Jump to content

Mechanical Keyboards, γνωμες και αγορα απο eshops.

Recommended Posts

Τα browns μπορει να θεωρουνται (δικαιως) all-rounders και πολυ καλη επιλογη για πρωτο μηχανικο ( οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ το μετανιωνω που δεν ειχα παρει τοτε ενα deck με clears :wall:http://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/deikste-to-pliktrologio-kai-to-pontiki-sas-52704-17.html#post1062956916 ) αλλα τα βρισκω καπως "βαρετα".

Δεν εχουνε το κλικ των μπλε που βοηθαει πολυ στο γραψιμο ουτε το απολυτο smoothness που εχουν τα κοκκινα/μαυρα, ειναι πολυ ελαφρια και το bump οταν γραφεις σαν διαολος(typeracer.com :p ) το καταλαβαινεις ελαχιστα, ομως ειναι πολυ πιο "παντοφλα" friendly απο τα πρωτα οταν θα μαθεις να γραφεις σωστα και ξεκουραστα, δηλαδη χωρις να κανεις bottom out :)

Το numlock στο TK ειναι θεμα συνηθειας imo, αν παλι δεν βιαζεσαι τοτε υπαρχουν τα XT που υποτιθεται θα ερθουν Ελλαδα μεσα στον μηνα, σε διαφορους διακοπτες και με backlit εκδοση.

Τα νεύρα μου πια... Τα ΧΤ δεν έχουν backlight!

Λοιπόν, η δική μου απάντηση δόθηκε, και αυτό το μήνυμα θα είναι το τελευταίο σπαμ για την ώρα :)

Έχοντας συνηθίσει να γράφω σε reds και παλιότερα σε browns, οι μαύροι δε μου αρέσουν πολύ.

Δεν είναι όσο βαριοί φοβόμουν, αλλά με ενοχλεί η παραπάνω προσπάθεια που χρειάζονται. Σκεφτείτε ότι ενώ τους reds τους κάνω bottom out, σε μαύρους μου έτυχε να πατήσω πλήκτρο χωρίς να καταγραφεί.

Πάτησα και καμιά φορά το Μ5 αντί για Ctr και αποφάσισα ότι παρά τα καλά του, το Trigger μάλλον δεν είναι για εμένα.

Θα περιμένω για λίγο το XT, αλλά δεν γίνει διαθέσιμο μέσα στο μήνα, μάλλον θα πάρω κανένα ΤΚ. Που θα μου πάει - θα βρω mechanical χωρίς συμβιβασμούς, αργά ή γρήγορα.

Έχω black, brown και red. Η διαφορά black και red είναι σημαντική. Τα πλήκτρα κάνουν bottom out πολύ πιο εύκολα με red και σε παιχνίδια είναι must. Οι black χρειάζονται ναι μεν περισσότερη πίεση για να κάνουν bottom out αλλά είναι βολικοί όταν θες να έχεις gaming αλλά και να μην κάνεις πολλά λάθη όταν γράφεις κείμενο. Οι brown είναι η μέση λύση. Σύντομα με βλέπω και με blue αν και διχάζομαι μεταξύ Razer widow και FILCO κυρίως λόγω τιμής :p

Έχω black, brown,red και blue:D Tα blue κάνουν πολύ σαματά. Ούτε καν στον κόπο να το βάλω πάνω στο pc δεν έκανα, το keyboard με τα μπλε. Θα με σκότωνε η γυναίκα μετά.

Εγώ θέλω το coders keyborad με τα clear switches αλλά πολλά τα money :(

Έχοντας δοκιμάσει όλους τους διακόπτες πλέον έχω να πω τα εξής:

Blues σε gaming = αρκετά missclicks, ντάξει σε fps δεν έχεις prob, αλλά σε rts, moba κτλ. όπου θα spamάρεις συνεχώς πολλά και διαφορετικά keys δε βολεύουν καθόλου.

Ντάξει στο typing είναι πολύ ωραίοι, σου δίνουν την αίσθηση γραφομηχανής και ακόμα και ο ήχος του click-clack που βγάζουν σε προτρέπει να γράφεις σαν τρελός.

Browns και red στο gaming είναι πάνω κάτω οι ίδιοι, με τους red να είναι λίγο πιο ελαφροί και να είναι πιο "γλυκό" το bottom out. Με τους red, βέβαια, κάνεις λίγα missclicks στην αρχή μέχρι να τους συνηθίσεις επειδή πατιούνται πολύ εύκολα τα keys, αλλά μετά είναι φοβεροί.

Στο typing οι red είναι έτσι κι έτσι, όχι τόσο χάλια όσο τους περιγράφουν όλοι, απλά θέλουν να τους συνηθίσεις λίγο γιατί στην αρχή τα missclicks πάνε σύννεφο και θα γράεφειτς κάπωηςυ έτσφι.

Οι black ήταν οι πρώτοι μου διακόπτες, στην αρχή με ενθουσίασαν απίστευτα λόγω της τεράστιας διαφοράς robber dome με μηχανικό, αλλά στη συνέχεια άρχιζαν να με κουράζουν. Βέβαια για κάποιον που παίζει fps πιστεύω πως είναι ok, σε games τύπου rts, moba κτλ. που spamάρεις πάρα πολύ κουράζονται τα δάχτυλα σου σε σημείο που μετά από 1-2 ώρες gaming πρέπει να κάνεις μισάωρο διάλειμμα για να χαλαρώσουν οι κλειδώσεις σου. :p

Στο typing είναι αρκετά solid, αλλά στην πολύωρη χρήση πάλι θα κουράσουν.

Εγώ βέβαια έχω λεπτά δάχτυλα, κάποιος με χοντρά δάχτυλα πολύ πιθανό να μην κουραστεί.

Γενικά αν ήταν να τους βαθμολογήσω σε gaming και typing θα το έκανα κάπως έτσι.

gaming/typing

Blue: 5,5/9,5

Brown: 8,5/8,5

Red: 9,5/6

Black: 8,5/7

Γενικά τους brown τους θεωρώ τους καλύτερους και πιο all-around διακόπτες ανάμεσα στους 4, βγάζοντας έξω άλλα είδη τύπου green, clear κτλ. που δεν έχω δοκιμάσει και που γενικά δεν είναι τόσο διαδεδομένα.

Για κάποιον που και παίζει αρκετά και γράφει αρκετά, οι brown είναι η ιδανική επιλογή.

Βέβαια πάντα υπάρχει και η επιλογή 2 διαφορετικών keyboard και η εναλλαγή τους ανάλογα τη χρήση(gaming-typing), που σε αυτή την περίπτωση θα έλεγα πως ο καλύτερος συνδυασμός θα ήταν red-blue. Προσωπικά πάντως δε θα το συνιστούσα, όταν δοκίμαζα όλα τα switches και άλλαζα ανά βδομάδα keyboard μου φαινόταν λίγο παράξενη η όλη φάση, όταν χρησιμοποιούσα μόνο αυτό με brown ήμουν πολύ πιο ευχαριστημένος

Πάντα, ωστόσο, παίζει ο παράγοντας της προσωπικής προτίμησης, κάποιος μπορεί να τη βρίσκει να παίζει με blues, τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Μια ερωτηση ducky shine απο ποιο μαγαζι μπορω να βρω και σε ποια τιμη συνολικα(τιμη+μεταφορικα και οτι αλλο) brown keys παντα.Δευτερον υπαρχει περιπτωση να ερθει το razer blackwidow ultimate 2013 stealth στην ελλαδα? Γτ απο εξω απο το razer store βγαινει 200ε με τα μεταφορικα....η αν ξερετε απο που μπορω να το βρω ποιο φτηνα εστω...

Μια ερωτηση ducky shine απο ποιο μαγαζι μπορω να βρω και σε ποια τιμη συνολικα(τιμη+μεταφορικα και οτι αλλο) brown keys παντα.Δευτερον υπαρχει περιπτωση να ερθει το razer blackwidow ultimate 2013 stealth στην ελλαδα? Γτ απο εξω απο το razer store βγαινει 200ε με τα μεταφορικα....η αν ξερετε απο που μπορω να το βρω ποιο φτηνα εστω...

ducky shine 3 έχει φέρει το overclockers.co.uk

Δεν θυμάμαι τι έχει αλλάξει με τις παραδόσεις για ελλάδα όμως, (εάν έχει αλλάξει κάτι).

για το razer blackwidow ultimate 2013 stealth δεν εχουμε ιδεα που μπορω να το βρω εκτος απο razer store ? γιατι τα μεταφορικα πονανε 50Ε

52.89€ είναι τα μεταφορικά. Είναι τελική τιμή μαζί με το τελωνείο. Αγοράζεις από Αμερική. Δεν υπάρχει εναλλακτική για το stealth.

Σε αγορές από Razer Europe άνω των 120 ευρώ τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Το Stealth για την κοπέλα μου το πήρα σε συνδυασμό με ένα mouse pad και τα μεταφορικά βγήκαν δωρεάν. Έτσι νομίζω πως συμφέρει.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4

Σε αγορές από Razer Europe άνω των 120 ευρώ τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Το Stealth για την κοπέλα μου το πήρα σε συνδυασμό με ένα mouse pad και τα μεταφορικά βγήκαν δωρεάν. Έτσι νομίζω πως συμφέρει.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4

Αν το βρει στο europe store φυσικά. Απλά το europe store δεν έχει ποτέ στην ώρα του τις τελευταίες αφίξεις. Τα μεταφορικά είναι 16€ από usa αν δεν υπολογίζεις το τελωνείο. Λογικό για Ευρώπη που είναι και λιγότερα να είναι δωρεάν με αγορές που ξεπερνούν το κατοστάρι.

BW stealth έχει αλλά νομίζω ότι δεν έχει ultimate το europe store.

Οταν τα βαζω στο cart λεει 16 ε μεταφορικα και μετα μολις βαζω στο chekout greece το κανει 52ε ...Εχω χαθει μπορει καποιος να το κοιταξει και να μου πει γτ δεν ξερω τι να κανω

Λογικό είναι. Το προϊόν που θες το είδα διαθέσιμο μόνο στο us store. Τα μεταφορικά είναι όντως 16€ αλλά όταν επιλέγεις την Ελλάδα υπολογίζει και το τελωνείο. Αντί να περάσει το πακέτο τελωνείο και να σου έρθει να πληρώσεις κατά την παράδοση (όπως γίνεται π.χ. με τα ΕΛΤΑ) το φόρο, προπληρώνεται το τελωνείο και αναλαμβάνει την διαδικασία η εταιρεία ταχυμεταφοράς. Η παράδοση είναι με courier και έχει καλούτσικο tracking.

Εναλλακτικά ξέχνα το backlight και δοκίμασε να αγοράσεις το απλό stealth (non ultimate) από το europe store.

Από τα FAQ φαίνεται πως όλα τα κομμάτια στέλνονται από US. Τώρα αν ισχύει αυτό που είπε ο knight_77 παραπάνω μερικά ίσως αποστέλλονται και από τις αποθήκες τους Γερμανία που έχουν και τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Αλλίως πιθανως να ήταν κάποιο ειδικό promo που έπαιζε για μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτό έχει 150$, δεν είναι και πάρα πολλά! Τα clear switches είναι μια πιο σκληρή έκδοση των brown;

Πιο σκληροί, αλλά και με πιο σαφή ανταπόκριση στην ενεργοποίηση. Υποτίθεται ότι η μεγάλη αντίσταση βοηθά για να συνηθίσεις να μην τους τερματίζεις.

Κατά τα άλλα, $150 + μεταφορικά + τελωνείο από Αμερική είναι πάρα πολλά για μένα, αν και το πληκτρολόγιο μου άρεσε πολύ. Και αυτά με την προϋποθεση ότι θα βρεις πχ κανένα φίλο να στο στείλει, γιατί επίσημα δεν στέλνουν.