xatzos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2011 Καλημέρα σας,θα ήθελα γνώμες ανάμεσα σ 'αυτά τα 2 τι θα διαλέγατε Dell XPS L501x - Laptop - Core i7-2630QM 2.0 GHz - 15.6" LED - Ασημί, μαύρο | MultiramaDell Inspiron Q15R - Laptop - Core i7-2630QM 2.0 GHz - 15.6" LED - Μαύρο | Multiramaαν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε ευχαρίστως να μου πείτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Ιούνιος 5, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Το XPS έχει σκληρό σε 7.200rpm και καλύτερη κάρτα γραφικών, που ναι μεν μετράνε, αλλά δεν δικαιολογεί για μένα τα 300 ευρώ παραπάνω.Πές μας τις ανάγκες σου, να σου προτείνουμε κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
xatzos Ιούνιος 5, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 με τα παιχνίδια δε είμαι και τρελαμένος μόνο τη σειρά call of duty παίζω.το θέλω για ιντερνετ ,ταινείες,photoshop... να κρατήσει κανά 2-3χρονάκιατώρα και γω τα 300 euro σκέφτομαι εχει μεγάλη διαφορά και αν ναι είναι αισθητή?,αξίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Ιούνιος 5, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 To photoshop το δουλεύεις πολύ ?Γιατί χρειάζεται ισχυρή κάρτα... και σε φορητό κοστίζει.Τα παραπάνω λάπτοπ έχουν δυνατό cpu που για τη χρήση που το θές δεν θα σε βοηθήσει και ιδιαίτεραEDIT : το XPS είναι πολύ καλό, αλλά είναι πολύ ακριβό στην Ελλάδα, και ιδίως στο multirama. Έξω παίζει στα 1100 - 1300$ που με την τωρινή ισοτιμία είσαι πάρα πολύ κερδισμένος, μέχρι και αν πληρώσεις τελωνείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούνιος 5, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Ακόμη και με τον i7 συνδεδεμένο σε triple channel, laptop εν έτει 2011 με 15άρι πάνελ 1366x768 με τιμή 1000€ είναι μάλλον κακόγουστη φάρσα. Βέβαια, περί ορέξεως ουδείς λόγος, αλλά έχω την αίσθηση πως πρέπει να ανακατανείμεις το κόστος, ενδεικτικά προς κάτι τέτοιο, ή τέτοιο, που έχουν οθόνη μεγαλύτερη και υψηλότερης ανάλυσης. Προσωπικά προτείνω το δεύτερο, με τον i3, την πρόσθεση άλλων 4GB, και είσαι jet. Αν θέλεις οπωσδήποτε και οδηγό Bluray, ε, πάρε ένα εξωτερικό. Αν θέλεις οπωσδήποτε Dell, υπάρχει και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xatzos Ιούνιος 5, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Ακόμη και με τον i7 συνδεδεμένο σε triple channel, laptop εν έτει 2011 με 15άρι πάνελ 1366x768 με τιμή 1000€ είναι μάλλον κακόγουστη φάρσα. Βέβαια, περί ορέξεως ουδείς λόγος, αλλά έχω την αίσθηση πως πρέπει να ανακατανείμεις το κόστος, ενδεικτικά προς κάτι τέτοιο, ή τέτοιο, που έχουν οθόνη μεγαλύτερη και υψηλότερης ανάλυσης. Προσωπικά προτείνω το δεύτερο, με τον i3, την πρόσθεση άλλων 4GB, και είσαι jet. Αν θέλεις οπωσδήποτε και οδηγό Bluray, ε, πάρε ένα εξωτερικό. Αν θέλεις οπωσδήποτε Dell, υπάρχει και αυτό.Ευχαριστώ για τη βοήθεια,Θα προτιμούσα κατι σε 15" ,ο dell που μου προτείνεις σε σχέση μ αυτόν (Dell Inspiron Q15R - Laptop - Core i7-2630QM 2.0 GHz - 15.6" LED - Μαύρο | Multirama τα ίδια χαρακτηριστικα και καλύτερο επεξεργαστή και η διαφορά σε τιμη είναι 50 euroόσο για τα άλλα, μήπως με την πρόσθεση μνήμης και εξωτερικό οδηγό Blu-ray πάμε πάλι στο χιλιάρικο?Επίσης η dell δίνει 24 μήνες εγγύηση σε σχέση με την hp που δίνει 12 μήπως είναι και αυτό ένα πλεονέκτημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούνιος 5, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Δεν έχεις άδικο, απλώς νομίζω πως αν είναι να δώσεις 1000€, αξίζει να πάρεις κάτι ανώτερο από το ταπεινό 15άρι πάνελ των 1366x768, κι ας έχει αυτό εγγύηση 10 χρόνια. Δουλεύοντας μεταξύ άλλων Autocad και Photoshop σε desktop με σχετικά μεγάλες οθόνες (20άρα sxga+ και 24άρα full HD), και περιστασιακά σε laptop με 15άρι πάνελ 1280x800, στο laptop νομίζω ώρες - ώρες πως παίζω μπιλιάρδο σε κομοδίνο. Βέβαια, αυτό είναι συγκριτική υποκειμενική αίσθηση. Σκέψου όμως, πως με αυτήν την ανάλυση (1366x768) δουλεύουν και τα laptop των 500€, χώρια που το ύψος των 768 pixel το δουλεύουμε εδώ και πάνω από 15 χρόνια, σε 14άρες και 15άρες XGA οθόνες (τότε). Για συνήθεις δουλειές, λίγο Office και λίγο Internet, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για ο,τιδήποτε άλλο, έστω και λίγο πιο απαιτητικό, τo ύψος των 768 pixel είναι ανεπαρκές, ειδικά με το νέο interface των Office 2007/2010. Δεν έχεις καθόλου άδικο που προτιμάς Dell, οπότε ρίξε και μια ματιά στα 17άρια της, προς χάριν του πάνελ και μόνον. Το μέγεθος και η ανάλυση της απεικόνισης είναι εξόχως σημαντικό εργονομικό χαρακτηριστικό για έναν υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xatzos Ιούνιος 5, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Δεν έχεις άδικο, απλώς νομίζω πως αν είναι να δώσεις 1000€, αξίζει να πάρεις κάτι ανώτερο από το ταπεινό 15άρι πάνελ των 1366x768, κι ας έχει αυτό εγγύηση 10 χρόνια. Δουλεύοντας μεταξύ άλλων Autocad και Photoshop σε desktop με σχετικά μεγάλες οθόνες (20άρα sxga+ και 24άρα full HD), και περιστασιακά σε laptop με 15άρι πάνελ 1280x800, στο laptop νομίζω ώρες - ώρες πως παίζω μπιλιάρδο σε κομοδίνο. Βέβαια, αυτό είναι συγκριτική υποκειμενική αίσθηση. Σκέψου όμως, πως με αυτήν την ανάλυση (1366x768) δουλεύουν και τα laptop των 500€, χώρια που το ύψος των 768 pixel το δουλεύουμε εδώ και πάνω από 15 χρόνια, σε 14άρες και 15άρες XGA οθόνες (τότε). Για συνήθεις δουλειές, λίγο Office και λίγο Internet, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για ο,τιδήποτε άλλο, έστω και λίγο πιο απαιτητικό, τo ύψος των 768 pixel είναι ανεπαρκές, ειδικά με το νέο interface των Office 2007/2010. Δεν έχεις καθόλου άδικο που προτιμάς Dell, οπότε ρίξε και μια ματιά στα 17άρια της, προς χάριν του πάνελ και μόνον. Το μέγεθος και η ανάλυση της απεικόνισης είναι εξόχως σημαντικό εργονομικό χαρακτηριστικό για έναν υπολογιστή.αυτο πως σου φαίνεται?Dell XPS L701x - Laptop - Core i7-2630QM 2.0 GHz - 17.3" LED - Ασημί, μαύρο | Multirama ξεφεύγουμε αρκετα όμως (σε τιμή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούνιος 5, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Μια χαρά. Με i7 και 17άρι πάνελ, είναι επόμενο να ξεφεύγει η τιμή του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xatzos Ιούνιος 5, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Μια χαρά. Με i7 και 17άρι πάνελ, είναι επόμενο να ξεφεύγει η τιμή του.Το σημαντικό κομμάτι όμως είναι, τα αξίζει τα λεφτά του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daemon13 Ιούνιος 5, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Κοίταξε από επιδόσεις είναι πολύ καλό.Το θέμα είναι ότι πρέπει να σκεφτείς την αυτονομία που θα έχει ένα τέτοιο μηχάνημα και την φορητότητα του.Αν το έχεις μόνιμα στο γραφείο και το δουλεύεις μόνιμα στο ρεύμα είναι κομπλέ,αλλά για να το μεταφέρεις κάθε μέρα είναι λίγο δύσκολο το 17άρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούνιος 5, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Πολύ σωστά. Έτσι, αν κάποιος θέλει υψηλή φορητότητα -άρα μικρών διαστάσεων οθόνη- και υψηλή ανάλυση, πάει σε υψηλότερη κατηγορία τιμής (και άλλη ποιότητα κατασκευής), όπως η σειρές latitude και elitebook. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Ιούνιος 7, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Ενημερωτικα υπαρχει και αυτο σε 17αρι: Msystems.gr - Προϊόντα - Dell XPS 17 - i7-2630QM που ειναι κατα πολυ φθηνοτερο απο καποιο λαπτοπ των μουλτιραμα.Οπως και αυτο: Samsung RF711-S01GR | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.