Jump to content

OCZ Vertex 3...κάτι έχω κάνει λάθος!

andreas_a

Recommended Posts

Καλησπέρα σας κι από εμένα,

μόλις ανακάλυψα το forum σας και μπορω να πω οτι κάνετε εξαιρετική δουλεια εδω πέρα!

χρειάζομαι τη βοήθεια σας και τα φώτα σας.

Προ ημερων έστησα ένα καινουριο pc και είπα και γω να χρησιμοποιήσω την τελευταια τεχνολογία που κυκλοφορει.

περαν απο όλα τα υπολοιπα λοιπον ειπα να χρησιμοποιησω εναν SSD και αγορασα αυτον που αναφερω στον τίτλο. Εμπλεξα όμως καθώς δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει κατι τετοιο και έχω την εντυπωση οτι εχω κανει λαθη στο setup .

η motherboard που χρησιμοποιω ειναι: GIGABYTE - Motherboard - Socket 1155 - GA-Z68X-UD4-B3 (rev. 1.0)

και windows 7 64bit

ο vertex 3 ειναι συνδεδεμενος με sata cable σε sata_3 θυρα στη motherboard.

Τωρα, στο BIOS o ssd ειναι σε IDE mode.

χρησιμοποιωντας το crystaldiskmark, πηρα τα εξης αποτελεσματα: http://img828.imageshack.us/i/unled6g.jpg/, ImageShack® - Online Photo and Video Hosting.

αν κρινω απο αυτα που διαβαζω γι αυτον το δισκο, μαλλον κατι δεν παει καλα!

Εχω λοιπον να σας κανω τις εξης ερωτησουλες:

1) ο vertex 3 δουλευει καλυτερα σε IDE ή AHCI mode???

2) σε IDE που εχω τωρα τον δικο μου, το TRIM λειτουργει, ή το trim λειτουργει μονο σε AHCI mode???

εδω να αναφερω οτι κανοντας το παρακατω

In the Elevated command Prompt windows, type the following:

fsutil behavior query disabledeletenotify

Results explained below:

DisableDeleteNotify = 1 (Windows TRIM commands are disabled)

DisableDeleteNotify = 0 (Windows TRIM commands are enabled)

το αποτελεσμα που πηρα ηταν ''0''(enabled)

Αν τελικα εχω κανει λαθος στο setup, οσο ειναι νωρις και δεν εχω τπτ απο αρχεια σε κανεναν δισκο, προβω σε format, θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει με καποια βηματα ωστε να τον σεταρω σωστα. (κριμα τοσα λεφτα παιδια λυπηθειτε με!!)

ps. οι γνωσεις μου σε τετοια θεματα δεν ειναι προχωρημενες!!

ευχαριστω εκ των προτερων

Συγγνωμη που διακοπτω αλλα λεμε λιγο οτι να'ναι ή μου φαινεται;

Ειναι προφανεστατο το προβλημα οτι βρισκεται στο IDE mode και δεν εχει καμια σχεση με τη μητρικη.

Εδω σε SATA2 SSD εβαζες IDE mode και τα νουμερα επεφταν, σε SATA3 πιστευει κανεις οτι δε θα είχε πρόβλημα;

andreas_a, για να μην κανεις ξανα εγκατάσταση τα windows ρίξε μία ματιά εδώ

http://www.itechtalk.com/thread6494.html

για να ενεργοποιήσεις το AHCI.

Βάλε drivers της Intel τελευταιους (ή της AMD αντίστοιχα) και ξαναδοκίμασε το drive σου.

Συγγνωμη που διακοπτω αλλα λεμε λιγο οτι να'ναι ή μου φαινεται;

Ειναι προφανεστατο το προβλημα οτι βρισκεται στο IDE mode και δεν εχει καμια σχεση με τη μητρικη.

Εδω σε SATA2 SSD εβαζες IDE mode και τα νουμερα επεφταν, σε SATA3 πιστευει κανεις οτι δε θα είχε πρόβλημα;

andreas_a, για να μην κανεις ξανα εγκατάσταση τα windows ρίξε μία ματιά εδώ

Enable AHCI in Windows 7

για να ενεργοποιήσεις το AHCI.

Βάλε drivers της Intel τελευταιους (ή της AMD αντίστοιχα) και ξαναδοκίμασε το drive σου.

Φίλε μου ο postville της intel έχανε ελάχιστα σε IDE Sata II. Τα νούμερα του vertex2 σε crystldiskmark είναι τα μισά από τα αναγραφόμενα.

Edit: Στα δε 4Κ ήταν ελαφρώς πιο ανεβασμένα σε IDE.

Φίλε μου ο postville της intel έχανε ελάχιστα σε IDE Sata II. Τα νούμερα του vertex2 σε crystldiskmark είναι τα μισά από τα αναγραφόμενα.

Edit: Στα δε 4Κ ήταν ελαφρώς πιο ανεβασμένα σε IDE.

Αν η εγκατάσταση ειναι σωστή απο την αρχη, πουθενά δεν ειναι πιο γρήγορο το drive με IDE mode.

Σε SATA2. Σε SATA3 όπου το drive έχει ακόμα μεγαλύτερο bandwith να δώσει κι εσύ το κόβεις, τι περιμένεις;

Όσο για τον vertex2.

Καθόλου δεν είναι τα μισά από τα αναγραφόμενα. Σε ΑΤΤΟ σου λένε θα πάρεις αυτο (όχι μόνο η OCZ, αλλά και η Corsair, Patriot, ADATA, OWC, Gskill και μερικοί ακόμη).

Οπότε το πρόβλημα που είναι ακριβως? στο ότι ενω σου λένε θα πάρεις αυτό σε ΑΤΤΟ εσύ δοκιμάζεις CDM, ή στο ότι δεν σε ενδιέφερε να δεις εξ'αρχης κανα review τι κάνει το drive σε CDM, για να κρίνεις αν θα αγοράσεις ή οχι;

το limit στο bandwidth του sata2 ειναι περιπου στα 700mb/s.λογικα ο ocz vertex3 θα πρεπε και σε sata2 και σε sata3 να δειχνει 500αρες κτλ κτλ.γιατι να ναι πιο γρηγορος σε sata3?και κατι αλλο οι controllers sata3 της marvel ειναι για.... να μην πω τι ειναι.....αριστερα ειναι ενας ocz vertex2 60gb σε intel ich και δεξια σε marvel controller....

post-5836-1416075250,6592_thumb.jpg

post-5836-1416075250,8363_thumb.jpg

το limit στο bandwidth του sata2 ειναι περιπου στα 700mb/s.λογικα ο ocz vertex3 θα πρεπε και σε sata2 και σε sata3 να δειχνει 500αρες κτλ κτλ.γιατι να ναι πιο γρηγορος σε sata3?και κατι αλλο οι controllers sata3 της nec ειναι για.... να μην πω τι ειναι.....

Το bandwith του SATA2 ειναι στα 300ΜΒ/s ΜΑΧ θεωρητικά. Πρακτικά ειναι περίπου στα 280ΜΒ/s. Γι'αυτο και δείχνει 500αρες μόνο στο SATA3.

Επίσης Controllers SATA3 της NEC δεν υπάρχουν. Μάλλον μπερδεύεσαι με το USB3.

Το 90% των SATA3 controllers πάνω στις μητρικές αλλά και σε add-on κάρτες που κυκλοφόρησε είναι της Marvell. To κακό είναι ότι αυτοί οι controllers

1ον) είναι έξτρα πάνω στη μητρική και όχι μέσα στο chipset άρα προσθέτουν latency

2ον) δουλεύουν σε PCI-express X1 άρα χαμηλό bandwith.

το χω διορθωσει...( για τον marvel).γιατι εχω χειροτερα αποτελεσματα με τον marvel αντι τον intel?(δεν μπορω να καταλαβω...:wall:)

το 700 παει σε raid0 καταστασεις.εχεις δικιο απολυτο για το 300αρι...

τελικα εγινε format απο την αρχη, αφου πρωτα εγινε αλλαγη απο ide σε ahci

εγκατεστησα και τον intel rapid storage driver

οι νεες ταχυτητες που πηρα ειναι: ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

το ερωτημα που εξακολουθει να υπαρχει ειναι αν λειτουργει το trim του δισκου.

πως μπορω να το ελεγξω???

Με το crystal disk info Μπορείς να το ελλέγξεις.Αλλά πιστεύω κατά 99% ότι δουλεύει.Γιατί όχι???!!!

''The DisableDeleteNotify command only indicates that the operating system is passing the TRIM command on to the storage drivers. It does not indicate whether or not the storage drivers are passing the command on to the storage controller IC in the SSD, or whether the storage controller IC supports TRIM. As such, a result of “0” is not a guarantee that TRIM is functioning correctly. ''

αυτο αναφετεται στο site της corsair για τουσ ssd.

μπορει και να λειτουργει, δεν το ξερω, αλλα ελγα μηπως υπαρχει καποιος τροπος που να μπορει να αποδειξει οτι λειτουργει.

στο crystal disk info που μου προτηνεις, πως το βλεπεις αν λειτουργει το trim???

Άμα είναι ενεργοποιημένο τότε στο έχει με έντονα γράμματα το "TRIM",αλλιώς αχνοφαίνεται,κάτι σαν ghosting γραμματα!

το εχει με εντονα γραμματα αρα ειναι ενεργοποιημενο!

ευχαριστω πολυ για τη διευκρινηση!!!

Αν η εγκατάσταση ειναι σωστή απο την αρχη, πουθενά δεν ειναι πιο γρήγορο το drive με IDE mode.

Σε SATA2. Σε SATA3 όπου το drive έχει ακόμα μεγαλύτερο bandwith να δώσει κι εσύ το κόβεις, τι περιμένεις;

Όσο για τον vertex2.

Καθόλου δεν είναι τα μισά από τα αναγραφόμενα. Σε ΑΤΤΟ σου λένε θα πάρεις αυτο (όχι μόνο η OCZ, αλλά και η Corsair, Patriot, ADATA, OWC, Gskill και μερικοί ακόμη).

Οπότε το πρόβλημα που είναι ακριβως? στο ότι ενω σου λένε θα πάρεις αυτό σε ΑΤΤΟ εσύ δοκιμάζεις CDM, ή στο ότι δεν σε ενδιέφερε να δεις εξ'αρχης κανα review τι κάνει το drive σε CDM, για να κρίνεις αν θα αγοράσεις ή οχι;

Συγγνώμη αλλά δε διάβασες αυτό που έγγραψα; Σε crystaldiskmark γράφω ότι είναι τα μισά από τα αναγραφόμενα. Είπε κανείς κάτι άλλο;

Συγγνώμη αλλά δε διάβασες αυτό που έγγραψα; Σε crystaldiskmark γράφω ότι είναι τα μισά από τα αναγραφόμενα. Είπε κανείς κάτι άλλο;

amoustakas, τι εννοεις ''τα μισα απο τα αναγραφομενα''???

μετα το format και την αλλαγη του mode απο ide σε ahci τα αποτελεσματα της ταχυτητασ αυξηθηκαν κατα πολυ!

amoustakas, τι εννοεις ''τα μισα απο τα αναγραφομενα''???

μετα το format και την αλλαγη του mode απο ide σε ahci τα αποτελεσματα της ταχυτητασ αυξηθηκαν κατα πολυ!

Σε εμένα φίλε μου που πήρα τον 40άρη vertex 2 ήταν τα μισά στα reads και πιο κάτω από τα μισά στα writes (κάπου ανέβασα και τα νούμερα στο forum). Τον έδωσα και πήρα τον intel 320 τον 40αρη. Δε με ενδιαφέρουν τα sequential και ξεχνάω το θέμα ssd για τα επόμενα χρόνια γιατί ο intel ο μικρός με καλύπτει πλήρως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.