thanulee Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2011 CoolerMaster HAF X Full Tower Black (RC-942-KKN1) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr Corsair CMPSU-750HXEU PSU (750W) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr Intel Core i7 2600K(s1155, 3,40GHz, 8MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr CoolerMaster Hyper 212 Plus Cpu Cooler (RR-B10-212P-GP) - Ψύκτρες - plaisio.gr Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24, CMZ8GX3M2A1600C9) - Μνήμες - plaisio.gr (χ2 δηλαδη 16gb) MSI Big Bang Marshal B3 (s1155, DDR3, P67) - Mητρικές - plaisio.gr Mερικες ερωτησεις: 1) γινεται πανευκολα το O/C οπως εχω δει στο utube? δηλαδη απλα αλλαζοντας τον multiplier και τπτ αλλο? δε θελω να μπλεξω με τασεις κτλ την αλλη φορα δε τα καταφερα δε το χω και πολυ με τα pc 2) αν δε γινεται O/C ετσι πρεπει να αλλαξω κατι στη συνθεση να μου βγει πιο φθηνη πχ τις μνημες και τον ιδιο τον επεξεργαστη και να παω στον 2600? 3)το τροφοδοτικο αυτο ειναι οκ σε αυτα τα watt? μπορω να την βγαλω με κατι οικονομικοτερο και λιγοτερα watt? πιθανη αναβαθμιση με 2 ακομα καρτες γραφικων.. 4) Η μητρικη αυτη ειναι πανακριβη. Τι μπορω να βρω σαν λυση των 150 ευρω περιπου (ή δεν μπορω)? σκοπευω να βαλω μπορει και 3 καρτες στο μελλον δηλαδη 1 αυτη που θα εχει τωρα + αλλες 2. 5)το κουτι αυτο να υποθεσω οτι χωραει τα παντα χωρις να αφαιρεσω κατι? εχω το cosmos s και αναγκαστηκα να βγαλω τον πλαινο ανεμιστηρα για να χωρεσει η ψυκτρα (thermaright true black). Αυτο το κουτι ειναι ελαχιστα πιο μικρο απλα το προτιμω επειδη βγαζει usb 3.0 μπροστα. Ο Η/Υ ειναι για καθαρα επαγγελματικη χρηση οποτε οταν μιλαμε για o/c θα πρεπει να ειναι σταθεροτατος για 24/7 χρηση με ζορι στον επεξεργαστη και αργοτερα πιθανον ζορι στις καρτες γραφικων. Εαν εχετε να μου προτεινετε καποια αλλα πραγματα στη συνθεση παρακαλω να ειναι απο το πλαισιο για να μη το τρεχω απο εδω και απο εκει με τις εγγυησεις εαν χρειαστει. ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Μάϊος 24, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2011 αφού δεν το έχεις με το OC πάρε τον 2500Κ αντί του 2600Κ.Γλιτώνεις χρήματα και κλοκάρει μια χαρά και στα ίδια περίπου επίπεδα με τον 2600 όταν επιχειρήσεις να τον κλοκάρεις. Μια καλύτερη ψυχτρούλα θα έπαιρνα πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάϊος 24, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2011 1)Αφού είναι για επαγγελματική χρήση ίσως και να σου χρειάζεται ο 2600Κ λόγω του ΗΤ,αλλά ίσως και όχι!Μην δώσεις 100€ παραάνω και πάνε στράφει!2)Μνήμες θα σου πρότεινα αυτές με τα 8άρια timmings.Αυτές που έχεις διαλέξει είναι προχειροδουλειές.3)Το overclock δεν γίνεται ούτε πανεύκολα και ούτε πειράζοντας μόνο τον πολλαπλασιαστή,αλλά και τάσεις και άλλα.Θέλει πολύ ψάξιμο.4)Αφού δεν γίνεται overclock έτσι απλά όπως νόμιζες,τότε δεν υπάρχει λόγος να πας στον σκέτο 2600 μιας και η διαφορά στα χρήματα είναι πολύ μικρή και δεν αξίζει για μένα.Αν είναι πας στον 2500.5)Το τροφοδοτικό είναι αρκετό και πολύ καλό.Αλλά βέβαια εξαρτάται και από τις κάρτες που έχεις στο μυαλό σου να μπουν επάνω.Για μία σε υπερκαλύπτει.Για δυο σε καλύπτει στις περισσότερες επιλογές αλλά όχι σε όλες.6)Τρεις κάρτες έχει αποδειχθεί ότι είναι πεταμένα λεφτά πέρα από τα πάρα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται αλλά και τα χειρότερα αποτελέσματα σε άλλα από ότι με δύο.Οπότε do not go for it!Μητρικές υπάρχουν και άλλες πολλές και καλές,όπως η Asus P8P67 Pro.7)Χωράει και παπάδες μέσα!Μην ανησυχείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanulee Μάϊος 24, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2011 Eυχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικες σας απαντησεις. Το ΗΤ ειναι απαραιτητο δυστυχως Eπισης μελλοντικα σιγουρα θα χρειαστω 2-3 καρτες λογω των προγραμματων που χρησιμοποιω και γιαυτο επελεξα και αυτη τη μητρικη επειδη ειναι τεραστια. Αλλα μου φαινεται θα παρω κατι πιο φθηνο σε μητρικη εαν μου λες οτι 3 καρτες δημιουργουν προβλημα και βλεποντας και κανοντας. Μονο για ενα δεν ειμαι σιγουρος. Για το μεγεθος του κουτιου επειδη οπως ειπα το cosmos ειναι μερικα εκατοστα πιο πλατυ, δεν χωραει μεσα την ψυκτρα του i7. Πως θα μπορουσα να το σιγουρεψω αυτο? Ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Μάϊος 24, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2011 αν και δεν θα προτείνω σύστημα(λόγω χρόνου)....θα πρότεινα να περιμένεις τους bulldozer της amd για 2 λόγους...1)αν κάποιος σε ικανοποιεί καλύτερα από τον sandy πας σε amd2)αν δεν σε ικανοποιεί πας σε sandy...χωρίς το ρίσκο ότι μπορεί σε ένα μήνα να είσαι έντονα obsoleteβέβαια περιμένεις με την προϋπόθεση ότι τα προγράμματα που δουλεύεις δεν έχουν πρόβλημα με amdκαι δεν το "βιάζεσαι" πολύ το μηχάνημααφού λες πως το ht είναι απαραίτητο...να υποθέσω πως ασχολείσαι με encoding?εκεί πολύ πιθανόν ο 8-core bulldozer να είναι καλύτερη επιλογή...όσο για το κουτί και το trifire θα συμφωνήσω με τον venom7δεν αξίζει να αλλάξεις το cosmos-s για 2usb3 θύρεςχωρίς να ξέρω δεν έχουν βγει 5,25inch panel με usb3?αν θες τόσο πολύ να χαλάσεις λεφτά για κουτί...καλύτερα να τα διαθέσεις σε μια κάρτα γραφικών που θα είναι λίγο πιο future-proof Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάϊος 24, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2011 Πάντως και στην τελική αν πας σε 3 κάρτες,η μητρική που σου πα΄ρεθεσα έχει τη δυνατότητα αυτή και αρκετά πιο οικονομική! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanulee Μάϊος 24, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2011 Nαι δουλευω 3D κυριως καθως και ολη την CS suite. Εμ κοιταω λιγο να περιορισω και τα εξοδα ας πουμε το cosmos s που εχω ηδη κανει 70 ευρω παραπανω απο αυτο που τελικα λεω να παρω CoolerMaster HAF 932 Advanced (RC-932-KKN5-GP) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr Απλα αναρωτιεμαι αν θα χωραει την ψυκτρα αυτη που εχει ιδιο υψος με την true black που εχω ηδη και εξαιτιας της εχω βγαλει τον πλαινο fan του cosmos.. Kαρτα γραφικων φαντασου δεν παιρνω high end gaming card αλλα Quadro και οταν χρειαστω σε κανα χρονο πολλα CUDA cores θα κανω το upgrade που ελεγα Ναι θα το αγορασω αμεσα το pc το πολυ μεχρι μεσα Ιουνιου οποτε παω σιγουρα σε i7. Thanx Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanulee Μάϊος 24, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2011 Πάντως και στην τελική αν πας σε 3 κάρτες,η μητρική που σου πα΄ρεθεσα έχει τη δυνατότητα αυτή και αρκετά πιο οικονομική! Nαι Venom αυτη τη mobo ειχα κατα νου ηδη απλα επειδη δε την εχει στο πλαισιο ηθελα να παρω καποια απο εκει για να μου συνθεσουν ολο το pc εκει και να καλυπτεται ολο απο εγγυηση Μπορεις να check να μου πεις αν αξιζει καμμια γυρω στο 150αρικο απο αυτες που εχει? ευχαριστω παρα πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.