Jump to content

Επιλογη μηχανικου δισκου

Recommended Posts

Σκεφτομαι να αλλαξω εναν παλιο sata δισκο (wd1600js) που εχω για το λειτουργικο μου με καποιον γρηγοροτερο και ενδεχομενως μεγαλυτερης χωρητικοτητας. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι η ταχυτητα, δεν παω σε ssd λογω χρηματων. Τι εχετε να μου προτεινετε? Το λειτουργικο που θα εχει ο δισκος ειναι windows 7.

Χωρις να εχω μετρησεις, δεν νομιζω οτι εχουν πλεον τρομερες διαφορες. Εγω εχω τους 2 δισκους του 1ΤΒ που προτεινα και ειναι πολυ κοντα.

Μετα απο τα σχολια σας και αρκετο ψαξιμο σε σελιδες με benches κατεληξα αναμεσα στους

Samsung Spinpoint F3 1TB

Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s,1TB Hard Drive

Western Digital Caviar Black 1TB

Ολοι τους στα τεστ υπερτερουν σε κατι και υστερουν σε κατι αλλο. Εμενα με ενδιαφερει η γρηγορη αποκριση στο ανοιγμα εφαρμογων και στο ξεκινημα του pc, οχι τοσο για multimedia μιας και αυτα ειναι σε αλλους δισκους.

Οι δυο πρωτοι ειναι sata II και εχουν 32MB cache ενω ο τριτος ειναι sata III και εχει 64MB cache. Ποιον απο τους τρεις να προτιμησω?

Οχι η μητρικη μου ειναι η GA-P55-UD3L και εχει μονο sata ΙΙ αλλα με ο caviar black με προδιαγραφες για sata ΙΙΙ δεν πρεπει να ειναι γρηγοροτερος απο τους sata ΙΙ ακομα και αν δουλευει σε sata II?

Δεν ξερω αν μπορω να κανω raid στην κατασταση που ειμαι, δε θα στησω απο την αρχη το λειτουργικο αλλα θα το κανω clone απο τον δισκο που ηδη εχω. Αν γινεται να κανω clone σε δισκους με raid απο τον τωρινο μου δισκο τοτε ναι το κανω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.