Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2011 Πιστευω οτι μερικοι πολλοί δεν το ξέρατε ότι μπορούμε να benchάρουμε στο Linux. Ω, ναι καθησα και το έψαξα λιγο και έχω ετοιμασει κατι στο blog μου. Βεβαια μπορω να πω οτι με προβληματησαν τα εξης: 1) Σε μερικα παλια benchmarks, δεν ειχε resolution scaling. Δηλαδη σε 1920χ1080 εβγαζα μεγαλύτερο score από ότι σε 1024χ768. 2) Δεν ισχύει ο κανόνας όσο πιο ακριβή κάρτα γραφικών, τόσο καλύτερα θα τα πάει. 3) Για τα περισσοτερα test, τα έτρεξα σε λουπα 30 γύρων με αποτελεσμα να μου παρει αρκετο χρονο. Αυτο το εκανα γιατι οταν βγαζει 600FPS, 580 την αλλη, 610 την επομενη, δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα με 3-5 loops. πραγματικα εχω προβληματιστει αρκετα με το θεμα. Χρειαζεται να τεσταρω περισσοτερες καρτες, και φυσικα nIVIDA γιατι κατι μου λεει οτι μονο και μονο λογω driver θα τα πανε καλυτερα. λινκ: Review: AMD Radeon 6950 HD Περιμενω γνωμες, αποψεις και σχόλια απο φιλους λινουξάδες. Το λιγοτερο που θελω εδω ειναι μια κοντρα windows vs linux που θα εξελιχθει OpenGL vs DirectX. Σας ακουω λοιπόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 3, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2011 Καλησπέρα, πολύ ωραία δουλειά κατά τη γνώμη μου που καταστράφηκε από την παρουσίασή της. 25 pages χωρίς καν να έχει η κάθε σελίδα τίτλο; Εννοείται ότι δεν έφαγα 15 λεπτά να τα δω όλα για να βρω όσα με ενδιαφέρουν. Εϊδα περίπου τη μεθοδολογία σου, τι μέτρησες και αυτό ήταν. Ελπίζω να μην έχασα τίποτα, αλλά και να έχασα δεν θα άξιζε τον επιπλέον χρόνο.Φυσικά εφόσον ζητάς γνώμες το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να απαντήσω.Σε γενικές γραμμές δε νομίζω ότι έχεις κάτι να προβληματιστείς με κανένα από τα 3 παρα μόνο αν μελλοντικά αλλάξει κάτι από αυτά. δλδ, αν κάποιο bench είναι παλιό και ναι μεν έχει επιλογή για 1920 ανάλυση αλλά δεν τρέχει καλά αλλά με μικρότερη απόδοση από ότι σε μικρότερη ανάλυση σε όλες τις κάρτες γραφικών που το δοκιμάζεις τότε είναι απλά το bench. Επίσης εξαρτάται πολύ από τον driver, αν θυμάμαι καλά σε μετρήσεις του phoronix το είχα δει αυτό. Στην τελική εσύ απλά τα τρέχεις και βλέπεις τι βγάζουν.Οτι η ποιο ακριβή κάρτα δεν πάει απαραίτητα καλύτερα είναι νομίζω αποτέλεσμα πάλι των driver σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς οι ΑΤΙ όσο και να μ αρέσουν δεν μου έχουν κάτσει ποτέ ιδιαίτερα καλά.Τέλος το μόνο σίγουρο που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα (γιατί όλα τα παραπάνω είναι ίσως συζητήσιμα) είναι ότι το να σου βγάζει 595frames+-15 είναι ασφαλέστατο συμπέρασμα... 610-580 frames σημαίνει 5% διαφορά το πολύ ή 15/595= 2.5% τα οποία είναι απολύτως αποδεκτά σφάλματα μετρήσεων σε πείραμα. Για να μην το σκεφτείς ότι ποιον νοιάζει αν είναι 595 ή 610; Οποιος λέει ότι μια κάρτα με 610frames είναι λίγο χειρότερη από μια με 560 frames ακόμα ακόμα, έχει χάσει το νόημα...Θα ξαναπώ ότι, Πολύ ωραία προσπάθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.