τωρα (χωρις πετσοκοματα πουθενα) που ειναι πολυ φθηνοτερες απο οτι ιντελ μερια ριξε πανω ενα τετραπυρηνο-εξαπυρηνο και δεν χρειαζετε να πεταξεις τιποτα οταν θα βγουνε οι bulldozers...

Απο οταν αγορασα τον ι7 εχουν βγει ηδη 2 σοκετ.. καταλαβαινεις το σκεπτικο μου...

Ελπιζω να βοηθησα.

Συμφωνω, αλλά οι bulldozers πότε κυκλοφορούν; Θα μπορούν να ανταγωνιστούν τον 970;:getlost:

Λογικα στα ιδια επιπεδα με i7 970 & 980X θα παίξουν σε multithread εφαρμογες....

Βεβαια περιμενουμε τα επίσημα results του Bulldozer γιατι ολο το net εχει γεμίσει με τσατσαριες απο ES κομμένα τσιπακια...

Τελος Αυγουστου με αρχες Σεπτεμβριου θα ειναι στην αγορα...

Πήγαινε καλύτερα στους Sandy's,οι Bulldozer's θα έχουν ίδιες σχεδόν επιδόσεις με τους SB,οπότε και να τους περιμένεις δεν θα κερδίσεις και πολλά.Όταν θα βγούν και οι Bulldozer's,θα βγούν με 1-2 μήνες διαφορά νωρίτερα απο τους Ivy Bridge,και οι Ivy Bridge θα είναι απο ότι έχω διαβάσει για 10-15% γρηγορότεροι απο τους Sandy Bridge,οπότε δεν θα συμφέρει να τους πάρεις τους Bulldozer's.Εγώ πάντως κρατάω μικρό καλάθι για αυτούς.

....ηθελα να ξερα ποιος τα λεει αυτα για τους Ivy bridge! ....τους εταξε ενα τυρακι η Ιntel για να γλυτωσει λιγο απο το μεγα κραξιμο με την πατατα που εκανε στα S-ata και το δέσανε! Μέσα 2012 πάνε τα ivy και βλεπουμε...

Τελος του χρονου περιμενουμε τους Sandybridge-E απο Intel οι οποιοι ειναι για την νεα πλατφορμα Χ79, ειναι το νεο Χ58 για να καταλαβεις....

Οι τωρινοί sandybridge με την πλατφόρμα τους δεν ειναι τίποτα περισσότερο απο ενα update της πλατφόρμας P55. Bγαλανε το NB απο το mobo και το πεταξανε μεσα στην cpu, νεα instructions set, καλυτερο oc ability λογου 32nm, ιδια lanes στο mobo (μισά) και να το νέο προϊόν για πούλημα!

Οι Sandy Bridge-E seb θα είναι αυτό που είναι οι τωρινοί SB του 1155 σε LGA2011 socket συν τον quad-channel mem controller αντί του τωρινού dual channel ( κάτι μου λέει, δεν είναι επισήμως επιβεβαιωμένο βεβαίως, ότι οι τωρινοί SB έχουνε τον τετρακάναλο controller απλά με disabled τα 2 extra channels ).

Υποθετικά πάντα, θα έχουνε βελτιώσει κι άλλο την διαδικασία παραγωγής μέχρι τότε, οπότε θα έχουμε μάλλον κάτι τις καλύτερο overclocking potential & average 24/7 OC, και ενδεχωμένως ελέω 1-2 μικροαλλαγών στην αρχιτεκτονική να πάρουμε ένα 3% παραπάνω επιδόσεις clock per clock, οπότε clock per clock με τους LGA1155 SB να είναι ένα 3 με 10% γρηγορότεροι ανάλογα την εφαρμογή ( στις περισσότερες θα είναι ή στα ίδια ακριβώς επίπεδα ή ένα 2-3% γρηγορότεροι οι LGA2011 ).

Για τους πολλούς πυρήνες γενικώς, και τον κοινό χρήστη, καλοί οι πυρήνες, αλλά το θέμα είναι αρκετά και το single core performance, ή αν το θέλετε καλύτερα, το IPC της αρχιτεκτονικής.

Γιατί θέλοντας και μη, τα προγράμματα που θα εκμεταλλευτούνε πλήρως 5,6,7,8,++ πυρήνες είναι ελάχιστα, και κυρίως σε κατηγορίες που οι περισσότεροι χρήστες δεν χρησιμοποιούνε.

Τα περισσότερα προγράμματα που χρησιμοποιούμε εκμεταλλεύονται είτε έναν, είτε 2, είτε maximum 4 πυρήνες, το ίδιο ισχύει και για τα games.

Λεπτομέρειες όλα αυτά, και τα GHz και οι πυρήνες και όλα, αφού όπως και να είναι οι Bulldozer με έναν SSD σαν main storage το PC θα είναι σβέλτο όπως είναι τώρα με τους LGA1366, 1155, 1156 και τους ΑΜ3 Phenom.

Αν νομίζετε ότι οι πολλοί πυρήνες σκίζουνε κλπ, μπορείτε να στήσετε από τώρα το uber PC με dual AMD Magny Cours 12C/12T ( συνολικά 24 πυρηνάκους )... ή dual Intel Xeon E7-8870 10C/20T ( συνολικά 20 πυρηνάκους με 40 threads )... ναι, θα σκίζει στο cinebench :p

Οι Sandy Bridge-E seb θα είναι αυτό που είναι οι τωρινοί SB του 1155 σε LGA2011 socket συν τον quad-channel mem controller αντί του τωρινού dual channel ( κάτι μου λέει, δεν είναι επισήμως επιβεβαιωμένο βεβαίως, ότι οι τωρινοί SB έχουνε τον τετρακάναλο controller απλά με disabled τα 2 extra channels ).

Υποθετικά πάντα, θα έχουνε βελτιώσει κι άλλο την διαδικασία παραγωγής μέχρι τότε, οπότε θα έχουμε μάλλον κάτι τις καλύτερο overclocking potential & average 24/7 OC, και ενδεχωμένως ελέω 1-2 μικροαλλαγών στην αρχιτεκτονική να πάρουμε ένα 3% παραπάνω επιδόσεις clock per clock, οπότε clock per clock με τους LGA1155 SB να είναι ένα 3 με 10% γρηγορότεροι ανάλογα την εφαρμογή ( στις περισσότερες θα είναι ή στα ίδια ακριβώς επίπεδα ή ένα 2-3% γρηγορότεροι οι LGA2011 ).

Για τους πολλούς πυρήνες γενικώς, και τον κοινό χρήστη, καλοί οι πυρήνες, αλλά το θέμα είναι αρκετά και το single core performance, ή αν το θέλετε καλύτερα, το IPC της αρχιτεκτονικής.

Γιατί θέλοντας και μη, τα προγράμματα που θα εκμεταλλευτούνε πλήρως 5,6,7,8,++ πυρήνες είναι ελάχιστα, και κυρίως σε κατηγορίες που οι περισσότεροι χρήστες δεν χρησιμοποιούνε.

Τα περισσότερα προγράμματα που χρησιμοποιούμε εκμεταλλεύονται είτε έναν, είτε 2, είτε maximum 4 πυρήνες, το ίδιο ισχύει και για τα games.

Λεπτομέρειες όλα αυτά, και τα GHz και οι πυρήνες και όλα, αφού όπως και να είναι οι Bulldozer με έναν SSD σαν main storage το PC θα είναι σβέλτο όπως είναι τώρα με τους LGA1366, 1155, 1156 και τους ΑΜ3 Phenom.

Αν νομίζετε ότι οι πολλοί πυρήνες σκίζουνε κλπ, μπορείτε να στήσετε από τώρα το uber PC με dual AMD Magny Cours 12C/12T ( συνολικά 24 πυρηνάκους )... ή dual Intel Xeon E7-8870 10C/20T ( συνολικά 20 πυρηνάκους με 40 threads )... ναι, θα σκίζει στο cinebench :p

Ελα ρε peppa κανε κατι να μου βρεις mobo και 2 samples απο Magny cour για το e-τσουτσουν μου....

Λαθος, θελω τους νεους bulldozer opteron 16 core :hehe:

....ηθελα να ξερα ποιος τα λεει αυτα για τους Ivy bridge! ....τους εταξε ενα τυρακι η Ιntel για να γλυτωσει λιγο απο το μεγα κραξιμο με την πατατα που εκανε στα S-ata και το δέσανε! Μέσα 2012 πάνε τα ivy...

Τελος του χρονου περιμενουμε τους Sandybridge-E απο Intel οι οποιοι ειναι για την νεα πλατφορμα Χ79, ειναι το νεο Χ58 για να καταλαβεις....

Οι τωρινοί sandybridge με την πλατφόρμα τους δεν ειναι τίποτα περισσότερο απο ενα update της πλατφόρμας P55. Bγαλανε το NB απο το mobo και το πεταξανε μεσα στην cpu, νεα instructions set, καλυτερο oc ability λογου 32nm, ιδια lanes στο mobo (μισά)...

Φανατικός AMDάκιας είσαι απο ότι φαίνεται. :getlost:

Από έγκυρες πηγές διαβάζω τα νέα,και φιλτράρω το τι είναι η αληθεία,το ψέμα,η φήμη,και η υπερβολή σε αυτές τις πηγές.

Ivy Bridge here..!

Όσο αφορά το ότι οι SB είναι updates της πλατφόρμας P55,αυτό δεν το ξέρω.Μπορεί να έχεις και δίκιο σε αυτό.

Φανατικός AMDάκιας είσαι απο ότι φαίνεται. :getlost:

Από έγκυρες πηγές διαβάζω τα νέα,και φιλτράρω το τι είναι η αληθεία,το ψέμα,η φήμη,και η υπερβολή σε αυτές τις πηγές.

Ivy Bridge here..!

Όσο αφορά το ότι οι SB είναι updates της πλατφόρμας P55,αυτό δεν το ξέρω.Μπορεί να έχεις και δίκιο σε αυτό.

Μπαααα για Χ79 με βλεπω :hehe:

Same here..! Με socket 775 τόσα χρόνια που με υπηρέτησαν,ώρα για αναβάθμιση πια. :)

Χ38 (775) -> Χ58 (lga 1366) -> Χ79 (lga 2011) δεν σπάει εύκολα η αλυσίδα!

... βεβαία αφήνω ένα παραθυράκι λόγο bulldozer!

Τελικά εγώ τι να κάνω; Να πάρω 970 να πάω σε sandy ή να περιμένω για bulldozers?

Τώρα για το Sandy-E που αναφέρεται νομίζω αργεί ακόμα. (Στην καλύτερη αρχές 2012

αν δε πάρει καμιά αναβολή). :)

Τελικά εγώ τι να κάνω; Να πάρω 970 να πάω σε sandy ή να περιμένω για bulldozers?

Τώρα για το Sandy-E που αναφέρεται νομίζω αργεί ακόμα. (Στην καλύτερη αρχές 2012

αν δε πάρει καμιά αναβολή). :)

για ποιο λογο θες 970 ? Τι εχεις τωρα που δεν σε καλύπτει ? ...και θες τοσο πολυ να αλλάξεις!

κανε τα μπανακια σου και βλέπουμε σε κανένα 2μηνο!

αυτο ειναι το προβλημα τωρα ειμαι με ενα παλιο laptop, και επισης ειχα σχεδιασει να κανω νεο pc μεσα στο καλοκαιρι...:)

Kοιτα περα απο την πλακα που κανουμε, ολα πανω κατω τα ιδια ειναι...

Μιλάμε για μικρες διαφορές που δεν ξερω καν εαν εσενα σε ενδιαφερουν, ετσι οπως σε καταλαβαινω μαλλον οχι.

Εγω για παράδειγμα το κοσκινίζω το θέμα...

Δηλαδή ένα p67 mobo + 2600K cpu (8 threads) + 2x4gb 1600mhz ddr3 + 580gtx/570gtx/6970 2gb/6950 2gb + 120-160gb ssd = θα έφτιαχνες ενα πολύ γρήγορο και αποδοτικό μηχανημα και για τωρα αλλα και για το μελλον.

Συμφωνώ με τον Seb.

Καλύπτεσαι άνετα από αυτήν την πλατφόρμα και θα δεις και τρελή διαφορά από το πως ε΄σαι τώρα.Και αφού δεν είσαι και ψείρας διαφορές δε θα δεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.