Jump to content

Siemens DDR333 ή Kingston DDR400???

Shaman

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!!

Στο σύστημα της υπογραφής μου έχω 2 DIMMs Siemens 333DDR τα οποία τα δουλεύω στα 292ΜHz (2x146MHz) με τις εξής ρυθμίσεις:

CAS 2T

Row Precharge Time 2T

RAS Pulse Width 5T

RAS to CAS Delay 2T

SDRAM Bank Interleave 4-Way

SDRAM Burst Length 8QW

SDRAM 1T Command Enabled

FAST Command Ultra

[Τις δουλεύω 1:1 γιατί σύμφωνα με τι φίλη μας τη Sandra τα πολύ χαμηλά αυτά timings ισοσκελίζουν τη διαφορά των MHz]

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις το σύστημα είναι απόλυτα σταθερό με 2.8v στις μνήμες. Το κουφό που σας έλεγα συνέβη εχτές όταν άλλαξα τις Siemens με 2 DIMMs Kingston ValueRam CL3 DDR400 (τα chip είναι Elpida νομίζω). Με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις το σύστημα λειτουργεί μεν κανονικά αλλά μου βγάζει λάθη η μνήμη. Δεν μπορεί καν να τελειώσει work unit στο F@H!

Τι μπορεί να φταίει??Μήπως οι Kingston δε σηκώνουν τόσο επιθετικά timings ή απλά με ένα burn-in τα πράγματα θα στρώσουν?

Εγώ τις Kingston τις έβαλα για καλύτερα..Μήπως θα πρέπει να τις δώσω πίσω?

(Σημειώστε βέβαια ότι οι Kingston δεν έχουν πιεστεί ποτέ - μέχρι τώρα δούλευαν στα 333)

Ναι, αυτό κατάλαβα κι εγώ..Το θέμα είναι ότι μάλλον δε μου κάνουν γιατί στο O/C με φρενάρει ούτως η άλλως η συχνότητα της AGP (να΄ναι καλά το KT333!) οπότε με ενδιαφέρουν τα σφιχτότερα timings περισσότερο...

Τελικά αντάλλαξα τα 2 256άρια Κingston DIMMs με μία 512 Twinmos DDR333 CL2.5. Πολύ καλύτερα τα πράγματα!!Παίζει άνετα με σφιχτά timings..Μετά απο καμμιά βδομάδα θα δοκιμάσω και παραπάνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.