Jump to content

PC Crash!!

smartakis

Recommended Posts

Αρχικα να αναφερω πως το pc το οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα είναι ένα pc γραφείου και φοράει τα παρακάτω:

Motherboard: Asus P5E3

CPU Type: DualCore Intel Pentium E5300, 2666 MHz (8 x 333)

Memory: 2 x 2GB DDR3 1666 OCZ XMP edition 7-7-7@1.75v

Video adapter: nVidia Geforce 210

Storage: WD SataII 500GB

Τέλος έχει ένα τροφοδοτικό 450W.

Το πρβόλημα που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με το ότι το pc όταν έχεις και τις 2 ram πάνω μετά από μερικά λεπτα (10 έως 40 Max) λειτουργίας crasharei.

Έβγαλα την μια ram και δουλεύει κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Σήμερα όμως δοκίμασα να το λειτουργήσω με την υποτίθεται χαλασμένη ram και βλέπω ότι λειτουργεί απροβλημάτιστα και με αυτή.

Έτρεξα memtest για την κάθε μια ξεχωριστά στο ίδιο slot και δεν βρέθηκε κανένα error.

Δοκίμασα να της βάλω να δουλέψουν και σε άλλο slot μήπως έφταιγε το slot αλλά όταν είναι και οι 2 κουμπωμένες μου κάνει το ίδιο πρόβλημα.

Παρακαλώ τα φώτα σας :)

Ναι, δοκιμασα να κανω memtest και με τις δυο ram αλλά στο 52% crashare και πάλι.

εγω υποπτευομαι Mobo γτ εχω ξανασηναντησει παρομοιο προβλημα και αφου αλλαξαμε "Ram/VGA/PSU/ακομα κ CPU"

sto mem Test παλι εκανε freeze στο (50 - 54 %) και τελικος ηταν το mobo.απλα κανε ενα bios update και γυρνα το ολω σε default και ξανα σεταρε το.κουμποσε και τα 2 DIMM πολυ προσεκτικα αφου καθαρισεις της υποδοχες και στην Mobo κ στης RAM.και κανε παλι ενα mem test.

σωστα, κανε και ενα φορματ να εισαι σιγουρος πριν προχωρησεις σε καποια αντικατασταση hardware

οπα μισο λεπτο να γινω πιο σαφης το mem test το ετρεχα απο "Dos-mode" οχι μεσα απο windows για να εξαλυψουμαι καθε πιθανοτητα το OS να δημιουργει καποιο προβλημα κατεβασε αυτο

http://www.memtest86.com/memtest86-4.0.iso.zip

το καις σε cd και boot απο αυτο μετα οχι απο Windows....

Το πρβόλημα που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με το ότι το pc όταν έχεις και τις 2 ram πάνω μετά από μερικά λεπτα (10 έως 40 Max) λειτουργίας crasharei.

Τι εννοείς κρασάρει; "Παγώνουν" τα πάντα (freeze); Μαύρη οθόνη; Κάνει επανεκκίνηση;

Κατέβασε το HWMonitor και έλεγξε τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή και κυρίως της κάρτας γραφικών.

Έλεγξέ τις όμως την στιγμή που θα προβάλεις ένα video ή μια σελίδα με πολύ flash ή κάποια απαιτητική εφαρμογή τέλος πάντων.

Μα και εγω σε dos το έκανα και μου δημιουργησε προβλημα.

Crasharei εννοώ παγώνει η οθόνη και κολλάνε τα πάντα με αποτέλεσμα να κλείνει μόνο από το κουμπί του τροφοδοτικού.

1- όλα στο BIOS βάλτα default και τρέξε memtest με τις 2 μνήμες επάνω.

Αν δεν κρασάρει τότε κάποια ρύθμιση έφταιγε.

Αν κρασάρει τότε πας στο 2

2- Δοκίμασε είτε με 2 διαφορετικές μνήμες είτε με μία παλιά και μία άλλη.

Αν δεν κρασάρει με τις νέες μνήμες τότε ίσως έπαιζε κάποια ασυμβαότητα.

Αν και με τις νέες μνήμες κρασάρει τότε φταίει το μπόρντ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.