Jump to content

Custom notebook coolerpad

Havic

Recommended Posts

Σκέφτομαι να φτιάξω μια βάση για ψύξη του notebook μου, μπαίνει καλοκαίρι και φοβάμαι ότι θα μου μείνει ο σκληρός στο χέρι :p (τώρα είναι 49° αλλά το καλοκαίρι μπορεί να φτάσει και τους 54°, 55° είναι η μέγιστη θερμοκρασία που δίνει η seagate), οπότε θα ήθελα μερικές πληροφορίες και την γνώμη σας για κάποια πράγματα, το κόστος τον υλικών (2x120 ή 1χ 250 ανεμιστήρες και μετασχηματιστής για την τροφοδοσία τους) δεν θα ήθελα να ξεπεράσει τα 25€, οι photos του laptop είναι αυτές

511b55dbd5.jpg, κάτω 0fe04ba2a9.jpg

διαστάσεις είναι 364 x 273 x 39 οπότε προκύπτουν τα εξής θέματα:

• Να προτιμήσω έναν μεγάλο 250αρι ή 2χ120 (κλίνω προς τους 2).
  • Που θα τους τοποθετήσω? Θέλω να μειώσω την θερμοκρασία του σκληρού αρά σίγουρα ο ένας θα μπει εκεί (θέση 1), το θέμα είναι ο δεύτερος ανεμιστήρας, αν μπει πάνω δεξιά (θέση 2) θα πρέπει να προσέξω αν θα ρουφά ή θα φυσάει στην κάτω πλευρά και να φυσάει μήπως θα έχω πρόβλημα με τον αεραγωγό? μήπως θα έπρεπε να τον τοποθετήσω πιο αριστερά στην θέση 3? θα μπορούσα να βάλω και έναν 80αρι zalman που έχω να ρουφάει αέρα κάτω από τον αεραγωγό και να βάλω τους δυο 120αριδες να φυσάνε στην θέση 1 και 3.
    photo

001wbzi.jpg

-------------------------

Ανεμιστήρες, επιλογές:

Αν έχετε κάποιον άλλο να προτείνετε ευχαρίστως να ακούσω, για αυτούς που παρέθεσα τον KONIG και τον MANHATTAN τους ξέρει κανένας? κλίνω προς τον coolermaster αλλά και οι Konig και Manhattan δεν με αφήνουν αδιάφορο λόγο τιμής αλλά κυρίως λόγο CFM και mA, για την πίεση του αέρα δυστυχώς οι εταιρίες δεν δίνουν αριθμούς, εκτός από την coolermaster, εσείς ποιον θα διαλέγατε? το PWM τi είναι?

---------------------------------

Για μετασχηματιστή λέω κάτι τέτοιο show_image_in_imgtag.php?filename=mw691u.jpg&newxsize=95&newysize=100&fileout=

Τιμή: 4,70 €

Input: 230V, Power: 9W

Current: 500mA

Output: 1.5-3-4.5-6-7.5-9.12V,

Εξαρτάτε βεβαίως από τα mA που θα χρειάζεται το ανεμιστηράκι, π.χ το SickleFlow χρειάζεται 0.35A άρα θα χρειαστώ μετασχηματιστή με τουλάχιστον 700mA, σωστά? το χάνω πουθενά? δεν έχω ψάξει για μετασχηματιστές ακόμα.

Για την συνδεσμολογία πως είναι καλύτερα ο 1ος ή ο 2ος τρόπος (νομίζω ο πρώτος αλλά για σιγουριά)

002hnl.jpg

------------------

Αν έπερνα έτοιμη βάση θα πήγενα στην CoolerMaster NotePal-U2 που κοστίζει 23€ αλλά έχει 35cfm (2x17.4 cfm) :TD: ή επόμενη επιλογή είναι η Enermax Aeolous που στοιχίζει 40€, αλλά έχοντας αγοράσει ήδη μια βάση της akasha, θα ήθελα την δευτερη να την φτιάξω εγώ (είναι η χαρά της δημιουργίας :p), η akasha κάνει δουλειά (διαφορά από 7° έως 3° σε cpu και ΗD) αλλά πιστεύω ότι αν φτιάξω μια με 120αριδες ανεμιστήρες θα δω καλύτερα αποτελέσματα.

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Άν θέλεις να φτιάξεις πάντως κάτι ωραίο, ίσως να ξεπεράσεις σε κόστος μία έτοιμη βάση.

Μιά απλή ιδέα που θα εφάρμοζα εγώ σε ένα γρήγορο σχήμα:

Αλουμίνιο πάχους 2mm. γωνιασμένο σε στράντζα. Η απόσταση -a- θα σου δώσει την κλίση του netbook.

55531450.png

Χρειάζεται οπωσδήποτε ενα βύσμα για το ρεύμα και προαιρετικά ένας ροοστάτης ρύθμισης των fan, αφού μπορείς και από τον μετ/στή χαμηλώνοντας το voltage.

Άν θέλεις να φτιάξεις πάντως κάτι ωραίο, ίσως να ξεπεράσεις σε κόστος μία έτοιμη βάση.

Μιά απλή ιδέα που θα εφάρμοζα εγώ σε ένα γρήγορο σχήμα:

Αλουμίνιο πάχους 2mm. γωνιασμένο σε στράντζα. Η απόσταση -a- θα σου δώσει την κλίση του netbook.

Χρειάζεται οπωσδήποτε ενα βύσμα για το ρεύμα και προαιρετικά ένας ροοστάτης ρύθμισης των fan, αφού μπορείς και από τον μετ/στή χαμηλώνοντας το voltage.

Μάλλον θα χρησιμοποιήσω πόδια για να μπορεί να μπαίνει αέρας και από την πίσω πλευρά όσο για τροφοδοσία θα χρησιμοποιήσω μάλλον ένα 3-pin Y για να συνδέσω τους 2 ανεμιστήρες, και για τον μετασχηματιστή με το 3-pin Y μπορεί να πέσει ψαλίδι (θα δω δεν έχω αποφασίσει ακόμα)

Ανεμιστήρες, επιλογές:

Αν έχετε κάποιον άλλο να προτείνετε ευχαρίστως να ακούσω, για αυτούς που παρέθεσα τον KONIG και τον MANHATTAN τους ξέρει κανένας? κλίνω προς τον coolermaster αλλά και οι Konig και Manhattan δεν με αφήνουν αδιάφορο λόγο τιμής αλλά κυρίως λόγο CFM και mA, για την πίεση του αέρα δυστυχώς οι εταιρίες δεν δίνουν αριθμούς, εκτός από την coolermaster, εσείς ποιον θα διαλέγατε? το PWM τi είναι?

Καμιά βοήθεια για τους ανεμιστήρες? κανένας δεν έχει τον κάποιον από αυτούς?

Σκέφτομαι να φτιάξω μια βάση για ψύξη του notebook μου, μπαίνει καλοκαίρι και φοβάμαι ότι θα μου μείνει ο σκληρός στο χέρι :p (τώρα είναι 49° αλλά το καλοκαίρι μπορεί να φτάσει και τους 54°, 55° είναι η μέγιστη θερμοκρασία που δίνει η seagate), οπότε θα ήθελα μερικές πληροφορίες και την γνώμη σας για κάποια πράγματα, το κόστος τον υλικών (2x120 ή 1χ 250 ανεμιστήρες και μετασχηματιστής για την τροφοδοσία τους) δεν θα ήθελα να ξεπεράσει τα 25€, οι photos του laptop είναι αυτές

511b55dbd5.jpg, κάτω 511b55dbd5.jpg

διαστάσεις είναι 364 x 273 x 39 οπότε προκύπτουν τα εξής θέματα:

• Να προτιμήσω έναν μεγάλο 250αρι ή 2χ120 (κλίνω προς τους 2).
  • Που θα τους τοποθετήσω? Θέλω να μειώσω την θερμοκρασία του σκληρού αρά σίγουρα ο ένας θα μπει εκεί (θέση 1), το θέμα είναι ο δεύτερος ανεμιστήρας, αν μπει πάνω δεξιά (θέση 2) θα πρέπει να προσέξω αν θα ρουφά ή θα φυσάει στην κάτω πλευρά και να φυσάει μήπως θα έχω πρόβλημα με τον αεραγωγό? μήπως θα έπρεπε να τον τοποθετήσω πιο αριστερά στην θέση 3? θα μπορούσα να βάλω και έναν 80αρι zalman που έχω να ρουφάει αέρα κάτω από τον αεραγωγό και να βάλω τους δυο 120αριδες να φυσάνε στην θέση 1 και 3.
    photo

001wbzi.jpg

-------------------------

Ανεμιστήρες, επιλογές:

---------------------------------

Για μετασχηματιστή λέω κάτι τέτοιο show_image_in_imgtag.php?filename=mw691u.jpg&newxsize=95&newysize=100&fileout=

Τιμή: 4,70 €

Input: 230V, Power: 9W

Current: 500mA

Output: 1.5-3-4.5-6-7.5-9.12V,

Εξαρτάτε βεβαίως από τα mA που θα χρειάζεται το ανεμιστηράκι, π.χ το SickleFlow χρειάζεται 0.35A άρα θα χρειαστώ μετασχηματιστή με τουλάχιστον 700mA, σωστά? το χάνω πουθενά? δεν έχω ψάξει για μετασχηματιστές ακόμα.

Για την συνδεσμολογία πως είναι καλύτερα ο 1ος ή ο 2ος τρόπος (νομίζω ο πρώτος αλλά για σιγουριά)

002hnl.jpg

------------------

Αν έπερνα έτοιμη βάση θα πήγενα στην CoolerMaster NotePal-U2 που κοστίζει 23€ αλλά έχει 35cfm (2x17.4 cfm) :TD: ή επόμενη επιλογή είναι η Enermax Aeolous που στοιχίζει 40€, αλλά έχοντας αγοράσει ήδη μια βάση της akasha, θα ήθελα την δευτερη να την φτιάξω εγώ (είναι η χαρά της δημιουργίας :p), η akasha κάνει δουλειά (διαφορά από 7° έως 3° σε cpu και ΗD) αλλά πιστεύω ότι αν φτιάξω μια με 120αριδες ανεμιστήρες θα δω καλύτερα αποτελέσματα.

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

@Ηαvic Οδηγός undervolting για μείωση θερμοκρασιών-θορύβου-κατανάλωσης στα laptops - pctechnology - overclockers

αυτο το εχεις δει εγω το εκανα με απολυτη επιτυχια κερδισα 15-20 βαθμους αναλογα την εποχη

αλλα το κυριοτερο τζαμπανταν:clap: ουτε με την καλυτερη βαση δεν θα κερδιζες τοσο

ναναι καλα το παλληκαρι που το ανεβασε:beer:

@Ηαvic Οδηγός undervolting για μείωση θερμοκρασιών-θορύβου-κατανάλωσης στα laptops - pctechnology - overclockers

αυτο το εχεις δει εγω το εκανα με απολυτη επιτυχια κερδισα 15-20 βαθμους αναλογα την εποχη

αλλα το κυριοτερο τζαμπανταν:clap: ουτε με την καλυτερη βαση δεν θα κερδιζες τοσο

ναναι καλα το παλληκαρι που το ανεβασε:beer:

Σε ευχαριστώ για την πρόταση έχω κάνει ήδη εδώ και ένα χρόνο και πραγματικά αξίζει, η διαφορά που είδα είναι περίπου 12°, το περισσότερο χρόνο το ανεμιστηράκη είναι σε χαμηλές ή μηδενικές στροφές (όταν δεν τρέχω κάτι απαιτητικό), το πρόβλημα είναι στο σκληρό που δεν έχει καμία απολύτως ψύξη και τον έχουν στριμώξει λες και είναι σαρδέλα σε κονσέρβα (laptop είναι οπότε...) με το cooler της akasha πιάνει περίπου 49°- 54° βαθμούς (θερμοκρασία δωματίου 25°), χωρίς το cooler pad κλάφτα Χαράλαμπε! τεσπα πιστεύω ότι με λίγο κόπο θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα από μια βάση του εμπορίου.

Βασικα μπορεις να δωσεις ρευμα στους ανεμιστήρες κ με usb. Απλα δεν θα τρεχουν φουλ στροφες

Η usb δίνει μέχρι 5 volt δεν φτάνουν είναι λίγα, π.χ. η Scythe Slip Stream 1900rpm για να ξεκινήσει θέλει 5.1 volt, ο coolermaster 2.4volt αλλά με 5 volt θα λειτουργεί αργά στις 1000 rpm.

Σύνδεσα έναν zalman ZF8025ASH (sleeve, 0.17A) σε φορτιστή κινητού (output 5.3v , 500mA), μερικές φορές με το ζόρι ξεκινάει και λειτουργεί πάρα πολύ χαμηλά.

Παντως πιστευω ότι κ σε χαμηλές στροφές θα κάνεις δουλειά. Ψάχνομαι κ γω αυτόν τον καιρό για custom coolerpad κ έχω καταλήξει στο usb. Βασικά δεν θέλω με τίποτα μπριζα. Το πολύ πολύ μπορεί να βάλω κ κανα μετασχηματιστή από το usb να μου σηκώνει λίγο την τάση.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για ανεμιστήρες και volts, αν θες να λειτουργεί από usb για φορητότητα, πρέπει να σκεφτείς και την κατανάλωση που μπορεί να είναι από 1 W έως και 12w!! επί τον αριθμό των ανεμιστήρων που θα χρησιμοποιήσεις αλλά και να προσέξεις ο ανεμιστήρας που θα πάρεις στις πόσες στροφές (αν) θα τρέχει στα 5 v, π.χ. ο zalman 80cm που δοκίμασα πραγματικά δεν έκανε τπτ...o αέρας που δημιουργεί είναι τραγικά ελάχιστος.

Από ανεμιστήρες καταστάλαξα σε δύο επιλογές Coolermaster SickleFlow 120 και σκέφτομαι για Manhattan αλλά δεν βρίσκω πληροφορίες ή review....οπότε μάλλον για CM, απορρίπτω τον Scythe Slip Stream 1900rpm λόγο dB και Ampere καθώς και τον KONIG λόγο dB, το ανεμιστηρακι του laptop μου παράγει θόρυβο έως 46 dB (full load) τα οποία είναι αρκετά μπορώ να πω οπότε έχω μια ιδέα πως θα είναι τα 38 dB.αν έχεις σκοπό να πάρεις απο εξωτερικό τότε έχει περισσότερες επιλογές από ότι εγώ.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο Ampere καθώς και τον KONIG λόγο dB, το ανεμιστηρακι του laptop μου παράγει θόρυβο έως 46 dB (full load) τα οποία είναι αρκετά μπορώ να πω οπότε έχω μια ιδέα πως θα είναι τα 38 dB.αν έχεις σκοπό να πάρεις απο εξωτερικό τότε έχει περισσότερες επιλογές από ότι εγώ.

μην ξεχνάς πως κάθε 3db διπλασιάζεται η ισχύς του θορύβου

Φύλλο Αλουμινίου :T:

2x Coolermaster SickleFlow 120 :T:

Κοιτάω για μετασχηματιστή και για πολυεργαλείο τύπου dremel, θα ανεβάσω σε λίγο και 3 πιθανά σχέδια.

Στο Φύλλο Αλουμινίου θα ανοιχτούν σίγουρα δυο τρύπες στη θέση 1 και 2 για να μπουν ανεμιστήρες που θα φυσάνε τον πάτο του laptop.

Kατά πόσο λέτε να αξίζει να ανοίξω και μια τρίτη τρύπα στη θέση 3; το πλεονέκτημα ίσως είναι ότι θα υπάρχει καλύτερη ροή του ζεστού αέρα που βγαίνει από εκεί (δεν θα "συγκρούεται" ο ζεστός απο το λαπτοπ και ο κρύος αέρας από τον ανεμιστήρα) αλλά μετά θα πρέπει να βάλω ένα σωλήνα για να οδηγώ τον ζεστό αέρα κάτω από την βάση και στη δεξιά πλευρά ώστε να τον απομακρύνω και να μην ανατροφοδοτούνται με αυτόν οι ανεμιστήρες. :confused:

post-14015-1416075244,7597_thumb.jpg

Στην θέση 3 έχει γρίλιες ή πλαστικό καπάκι;; Βγαίνει λες ο αέρας από εκεί;;;

Αριστερά ανάμεσα στο 31 και 26 έχει κάτι τρύπες τι έιναι;;; Τις ιδιες έχει σε μερικά ακόμα σημεια πολλά από αυτά τα καλύπτεις με τους ανεμιστήρες σου.

Η έξοδος του αέρα της ψήκτρας του επεξεργαστή σε πιό σημείο είναι;;;

Υ.Γ. Πάντως απορώ γιατί στα καπάκια του λάπτοπ δεν έχει τρύπες, μέχρι και το netbook μου έχει τρύπες σε σκληρό και μνήμες. Μήπως να εύρισκες από κανένα χαλασμένο και να του κάνεις μερικές (μην χάσεις και την εγγύηση);;;

Η ψήκτρας είναι κοινή για cpu και gpu και έχει γρίλιες για να βγαίνει αέρας, επίσης βγαίνει από αριστερά, έχει εισαγωγή από την πάνω αριστερή πλευρά, οι τρύπες που λες είναι εξαερισμός δεν έχει κάποιο ανεμιστηράκι,

p6.jpg

Ινφο

H εγγύηση δεν με νοιάζει έχει τελειώσει, αλλά δεν έχω σκοπό να κάνω σουρωτήρι το καπάκι που προφυλάσσει τον σκληρού και ram, προτιμώ να το βγάλω τελείως..

Ε δεν ειπα και σουρωτηρι, αλλα αν κανεις μερικα σχισιματα οπως τα αλλα που εχει και θα ταιριαζει και θα εχεις μειωση στη θερμοκρασια των υποσυστηματων ειδικα με την κατασκευη που εχει στο μυαλο σου. Σκεψου οτι χωρις τρυπες θα κρυωνεις το ενδιαμεσο υλικο και οχι τον παραγωγο θερμοτητας.

Έχω μαζέψει όλα τα υλικά, μερικά τα περιμένω, το μόνο που δεν βρίσκω είναι 3-pin καλώδιο τύπου Υ που να καταλήγει σε δυο θηλυκά...

1. Αν πάρω 2 καλώδια επέκτασεις 3-pin τα κόψω και και τα ενώσω για να κάνω αυτό που θέλω θα έχω πρόβλημα? (1ο συνημμένο)

2. Αν οι ανεμιστήρες τραβάνε διαφορετικά Ampere θα υπάρχει πρόβλημα? (η πηγή δίνει 12v 1500mA, ο πρώτος ανεμιστήρας θέλει 12v 0.35A και ο άλλος 12v 0.17A)

3. Το τρίτο βύσμα που φαίνεται στο δεύτερο συνημμένο τι είναι? θηλυκό?

plZ Help!

post-14015-1416075260,6016_thumb.jpg

post-14015-1416075260,6338_thumb.jpg

1.Οχι δεν θα εχεις προβλημα.το κιτρινο καλωδιο που ειναι για να βλεπεις τις στροφες δεν θα το χρειαστεις και μπορεις να το κοψεις.

2.Οχι επισης δεν θα εχεις προβλημα.Το συνολικο ρευμα που θα τραβαε ειναι 350+170=520ma.Αρα σου περισσευει κιολας ισχυης απο τον μετασχηματιστη.

3.Ναι ειναι θυληκο απλα δεν εχει το περιβλημα.ειναι σαν το πρωτο απο την φωτο σου.

• 4 weeks later...

Aloha! Λοιπόν προχώρησα λίγο με το θέμα, αγόρασα

Ένα φύλλο αλουμινίου (364mm x 273mm στα 5 €).

Μετασχηματιστή Minwa mw3r15gs 9.5€ (12v DC, 1500mA, εδώ να πω προσοχή στα ampere που λένε οι μετασχηματιστές, πολλές φορές ο αριθμός τον ampere που δίνουν είναι για τα ελάχιστα volt που μπορεί να βγάλει και όχι για τα μέγιστα π.χ. στα 12v βγάζει λιγότερα ampere από ότι στα 9v και ούτω καθεξής)

Δύο ανεμιστήρες Coolermaster SickleFlow 120 R4-L2R-20AC-GP (2χ8.50€, 12V(DC),0.35 A, rpm/min 2000, CFM 69.69, Air pressure 2.94 mmH2O, db19, 3 pin).

Πρώτα μέτρησα πάνω στο laptop και βρήκα ακριβώς την θέση που θέλω να τοποθετήσω τους ανεμιστήρες, την σχεδίασα πάνω στο αλουμίνιο με την βοήθεια ενός τρίγωνου και ενός CD (έχει ακριβώς την ίδια διάμετρο με τον ανεμιστήρα) και μετά άνοιξα τις δυο τρύπες στο αλουμίνιο με Dremel και το δίσκο 540, όπως θα φαντάζεστε δεν βγήκε τελείως οπότε χρησιμοποίησα μια λίμα 6” για να το βελτιώσω λίγο, μια συμβουλή να κόβετε μέσα από την γραμμή του κύκλου ένα χιλιοστό+ και όχι πάνω της για να έχετε το περιθώριο να φάτε τα τοιχώματα χωρίς να βγείτε έξω από τον σχεδιασμένο κύκλο επίσης καλό θα είναι την "καλή" πλευρά να την προστατέψετε κάπως (π.χ. χαρτοταινία), εγώ την γέμισα γρατζουνίες...

post-14015-1416075296,0148_thumb.jpg

Το ξέρω ότι απέχει πολύ από το τέλειο αλλά δείξτε λίγη αγάπη! είναι η πρώτη μου φορα :p

Τώρα πρέπει να φτιάξω τα πόδια της βάσεις (θα είναι ξύλινα) και να βρω από ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά ένα θηλυκό φις και να το ενώσω (με κολλητήρι) με το καλώδιο τύπου Υ που “έφτιαξα” (Thanks Κωστάκη :p) θα μπορούσα να βάλω και ένα διακόπτη αλλά δεν με νοιάζει τόσο … και εκεί θα μπαίνει ο μετασχηματιστής, προσωρινά για να τεστάρω τον μετασχηματιστή με το καλώδιο Y και τα ανεμιστηράκια χρησιμοποίησα κορκοδιλακια αλλά δεν είναι καλή λύση ( π.χ. μπορεί να ακουμπήσουν μεταξύ τους και δεν θα το ήθελα) ωστόσο δεν θέλω και να κόψω το καλώδιο του μετασχηματιστή.

jr5001.th.gif

39579486.th.gif

Αν ξέρετε κάποιο μαγαζί με ηλεκτρονικά για να πάρω ένα θηλυκό φις plz πείτε! Ένα μαγαζί που ξέρω στο Αιγάλεω (markidis) δεν είχε.

dsc00255w.th.jpg

dsc00256y.th.jpg

post-14015-1416075295,7852_thumb.jpg

post-14015-1416075295,8707_thumb.jpg

post-14015-1416075295,96_thumb.jpg

post-14015-1416075297,0324_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Σχεδόν την τελείωσα…

Ομορφιά -1/10 :p

Οι κύκλοι δεν είναι πολύ καλή… και το ξεφτίλισα με τις βίδες που στερέωσα τα πόδια, αλλά np δεν με νοιάζει τόσο η εμφάνιση.

Χρηστικότητα 4/10

Είναι ποιο ψηλά (6 εκ πίσω και 4 μπροστά) το laptop με αποτέλεσμα να βολεύει λιγότερο κατά την πληκτρολόγηση αλλά για τον ίδιο λόγο με βολεύει πολύ περισσότερο όταν βλέπω ταινίες και γενικά στο να κρατάω ποιο σωστή στάση όταν κάθομαι, δεν καμπουριάζω τόσο για να βλέπω την οθόνη.

Θόρυβος

12v 5/10 αρκετά θορυβώδες

9v 9/10 ακούγετε λίγο με ~3 βαθμούς παραπάνω.

19 db τελικά είναι αρκετά όταν τα έχεις μπροστά στη μάπα σου, στα 9 volts ακούγετε πολύ λιγότερο και η απόδοση δεν έχει μεγάλη διαφορά.

Απόδοση 10/10

MaX* Titan Custom
TZSO 66 64
TZS1 58 49
TZSV 69 60
CPU 66 64
HD 55+ 41
*οι θερμοκρασίες είναι με αφαιρεμένο το κάλυμμα του σκληρού και τον ram (είναι κοινό το καπάκι).

Ο κύριος λόγος που το έκανα ήταν για να προστατέψω το σκληρό και νομίζω τα κατάφερα, στα 9v έχω δει μέχρι 41 βαθμούς κελσίου ενώ με 12V μέχρι 37, τα άλλα μέρη δεν μπορεί να τα ψύξη αποτελεσματικά… ο κύριος λόγος είναι ότι ο αέρας φυσάει τα πλαστικά και όχι εκεί που παράγετε η θερμότητα, ίσως ένας δευτερεύοντας λόγος να είναι επειδή εμποδίζετε ο αέρας που βγαίνει από κάτω (νέες τρύπες??? Λες??), εμφανισιακά μπορώ να το βελτιώσω (βαφή, γυάλισμα, μικρότερες βίδες) αλλά δεν καίγομαι, τελικά μου φαίνεται ότι η επιλογή του υλικού κατασκευής της βάσης να είναι αδιάφορη.

Photos soon

Οι ανεμιστήρες μυρίζουν καινούργιλα! :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.