Jump to content

Οι usb χανουνε ρευμα..

Frostbyte

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οπως λεει ο τιτλος, εδω και καποιο καιρο - αν και λιγο πιο συχνα, τελευταια.. παρατηρω τρεμοπαιξιμο στο backlight του G11 μου και καμια φορα σβηνει εντελως (εκτος απο τα num/caps/scroll locks, που μενουν αναμενα αν εχουνε πατηθει) και δεν αποκρινετε το πληκτρολογιο για λιγο μεχρι να ξαναναψει μονο του μετα απο μερικα δευτερολεπτα..

Καμια φορα αυτο συνοδευεται μαζι με σβησιμο του ποντικιου επισης, οποτε σκευτομαι οτι ειναι γενικη απωλεια ρευματως στις usb..

τα voltages φαινονται σχετικα ok απο το everest..

+3.3V || 3.33V

+5V || 4.97V

+12V || 12.04V

+5V Standby || 5.16V

Οι θερμοκρασιες ειναι ενταξει επισης (κατω απο 50 βαθμους) και το προβλημα φαινεται να συμβαινει τοσο στε idle κατασταση, οσο και σε κατασταση load/gaming..

Η τελευταια μου υποψια ειναι μηπως το overclocking μου ειναι καπως ασταθες..

Q6600 @9x378 με 1.25 div

Mushkin 2x2GB (1066 απο μαμα, με το div παιζουν στα 944) 5-5-5-15 μαμισια timings επισης..

Ολα πανω σε μια Maximus Formula 2 (P45) με τα ακολουθα voltages..

CPU Core || 1.32V

CPU VTT || 1.20V

CPU PLL || 1.51V

NB 1.1 || 1.20V

SB 1.1 || 1.08V

SB 1.5 || 1.50V

Σημειοτεων οτι το συστημα περναει πολυωρα stress tests χωρις προβληματα..

Γνωμες? :...:

δώσε ένα τσικ ακόμα στo ΝΒ και στο 1ο SB.

επίσης δοκίμασε καμιά άλλη θύρα usb....δοκίμασε και κάνα φλασάκι αν το χάνει ξαφνικά στις προβληματικές θύρες....

Τσέκαρε το και πιο "άμεσα" με κανα βολτόμετρο και γενικα δες συνδέσεις κτλπ.

Προσωπικά το μόνο που έχω πάθει ειναι να βαλω-βγαλω το καλωδιο usb στη μητρικη και

να στρώσει η ελλειπης; παροχη; ρευματος;

Ήταν καλωδιο που έδινε θύρες στο μπροστα μέρος του κουτιού και είχε σοβαρα θεματα.

Μέχρι και προβληματικό-"θορυβώδες σήμα"- ήχο έδινε το καλωδιο απο καρτα ηχου.

Τι τροφοδοτικό έχεις;

750W PC Power & Cooling, γενικα δεν νομιζω να εχω θεματα με την τροφοδοσια..

Τσέκαρε το και πιο "άμεσα" με κανα βολτόμετρο και γενικα δες συνδέσεις κτλπ.

Προσωπικά το μόνο που έχω πάθει ειναι να βαλω-βγαλω το καλωδιο usb στη μητρικη και

να στρώσει η ελλειπης; παροχη; ρευματος;

Ήταν καλωδιο που έδινε θύρες στο μπροστα μέρος του κουτιού και είχε σοβαρα θεματα.

Μέχρι και προβληματικό-"θορυβώδες σήμα"- ήχο έδινε το καλωδιο απο καρτα ηχου.

Δεν σβηνει μονιμα για να απαιτει βγαλε-ξαναβαλε, ουτε χανει το ρευμα τελειως μιας που τα num leds δεν σβηνουν ποτε, ακομη και οταν "φρικαρει".. Μονο για λιγα δευτερολεπτα γινετε αυτο, σαν να μην εχει αρκετη ενταση για να το κρατησει σε πληρη λειτουργεια εκεινη τη στιγμη, μοιαζει, ή κατι τετειο..

Τα G11/G7 ειναι καρφομενα στο back-panel της μητρικης, δεν ειναι σε μπροστινες θυρες.. Οποτε να ειναι προβλημα του κουτιου δεν υπαρχει περιπτωση..

Βολτομετρο δεν διαθετω, αλλα για αρχη θα δοκιμασω την συμβουλη του φαρμα και θα δω τι ψαρια πιανω..

I'll keep ya posted..

Κάτι ακόμα προς τσεκάρισμα :

Control panel/Power options/Change plan settings/Change advanced power settings/Usb settings

Βεβαιώσου ότι η επιλογή USB selective suspend setting είναι disabled

Δοκιμασε να απνεργοποιησεις το usb legacy support ειχα τρελα κολληματα με τις usb και τον 6600 μεχρι να βρω οτι εφταιγε αυτο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.