Jump to content

Mechanical Keyboards, γνωμες και αγορα απο eshops.

Recommended Posts

Εγραψα ολόκληρο κείμενο και ξαφνικά οταν πηγα να πατίσω υποβολή πάτισα "back" στο ποντίκι και σβιστικαν όλα. Τα πήρα τωρα,γιαυτο θα πώ αμέσως αυτο που θέλω. :p

Ενας φίλος μου θελει να πάρει ενα μηχανικό της Razor που ειναι στα 80 ευρω περίπου (αν δεν κανω λαθος ειναι και το μοναδικό μοντελο της Razor?)

Εχετε να προτείνετε κατι αλλο αντίστοιχο πιο οικονομικό? Ή γενικά αν εχει αρνητικά αυτο το πληκτρολόγιο και τέτοια.

Εγραψα ολόκληρο κείμενο και ξαφνικά οταν πηγα να πατίσω υποβολή πάτισα "back" στο ποντίκι και σβιστικαν όλα. Τα πήρα τωρα,γιαυτο θα πώ αμέσως αυτο που θέλω. :p

Ενας φίλος μου θελει να πάρει ενα μηχανικό της Razor που ειναι στα 80 ευρω περίπου (αν δεν κανω λαθος ειναι και το μοναδικό μοντελο της Razor?)

Εχετε να προτείνετε κατι αλλο αντίστοιχο πιο οικονομικό? Ή γενικά αν εχει αρνητικά αυτο το πληκτρολόγιο και τέτοια.

Υπάρχουν αρκετά ήδη διακοπτών. Τα cherry mx blue που χρησιμοποιεί αυτό που θα αγοράσει ο φίλος σου είναι συνήθως κατάλληλα για πληκτρολόγηση κειμένου και όχι τόσο για gaming. Επίσης κάνουν περισσότερο θόρυβο σε σχέση με τα υπόλοιπα μηχανικά. Σε κάθε περίπτωση αν του αρέσει αυτό το είδος διακόπτη δεν το λες αρνητικό.

Το αρνητικό που έχει τουλάχιστον η παλιά σειρά είναι ότι έχει μαύρο γυαλιστερό πλαστικό και μαζεύει σκόνη και δαχτυλιές σαν τρελό. Σε αυτά τα χρήματα νομίζω πάντως ότι είναι το μοναδικό μηχανικό που μπορεί να βρει. Ελπίζω να αναφέρεσαι στο Razer BlackWidow.

To filco έχει ποιότητα :p

Επίσης η Razer απ'ότι ξέρω δε βάζει τα blues αυτούσια αλλά κάνει και κάποια δικιά της μόντα. Τώρα τι, θα σε γελάσω.

Και εγώ ένα filco θέλω να πάρω.Μου άρεσε και το das,αλλά δεν μου αρέσει η πολιτική τους.Βγάζουν τα προιόντα τους,οκ,είναι πολύ καλά,ποιοτικά,κλπ,αλλά δεν τα βγάζουν με ελληνικούς χαρακτήρες,δεν έχουν κάποιον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.Δηλαδή μας αγνοούν κανονικα και εμείς να τρέξουμε να τα πάρουμε? Κάπως μου έρχεται.:rant:

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι εταιρείες που βγάζουν keycaps και με ελληνικούς χαρακτήρες. Η razer βγάζει αλλά ο κανόνας είναι ότι θα πάρεις US layout σε σοβαρό μηχανικό πληκτρολόγιο. Επίσης έχει ειδική επεξεργασία το keycap από σοβαρή εταιρεία ώστε να μην αρχίσει να ξεβάφει εύκολα με τον χρόνο.

Πάντως όλα θέμα συνήθειας είναι. Προσωπικά δεν με ενοχλεί πλέον καθόλου που δεν έχει Ελληνικά πάνω το πληκτρολόγιο μου (και το razer και το ducky) :p

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι εταιρείες που βγάζουν keycaps και με ελληνικούς χαρακτήρες. Η razer βγάζει αλλά ο κανόνας είναι ότι θα πάρεις US layout σε σοβαρό μηχανικό πληκτρολόγιο. Επίσης έχει ειδική επεξεργασία το keycap από σοβαρή εταιρεία ώστε να μην αρχίσει να ξεβάφει εύκολα με τον χρόνο.

Πάντως όλα θέμα συνήθειας είναι. Προσωπικά δεν με ενοχλεί πλέον καθόλου που δεν έχει Ελληνικά πάνω το πληκτρολόγιο μου (και το razer και το ducky) :p

Εσύ που έχεις και τα δύο βλέπεις διαφορά στην ποιότητα,αίσθηση κλπ?:blink:

Σαν ποιότητα κατασκευής τα coolermaster quickfire TK είναι εξαιρετικά στα 90+ ευρώ και δεν έχουν όλα τα macro hotkeys που μπορεί κάποιος να μη χρειάζεται στο razer. Είναι επίσης backlit, το μοναδικό σε αυτή τη τιμή, και τέλος, είναι φορμ factor αλλά με κανονικό numpad. Για αυτό μπορώ να μιλήσω, το razer δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά είτε το λατρεύουν, είτε το ψιλοαπεχθάνονται, δεν υπάρχει μέση λύση. Η νέα εκδοση του η 2013 π είναι σίγουρα πιο ποιοτική, δεν πέφτει κάτω από τα 100 ευρώ εδώ

edit: το quickfire θέλει πολύ ψάξιμο στα μαγαζάκια ή σε κανά e-shop.gr

Σήμερα έλυσα τελείως το πληκτρολόγιο γιατί ένα switch χαλάρωσε και δεν έκανε καλό κλικ.έβγαλα ένα απο ένα κουμπί που δεν χρησιμοποιώ και το έβαλα σε αυτό που είχε χαλαρώσει.Εχω βάλει κάτι λαστιχάκια στα πλήκτρα,λέτε να χαλάνε τα switches με αυτα?

Σαν ποιότητα κατασκευής τα coolermaster quickfire TK είναι εξαιρετικά στα 90+ ευρώ και δεν έχουν όλα τα macro hotkeys που μπορεί κάποιος να μη χρειάζεται στο razer. Είναι επίσης backlit, το μοναδικό σε αυτή τη τιμή, και τέλος, είναι φορμ factor αλλά με κανονικό numpad. Για αυτό μπορώ να μιλήσω, το razer δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά είτε το λατρεύουν, είτε το ψιλοαπεχθάνονται, δεν υπάρχει μέση λύση. Η νέα εκδοση του η 2013 π είναι σίγουρα πιο ποιοτική, δεν πέφτει κάτω από τα 100 ευρώ εδώ

edit: το quickfire θέλει πολύ ψάξιμο στα μαγαζάκια ή σε κανά e-shop.gr

To coolermaster εχει cherry mx blue?

Εσύ που έχεις και τα δύο βλέπεις διαφορά στην ποιότητα,αίσθηση κλπ?:blink:

Το δικό μου είναι το ultimate stealth edition και το είχα παραγγείλει από Αμερική. Δεν έχω παράπονο με κανενός της ποιότητα και τα δουλεύω και τα 2 πάνω από χρόνο και είναι σαν καινούρια. Βέβαια το razer είναι με brown ενώ το ducky με red οπότε μιλάμε για τελείως διαφορετική αίσθηση.

Θα ήθελα κάποια στιγμή να προσθέσω και ένα keyboard με blue :hehe:

Υ.Γ. Τα πληκτρολόγια χωρίς backlit έχουν ακόμα καλύτερες τεχνικές λιθογραφίας πάνω στα πλήκτρα που δεν μπορούν να γίνουν σε αυτά με backlit.

Τα switches γενικά διαφημίζονται ως αρκετά πιο ανθεκτικά από τα αντίστοιχα μεμβράνης. Βέβαια αυτό δεν αποκλείει να πέσεις σε ελαττωματικό κομμάτι. νομίζω εξωτερικό μπορείς να αγοράσεις με το κομμάτι. Αν ψάξεις μέσα στο thread αυτό πιθανώς να βρεις έτοιμα και τα url. Θυμάμαι χονδρικά κάπου 1€ το κομμάτι πάει.

Τα switches γενικά διαφημίζονται ως αρκετά πιο ανθεκτικά από τα αντίστοιχα μεμβράνης. Βέβαια αυτό δεν αποκλείει να πέσεις σε ελαττωματικό κομμάτι. νομίζω εξωτερικό μπορείς να αγοράσεις με το κομμάτι. Αν ψάξεις μέσα στο thread αυτό πιθανώς να βρεις έτοιμα και τα url. Θυμάμαι χονδρικά κάπου 1€ το κομμάτι πάει.

Νομίζω ότι είσαι πολύ συντηρητικός - θα έλεγα πιο κοντά στα 2€. Ξέρω μερικά keycaps που είναι πιο ακριβά από 1€ :)

Ρε παιδιά το είχα πάντα καημό να πάρω ένα μηχανικό και εγώ, κυρίως για γράψιμο. Πρέπει να είναι τρελό φετιχ.

Ένας λόγος είναι οτι σπάνια έβρισκα κάποιο που να μου κάνει. Μετά έβλεπα και τις τιμές και τα λειπόμουν γιατί θα έτρωγαν στάχτες minimum ίσως και καφέ η χειρότερα.

Έχετε να μου προτείνεται κανένα brown (ή ακόμη και blue) που να βρίσκεται Ευρώπη και να έχει backlight (μπλέ, άσπρο ή κάτι ουδέτερο) να έχει όλα τα πλήκτρα (numpad σίγουρα) και να είναι ποιοτικά οκ? Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Επειδή δεν απάντησε κανείς, για να σας τιμωρήσω τσίμπησα μόνος μου αυτό :p [ame]http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B00C40HV42/ref=ox_ya_os_product[/ame]

Ελπίζω να μην μετανιώσω το brown...αν δεν κοιμόταν η κοπέλα μου στο δωμάτιο θα αγόραζα το blue. Τουλάχιστον έχει όλα αυτά που ζητάω (και έξτρα keycaps για WASD, πάντα το ήθελα αυτό).

Επειδή δεν απάντησε κανείς, για να σας τιμωρήσω τσίμπησα μόνος μου αυτό :phttp://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B00C40HV42/ref=ox_ya_os_product

Ελπίζω να μην μετανιώσω το brown...αν δεν κοιμόταν η κοπέλα μου στο δωμάτιο θα αγόραζα το blue. Τουλάχιστον έχει όλα αυτά που ζητάω (και έξτρα keycaps για WASD, πάντα το ήθελα αυτό).

Αδερφέ εγώ είμαι κάτοχος του QPAD MK-85 Pro, πίστεψε με μετά από το QPAD δεν υπάρχει γυρισμός σε άλλο keyboard. Ίσως κάποτε όταν θα λειτουργούν με την σκέψη....:crazy_pilot:

Αν μου έλεγες να περιορίσω τον εαυτό μου σε ένα keyboard τότε αυτό θα είχε brown. Δεν θα το μετανιώσεις. Αυτό που χρησιμοποιώ τώρα για να γράψω έχει brown :p