Jump to content

Mechanical Keyboards, γνωμες και αγορα απο eshops.

Recommended Posts

Noppoo Choc Mid 87 Mx-Blue ( Με free super saver delivery 88 λίρες)

[ame=http://www.amazon.co.uk/Mechanical-keyboard-Noppoo-Mx-Blue-International/dp/B00A2K1ZE8/ref=sr_1_18?ie=UTF8&qid=1364373884&sr=8-18]Mechanical keyboard - Noppoo Choc Mid 87 Mx-Blue [Ansi - US International] NKRO: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Qpad MK-80 Mx blue (Με free super saver delivery 87 λίρες)

[ame=http://www.amazon.co.uk/Qpad-Gaming-Backlit-Mechanical-Keyboard/dp/B005DTFDQE/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1364373827&sr=8-8]Qpad MK-80 Pro Gaming Backlit Mechanical Keyboard - UK Layout: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Noppoo Choc Mini Mx-Blue ( Με free super saver delivery 84 λίρες)

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007OK486G/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A35N9T5Y3WBHX9]Mechanical Keyboard - Noppoo Choc Mini Mx-Blue Pom Keycaps [ANSI - US International] NKRO: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Filco Majestouch-2 Tenkeyless Tactile Action UK Keyboard Mx brown ( Με free super saver delivery 117 λίρες)

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004HYCW56/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE]Filco Majestouch-2 Tenkeyless Tactile Action UK Keyboard: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

QPAD MK-50 ( Με free super saver delivery 65 λίρες) (Είμαι κατα 99% σίγουρος οτι είναι mx brown, για να είσαι 100% σίγουρος μπες στο Live chat του αμαζον και ρώτα τους κατευθείαν)

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006L3S4OO/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE]QPAD MK-50 Pro Gaming Mechanical Keyboard: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Όλα τα αποπάνω είναι λιγότερο απο 130Ε με εξέρεση το filco που βγαίνει κάπου ~138.

Βασικά δεν θέλω κάτι πάρα πολύ ακριβό, σαν σχεδιασμός μου άρεσε το 'COOLER MASTER CM Storm QuickFire Rapid΄, αλλά δεν το βρήκα κάπου με brown switches.... Τα red switches για typing πως είναι;:hmm:

Οι red είναι οι μόνοι που δεν έχω δοκιμάσει, αλλά τα παιδιά εδώ στο thread λένε πως είναι πολύ μαλακοί και πατιούνται πολύ εύκολα, πράγμα που σημαίνει αρκετά λάθη στο typing.

Οι red είναι οι μόνοι που δεν έχω δοκιμάσει, αλλά τα παιδιά εδώ στο thread λένε πως είναι πολύ μαλακοί και πατιούνται πολύ εύκολα, πράγμα που σημαίνει αρκετά λάθη στο typing.

Έχω red και επιβεβαιώνω. . Αρκετά λαθάκια στην πληκτρολογηση!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Σχετικά με τους διακόπτες... πριν 1-2 βδομάδες ήμουν έτοιμος για παραγγελία HPE με brown από qtan και ήταν out of stock. Αυτό που ακούγετε είναι οτι λόγω του μοντέλου της Logitech υπάρχει γενικά έλλειψη στην αγορά από τους συγκεκριμένους.

Noppoo Choc Mid 87 Mx-Blue ( Με free super saver delivery 88 λίρες)

Mechanical keyboard - Noppoo Choc Mid 87 Mx-Blue [Ansi - US International] NKRO: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Qpad MK-80 Mx blue (Με free super saver delivery 87 λίρες)

Qpad MK-80 Pro Gaming Backlit Mechanical Keyboard - UK Layout: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Noppoo Choc Mini Mx-Blue ( Με free super saver delivery 84 λίρες)

Mechanical Keyboard - Noppoo Choc Mini Mx-Blue Pom Keycaps [ANSI - US International] NKRO: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Filco Majestouch-2 Tenkeyless Tactile Action UK Keyboard Mx brown ( Με free super saver delivery 117 λίρες)

Filco Majestouch-2 Tenkeyless Tactile Action UK Keyboard: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

QPAD MK-50 ( Με free super saver delivery 65 λίρες) (Είμαι κατα 99% σίγουρος οτι είναι mx brown, για να είσαι 100% σίγουρος μπες στο Live chat του αμαζον και ρώτα τους κατευθείαν)

QPAD MK-50 Pro Gaming Mechanical Keyboard: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Όλα τα αποπάνω είναι λιγότερο απο 130Ε με εξέρεση το filco που βγαίνει κάπου ~138.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά προτιμώ κάτι πιο οικονομικό (κάτω από 100Ε).. Είδα και το tk της cooler master με brown switches αλλά με προβληματίζει το layout...:...:

Να ρωτήσω κάτι, για γράψιμο (ms word, programming κτλ ), τι προτείνεται; Thanks:)

Για coding και πολυ γραψιμο θα προτεινα τα browns καλυτερα απο τα blues, αυτο γιατι μετα απο λιγη ωρα εμενα προσωπικα με κουραζουν τα blues. Αν θελεις ομως πραγματικο tactile feel και καθολου typing errors τα blues ειναι μονοδρομος, τα brown ισα ισα το καταλαβαινεις οτι υπαρχει το tactility οταν γραφεις γρηγορα(εγω προσωπικα που τα κοπαναω δυνατα τα πληκτρα.)

Αν θες κατι πολυ φτηνο μπορεις να ψαξεις για το Compaq MX 11800 σε κανενα ebay το δινουν καμια φορα παρα πολυ φθηνα. Εχει mx browns αλλα τα παλια(δεν εχουν μεγαλες διαφορες οπως λενε) και ειναι μια πολυ φθηνη εισαγωγη στα mechanical για να δεις αν σου κανουν η οχι.

Το cooler master με brown που λες ειναι πολυ καλη επιλογη παντως..

ΥΓ: Μεινε μακρια απο reds αν θες accuracy, αν θες speed ομως και κανεις touch type ισως σε βολεψουν επειδη γραφεις πολυ γρηγορα με αυτα(εγω προσωπικα δεν τα αντεχω καθολου αλλα γουστα ειναι και παλι..)

Έγινε επεξεργασία από asdf1234

Βασικά δεν θέλω κάτι πάρα πολύ ακριβό, σαν σχεδιασμός μου άρεσε το 'COOLER MASTER CM Storm QuickFire Rapid΄, αλλά δεν το βρήκα κάπου με brown switches.... Τα red switches για typing πως είναι;:hmm:

Μια και γράφω καθημερινά σε κόκκινους πλέον, μπορώ να επαναλάβω όπως είχα πει και νωρίτερα εδώ, ότι μου πήρε κοντά 2 εβδομάδες να τους συνηθίσω - περισσότερο από κάθε άλλο πληκτρολόγιο που μπορώ να σκεφτώ.

Πλέον όμως με βολέυουν και είναι πολύ ξεκούραστοι.

Αν θέλεις μηδενικό χρόνο μετάβασης, πάρε καφέ :)

Παίδες, αγόρασα μόλις ενα Filco Majestouch 2 Ninja Full (amazon.co.uk) και μετά απο λίγο πειραματισμό παρατήρησα οτι κάποια κουμπιά κάνουν 'ping'. Παράδειγμα εδώ: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=wNND9kaWP6s]Filco Ping - YouTube[/ame]

Χρειάζομαι επειγόντως τα φώτα σας. Οι ερωτήσεις μου είναι:

1) Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος αυτό η παίζει μόνο με ελαττωματικά Filco;

2) Δεύτερον, μπορεί να διορθωθέι κάπως ή καλύτερα RMA και το κεφάλι ήσυχο; Διάβασα οτι o-rings δεν κάνουν κάτι καθώς το πρόβλημα βρίσκεται στο release tou switch, και όχι στο bottom down.

3) Μπορείτε να προτείνετε ένα άλλο πληκτρολόγιο με MX Brown; Πίστευα οτι με το Filco θα τα έσκαγα χοντρά αλλά θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο, και τελικά μόνο ήσυχο δεν είναι απο το πινγκ.

ΣΟ ΒΑ ΡΟ ΤΑ ΤΟ πρόβλημα. Απορώ πως δεν το έχει αναφέρει κανείς εδώ ήδη.

Έγινε επεξεργασία από Fandom

Επειδη ειχα αλλαξει τα keycaps ειχα την εντυπωση οπως σου εγραψα οτι εφτιαξε το προβλημα αρκετα, θα τεσταρω οταν παω σπιτι και απο περιεργεια. Γενικα δεν το λες αθορυβο το keyboard εκτος αν κανεις touch type και τα πατας πολυ ελαφρα(εγω που τα κοπαναω δυνατα κανει αρκετο θορυβο.:p)

Παίδες, αγόρασα μόλις ενα Filco Majestouch 2 Ninja Full (amazon.co.uk) και μετά απο λίγο πειραματισμό παρατήρησα οτι κάποια κουμπιά κάνουν 'ping'. Παράδειγμα εδώ: [

url=http://www.youtube.com/watch?v=wNND9kaWP6s]Filco Ping - YouTube

2) Δεύτερον, μπορεί να διορθωθέι κάπως ή καλύτερα RMA και το κεφάλι ήσυχο; Διάβασα οτι o-rings δεν κάνουν κάτι καθώς το πρόβλημα βρίσκεται στο release tou switch, και όχι στο bottom down.

3) Μπορείτε να προτείνετε ένα άλλο πληκτρολόγιο με MX Brown; Πίστευα οτι με το Filco θα τα έσκαγα χοντρά αλλά θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο, και τελικά μόνο ήσυχο δεν είναι απο το πινγκ.

Σήμερα παρέλαβα το Zowie Celeritas (Brown),δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, θα κάνω ένα video σαν το δικό σου όταν πάω σπίτι για να συγκρίνεις. Το πρόβλημα που είναι ακριβώς? δεν σε κάνει register μερικές φορές το keys όταν τα κάνεις spam?, χάνει χαρακτήρες?, είναι σαν να μην πατιέται το πλήκτρο (όταν αλλάζει ο ήχος στο video σου) ?

Χωρίς να έχω μηχανικό πληκτρολόγιο ακόμα, νομίζω ότι από την στιγμή που υπάρχουν ελατήρια κάτω από τα πλήκτρα, μου φαίνεται λογικό να έχει ένα τέτοιο ήχο λόγω κραδασμών... Τώρα γιατί το κάνει σε κάποια πλήκτρα ενώ όχι σε άλλα, είναι λίγο περίεργο...

Edit:

http://geekhack.org/index.php?topic=32734.0

http://deskthority.net/wiki/Ping

Νομίζω πολλοί το ακούνε αλλά λίγους τους ενοχλεί...

Σε αυτούς που τους ενοχλεί προτείνουν topre...

Έγινε επεξεργασία από errik

Το θέμα με τα pings το έχω και εγώ στο Filco Majetouch 2, αλλά σε πολύ συγκεκριμένα keys πχ. στο backspace και στο αριστερό shift το καταλαβαίνω.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί, ούτε το θεωρώ πρόβλημα εφόσον λειτουργικά το keyboard παραμένει άψογο.

[MENTION=1112]Fandom[/MENTION]

Βλέποντας (και ακούγοντας) το πρόβλημα, έχω την εντύπωση ότι μπορείς απλά ανοίγοντας το διακόπτη και πειράζοντας το ελατήριο να το εξαλείψεις εύκολα. Δεν ξέρω αν προτιμάς RMA (ή αν προτίθενται να στο αντικαταστήσουν για αυτόν το λόγο). Αλλά διατρέχεις πάντα τον κίνδυνο το καινούριο να έχει τα ίδια ζητήματα.

Προσωπικά μάλλον θα δοκίμαζα μια λεπτή στρώση βερνίκι στην κάτω σπείρα του ελατηρίου. Εναλλακτικά ένα πολύ λεπτό κομμάτι ύφασμα κομμένο στη διάμετρο του ελατηρίου. Γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αποσβεστήρας, για να μην συντονίζεται το σύστημα.

Αν το πινγκ ακούγεται μόνο όταν τερματίζεις τα πλήκτρα, τότε σίγουρα και τα o-rings θα βοηθήσουν, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις τους διακόπτες.

Παίδες, αγόρασα μόλις ενα Filco Majestouch 2 Ninja Full (amazon.co.uk) και μετά απο λίγο πειραματισμό παρατήρησα οτι κάποια κουμπιά κάνουν 'ping'. Παράδειγμα εδώ:

Παντα επαιζε το πινγκ σε μηχανικα, εξαρταται ποσο σε ενοχλει. Με τον καιρο μπορει να χαλαρωσει λιγο,μπορει και οχι.

Αμα δεχονται rma μπορεις να δοκιμασεις αλλο filco -φυσικα μπορει να πινγκαρει κ αυτο ή οχι-.

[MENTION=24367]DwS[/MENTION]

Τα backspace και shift είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις, γιατί έχουν stabilizer.

[MENTION=22279]acct[/MENTION]

Από τον ήχο, εγώ εικάζω ότι τινάζεται στην επαναφορά το έλασμα, δεν ξέρω κατά πόσο το ελατήριο θα βοηθήσει.

εγώ παρέλαβα σήμερα cooler master quick fire TK brown αλλά δυστυχώς το καλώδιο είναι off ευτυχώς πήρα από τον εξωτερικό δίσκο και έκανα δουλεία, αύριο επιστρέφετε για doa :s

παρόλα αυτά φαίνετε να το αγάπησα.