Jump to content

ram ddr & laptop

Recommended Posts

Θέλω στον φορητό υπολογιστή που έχει ένα dimm 256mb ddr Kingston 2.5cas 333mhz να to βγάλω και να βάλω ένα kingston απο το desktop μου δηλαδή ενα dimm 512mb ddr Kingston hyperX 3500, και να δουλέψει στα 333mhz... Θα δουλέψει ? (το HyperX αναφέρει πάνω ότι θέλει 2.6V)

και αυτά σε περίπτωση που καταφέρω να βγάλω την ψύκτρα της μνήμης.

τα λάπτοπ παίρνουν άλλου είδους μνήμες... έχεις ανοίξει το δικό σου να τις δεις? θα καταλάβεις...

νομίζω λέγονται SODIMM (Small Outline DIMM) και δεν έχουν συμβατό pinout (144 pins)

generic_sodimm_memory.jpg

Αρχική απάντηση από aristos87

'Ασχετο... Παίζει περίπτοση ασυμβατότητας κάποιο λάπτοπ (που παίρνει τις μικρές μνήμες) με τις διάφορες μνήμες για φορητούς που πουλάνε στην αγορά (πλαισιο πχ) ???

Μου εχει τυχει ουκ ολιγες φορες, με τις αλλαξοκωλησεις που κανω μεταξυ φορητων του γραφειου, αλλα για να ειμαι ειλικρινης μονο με φορητους παλιοτερης γενιας. Κατι τελευταια Toshibaκια που πηραμε, "τρωνε" ο,τι DDR κι αν τους δωσω.

Ειχα παρει παλιότερα ενα φορητό απο την εταιρία CTC pentium3 850, αλλα τους τελευταίους μήνες (!) ήταν στο σερβις για να φτιαχτει η οθόνη γιατί είχε πρόβλημα.... και τελικά ο φορητός χάθηκε και πήρα από το ίδιο μαγαζί με 450 ευρώ φτηνότερα ενα plato notebook n755ii4.

Υπάρχει περίπτωση να παθει καμιά ζημιά το λαπτοπ βάζοντας μνήμη μεγαλύτερη πχ ddr433?

Όπως ανάφερα το λαπτοπ εχει ενα dimm kingston 256mb ddr333 cas 2.5 και θέλω να του βάλω ενα Kingston 512mb ddr433 :)

Καλημέρα :)

Σήμερα άνοιξα το φορητό και είδα ότι έχει 2 θέσεις για μνήμες ddr. Οπότε μάλλον θα πάρω μια 256αρα 333Mhz απο e-shop (43 ευρώ) . Σ' αυτή την περίπτωση μήπως θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ασυμβατότητας με τις 2 μνήμες... ??

Επίσης μαζί με το φορητό είχε κι ενα φυλλάδιο που έγραφε τα εξής:

"You should only use the DDR memory module, which is approved by manufacture, in order to avoid any system instability" και πιο κάτω αναφέρει 2 τύπους μνήμης

"Samsung K4H560838D-TCB0"

"Samsung K4H560838D-TCB3"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.