Jump to content

Βελτίωση ταχύτητας netbook...είναι εφικτό?

Lakisss

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα netbook-άκι με Atom N450 και συγκεκριμένα αυτό: DOTSE-102GR | Product Model

Το μηχανάκι με έχει βολέψει πάρα πολύ για να χαζεύω τον Λάμπη στη δουλειά, και προφανώς δέν περιμένω κάτι περισσότερο από αυτή την κατηγορία μηχανημάτων.

Έχει το ρημάδι όμως ένα θεματάκι στο σερφάρισμα...όταν ανοίγεις ταυτόχρονα περισσότερο από ένα παράθυρο (δύο ή τρία) τα βλέπει όλα και αργεί έως κολλάει...

Η μνήμη έχει ήδη αλλάχτεί από 1 σε 2Gb. , και φοράει Windows7 Starter + NOD32.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ''ανακουφιστει'' λίγο, και να μήν βαράει 100% ο cpu για πλάκα? (η μνήμη δέν έχει θέμα όπως επίσης και η σύνδεση)

Έστω να γίνει ένα ''τίκ'' πιό γρήγορο...

Σκέψεις:

1) Ένας πιό γρήγορος δίσκος 7.200 16mb. (πχ. Western Digital Scorpio Black 250 GB, 3 Gb/s SATA, 16 MB Cache, 7200 RPM | Skroutz.gr) θα βοηθήσει αντί του 5.400 8mb. που φοράει, ή είναι πεταμένα λεφτά?

2) Να βάλω άλλη έκδοση των win7 μήπως τσουλάει καλύτερα, ή θα του κάτσουν πιό βαριά?

3) Αντί explorer: firefox, opera ή chrome τo πιό ελαφρύ?

4) Το adblock θα βοηθήσει?

Βρέ σύ Φράγμα....200 το πήρα καινούργιο να δώσω τα μισά σε δίσκο?:p

Lakis εγω δεν εχει περασει 2μηνο που αγορασα netbookaki με τα ιδια χαρακτηριστικά με το δικο σου.Σε hardware αναβαθμισεις ακομα δεν εχω παει αν και εχω σκοπο να το πεταξω μια ram 2gb σε καποια φαση.Αυτο που εκανα αμεσα με τον που τον ανοιξα ειναι να χωσω(:dance3:) μεσα το flashaki μου με τα Xp και να του τα περασω.Ξηλωσα και μπολικα services εντελως αχρηστα ειδικα για netbook και το pcaki πραγματικα πεταει.

Browser μονο chrome ο firefox σερνετε(στο νετμπουκ).Antivirus τρεχει το Microsoft Security Essentials security.

Ελπιζω να βοηθησα.

Εγώ για να είσαι ακόμα πιο άρχοντας και από τα xp του jesus σου λέω να βάλεις πάνω ubuntu και θα είναι μια χαρά. Με ssd θα δεις διαφορές στην ταχύτητα αλλά δεν νομίζω στο web browsing

Επειδή το os το καταπιέζει αρκετά το hardware, αν θες να βγάλεις την καλύτερη απόδοση από τον atom, δες εδώ...

εδιτ: μιλάμε για 2x ταχύτητα...

Όπως ήδη είπαν οι προηγούμενοι.

1- βάζεις έναν ssd και έχεις μια καλύτερη απόκριση. (αλλά πλερώνεις το κατιτίς σου)

2- πετάς τα 7 και βάζεις ένα linux distro, καλό το ubuntu αλλά μάλλον δεν θα δείς τρομερές διαφορές.

Προτίμησε κάποια έκδοση όπως το meego, chromium, puppy κλπ. (χωρίς να πληρώσεις δεκάρα) ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.