dunkel_Stern Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Μάϊος 27, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 Ερώτηση: Σε περίπτωση που αρνηθεί κάποιος να πληρώσει πρόστιμο ο ελεγκτής πρέπει να κατέβει μαζί του στην επόμενη στάση και να διευθετηθεί το θέμα; Γιατί από ότι προκύπτει (αν ισχύει το παραπάνω) δεν μπορεί να απαγορεύσει την έξοδο από το όχημα. Ποιος είναι ο νόμιμος τρόπος να εισπράξει το πρόστιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάϊος 27, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 να μπαίνει μαζί αστυνομικό μάλλον Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Μάϊος 27, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 Απο τη μια εχουμε ψευτομαγκες ελεγκτες, απο την αλλη ψευτομαγκες επιβατες που δεν πληρωνουν και διαμαρτυρονται κιολας. Στα γιαννενα στα λεωφορεια οταν μπαινεις, σου ελεγχουν το εισιτηριο και μετα περνας. Ουτε ελεγκτες ουτε τιποτα. Και ολοι πληρωνουν ετσι ωστε η επιχειρηση να ειναι βιωσιμη και να μην πρεπει καθε λιγο να γινεται αυξηση στην τιμη.Ερώτηση: Σε περίπτωση που αρνηθεί κάποιος να πληρώσει πρόστιμο ο ελεγκτής πρέπει να κατέβει μαζί του στην επόμενη στάση και να διευθετηθεί το θέμα; Γιατί από ότι προκύπτει (αν ισχύει το παραπάνω) δεν μπορεί να απαγορεύσει την έξοδο από το όχημα. Ποιος είναι ο νόμιμος τρόπος να εισπράξει το πρόστιμο;Ο μονος νομιμος τροπος ειναι να περναει αστυνομικος και να το αναφερει και να σου ζητησει το οργανο τα στοιχεια σου. Ουτε να κλεισει πορτες, ουτε να σε σταματησει, ουτε τιποτα αλλο μπορει να κανει. Μηνυση δε μπορει να σου κανει γιατι δεν εκπροσωπει την εταιρια. Για να την εκπροσωπει πρεπει η εταιρια απο πριν να του εχει δωσει γραπτο δικαιωμα αναφεροντας το ονομα του ατομου που μπορει να μηνυσει, κατι που οπως καταλαβαινεις ειναι αδυνατο.Αρα συλληψη δεν υπαρχει και θα σου ερθει χαρτι, αν σου ερθει, σπιτι σου.Βεβαια αλλο το δεν πληρωνω και αλλο το γνωριζω τα δικαιωματα μου. Δεν ειναι ιδρυμα τα λεωφορεια, αμα δεν πληρωνουμε θα κλεισουν ( αφηστε μερικους να το παιζουν εξυπνοι και να λενε το αντιθετο...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
diodiastop666 Μάϊος 27, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 τι γινεται ομως οταν το εισιτηριο αυξανεται συνεχεια χωρις λογο,και οι υπηρεσιες χειροτερευουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Μάϊος 27, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 Θα συμφωνήσω με τον Μορφέα γιατί όπως και να το κάνουμε έχει δίκιο, άμα δεν πληρώσεις το εισιτήριο κάποια στιγμή δεν θα έχεις λεωφορείο-τρένο, κλπΤο θέμα όμως είναι πως τόσο καιρό (δυο χρόνια?) στον ηλεκτρικό (ένα παράδειγμα) πλήρωνες κανονικό εισιτήριο για ΑΘΛΙΕΣ υπηρεσίες, καθυστερήσεις, μονά τρένα κτλπ. Ναι ενταξη όλα αυτά γίνονταν για να αναβαθμιστεί το δίκτυο (με μεγάλες καθυστερήσεις και αναβολές) αλλά γιατί να πληρώνω τόσα λεφτά για ελλείπεις υπηρεσίες? Να μην συζητήσουμε την αύξηση που έκαναν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 27, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 Αν και πιστεύω ότι τα κοινωνικά αγαθά πρέπει να διατίθενται δωρεάν για όλους (μεγάλη κουβέντα), οι περισσότεροι που δεν πληρώνουν εισητήρια το κάνουν ως αντίδραση για τις αυξήσεις των τιμών σε περίοδο κρίσης, όχι γιατί είναι τζαμπατζήδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diodiastop666 Μάϊος 27, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 οχι μονο,αλλα και γιατι μερικοι δεν εχουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Μάϊος 27, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 τι γινεται ομως οταν το εισιτηριο αυξανεται συνεχεια χωρις λογο,και οι υπηρεσιες χειροτερευουν? κοιταξε να δεις τι πιστευω και πες μου εαν διαφωνεις. Λογικες τιμες για ολους. Εκει που το εχεις πχ 1 ευρω βαλε το πχ 40 λεπτα. Εκει που εχει διαρκεια μιας ωρας, βαλε το δυο. Οποιος δεν εχει , να του δινει το κρατος καρτα για χ δωρεαν μεταφορες καθε μηνα. Οποιος εχει και δεν πληρωνει, επιτοπου προστιμο με νομιμες διαδικασιες . Λογικο ομως πχ 10 ευρω, οχι 80. Τα προστιμα να πηγαινουν αποκλειστικα σε βελτιωση των υπηρεσιων και οχι σε ελενκτες ή στο μπακαλι της γειτονιας ή δεν ξερω τι. Οποιος δεν εχει και δεν πληρωνει, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Οποιος ομως παει για καφε σε καφετερια που πληρωνει 7 ευρω και μου λεει δεν εχω 70 λεπτα τοτε για εμενα ειναι ψευτομαγκας. Υγ. Το ποιος δεν εχει λεφτα να αποφασισθει με σωστα και δικαια κριτηρια. Οχι οπως στο πανεπιστημιο πατρων, που ειχα παει απο τη λεσχη τους και εβλεπα φιλους μου που εχουν 2 αδερφια και επειδη ο πατερας τους ειναι δασκαλος δεν τρωγανε δωρεαν, ενω ο αλλος ο φιλος μου που ειναι παιδι γιατρου και εχει jeep mercedes, επειδη ο πατερας του δε τα δηλωνει να τρωει και τζαμπα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 27, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 κοιταξε να δεις τι πιστευω και πες μου εαν διαφωνεις.Λογικες τιμες για ολους. Εκει που το εχεις πχ 1 ευρω βαλε το πχ 40 λεπτα. Εκει που εχει διαρκεια μιας ωρας, βαλε το δυο. Οποιος δεν εχει , να του δινει το κρατος καρτα για χ δωρεαν μεταφορες καθε μηνα. Οποιος εχει και δεν πληρωνει, επιτοπου προστιμο με νομιμες διαδικασιες . Λογικο ομως πχ 10 ευρω, οχι 80. Τα προστιμα να πηγαινουν αποκλειστικα σε βελτιωση των υπηρεσιων και οχι σε ελενκτες ή στο μπακαλι της γειτονιας ή δεν ξερω τι. Οποιος δεν εχει και δεν πληρωνει, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Οποιος ομως παει για καφε σε καφετερια που πληρωνει 7 ευρω και μου λεει δεν εχω 70 λεπτα τοτε για εμενα ειναι ψευτομαγκας. Υγ. Το ποιος δεν εχει λεφτα να αποφασισθει με σωστα και δικαια κριτηρια. Οχι οπως στο πανεπιστημιο πατρων, που ειχα παει απο τη λεσχη τους και εβλεπα φιλους μου που εχουν 2 αδερφια και επειδη ο πατερας τους ειναι δασκαλος δεν τρωγανε δωρεαν, ενω ο αλλος ο φιλος μου που ειναι παιδι γιατρου και εχει jeep mercedes, επειδη ο πατερας του δε τα δηλωνει να τρωει και τζαμπα.. Δεν μπορώ να βάλω πάνω από 1 thanks γαμώτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 27, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 Ο μονος νομιμος τροπος ειναι να περναει αστυνομικος και να το αναφερει και να σου ζητησει το οργανο τα στοιχεια σου.Περα απο το να ζητησει τα στοιχεια σου ...μπορει να κανει τιποτα αλλο το οργανο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Μάϊος 27, 2011 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 δε θυμαμαι ποια χωρα και πολη, αλλα θυμαμαι ειχε εφαρμοστει πιλοτικα σε λεωφορειο, μεσω ηλεκτρονικης ταυτοτητας, αυτοματη αποπληρωμη αντιτιμου μεταφορας και ηξεραν ποιος εμπαινε και ποιος εβγαινε για λογους ασφαλειας...ισως αυτο ειναι οτι καλυτερο, να ξερεις τι μπαινει μεσα και να ξερεις σε περιπτωση που καποιος τον αναζητει να βρισκεις, αλλα εκτος αυτου εχεις και το πλεονεκτημα της αναποφευκτης πληρωμης εισητηριου...με αλλα λογια τα σπαει..!!τωρα εντος θεματος, ας πιασουν πρωτα σε συγκεκριμενες περιοχες λαθρομεταναστες που κανουν ντου στα λεωφορεια ανα 30-40 ατομα και δεν πληρωνουν, και χανουμε με αυτους χιλιαδες ευρω, και ας αφησουν τα παλικαρια μας και την νεολαια ησυχη που με το ζορι την σημερον ημερα του φτανει το χαρτζιλικι, αμαν πια η υποκρισια τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 27, 2011 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 ας εφαρμοστεί πιλοτικά εδώ πέρα να μας βάλουν μηχάνημα κατάθεσης στη προσωπική μας τουαλέτα για να ξέρουν πόσες φορές τραβάει καζανάκι κάποιος.....ωστέ να μην υπάρχουν δυσαναλογίες και στο φόρο της ΕΥΔΑΠ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Μάϊος 27, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 Περα απο το να ζητησει τα στοιχεια σου ...μπορει να κανει τιποτα αλλο το οργανο?αν υποθεσουμε οτι δε σου κανει μηνυση ο εισπρακτορας γιατι τον εβρισες/εσπρωξες ή οτι αλλο, και εαν δεν ειναι παρων εκπροσωπος της εταιριας να σου κανει μηνυση, οχι. Μπορει ομως να καταγραφει το περιστατικο απο την αστυνομια και να σου ερθει ραβασακι αργοτερα που θα σε καλει να πληρωσεις. Το αν θα το κανεις ή αν θα στειλουν εξωδικο ειναι αλλο θεμα!Δες εδω εαν σε ενδιαφερει Τα δικαιώματα των επιβατών και τα όρια της δικαιοδοσίας των ελεγκτών στα Μέσα Μεταφοράς « γενική ενημέρωση (Δ.Δ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 27, 2011 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2011 επειδη ειναι περασμενη ωρα θα το δω αυριο...σε περιπτωση που δεν το αναφερει ομως...δεν βριζω δε σπρωχνω κανω ο,τι θελει ο ειπρακτορας εκτος του να πληρωσω το οποιο αντιτιμο-προστιμο.Τι μπορει να κανει η αστυνομια απεναντι σε μενα και την εταιρια??Θεωρω-νομιζω(θα το τσεκαρω αυριο) μονο δικαστικα μπορει να με παει η εταιρια και τιποτα αλλο.(τιποτα αλλο μεχρι εκει δλδ..οποτε η αστυνομια απλα να κανει ενα ελεγχο.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Μάϊος 28, 2011 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2011 95% εχει δικιο... τρωμε τρελλη κοροιδια απο τα δημοσια οργανα σε σχεση με τα δικαιωματα μας.Τρεχω για την κληση του bro αυτες τις μερες ,και οταν αρχιζω τις τσακωνιες (ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΧΥΖ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ???) ολοι μαζευονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάϊος 28, 2011 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2011 Δες εδω εαν σε ενδιαφερει Τα δικαιώματα των επιβατών και τα όρια της δικαιοδοσίας των ελεγκτών στα Μέσα Μεταφοράς « γενική ενημέρωση (Δ.Δ.)Βαση αυτου με οσα καταλαβα, αν δεν εχω πληρωσει και μπει ελεκτης και με τσακωσει, τοτε μπορω να του πω:-οτι δεν εχω χρηματα να πληρωσω αυτη τη στιγμη, -μετα να μου ζητησει στοιχεια και να μην τα δωσω γιατι ειναι προσωπικα δεδομενα, -μετα να πει να με κρατησει μεσα ή εξω απο το λεωφορειο μεχρι να ερθει η αστυνομια και γω να του πω οτι η παρανομη παρακρατηση ή ελευθερια κινησεων τιμωρειται με φυλακιση. Δηλαδη, δεν μπορει να μου κανει τπτ αν δεν εχει μαζι του αστυνομικο στον οποιο πρεπει να αναφερω τα στοιχεια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Μάϊος 28, 2011 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2011 τα νέα εισιτήρια του ΟΑΣΘ αναγράφουν πως αν δεν πληρώσεις έχουν το ¨δικαίωμα¨ να σε κρατησουν...γελανε οσοι ξερουν αλλά τρομάζουν όσοι δεν ξέρουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Μάϊος 28, 2011 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2011 :sorry: Επειδη μιλαμε για παρανομιες, πηγα απο jumbo ιωαννινων σημερα ( my girl loves them ts ts ts...) και ακουγοταν το παρακατω μηνυμα απο τα μεγαφωνα "αγαπητοι πελατες. Παρακαλω εχετε υποψιν σας οτι το προσωπικο ασφαλειας του καταστηματος, διατηρει το δικαιωμα τυχαιων ελεγχων των προσωπικων σας αντικειμενων που φερετε μαζι σας. Σε περιπτωση που επιλεγειτε για ελεγχο να γνωριζετε οτι αυτος θα γινει με ιδιαιτερα διακριτικο τροπο". Στην εξοδο δε ειχε πινακιδα που ελεγε πως "αν χτυπησει η σειρηνα στην εξοδο, δινουμε το δικαιωμα στον υπευθυνο ασφαλειας να μας ψαξει επιτοπου". Κανενας εισαγγελεας δε μπορει να επεμβει? Ποιοι νομιζουν οτι ειναι? Μιλαμε ημουν στο καταστημα και ενιωθα οτι ολοι εκει μεσα ημασταν wannabe εγκληματιες. Τρομοκρατια κανονικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diodiastop666 Μάϊος 28, 2011 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2011 παρε ενα καρτελακι απο αυτα που χτυπανε και περνα 2-3 φορες απο τη πορτα με πολυ υποπτο τροπο. και ετοιμασου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.