Jump to content

Πως να φτιαξετε το δικο σας shroud σε 10 απλα βηματα.

soki

Recommended Posts

Aποφασισα να φτιαξω shroud για το ψυγειου του ford transit, να πως το εκανα. :D

1.) Mερικα απο τα υλικα που θα χρειαστουμε :

Το φυλλο αλουμινιου ειναι 4/10 και το πηρα απο Arenal Πολυδευκους 42 & Ασκληπιου 20 Πειραιας http://www.arenal.gr/ . (Ευχαριστω ΓιαγκΤ)

Το φυλλο ειχε διαστασεις 1μ χ 2μ και κοστισε 10 ευρω.

1.jpg

2.)Κατ'αρχην πριν αρχισουμε να κοβουμε το αλουμινιο, καλο ειναι να κανουμε ενα προσχεδιο με χαρτι. Εγω χρησιμοποιησα μερικες κλασσικες κολλες Α4 ενωμενες με σιλοτεϊπ. Μετα πρεπει να μετρησουμε τις διαστασεις του ψυγειου. Εμενα ειναι 27εκατοστα πλατος , 15.5εκ υψος και παχος 3.5εκ.

Η μορφη που θα εχει το shroud θα ειναι σαν ενα ορθογωνιο ταψακι, οποτε το υπολογιζουμε ετσι. Το κενο που θα υπαρχει μεταξυ ψυγειου και ανεμιστηρων θα ειναι 3 εκατοστα. Το σχεδιο βγαινει ετσι :

2.jpg

Το 6.5 βγαινει απο 3 που ειναι το κενο μεταξυ ανεμιστηρων-ψυγειου και το υψος του ψυγειου που ειναι 3.5 . Ετσι γινεται αν το διπλωσουμε...

3.jpg

4.jpg

3.) Στη συνεχεια με την βοηθεια του προσχεδιου που φτιαξαμε αρχιζουμε να κανουμε το περιγραμμα του πανω στο φυλλο αλουμινιου. Οταν το κανουμε αυτο μετραμε με την βοηθεια του χαρακα αν οι διαστασεις ειναι σωστες και διορθωνουμε τυχον σφαλματα και λαθη, ξεχασα να τραβηξω μια γραμμη στην δευτερη φωτο που χρειαζεται και την τραβηξα μετα.

5.jpg

6.jpg

4.) Κοβουμε το φυλλο αλουμινιου με ενα κλασσικο ψαλιδι για ρουχα... (μην βαλετε κανενα τελειως πλαστικο :p)

7.jpg

8.jpg

9.jpg

5.) Mετα με την βοηθεια καποιου ξυλου, χαρακα ή κατι αλλου σκληρου δινουμε την μορφη που θελουμε στα σημεια που πρεπει.(βλεπε 2η φωτογραφια προσχεδιου :tomato: )

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

6.) Mετα για να δεσουμε το shroud, υπαρχουν πολλοι τροποι. Με βιδες, πριτσινια, ταινια κτλ. Εγω χρησιμοποιησα ταινια.

14.jpg

15.jpg

7.) Στη συνεχεια πρεπει να φτιαξουμε τους ανεμιστηρες. Βαζουμε πανω 2 grill και σημειωνουμε τις 8 τρυπες οπου θα μπουνε οι βιδες.

Στην αρχη της βαζουμε με το ματι, και μετα με τον χαρακα μετραμε ωστε να εχουν ισες αποστασεις.

16.jpg

17.jpg

Mετα ξαναβαζουμε πανω τα grill και σχεδιαζουμε την εξωτερικη διαμετρο.

18.jpg

19.jpg

8.) Επομενο βημα ειναι να κανουμε τις τρυπες στις οποιες θα μπουν οι βιδες που θα στεκονται οι ανεμιστηρες. Δεν χρειαζεται τρυπανι με ενα στραβοκατσαβιδο και ενα σφυρι γινονται τελεια.

20.jpg

Στη συνεχεια με ενα μεγαλο ισιο κατσαβιδι κανουμε το εξης, για να μπορεσουμε μετα με το ψαλιδι να κοψουμε κυκλικα.

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

9.) Στην συνεχεια κοβουμε 3 λωριδες(μπορειτε να βαλετε οσες θελετε) αλουμινιου με διαστασεις υψους οσο το υψος του ψυγειου(15.5) και πλατος 3 εκατοστα δηλαδη οσο το κενο ψυγειου-ανεμιστηρων. Στη συνεχεια τις ενωνουμε σε μια. Οι λωριδες αυτες εχουν διπλη χρησιμοτητα. Πρωτον ειναι απαραιτητες για το δικο μας ψυγειο που δεν εχει τρυπες στα πλαγια, ωστε να στερεωθει πανω και δευτερον βοηθαει σε καλυτερες επιδοσεις στο watercooling συμφωνα με τον cathar. http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?s=&threadid=61410 . Tις στερεωνουμε με ταινια ή οπως αλλιως θελουμε. UPDATE!!!!! Eδω : http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=58330#post58330

25.jpg

26.jpg

28.jpg

10.) Tελος βαζουμε πανω τους ανεμιστηρες και τους βιδωνουμε και το shroud ειναι ετοιμο. :) Εγω χρησιμοποιησα βιδες φρεζατες 3χ40 με παξιμαδια.

29.jpg

30.jpg

31.jpg

Εμενα το ψυγειο στα πλαγια ειχε κατι εξογκωματα οποτε εβαλα λιγο stop για να παταει καλυτερα.

32.jpg

33.jpg

34.jpg

Aπο το κατω μερος το ψυγειο μπορει να στηριζετε με πολλους τροπους.Μπορειτε π.χ να υπολογισετε αλλο μισο εκατοστο στο πλατος του shroud και να βαλετε βιδες ή οτιδηποτε αλλο, εγω εβαλα ταινια. UPDATE!!!!! Εδω : http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=58334#post58334

35.jpg

Αν εχω ξεχασει καμια φωτο θα την βαλω απο βδομαδα γιατι ετοιμαζω και ενα shroud για αντλια+τανκ με ενα ανεμιστηρι απο πανω. :upside:

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Μπράβο πολύ καλή δουλεία! :bigsmile:

Πάντως αν δεν έκοψες τα χέρια σου τυχερός ήσουν ειδικά εκεί που έκοβες τις τρύπες για τους ανεμιστήρες ήταν πολύ εύκολο να κοπείς!!!!!

Ευχαριστω παιδια! Οποιος θελει μπορω να του φτιαξω εχει μεινει αρκετο αλουμινιο. :D

Nα ευχαριστησω και τον ΓιαγκΤ που μου ειπε που να βρω το φυλλο αλουμινιου. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.