a4dtm Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2004 Μαγκες μολις πηρα καινουρια την AN7 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.Μολις τρεχω καποιο benchmark (3d mark και sandra) ακομα και οταν παιζω το farcry το συστημα μου προσφερει ωραιοτατες μπλε οθονες. Υποψιαζομαι μνημες οι οποιες ομως με την προηγουμενη μητρικη μου (ASUS A7N8X-DELUXE) δουλευανε ρολοϊ τις ειχα τσεκαρει και με το memtest και δεν πηρα κανενα σφαλμα.Οι μνημες ειναι kingstone DDR400 με timing 2,5-3-3-8 και kingstone chip.Καμια ιδεα???????:'( :'( :'(
mauros Μάϊος 30, 2004 #2 Μάϊος 30, 2004 αν το συστημα σου δουλευει σε default συχνοτητες δοκιμασε να δωσεις 0,5 volt παραπανω στις μνημες απ'οτι εδινες στην asus.η an7 δινει ακριβως οσο βαζεις,η deluxe δινει παραπανω.επισης τρεξε κανα μεμτεστ πριν δωσεις ρευμα και ενα αφου δωσεις και αμα ειναι ολα οκ δοκιμασε και το farcry
Nikos007 Μάϊος 31, 2004 #3 Μάϊος 31, 2004 Φιλε επειδη πηγα σπιτι του και το ψαξαμε μαζι το δοκιμασαμε και αυτο αλλα τιποτα. Δωσαμε παραπανω ρευμα στις μνημες αλλα οι μπλε οθονες συνεχιζουν. Βελτιωθηκε η κατασταση αλλα δεν σταματησε το προβλημα.
chroma Μάϊος 31, 2004 #4 Μάϊος 31, 2004 Τι γράφουν οι μπλε οθόνες; Σε ποιά dimm slot είναι οι μνήμες;
Nikos007 Μάϊος 31, 2004 #5 Μάϊος 31, 2004 Τι γραφουν οι μπλε οθονες δεν προλαβαινουμε να δουμε γιατι κανει restart το pc. Οσο για τα slot δεν εχω δοκιμασει να τους αλλαξω θεση. Εχει τρια slot η μητρικη και τα εχει σε δυο συνεχομενες 2*512ΜΒ. Πρεπει να ειναι σε συγκεκριμενες στην ΑΝ7??
chroma Μάϊος 31, 2004 #6 Μάϊος 31, 2004 Παίζουν καλύτερα στις 3-2. Για τις μπλε οθόνες πας στο system properties, advanced, startup and recovery settings και βγάζεις το automatically restart.
Nikos007 Μάϊος 31, 2004 #7 Μάϊος 31, 2004 ok θα το δοκιμασουμε. Παντως τωρα τελευταια ειχα ακουσει για καποιες προβληματικες ABIT
a4dtm Ιούνιος 2, 2004 Author #8 Ιούνιος 2, 2004 παιδια πηγα στο pc store στη στουρναρη να γυρισω για ελεγχο την μητρικη γιατι απο κει την πηρα και μου ειπε να του φερω επεξεργαστη μνημες και ψυκτρα.Του τα πηγα και τελικα μετα απο ελεγχο που εκαναν στις μνημες με συσκευη hardware μου ειπαν οτι ειχαν προβλημα οι μνημες.Η απορια μου ειναι πως στην παλια μου μητρικη δουλευαν ρολοι και κολλανε στην ABIT?Παντως οσο αφορα το καταστημα pc store δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενος απο την εξυπηρετηση τους διοτι με δουλευαν κανονικα, με ταλεπωρησαν αφανταστα και στο τελος ενω μου ειπαν τηλεφωνικα οτι δεν θα με χρεωσουν για τον ελεγχο στις μνημες παω να παραλαβω τα πραγματα μου απο το μαγαζι και βλεπω μια αποδειξη κομμενη 15ευρω για ελεγχο στις μνημες.Ας αφησουμε το γεγονος οτι τους πηγα και την ψυκτρα του επεξεργαστη μια volcano 11 και στο τελος οταν την παρελαβα η ψυκτρα ειχε ανοιχτει και τις ελειπε και μια βιδα που ενωνει τον ανεμιστηρα με την ψυκτρα.Τελος παντων το θεμα ειναι ειναι τι κανω τωρα με τις kingstone
Nikos007 Ιούνιος 2, 2004 #9 Ιούνιος 2, 2004 Εγω στα ειχα πει. Μην πας να ψωνιζεις απο αυτο το μαγαζι ειναι για το
mixlss Ιούνιος 2, 2004 #10 Ιούνιος 2, 2004 Και εμένα χτύπησε η ΑΝ7 από το ίδιο μαγαζί αγορασμένη.Βέβαια εγώ την είχα από τα χριστούγεννα και ξαφνικά πριν από τέσσερεις μέρες δεν άνοιγε καθόλου.Η abit προτίνει να βάζεις τις μνήμες στην 1&3 bank όταν είναι ddr400 και έκει είχα 2 256 twinmoss .Μετά από μερικές αλλαγές στις μνήμες βρήκα ότι δούλευε μόνο η τρίτη bank. Την πήγα πίσω την δευτέρα και τώρα είναι στην αντιπροσωπία για αντικατάσταση.
enduracell Ιούνιος 2, 2004 #11 Ιούνιος 2, 2004 Tις μνήμες τις έλεγξες εσύ προσωπικά με Memtestx86 ή Windows Memory Diagnostic?Δοκίμασες αυτό που σου είπε ο Chroma?Στα Αbit ΝF2 ποτέ δε παίζουμε τις μνήμες στο 1-3 πάντα στο 2-3.Το μεγαλύτερο compatibility με Kingston το έχουν τα Abit, οπότε ξαναchekαρε τες με memtest.
a4dtm Ιούνιος 2, 2004 Author #12 Ιούνιος 2, 2004 endu στα 2-3 slot τις δουλευα γιατι ηταν ποιο σταθερο. Τις checkαρα εγω με το memtest και δεν εβγαλαν ουτε ενα σφαλμα το ιδιο μου ειπαν εκαναν και στο service του pc-store αλλα αυτοι μετα τις κοιταξαν και με συσκευη hardware μου ειπαν και εκει τους εβγαλαν λαθοι τα οποια μου τα εκτυπωσαν.Δεν ξερω τι συσκευη hardware υπαρχει που checkαρει τις μνημες.Σημερα δοκιμασα κατι αλλες μνημες φιλου ddr400 cl3 με τσιπ που εγραφαν πανω ELPIDA δεν τα ξερω τι ρολο βαρανε αλλα το συστημα δουλεψε κανονικα χωρις ουτε ενα κολλημα.Η πλακα θα ειναι να μην μου τις αλλαζουνε τις kingstone μπορω αραγε να πονταρω στα λαθοι που εβγαλαν που τα εχω και σε εκτυπωση?Απο το pc-store μου ειπαν οτι με αλλες kingstone που δοκιμασαν αυτοι δουλευε αλλα δεν τους εχω και πολυ εμπιστοσυνη.
enduracell Ιούνιος 2, 2004 #13 Ιούνιος 2, 2004 Υπάρχουν τέτοιες PCI κάρτες (νομίζω το Lost Circuit είχε παρουσιάσει μια τέτοια) αλλά έχουν πιο επαγγελματικό προσανατολισμό (R&D) Αν στα εκτύπωσαν τα λάθη μάλλον τα παιδιά λένε αλήθεια και έχουν κάνει την δουλεία τους σωστά. Οι Kingstone έχουν όλες Lifetime warranty οπότε πήγαινε τες για εγγύηση να ησυχάσεις. Τα chipάκια τι γράφουν πάνω?
a4dtm Ιούνιος 2, 2004 Author #14 Ιούνιος 2, 2004 Τα chipακια απο τις προβληματικες kingstone γραφουνε πανω kingstone. Tα chipακια απο τις αλλες που δοκιμασα και δουλευε το συστημα λεγανε πανω ELPIDA.Πως εξηγεις ομως το γεγονος οτι στην asus που ειχα δουλευαν οι kingstone κανονικα ενω στην abit κολλησαν?
enduracell Ιούνιος 2, 2004 #15 Ιούνιος 2, 2004 Δε ξέρω. Έχω δοκιμάσει relabaled Kingstone σε Abit και παίζουν μια χαρά, αλλά δε σημαίνει ότι είναι ίδιας μάρκας με την δικιές σου. Όντως μπορεί να μην ήταν συμβατές.να η κάρτα που λέγαμε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.