jpavly Ιούνιος 4, 2011 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2011 μιας και το συνεχιζεις, για δειξε μου/μας ποσα iphone4 εχεις δει σε αγγελιες "περιπου" στα 300 ευρω.. (να δουμε και ποιο ειναι το ποσοστο αυτο)να επισημανω οτι δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου, απλα κολλαω στο θεμα της ροης του thread. Δηλαδη, το iphone εχει καποιες λειτουργιες/μαγκιες/αβανταζ/ευκολιες/βελτιστοποιησεις +/- σε σχεση με τα androidοφωνα, αλλα στο θεμα της τιμης ειναι μονο + και μαλιστα κατα πολυ. Ειναι κατι πολυ σημαντικο γιατι επηρεαζει την πλειοψηφια των χρηστων και ισως αν δεν υπηρχε αυτη τη διαφορα, αρκετοι να μην εβρισκαν λογο να μην το προτιμησουν.Δεν κατάλαβα τι ζόρι τραβάς αρχηγέ. Κατ'αρχήν δεν είπα πουθενά ότι το iPhone 4 έχει μεταχειρισμένο 300 ευρώ. Είπα iPhone. Πήγαινε σε αγγελίες να μου πεις ότι δεν βρήκες 3GS μεταχειρισμένο στα 300€. Το "δεν έχω 600€" με το "έχω και δεν τα δίνω" έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Αν κάτσεις να διαβάσεις τα posts μου θα δεις ότι υποστηρίζω εξίσου και τα δύο. Android κινητά υπάρχουν με 100€ και με 600€, θες να μου δικαιολογήσεις αυτά των 600€? Link to comment Share on other sites More sharing options...
techman Ιούνιος 4, 2011 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2011 Μην ξεχναμε οτι το android ξεκινησε μετα το iOS και ακομη δεν εχει τελειοποιηθεί. Η εκδοση 3.χ ειναι πολυ κοντα στο iOS. Πρωτα ομως πρεπει να περιμενουμε το ice cream sandwich. :magic: Αυτη η εκδοση θα αποτελει την βασικη αρχιτεκτονικη για τις επομενες εκδοσεις του 2012. Υπολογιζω σε ενα χρονο να δουμε ενα τελειοποιημενο λειτουργικο. Θα υποστηριζει μεγαλες αναλυσεις οθονης, USB-on-the-go και αλλα. Οποιος θελει να αγορασει το iOS μπορει να παρει το iPod 4 με 220 ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Ιούνιος 4, 2011 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2011 Κατ'αρχήν δεν είπα πουθενά ότι το iPhone 4 έχει μεταχειρισμένο 300 ευρώ. Είπα iPhone.~600 δεν έχει το νέο και ~300 μτχ?Μαλλον μας λες οτι το καινουριο εχει 600, αλλα εγω βρισκω την παλια την μπακατελα με 300. Οποτε ζηταω συγγνωμη γιατι και γω εχω μεινει οτι ~600 εχει το νεο και ~500 μτχ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 4, 2011 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2011 Κατά κανόνα 400€-450€ έχει το 4άρι μτχ. Τελικά δεν κατάλαβα, οι διαφορές των iOS vs Android είναι μόνο ότι το ένα θέλει λεφτά και το άλλο όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Ιούνιος 4, 2011 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2011 Ποτέ θα καταλάβετε ρε παιδιά ότι δεν φταίει το iOS που είναι μέσα σε ένα πακέτο μιας εταιρίας, μιας και μοναδικής συσκευής που κάνει πάνω απο 600Ε. Είναι άσχετο με το thread το ότι το android μπαίνει σε πακέτο απο 150Ε μέχρι 600E. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε βάση τιμής σε αυτο το "VS" . Το τι αξίζει με βάση τα λεφτά ΌΛΟΥ του πακέτου είναι άλλο θέμα, αλλα δεν έχει να κάνει με το " android vs iOS" . Μπορούμε να αναφέρουμε σαν πλεονέκτημα το ότι η google αφήνει το os της να μπαίνει παντού, η apple όχι. Αλλα στην σύγκριση δεν γίνεται να λέμε ότι το ένα κάνει 150Ε και το άλλο 650Ε, δεν στέκει.Edit: εκτός αν αλλάξουμε το thread σε "android smartphones vs iOS smartphone" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούνιος 5, 2011 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Θεωρω οτι αγοραζοντας ενα iphone, κατ' επεκταση ενα ios θα πρεπει να σου δινουν δωρο και ενα ζευγαρι χειροπεδες.Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι εναντια στο hardware η΄ το software της apple ειμαι ομως εναντια στη πολιτικη που ακολουθει εδω και δεκαετιες.Απο τη μια εχεις ενα γρηγορο απροβληματιστο λειτουργικο που το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να κατεβασεις εφαρμογες και να ρυθμισεις ελαχιστα πραγματα. Ουσιαστικα δεν μπορεις να αλλαξεις τπτ, ειναι κατι που θα το βαρεθεις μεσα σε 2 μηνες. Βεβαια απευθυνεται και στο αναλογο κοινο "θελω ενα καλο κινητο χωρις πολλες σκοτουρες" οκ σεβαστο. Ο αλλος πληρωνει και περνει μια συσκευη με κορυφαιο design και ποιοτητα κατασκευης, με πολυ καλο hardware και ενα (σχετικα πλεον) γρηγορο και σταθερο λειτουργικο. Μεχρι εκει ομως, το μηλαρακι δεν εχει να προσφερει κατι αλλο, ομως αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο μιας και οπως ειπα και πιο πανω ο χρηστης που θα παει σε μια τετοια επιλογη, αυτο ζηταει. Ειναι το ιδιο ατομο που θα αγορασει το iphone4-5-6-1000 και μια ζωη θα ειναι πελατης του μηλου, προσωπικα το θεωρω παρωπιδισμο και δεν το λεω για να θιξω τους iphonαδες.Απο την αλλη εχεις το android (σε μια συσκευη 500++ ευρω, ωστε να εχει ανταξιο hardware του iphone), τι αγοραζεις λοιπον? αγοραζεις ενα ισαξιο σε ταχυτητα λειτουργικο σταθεροτατο και ορθανοιχτο σε οποιαδηποτε επεμβαση σε οποιοδηποτε σημειο. Και πριν ακουσω σχολια οτι το android δεν ειναι σταθερο και γρηγορο, θα πω οτι στο android αν δεν κανεις μαμακια ΔΕΝ υπαρχει ΚΑΜΙΑ περιπτωση να κρεμασει ΚΑΜΙΑ απολυτος. Οσο για την ταχυτητα ειναι το ιδιο γρηγορο αλλά σιγουρα ΟΧΙ τοσο smooth οσο το ios. Ασταθειες και FC συμβαινουν λογω των εφαρμογων και του σκαλισματος που επιδεχεται και δεν ευθυνεται το λειτουργικο για αυτο, στο iphone αυτο δεν συμβαινει για τον απλουστατο λογο οτι δεν μπορεις να επεμβεις...πουθενα σχεδον, το παντρευεσαι οπως ειναι "κι αν σ'αρεσει". Και τελος σε οτι αφορα την ταχυτητα, το android με το σωστο ραφιναρισμα και optimize ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, εδω ομως απαιτηται γνωση απο τον κατοχο, ωστε να το ρυθμισει σωστα, αν περιμενει οτι με stock ρυθμισεις θα συνεχιζει να δουλευει σφαιρα κανει λαθος. Φυσικα απευθυνεται σε ενα εντελως διαφορετικο κοινο, που αρεσκεται στο σκαλισμα στο παιδεμα στο μαζοχισμο και δεν ειναι της αποψης "αμα βαλω w/c στο πισι θα καει απο το νερο". Και σιγουρα δεν ειναι brand-boy, τι μια θα παρει πχ samsung την αλλη HTC, LG κτλπ, βασισμενος περα απο ΟS που εχει ηδη επιλεξει και στο τι hardware τον εξυπηρετει καλυτερα εχοντας ΠΟΛΛΕΣ επιλογες ,και οχι το μονοδρομο που προσφερει η apple, νομιζω ειναι ιδιαιτερα σημαντικο αυτο.Oσο για το μαρκετ, να πω οτι ΠΛΕΟΝ και ξαναλεω ΠΛΕΟΝ οι εφαρμογες του android market εχουν ξεπερασει σε αριθμο αυτες του apple store. Να πω επισης οτι οι εφαρμοφες ειτε πρεπει να γινουν download απο το κινητο ειτε να υπαρχει φυσικη συνδεση με το πισι στην περιπτωση του ios, στο android market δεν χρειαζεται τπτ απο ολα αυτα.Επισης κατι που θεωρω ΤΡΑΓΙΚΟ σαν πολιτικη (δεν ξερω αν ακομα ισχυει, συγνωμη και αν κανω λαθος), ειναι οτι για να κανεις developing στο Ios πρεπει να ...πληρωσεις(!) καμποσα ευρω..απαραδεκτο. Στο android κανεις παρτυ...τσαμπα, μεχρι και εγω ο noob στο android εφτιαξα και ανεβασα 2-3 καλα πραγματακια, κατι που αν ειχα iphone δεν θα μπορουσα να το κανω αν πρωτα δε τα εσκαγα. Και οκ ενας σωστος developer η' ενα software house θα τα σκασει γιατι ξερει οτι θα τα παρει πισω. Αν ομως εισαι στα πρωτα σταδια η΄ απλος ερασιτεχνης developer τοτε ειναι πραγματικη κλεψια.Στο ios δεν μπορεις να αλλαξεις τπτ, το παντρευεσαι οπως ειναι, στο android αλλαζεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ, εχεις διαφορετικους Launcher να επιλεξεις, διαφορετικα skins, themes, γραφικα, εικονιδια, πληκτρολογια ΤΑ ΠΑΝΤΑ συν τα widgets που ειναι ολη η πλακα συν 7 desktop να τα γεμισεις οπως και με οτι θες, δεν υπαρχει κανενας σχεδον περιορισμος, στο ios τι εχεις? ...τπτ, τετραγωνακια εικονιδιακια λιγο δεξια αριστερα το screen και τελος, thats itΕιναι να να εχεις μια γκομενα που φοραει καθε μερα τα ιδια ρουχα και ειναι με το ιδιο μαλλι, ε το βαριεσαι. ποσο μαλλον αν αυτη η γκομενα ειναι και δυστροπη στο ...σκαλισμα. Ξερω ειναι λιγο αστειος ο παραλληλισμος μου, αλλά ισχυει.Σε οτι αφορα το hardware δεν αναφερω τπτ γιατι δεν ειναι μεσα στα πλαισια της συζητησης, απλα να πω οτι αν συγκρινουμε το ios και κατ επεκταση το iphone4 θα πρεπει να αντιταξουμε ενα αντιστοιχο android της ταξης των 500+ευρω ωστε να εχουμε ιδιο μετρο συγκρισης. Σχολια του τυπου ειδα το android να σερνεται σε ενα πχ. x10 mini των 250ευρω ειναι παντελως ηλιθια εφοσον συγκρινουμε.Η μεγαλυτερη προσωπικη ικανοποιηση παντως ητανε οταν αφου το "εφτιξα" το τονιζω αυτο, πηγα στη δουλεια που εχω 2 iphonαδες με 4αρια οι οποιοι το μονο που ξερουν να λενε ειναι, "το iphone ειναι το καλυτερο τηλεφωνο, κοιτα ο8ονη κοιτα ταχυτητα κτλπ" και τους το εδωσα να παιξουν για καμια ωρα, μετα οι εκφρασεις στα προσωπα τους οταν μου το επεστρεψαν.... ητανε για φωτογραφια τα παλικαρακια.α και μιας και ειπαμε για οθονη.... φανταζομαι ξερετε ποιος κατασκευαζει την υπερ σουπερ τρομερη retina οθονη της apple στα iphone ε? η apple? οοοοοχι.... η ...LGTα παραπανω τα λεω εγω που την πρωτη φορα που επιασα android στα χερια μου ειπα,Θεε μου τι μα..ακια ειναι αυτη, και γελασα μεχρι δακρυων...ο βλακας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιούνιος 5, 2011 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Zarras επειδη προφανως βαριεμαι να διαβασω ολο το ποστ να σου πω οτι με jailbraked iphone κανεις τα παντα! Οποτε οπως αλλαζεις rom στα android και δεν δουλευει το ενα - το αλλο κτλπ ετσι κανεις και ενα jailbrake στα iphone και κανεις τα παντα..! Tweeks - θεματα - notifications και της παναγιας τα ματια και εχεις μετατρεψει το ios σε αλλο τελειως λειτουργικο Αρα το παντρευομαι , χειροπεδες κτλπ δεν ισχυουν..! Ψαξτο λιγο και δες το μονος σου! Υ.Γ: μην μου πεις για non jailbrake , γιατι θα σου πω χωρις custom rom δεν κανεις τιποτα..! :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezoski Ιούνιος 5, 2011 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Τελικα το thread παει να γινει η κλασικη αντιπαραθεση της apple μεταξυ αλλον εταιριων εγω σαν κατοχος ενος iphone 4 και ενος sumsung galaxy 3 μπορω να πω οτι για εμενα με βολευει το ios καθοτι το βρησκω ποιο ευχρηστο σαν λειτουργικο!καλο χρυσο και το android δεν αντιλεγω αλλα δεν με βολευει το ριμαδι!και κατι αλλο πιστευω οτι και απο πλευρας υποστιριξης το ios ειναι καλυτερο!αναλογα τις αναγκες του χρηστη επιλεγει και το κινητο του!δεν νομιζω το android υποστιριζει autocad;αυτα και απο εμεναSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούνιος 5, 2011 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 καλο χρυσο και το android δεν αντιλεγω αλλα δεν με βολευει το ριμαδιTo ιδιο ελεγα και εγω οταν εκανα την μεταβαση απο win6.5και κατι αλλο πιστευω οτι και απο πλευρας υποστιριξης το ios ειναι καλυτερο!ισχυει αυτο που λες, αλλά ειναι κατι που προκειται να αλλαξει σιγα σιγα μιας και η google πιεζει τους κατασκευαστες σε vanilla εκδοσεις ωστε να μπορει να supportαρει χωρις τους περιορισμους η΄ τις ιδιαιτεροτητες της καθε συσκευης/εταιριας, φυσικα οι 2οι τσινισαν ασχημααναλογα τις αναγκες του χρηστη επιλεγει και το κινητο του!ακριβως οσο και αν κραχτουμε δε θα βγαλουμε συμπερασμα, αυτος που θελει να παρει ios θα παρει ios, το αντιστοιχο και για αυτον που θελει android, o δυστηχισμενος με τα winMobile δε ξερω τι θα κανει...δεν νομιζω το android υποστιριζει autocad;Αutocad WS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Ιούνιος 5, 2011 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον Zarras, ως κάτοχος Motorola XT5 είμαι ΥΠΕΡ ευχαριστημένος από όλες τις απόψεις και τροποποιήσεις που έκανα, και με συνεννόηση με τη motorola (Cellcom στην Ελλάδα) μου κάνουν service (reflash αν έκανα πατάτα βάζοντας custom rom) ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ! Κάτι που σε apple με jalibreak δεν θα το είχα, χώρια ότι ποτέ δεν με διευκόληνε το iphone και ούτε πρόκειται να έδινα τόσα λεφτά για κινητό, αν τα είχα τα 600Ευρώ θα τα έδινα σε motorola Atrix, και θα αγόραζα το lapdock να βρίσκεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 5, 2011 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2011 Zarras χωρις να θελω να σου την πω αλλά, είχες iphone ποτέ;Γιατί σχεδον όλα οσα εχεις γραψει για το κλειδωμα του iphone δεν ισχυουν.Και για να μην χαρακτηριστω fanboy κι εγω, EIXA iphone 3GS και 4ρι και πλεον ΕΧΩ Desire HD με android. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 6, 2011 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2011 Σε iPhone J/B του πετάς ένα Dreamboard και widgets και ότι θέλεις. Για να το συγκρίνουμε με τις Custom ROMs κλπ. Για τον αριθμό των εφαρμογών που λες δεν το σχολιάζω, οι μισές είναι άχρηστες, κόπιες και κακά ports. Μόλις το κάνεις J/B υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες παραπάνω παράμετροι σε ρυθμίσεις και επιλογές σε εφαρμογές. Και δεν μιλάω για τα σπασμένα, αλλά για όσα το iOS δεν σου επιτρέπει να κάνεις. Επίσης, λες: Να πω επισης οτι οι εφαρμοφες ειτε πρεπει να γινουν download απο το κινητο ειτε να υπαρχει φυσικη συνδεση με το πισι στην περιπτωση του ios, στο android market δεν χρειαζεται τπτ απο ολα αυτα. Στο Android με τη σκέψη βάζεις την εφαρμογή και την κάνει compile από το μηδέν; Την επιλέγεις στο online androidmarket και μόλις συνδεθεί το κινητό σου με wifi πχ την κατεβάζει, σωστά; Το iOS και της γυναικός το 2.2 με ιντριγκάρουν σε διαφορετικά σημεία. Δεν θα μπορούσα να διαλέξω μόνο ένα από τα δύο, αλλά αν έπρεπε σώνει και καλά να διαλέξω ένα, θα ήταν το iOS και αυτό γιατί πιο απλό. Ίσως να είναι γιατί πέρασα πολλές μέρες και πολλές ROMs με το Diamond που είχα πριν Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούνιος 6, 2011 Author #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2011 Από το φθινόπωρο θα έχουμε νέα δεδομένα με το iOS 5. Θα το υποστηρίζει και το 3GS ευτυχώς. Επίσης από σήμερα λανσάρεται και το iCloud εντελώς δωρεάν.Πάρτε μία γεύση για τα features από εδώ.WWDC 2011: iOS 5 (Επίσημη παρουσίαση) | iPhone Hellas Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Ιούνιος 7, 2011 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Τρομερο το νέο ios. Ετσι όπως πάμε δεν θα θέμε καν jailbreak... Μια πρώτη γεύση: http://www.dailymotion.com/video/xj53to_apple-ios-5-features_tech Μακρια είναι ο σεπτέμβρης γμτ :/ Υ.Γ 3GS δε θα πεθάνεις ποτέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Ιούνιος 7, 2011 #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 LOL βαλανε σχεδον οτι κανουν εδω και 2 χρονια τα androids...Ενταξει ισως να πλήσιαζει πια στο να λεγεται smartphone το iphone... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούνιος 7, 2011 Author #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Τρομερο το νέο ios. Ετσι όπως πάμε δεν θα θέμε καν jailbreak...Μακρια είναι ο σεπτέμβρης γμτ :/ Υ.Γ 3GS δε θα πεθάνεις ποτέ Εγώ μέχρι τώρα είχα Jailbreak για το IntelliScreen και το Mobile Notifier. Δε νομίζω να το χρειαστώ στο iOS 5. Μακάρι όμως να μη σέρνεται στο 3GS, όπως το iOS 4 στο 3G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Ιούνιος 7, 2011 #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Πέραν του "installous"..... κι εγώ δε βρίσκω πλέον λόγο για jb εκτός ίσως του sbsettings. Υπομονή μέχρι σεπτέμβριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούνιος 7, 2011 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Το installus είναι ο μόνος λόγος που έχω JB το iPad Με customization κλπ δεν έχω ασχοληθεί καθόλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Ιούνιος 7, 2011 #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 πολλές εφαρμογές τις έχω αγορασμένες, κόστους 0,79 ευρώ οι περισσότερες, με μαξ 2-3 ευρώ... στα GPS είναι το θέμα που έχουν κόστος 50-60 ευρώ και παραπάνω , αλλά πχ το navigon αξίζει να το αγοράσεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 7, 2011 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Αυτην την στιγμη εχω παει απο iPhone 4 (που καθεται και μαζευει σκονη) σε Motorola Atrix. Τα λειτουργικα εχουν διαφορετικη φιλοσοφια και εκτελεση. Το iOS ειναι πιο ευχρηστο αλλα λιγοτερο παραμετροποιησιμο (jailbroken φυσικα) απ' οτι το Android, το οποιο ομως δεν εχει ομοιγένεια και δεν ειναι φτιαγμενο "γαντι".Αν καποιος θελει κινητο set and forget παιρνει iOS flavored οποιος θελει σκαλισματάκι Android Υ.Γ. Εξακολουθω να πιστευω οτι το Trophy που χρησιμοποιω σαν δευτερο τηλέφωνο με το Mango update θα γινει daily driver συσκευη μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.