CyBeR_JiM Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2004 ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ?? ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ(ΕΣ) ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ?? :alien: ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 27, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2004 Αν δεν είναι κόπος, πάτα το Caps Lock μία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyBeR_JiM Μάϊος 27, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2004 Ok! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάϊος 27, 2004 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2004 C, Java Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Μάϊος 27, 2004 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2004 Δοκιμασε Visual Basic k C++, αν ξεκινησεις με την πρωτη που ειναι πιο ευκολη σχετικα μετα η C θα σου φανει πιο βατη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyBeR_JiM Μάϊος 27, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2004 Delphi εχω ακουσει οτι ειναι πολυ "δυνατη" γλωσσα.. τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 27, 2004 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2004 Νομίζω η καλύτερη επιλογή θα ήταν Java αν θέλεις να μπλέξεις με Internet και C++ για όλα τα άλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
packo Ιούνιος 7, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2004 Με την σειρά που τις γράφω:1. PHP (object Oriented), Java (J2SE και J2EE), C# αν θες να βγάλεις λεφτά.2. VB, C# αν πάλι θες να βγάλεις λεφτά αλλά όχι και τόσο πολλά3. Perl, C++ , Visual C++ αν θες να κάνεις το κέφι σου και ίσως κάποια μέρα να βγάλεις και λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 7, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2004 C++ αν θες ταχύτητα, Java αν θες συμβατότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyBeR_JiM Ιούνιος 7, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2004 delphi no? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 7, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2004 no no! Γενικά κοίτα για C#, είναι πολύ δυνατή και υποστηρίζει και unmanaged κώδικα. Μετά C++ για να φτιάχνεις ότι δεν μπορείς με C#. Java γενικά δεν αξίζει, αφού είναι αρκετά "πίσω" σε σχέση με τις νέες .NET γλώσσες αλλά και ποτέ δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δεν μπορώ να έχω ένα .exe με το πρόγραμμά μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 7, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2004 Ναι αλλά μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου και να το τρέχεις από το PC μέχρι το κινητό σου... Βασικά δε μας είπες τι θες να προγραμματίζεις. Παίζει και η brainfuck Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Ιούνιος 7, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2004 ασχετο ... εγω ειχα κανει ToolBook .... τι γνωμη έχετε?/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nycos Ιούνιος 8, 2004 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Γνώμη μου είναι οτι εξαρτάται τι θες να κάνεις, και η matlab είναι φοβερή αλλα είναι μόνο για μαθηματικα....Πες μας τι θες να κανεις...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
packo Ιούνιος 8, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από nycos [Σήμερα, στις 12:05] Γνώμη μου είναι οτι εξαρτάται τι θες να κάνεις, και η matlab είναι φοβερή αλλα είναι μόνο για μαθηματικα.... Πες μας τι θες να κανεις...! :clap: :worship: Αυτό είναι το καλύτερο που διάβασα σε όοοολο το thread. Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 12:05] Java γενικά δεν αξίζει, αφού είναι αρκετά "πίσω" σε σχέση με τις νέες .NET γλώσσες αλλά και ποτέ δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δεν μπορώ να έχω ένα .exe με το πρόγραμμά μου! Τα λένε executable jars, αν θες να δεις πως φτιάχνονται ρίξε μια ματιά εδώ ... Αν πάλι θες να φτιάξεις native executable υπάρχουν εργαλεία της Borland που φτιάχνουν .exe i bin για Unix (elf binary για SysV) αν και είναι λίγο lame.... Επίσης για το πόσο πισω είναι η Java...κοίτα εδώ που μιλάει για το βασικό framework της Java και συγκεκριμένα για την νέα έκδοση 1.5 και φυσικά εδώ για να μάθεις τι όμορφα πράγματα μπορείς να κάνεις με το J2EE.... Μερικές φορές καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyBeR_JiM Ιούνιος 8, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Εχω ακουσει και για την DarkBasic Link to comment Share on other sites More sharing options...
nycos Ιούνιος 8, 2004 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 χαχα... υπαρχει και η qbasic με το εκπληκτικό nibbles.bas και το gorilla.basthanks packo!!!LoL Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 8, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Kαι όμως αυτά που λές τα ξέρω, εστω και στο περίπου (εχω δουλέψει 4-5 εργασίες σαν φοιτητής στην java) . Αλλά πές μου, πχ pointers πως θα χρησιμοποιήσω? Unmanaged κώδικα πως θα γράψω? Σύνδεση με dll πώς θα κάνω? Καλό designer που θα βρώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Ιούνιος 8, 2004 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 υπαρχει και gwbasic τρεχει σε MS Dos.... φοβερή ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
packo Ιούνιος 9, 2004 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Αρχική απάντηση από jogi [Χθες, στις 21:25] Kαι όμως αυτά που λές τα ξέρω, εστω και στο περίπου (εχω δουλέψει 4-5 εργασίες σαν φοιτητής στην java) . Αλλά πές μου, πχ Νομίζω ότι 4-5 εργασίες στην σχολή δεν αρκούν για να καταλάβει σε βάθος κανείς τι μπορεί να κάνει με μια γλώσσα προγραμματισμού.Να σου λύσω λοιπόν τις απορίες Αρχική απάντηση από jogi [Χθες, στις 21:25] pointers πως θα χρησιμοποιήσω? Εκτός αν γράφεις heavy duty κώδικα σε C++ ή VC++ (ο μόνος λόγος άλλωστε για να το κάνεις αυτό), όπως ας πούμε low-level δικτυακά πρωτόκολλα, drivers, Direct3d ή OpenGL κώδικα, πραγματικά μου φαίνεται περίεργο να χρειάζεσαι pointers σε οτιδήποτε περισσότερο από μάθημα της σχολής.....Ο σκοπός που δημιουργήθηκε η Java (αλλά και η C#) είναι να αφήνουν τον προγραμματιστή να επικεντρωθεί στο design της εφαρμογής και όχι στον τρόπο υλοποίησης, οπότε για παράδειγμα αρκεί ο προγραμματιστης να σχεδιάσει σωστά το business logic της εφαρμογής αποθήκης, δεν χρειάζεται να σκεφτεί ότι υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες μετά το 2000 (το γνωστό Μillenium Βug). Αρχική απάντηση από jogi [Χθες, στις 21:25] Unmanaged κώδικα πως θα γράψω? Τώρα πας σε ένα πολύ σωστό και σοβαρό θέμα, και ομολογουμένος σε ένα θέμα στο οποίο η Java δεν έχει απάντηση.Να σε ρωτήσω και εγώ όμως με την σειρά μου:Φτιάχνεις το φοβερό Billing πρόγραμμα για Telecoms με αυτό τον τρόπο.Και πας να το πουλήσεις.Δυστηχώς όμως τα Telecoms δεν τρέχουν μέσα στο NOC (Network Operation Center) τους Windows για σοβαρές εφαρμογές αλλά Solaris, AIX, HP-UX,IRIX και ίσως και Linux.Τότε, πόσο χρήσιμο σου φαίνεται το γεγονός ότι έγραψες unmanaged κώδικα;Οφείλω να σου πω επίσης ότι χρησιμοποιόντας unmanaged κώδικα στην ουσία καταργείς το βασικό πλεονέκτημα του .ΝΕΤ framework, δηλαδή να είναι portable από πλατφόρμα σε πλατφόρμα (Windows/AIX/Solaris etc).Αρα δεν μου φαίνεται και τόοοσο καλό practice να κάνεις κάτι τέτοιο. Αρχική απάντηση από jogi [Χθες, στις 21:25] Σύνδεση με dll πώς θα κάνω? Εχμ....γκουχ...τα λένε jar...το λένε Java Community...Sourceforge...και τέλος Google...πίστεψε με η Java έχει τόνους βιβλιοθηκών εκεί έξω που καλύπτουν ένα απίστευτο φάσμα από λειτουργίες..Περισσότερα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω....Α!Επίσης, ισχύουν και όσα είπα λίγο πιο πάνω Αρχική απάντηση από jogi [Χθες, στις 21:25] Καλό designer που θα βρώ? Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται εδώ(πρόκεται για τον Jbuilder της Borland) εδώ (To IDE της ίδιας της SUN) και τέλος εξαίσιο εργαλείο είναι και αυτό (Open Source εργαλείο από progammers για programmers).Ολα τα παραπάνω είναι δωρεάν και μπορεί κανείς να τα κατεβάσει από τις παραπάνω URL. Τώρα, αν συγκρίνεις την Java (ή και την C#) με Rapid Apllication Designers και VB.NET μάλλον έχεις λάθος μέτρα σύγκρισης. Ελπίζω να υπήρξα διαφωτιστικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.