Jump to content

προβλημα με ανεμιστηρα στο psu enermax infinity 720w

alani_gr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

για σας παιδες!!

ο ανεμιστηρας απο το enermax infinity χαλασε με αποτελεσμα το τροφοδοτικο να ''κουδουνίζει'' και να αναβει το κοκκινο λαμπακι π εχει απο πισω.Διαβαζοντας στο manual λεει οτι εχει προβλημα ο ανεμιστηρας (fan RPM<450RPM).Ανοιξα το τροφοδοτικο κ καθάρισα τον ανεμιστηρα αλλα τπτ...καθως δουλευει σταματαει ο ανεμιστηρας κ αρχιζει το κουδουνισμα!!:angry:

το θεμα λοιόν ειναι τι ανεμιστηρα να παρω να βάλω καθως δε βρισκω 135mm π εχει(αν παιζουν πουθενα πειτε μου).

ακουω προτασεις....

αν βαλω 140mm ή 120mm υπαρχει καποιο προβλημα εκτος του χωρου?

ευχαριστω

Γεια σου φίλε , λες ότι το άνοιξες και το καθάρισες. Αυτό σημαίνει ότι η όποια εγγύηση (αν υπήρχε) πήγε περίπατο , οπότε δεν παίζει να το στείλεις για RMA. Επίσης λες ότι καθώς δουλεύει σταματάει ο ανεμιστήρας - δηλαδή ξεκινά κανονικά και σταματά ή δεν ξεκινάει καθόλου;

Ρωτάω γιατί θέλω να καταλάβω αν φταίει μόνο ο ανεμιστήρας ή ο ελεγκτής του που είναι ενσωματωμένος στο τροφοδοτικό.

Αν είναι μόνο ο ανεμιστήρας , αλλάζεις με ένα άλλο , θα χρειαστεί λίγο δουλειά με κολλητήρι για να ταιριάξεις το φις που έχει ο υπάρχων ανεμιστήρας. Για το αν θα είναι 120mm ή 140mm αυτό θα εξαρτηθεί από το αν χωρά ο 140mm - αν όχι πας σε 120mm ( εκτός αν θελεις να τον βάλεις εξωτερικά του τροφοδοτικού ) .Σε κάθε περίπτωση θέλει πατέντα - είπαμε η εγγύηση πήγε περίπατο - και πρόσεξε πως ό,τι και να βάλεις να μην ξεπερνά την ισχύ του υπάρχοντος ανεμιστήρα για να μην έχεις πρόβλημα υπερφόρτωσης του ελεγκτή του.

Αν δεν είναι ο ανεμιστήρας και συμβαίνει κάτι με τον ελεγκτή ....... υπάρχει περίπτωση κάτι να μπορεί να γίνει .

Δες όμως πρώτα τον ανεμιστήρα και μιλάμε. Φιλικά , Λευτέρης.

ευχαριστω ρε Λευτερη για τη βοήθεια...

ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι γιατί όταν έχω το τροφοδοτικό στο επάνω μέρος του κουτιού κ ο ανεμιστήρας ΄κοιτάει' προς τα κάτω ξεκινάει κανονικά αλλά μέσα σε 30δευτ. έχει σταματήσει να δουλεύει κ αρχίζει το κουδούνισμα... όταν έχω το τροφοδοτικό στο κάτω μέρος κ ο ανεμιστήρας 'κοιτάει' προς τα πάνω δουλεύει κανονικά!!!

έριξα λίγο λάδι στο ρουλεμάν αλλά τπτ..το ίδιο

οπότε αποφάσισα να αφήσω το τροφοδοτικό κάτω!!!

να το αφήσω έτσι ή να αλλάξω έναν ανεμιστήρα?

Θα σου έλεγα να το αφήσεις κάτω και να το παρατηρήσεις . Αν παραδώσει το πνεύμα , τότε τον αλλάζεις . Νομίζω όμως ότι δεν έπρεπε να ρίξεις λάδι γιατί υπάρχει περίπτωση να κολλήσει η σκόνη πάνω.

καλά μη φανταστείς οτι έριξα κ πολύ...σε μια μπατονέτα έβαλα λίγο λάδι κ την ακούμπησα στο ρουλεμαν. μετά έβαλα πάλι το αυτοκόλλητο από πανω όπως ήταν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.