jpavly Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2011 Έχω 2 PC με Wifi στο σπίτι, απόσταση από το router (Netfaster IAD 2 από HOL) γελοία (ούτε 5 μέτρα), εμπόδιο μόνο μία ξύλινη πόρτα.Κάνω copy ένα μεγάλο αρχείο (16 GB) και το transfer δεν ξεπερνάει το 1.15MB/s και θέλει 4:30 ώρες.Στο PC μου έχω ένα USB wifi dongle TP-Link με κεραιούλα, στο HTPC ένα απλό Netgear USB. Τι μπορώ να δω μπας και είναι softwarικό το θέμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 26, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2011 Τι WiFi έχεις ? a/b/g/n ?Το δίκτυο να φανταστώ είναι κλειδωμένο. Ποιό encryption system έχεις ? WPA ? WPA2 ? WEP ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 26, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2011 b/g έχω και WPA2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάϊος 26, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2011 Αν είναι και οι δυο clients ασύρματοι, μοιράζονται τα 54mbps του ΑΡ. Σωστές είναι οι ταχύτητες που πιάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 26, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2011 Δοκίμασε μια στιγμούλα με το δίκτυο unencrypted.Δυστυχώς όταν βάζεις προστασία τα modem/router κόβουνε τις επιδόσεις ( λόγω του πρωτοκόλλου αλλά και λόγω ανεπάρκειας του επεξεργαστή τους ).Αν θυμάμαι καλά, με Asus 802.11g είχα 3.5MB/s average transfer rate σε πολύ κοντινή απόσταση ( 2-3μ ) δίχως εμπόδια unencrypted και γύρω στα 2.4MB/s με WPA-PSK encryption. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάϊος 26, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2011 b/g = 54Mbitsες/Sec αλλά πραγματικά φτάνει τα 20/25Μbit/s (πηγή: δοκιμές σπιτι, http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_access_point#Limitations TCP/IP speed to 20-25Mbits/s)Διαιρεσέ το με το 2 (2 συσκευές πάνω στο router κατα την μεταφορά) και πήρες ένα 1-1.5ΜΒ/sΑν μπορέσεις να συνδέσεις τους 2 υπολογιστές adhoc (χωρίς το modem-router) τότε θα πετύχεις μεγαλύτερες ταχύτητες.Δοκίμασε το ένα PC από τα 2 να είναι συνδεμένο με ethernet πάνω στο modem-router και ξαναμέτρα ταχύτητα. edit: με πρόλαβε ο chroma Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Μάϊος 26, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2011 σπασίκλας mode On:είναι 54Mbit (bit το b μικρό!!!!!) ====6,75ΜΒ/s (Byte, B κεφαλαίο) θεωρητικά!σπασίκλας mode off Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάϊος 26, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2011 Ναι μην βαράς ορθογραφικό είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberCr33p Ιούνιος 4, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2011 Δοκίμασε να αλλάξεις και κανάλι στο ασύρματο εάν το ίδιο κανάλι χρησιμοποιούν άλλα γειτονικά ασύρματα δίκτυα. Πάντως μην περιμένεις και τρελή διαφορά γιατί όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω το συνολικό bandwidth μοιράζεται και στους 2 υπολογιστές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.