s0me0ne Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2011 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για μπαταρία ενός laptop γιατί θέλω όσο το δυνατόν να την κρατήσω σε καλή κατάσταση μπας και κρατάει ανοιχτό μετά από μήνες.Αγοράσα αυτό εδώ : Turbo-X H i3-450 - Laptop - plaisio.grΜε την διαφορά ότι ο δίσκος είναι 7200rpm και η cpu : i5 2410M ( περισσότερη κατανάλωση ).Καταρχάς, όσο αφορά την σωστή αποφόρτιση και φόρτιση της μπαταρίας θα υπάρξει μακροπρόθεσμα όφελος αν τηρώ κάθε φορά που το φορτίζω την πλήρη αποφόρτιση?Εαν, θέλω να χρησιμοποιήσω το laptop πολλές ώρες, υπάρχει διαφορά να το έχω στην τροφοδοσία με την μπαταρία πάνω ή βγαλμένη ?? Θέλω να πω αν την βγάζω και το αφήνω ώρες ανοιχτό δεν παθαίνει τίποτα όσο αφορά το πόσο θα μπορεί να κρατήσει με full φορτισμένη την μπαταρία.Αυτά. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 22, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2011 Γενικά ισχύει ότι ισχύει και σε κάθε επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion. Συνεπώς, δεν θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αν δεν κάνεις πλήρη αποφόρτιση-φόρτιση της μπαταρίας. Αν δεν χρησιμοποιείς την μπαταρία σου τότε να ξέρεις ανά βδομάδα θα βλέπεις ένα μικρό ποσοστό αυτής να έχει αποφορτιστεί. Μετά απο πολλούς κύκλους φορτίσης, ειδικά αν δεν ήταν πλήρη αποφόρτιση-φόρτιση τότε πιθανώς να έχει πέσει η ισχύς της μπαταρίας οπότε συνήθως με 1-2 πλήρεις κύκλους (φόρτιση-αποφόρτιση-φόρτιση) επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα. Όταν δουλέυεις με ρεύμα είναι θέμα του κυκλώματος φόρτισης του υπολογιστή σου. Στα turbo-x δεν ξέρω πως δουλέυει αλλά υποθέτω πως από τη στιγμή που βλέπουν την μπαταρία να μην είναι στο 100% ξεκινούν τη φόρτιση. Το δικο μου (lenovo) έχei επιλογή για maximum battery life ή έναρξη φόρτισης όταν η μπαταρία πέσει κάτω από κάποιο ποσοστό που εγώ έχω ορίσει. Δες στo power management του υπολογιστή σου σχετικές ρυθμίσεις και παίξε λίγο με αυτές. Χωρίς μπαταρία μπορείς να το δουλέψεις κανονικά. Τώρα σε περίπτωση που η ΔΕΗ αρχίσει τα τρελλά της χωρίς μπαταρία έχεις μια δικλίδα ασφαλείας λιγότερη. Προσωπικά την αφήνω πάνω τη μπαταρία για το λόγο αυτό και για να μην είναι εκτεθειμένες οι επαφες της μπαταρίας πάνω στο laptop. Χώρια ότι και φαίνεται και χάλια με την μπαταρία να λείπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 22, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2011 εγω το λαπτοπ μου το εχω χωρις μπαταρια γιατι απλα κραταγε 1 δευτερολεπτο.το ειχα μονιμα στο ρευμα (σαν desktop) 24/7 ανοιχτο και την ακουσε προφανωςμιλαω για hp Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0me0ne Μάϊος 22, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2011 Κατάλαβα άρα δεν είναι και ότι καλύτερο να το χρησιμοποιείς σαν desktop στην τροφοδοσία συνεχώς με την μπαταρία βγαλμένη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Μάϊος 22, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2011 Κατάλαβα άρα δεν είναι και ότι καλύτερο να το χρησιμοποιείς σαν desktop στην τροφοδοσία συνεχώς με την μπαταρία βγαλμένη.Δεν είναι και ότι καλλίτερο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Μάϊος 22, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2011 Επισης αν βγαζεις την μπαταρια το καλυτερο ειναι να την αφηνεις με το 40% περιπου.οχι τελειως φορτισμενη ουτε αδεια.και καλυτερα να αποφευγεις τις πληρεις αποφορτισεις αν μπορεις γιατι την ταλαιπωρουν.στο 20-30% φορτιζε την...για το οταν χρησιμοποιεις σαν desktop το λαπτοπ,ισχυουν αυτα που ειπαν οι απο πανω.καλυτερα χωρις την μπαταρια αλλα ειναι και η δεη στη μεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0me0ne Μάϊος 22, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2011 Κάτσε ρε συ τι εννοείς να την φορτίζω στο 20%, εγώ νομίζω πως το ορθότερο είναι να γίνεται πλήρης αποφόρτιση. Η όχι ?? Εκτός αν εννοείς να την αφήνω στο 20% όταν θέλω να το χρησιμοποιήσω χωρίς μπαταρία και μετά να την ξαναβάζω και όταν τελειώνει εντελώς να την φορτίζω ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Μάϊος 22, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2011 κατσε γιατι τα μπερδεψαμε.αν θες να την αφησεις εξω απο το λαπτοπ για καιρο την αφηνεις γυρω στο 40%.ουτε γεματη ουτε αδεια.οταν κανεις φορτισεις αποφορτισεις,οταν την ξεφορτιζεις δεν το κανεις μεχρι να παει 0% ντε.αυτο μονο στην αρχη οταν ειναι ακομα στο στρωσιμο.οταν το χρησιμοποιεις κανονικα μεχρι το 20% αφηνε το να παει και μετα φορτιζε το γιατι ταλαιπωρειται η μπαταρια με την πληρης αποφορτιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0me0ne Μάϊος 22, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2011 Α οκ αυτό εννοούσες. Σας Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.