Dant3 Μάϊος 31, 2011 #41 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2011 Αυτα ισχυουν και για μετρο?(ο ασχετος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
diodiastop666 Μάϊος 31, 2011 #42 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2011 Αυτό το διόδια έξω απο την αυλή μου φαντάζομαι ότι εννοείς σε κάποιους δρόμους που αυτοί που τος περνάνε πολύ τακτικά δεν τυχάνουν άλλης τιμολογιακής πολιτικής έτσι ? Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν αυτοί με τους υπόλοιπους περιστασιακούς χρήστες ? Γιατί δεν ξεκίνησαν απο τη δικαιοσύνη αλλά την αντικατάστησαν με επαναστάσεις ? εμ ειδες που δεν διαβαζεις καλα το τοπικ με τα διοδια τα χω πει πολλες φορεςεχουμε κανει απειρες αγωγες/μηνυσεις/καταγγελιες και απλα βαρανε αναβολες,η βαζουν υπουργους να αλλαζουν τους νομους οποτε τους βολεβειαντι να κραζεις λοιπον εμας που καναμε κατι "λαθος" και να μη κανεις τιποτα, γιατι δε πας εσυ να το κανεις καλυτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούνιος 1, 2011 #43 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2011 Το ψωμί που τρως είναι προφανώς αποτέλεσμα του μόχθου σου. Αυτός είναι δεδομένος είτε είσαι στην έρημο είτε στο κέντρο του κόσμου. Αν τώρα μόχθησες τόσο ώστε να αγοράζεις μόνο ψωμί αλλά τα κοψίδια και τον αστακό πρέπει να δανειστέις για να τα αποκτήσεις, υπάρχει πρόβλημα... Φαντάζομαι απο την απλή παρατήρηση γύρω σου (και αν εξαιρέσουμε περιπτώσεις μεγάλης τύχης ή μεγάλης ατυχίας) θα βλέπεις άνθρωπους να ζούνε σα μυρμήγκια και ανθρώπους να ζούνε σα τζιτζίκια. Απο πότε πρέπει να έχουν ισότητα στο διαιτολογιό τους ? Επίσης θα είναι κατανοητό ότι άλλη η αμοιβή ενός χαμάλη και άλλη ενός χειρούργου. Θεωρείς σωστό ο χαμάλης να αγριευτεί επείδη ο άλλος τρώει το καλύτερο ?? Δυστυχώς ή ευτυχώς σε κάθε κοινωνία ανθρώπων ή ζώων, υπάρχει διαβάθμιση. Οι εργάτες τρώνε - οι κηφήνες ψωφάνε - και η βασίλισσα έχει τα καλύτερα. Τώρα αν αυτή τη διαπίστωση, η τεχνολογία την έφερε σε κάθε σπίτι, τότε δυστυχώς είναι για τους μεμψιμοιρούντες, τα τζιτζίκια, και αυτούς που νομίζουν ότι με δανεικό μόχθο θα έχουν τα ίδια.Σαν να διαβάζω αυτά τα βιβλιαράκια : Ο καπιταλισμός με απλά λόγια : )Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο χαμάλης εδώ να τρώει ψωμί και αλλού λουκάνικα και τυρί;Γιατί στην Αμερική τα πράγματα είναι φτηνότερα;Γιατί να πληρώνομε μόνο μια φορά τον ηλεκτρικό πίνακα επαγγελματικού σκάφους και να μην μου δίνει κάθε μήνα ένα ποσό ανάλογα με τους πελάτες που το χρησιμοποιούν;Πόσο θα χρειαζόταν να δουλέψω για μια κάρτα γραφικών αν υπήρχαν 10 εταιρίες και λειτουργούσε πραγματικά ο ανταγωνισμός;Μπορώ να γράψω σελίδες με τέτοιες ερωτήσεις. Προφανώς έχουμε διαφορετική θεώρηση του κόσμου. Γιατί εγώ έχω την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα του μόχθου σου είναι πάντα ψίχουλα Οι αστακοί και τα κοψίδια έρχονται από τον μόχθο των άλλων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosmos Ιούνιος 17, 2011 #44 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2011 Δυο ερωτησεις.Εκει που λεει η δημοσιευση για το αρθρο 13 του ΠΚΓια να προβεί ο ελεγκτής σε υποβολή (κατάθεση) εγκλίσεως (μηνύσεως), πρέπει να έχει ειδική εξουσιοδότηση από αυτούς που ορίζονται από το καταστατικό του Ο.Α.Σ.Θ., ότι είναι αρμόδιοι προς τούτο. Στην εξουσιοδότηση αυτή, πρέπει ν’ αναφέρονται ειδικά τα πλήρη στοιχεία του επιβάτη που θα εγκαλέσει (μηνύσει). Κατά συνέπεια, καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατο, να κατέχει ο ελεγκτής αυτού του είδους την εξουσιοδότηση, τη χρονική στιγμή που υφίσταται η υποτιθέμενη παράβαση.Αναφορικά δε με τα δικαιώματα των ελεγκτών του Ο.Α.Σ.Θ. και τα δικαιώματα των επιβατών, παρατηρούμε τα κάτωθι:Ο ελεγκτής δεν είναι υπάλληλος κατά την έννοια του άρθρου 13 του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με τον Ν.1214/1981, βάση του οποίου οι υπάλληλοι του Ο.Α.Σ.Θ. επιβάλουν το πρόστιμο: «ο καταλαμβανόμενος ως παραβάτης είναι υποχρεωμένος, αν δεν καταβάλλει αμέσως το πρόστιμο στον συντάκτη της πράξης επιβολής του, να επιδείξει στον αρμόδιο για τον έλεγχο και την καταβολή του προστίμου υπάλληλο την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Σε περίπτωση άρνησης ο υπάλληλος μπορεί να ζητήσει την συνδρομή αστυνομικού οργάνου.»Επομένως η συνδρομή αστυνομικού οργάνου θεωρούμε ότι μπορεί να ζητηθεί, μόνο σε περίπτωση άρνησης. Αν ο επιβάτης δώσει τα στοιχεία του, αλλά δηλώσει ότι δεν έχει την ταυτότητα μαζί του, αυτό συνιστά αδυναμία και όχι άρνηση και κατά συνέπεια, είναι αμφίβολο αν δικαιούται ο ελεγκτής να καλέσει την συνδρομή της αστυνομίας, καθώς κανένας νόμος, δεν υποχρεώνει τον πολίτη να φέρει υποχρεωτικά μαζί του ταυτότητα.Από καμία όμως νομοθετική διάταξη, δεν προβλέπεται η υποχρέωση του πολίτη να περιμένει την αστυνομία για να τον ελέγξει, αν δεν το επιθυμεί, καθώς δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα.ειτε θα πρεπει να με πιστεψει ο ελεγκτης οτι του εδωσα τα σωστα στοιχεια μου και να μου γραψει κληση...ειτε να ειναι κ@λοφαρδος και να βρεθει αστυνομικος στην επομενη σταση?Εστω οτι υπαρχει αστυνομος στην επομενη σταση...Με τι αφορμη μπορει ο ελεγκτης να ζητησει απο τον αστυνομο να παρει τα στοιχεια μου απο την στιγμη που δεν εχω διαπραξει ποινικο αδικημα?Και απο την αλλη λεει(στα πρωτα μαυρα γραμματα) οτι δεν ειναι εξουσιοδοτημενος να μου κανει μηνυση για την παραβαση εκεινη την στιγμη, οποτε και τα στοιχεια μου να παρει παλι μηνυση δικαιωμα δεν εχει να μου κανει οτι δεν πληρωσα.WTF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.