Jump to content

Βοηθεια για την αγορα pc!

andreas19

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες!

Η θεια μου λεει μετα απο μια οκταετια να αλλαξει σταθερο υπολογιστη..(Μιλαω μονο για κουτι!Περιφερειακα και οθονη υπαρχουν!)

Η μοναδικη ασχολια θα ειναι το facebook (συγκεκριμενα το farmville),office και γενικοτερα ιντερνετ.

ΑΝΤΕ και καμια ταινια..

Μεχρι εκει και τιποτα περαιτερω..

Θελω λοιπον να μου βρειτε την καλυτερη δυνατη συνθεση μεχρι 400ευρω.

Παρακαλω ΜΟΝΟ απο το Πλαισιο (υπαρχει ενα πιστωτικο απο εκει).

Κουτι θα παρουμε αυτο Vento TA-915 Black Case (90-PL915*Z) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr

Σαν value4money -προσωπικα- πιστευω πως καλυτερα θα ηταν να πηγαιναμε σε amd..

Αν εχετε ομως αντιρρηση, το συζηταμε!:smoke:

Σκληρο δισκο ΤΟ ΠΟΛΥ 320gb.. (εδω δεν εχει τον 40αρη που εχει τωρα στο pc της)..

Δεκτη καθε προταση.

Θενξ!

λοιπόν 3 επιλογές

1)amd brazos

2)intel sandy core i3

3)amd phenom 4x(overkill σε ένα βαθμό)

αφού το pc θα είναι μόνο για farmville και office άντε και κανένα movie δεν υπάρχει λόγος να πας σε εξωτερική gpu

μάλλον το brazos σε καλύπτει...μην πω ότι περισσεύει κιόλας

δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να εξαντλήσεις και τα 400ευρώ...μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με λιγότερα

post-15544-1416075251,0748_thumb.jpg

post-15544-1416075251,7181_thumb.jpg

Περιμένεις περίπου 15-20 ημέρες και αγοράζεις

1) Για επεξεργαστή έναν από τους A8-3550 ή A6- 3450 ή το πολύ πολύ τον μικρό A4-3350

AMD A-Series A8-3550

AMD A-Series A6-3450

AMD A-Series A4-3350

Oι δυο πρώτοι είναι τετραπύρηνοι και έχουν ενσωματωμένη IGP την HD6550 η οποια έχει 400 STREAM PROCESSORS και είναι χρονισμένη στα 444Mhz με συνολική κατανάλωση TDP 65Watt !!!

O τελευταίος είναι 2-πύρηνος με μικρότερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών HD6410 με λιγότερους stream αλλά χρονισμένη στα 595Mhz.

Σαν επεξεργαστές οι παραπάνω x4 APUS είναι λίγο δυνατότεροι από τους PHENOM II X4 ενώ η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών τους πρέπει να βρίσκεται στα επίπεδα της HD5670 ή ελάχιστα ποιο κάτω, που σημαίνει πως ειναι ότι ποιο δυνατό έχουμε δει σε ενσωματωμένα γραφικά ποτέ σε οτιδήποτε (μητρική ή επεξεργαστή) !!! Μια πραγματικά δυνατή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Μπορείς να βρεις γενικότερες πληροφορίες για αυτά τα νέα APUS παρακάτω: http://www.thelab.gr/amd-epeksergastes/new-amd-fusion-quad-core-igp-apu-94558.html

Όπως και παρακάτω, αν και εδώ μιλάει για mobile: http://www.thelab.gr/mobile-computing/dierreysan-ta-xaraktiristika-twn-amd-notebook-fusion-95426.html#post1063036753

2) Aγοράζεις για μητρική μια από τις παρακάτω ανάλογα τι είδους tower θες να χρησιμοποιήσεις .

ASROCK A75M-ITX

A75M-ITX.jpg.png

ή

GIGABYTE GA-A75M-UD2H

12.JPG

Υπάρχουν και πολλά άλλα μοντέλα, μερικά φέρουν και mSATA για ssd αλλά δεν ξέρω αν αυτό υπάρχει για υποστήριξη ssd-caching που θα ήταν και ιδανικό, μπορείς να δεις εδώ :

http://www.thelab.gr/mitrikes-gia-amd-epeksergastes/neo-fm1-socket-apo-tin-amd-kai-95331.html

3) Βάζεις και 4GB DDR3 1866Mhz μνήμες η το λιγότερο 1600άρες για να έχεις και υψηλή ταχύτητα διασύνδεσης αφού η μνήμη μοιράζεται και στην κάρτα γραφικών IGP με τον ίδιο controller! Κυκλοφορούν πολλές κάτω από 100€ !

4) Ένα 400-450Watt τροφοδοτικό μέχρι 35-50€ !

5) Σκληρό κανέναν 500άρη hitachi με 35€ !!!!

6) Κουτάκι μπορείς να δεις και τα πολύ μικρά για mini -itx μητρικές ή τα μικρό με micro-itx ώστε να μην πιάνει το σύστημα χόρο. Σου έδειξα τέτοια μητρική παραπάνω, ενώ θα υπάρξουν και άλλες .

Και είσαι έτοιμος !! με ένα σύστημα που θα είναι πολύ δυνατό ικανό για οποιαδήποτε χρήση, προσανατολισμένο σε multimedia εφαρμογές, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία, με πολύ καλή ενεργειακή συμπεριφορά το οποίο θα χωραει σε ένα πολύ μικρό κουτί που δεν θα πιάνει χόρο (αρέσει αυτό στις γυνναίκες !!)

Καλές αγορές !

Επώνυμο laptopακι με έξοδο hdmi.

Το εχω ηδη προτεινει το λαπτοπ αλλα οπως χαρακτηριστικα μου λεει ''προτιμω κατι σταθερο''.

@Shattered memories Το ξερω οτι και με λιγοτερα απο 400 ευρω φτιαχνεις καλο μηχανημα, αλλα

προτιμω καποια εξωτερικη καρτα γραφικων ΜΗΠΩΣ και μου ζητησει ποτε να δει καποια ταινια.Ολες οι ταινιες μου ειναι mkv στα 1080p

και προτιμω να υπηρχε καποια εξωτερικη καρτα.Εστω και η 5450 για να κανουμε την δουλεια μας!

@Adpanos Πολυ καλες οι προτασεις με τους νεους amd.Αλλα το pc το χρειαζομαστε τωρα!! :p

Για τους νεους amd θα κανω εγω υπομονη μεχρι να κυκλοφορησει κανενα καλο λαπτοπακι. ;)

Kουτί: Vento TA-915 Black Case

Vento TA-915 Black Case (90-PL915*Z) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr

Τροφοδοτικό: CoolerMaster Elite Power RS-400-PSAP-J3 400W PSU

CoolerMaster Elite Power RS-400-PSAP-J3 400W PSU - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Επεξεργαστής: AMD Phenom II X4 955 (sAM3, Cache 8MB, 3.2GHz, Box)

AMD Phenom II X4 955 (sAM3, Cache 8MB, 3.2GHz, Box) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

Μητρική: MSI 760GM-E51 (sAM3, DDR3, AMD760, VGA) (140Watt TDP, αναβαθμίσιμη σε AMD BULLDOZER:T::T::fun:)

MSI 760GM-E51 (sAM3, DDR3, AMD760, VGA) - Mητρικές - plaisio.gr

http://www.msi.com/product/mb/760GM-E51.html#?div=Overview

Μνήμες: Corsair XMS 4GB DDR3-1600 Intel Core i5/i7 Ram Kit (2 x 2GB, PC3-12800, 9-9-9-24, CMX4GXM2A1600C9)

Corsair XMS 4GB DDR3-1600 Intel Core i5/i7 Ram Kit (2 x 2GB, PC3-12800, 9-9-9-24, CMX4GXM2A1600C9) - Μνήμες - plaisio.gr

Σκληρός Δίσκος: Western Digital Caviar Black WD5002AALX 500GB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)

Western Digital Caviar Black WD5002AALX 500GB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s) - Σκληροί Δίσκοι - plaisio.gr

Οπτική συσκευή: LG DVD-RW GS22NS50 Sata Black Bulk

LG DVD-RW GS22NS50 Sata Black Bulk - Optical Drives - plaisio.gr

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο: 362€ με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της μητρικής

*****Προσοχή η MSI 880GMA-Ε45 του πλαισίου που θεωρητικά είναι καλύτερη ΔΕΝ υποστηρίζει PHENOM 955 !!!

και γενικά όλους τους 125watt τους AM3 .....

Με τα υπόλοιπα χρήματα αν θες αγοράζεις την παρακάτω κάρτα γραφικών που είναι κάτι παραπάνω από δυνατή και σε πάρα πολύ καλή τιμή.

SAPPHIRE RADEON HD 4830 512 MB DDR3 (ικανή να παίξει και FPS σύγχρονα games χάρη στον δυνατό πυρήνα της !!!) μόνο 50€

Activate WebStore | Games : PS3 - Xbox3 - Wii - PSP - DS - SAPPHIRE RADEON HD 4830 512 MB

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο με κάρτα γραφικών = 410€ για ένα pc που θα το κρατήσει μια 10ετία !!!!

και με onboard ATI μπορεις να δεις 1080p...παντως! δεν ειναι απαραιτητη η ξεχωριστη καρτα!!

EDIT βρε πανο, πολυ overkill το συστημα για τη χρηση που το θελει...!

Ναι το γνωριζω οτι μπορω να δω και με την ενσωματωμενη. Αλλα μην την ζοριζουμε και πολυ μωρε. :p

Δεν πειραζει, ας ειναι καλο το pcακι..

Θελω για τα επομενα χρονια να μην μου σπαει τα νευρα οτι ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ PC!!! :D

EDIT βρε πανο, πολυ overkill το συστημα για τη χρηση που το θελει...!

Nαι αλλά αν λάβεις υπόψην σου το κάθε πότε αναβαθμίζεται, σίγουρα θα της χρειαστεί !!!

Η θεια μου λεει μετα απο μια οκταετια να αλλαξει σταθερο υπολογιστη..

Δεν νομίζω κάτι άλλο να αντέξει για τα επόμενα 8+ χρόνια ...........:magic:

Φαντάσου πως τότε έτρεχαν τα δυνατά pc με P4 / 478 socket και socket A / athlon XP ........ Φαντάσου να της έλεγαν τότε να πάρει sempton και celeron πως θα ήταν η ζωή της μέχρι σήμερα. ...

Επίσης θα έβαζα εξωτερική κάρτα γραφικών γιατι με τον ρυθμό που βαραίνουν οι ιστοσελίδες αλλά και τα απλά καθημερινά games σε βάθος χρόνου, δεν θα μπορεί να κάνει το παραμικρό με την IGP ....

P.S. Στην παραπάνω σύνθεσή μου ίσως να πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό με λίγο δυνατότερο αν βάλεις επάνω την HD4830. Κάτι από 450Watt και επάνω.... περίπου συν 10-15€ στο σύνολο.

ΟΚ. δεκτη η αποψη.

παρ ολα αυτα, θα προτεινα επεξεργαστη εναν ATHLON X4 μαζι με μια 5670. ετσι εχει και 4πυρηνο και ειναι κατω απο το μπατζετ!

επισης, δε νομιζω πλεον οτι θα υπαρχει η αλματωδης εξελιξη τα επομενα χρονια σε hardware, οπως υπηρξε την περασμενη 10ετια..!! θα πρεπει να γινουν ριζοσπαστικες αλλαγες σε αρχιτεκτονικες, σε υλικα, κλπ. αλλα αυτη ειναι μια αλλη κουβεντα...!!

αν τελικα μπορει να δωσει τα λιγα παραπανω χρηματα για 955, ας τα δωσει, οφελος της θα ειναι.

αν τελικα μπορει να δωσει τα λιγα παραπανω χρηματα για 955, ας τα δωσει, οφελος της θα ειναι.

Οταν λες για 955;

Για τον Phenom II x4 955 λες;

Αν ναι, τι να τον κανει ωρε τοσο δυνατο επεξεργαστη;

Τον ειχα εγω στο προηγουμενο pc μου, αλλα πρεπει να μπει και ξεχωριστη ψυκτρα σε αυτον..

Σαν τραινο κανει!

Οταν λες για 955;

Τον ειχα εγω στο προηγουμενο pc μου, αλλα πρεπει να μπει και ξεχωριστη ψυκτρα σε αυτον..

Σαν τραινο κανει!

Ενεργοποιείς από το bios τα COOL N QUIET και C1E !

Ενεργοποιείς και το QUIET-FAN

Ενεργοποιείς και απο τον πίνακα ελέγχου, την εξισορρόπηση ενέργειας στην καρτέλα ενέργεια

Και έχει αθόρυβο ανεμιστήρα με τον 955BE :):magic:

Η ψύκτρα του 955 είναι πολύ καλή αλλά όταν τρέχει σε max στροφές κάνει θόρυβο! Δεν χρειάζεται όμως να τρέχει στο max για να ψυξεις τον 955 !!! Ενεργοποιώντας την έξυπνη διαχείριση του ανεμιστήσα σε συνάρτηση με την θερμοκρασία του ο θόρυβο χάνεται !:dance3:

Ενεργοποιείς από το bios τα COOL N QUIET και C1E !

Ενεργοποιείς και το QUIET-FAN

Ενεργοποιείς και απο τον πίνακα ελέγχου, την εξισορρόπηση ενέργειας στην καρτέλα ενέργεια

Και έχει αθόρυβο ανεμιστήρα με τον 955BE :):magic:

Η ψύκτρα του 955 είναι πολύ καλή αλλά όταν τρέχει σε max στροφές κάνει θόρυβο! Δεν χρειάζεται όμως να τρέχει στο max για να ψυξεις τον 955 !!! Ενεργοποιώντας την έξυπνη διαχείριση του ανεμιστήσα σε συνάρτηση με την θερμοκρασία του ο θόρυβο χάνεται !:dance3:

Τι λες ρε αδερφε;

Υπαρχουν τετοιες πολυτελειες ε;

Που ησουν να μου τα πεις αυτα οταν ειχα τον 955;:p

Εγω πηγα και αλλαξα ολοκληρη ψυκτρα γιατι μου εσπαγε τα νευρα!:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.