serpico75 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2011 Καλησπέρα σε όλους.Ψάχνω έναν πολύ καλό οδηγό σε .pdf και ελληνικά, που να εξηγεί σε Windows 7 τη διαφορά NTFS και sharing permissions.Πώς ορίζονται, τί σημαίνουν σε κάθε περίπτωση, κ.λπ. κ.λπ. Έχω ψάξει αρκετά, αλλά δε βρίσκω αυτό που με καλύπτει.Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;Υ.Γ. Εννοείται πως το W7 είναι ενδεικτικό. Μετά τα W2K, πάνω κάτω ορίζονται ομοίως. Απλά, αν γίνεται, θα ήθελα το .pdf να είναι για W7, γιατί (πιστεύω) είναι λίγο πιό σύνθετα, και θα ήθελα να μάθω πάνω σ' αυτά.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaNick Ιούνιος 9, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2011 Γιατί δεν απευθύνεσαι στο επίσημο documentation της μαμάς Microsoft;Technet νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 10, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2011 Πολύ χοντρικά ntfs permissions είναι πρόσβαση στο δίσκο, ενώ sharing πρόσβαση μέσω δικτύου. Σε δικτυακό περιβάλλον πρώτο λόγο έχουν τα sharing, αλλά καθοριστικό πάντα τα ntfs. Πχ. αν βάλεις σε ένα φάκελο sharing: allow Everyone και έχεις ntfs permissions με απαγορεύσεις, θα ισχύσουν αυτές του ntfs. Μπορείς όμως να έχεις και sharing allow read πχ μόνο σε ένα group, και σε ntfs να είναι allow all. Σε γενικές γραμμές προτιμάμε να "σφίγγουμε" τα ntfs permissions γιατί είναι πιο σίγουρα και πολύ περισσότερο παραμετροποιήσιμα Τώρα δεν ξέρω τι θες ακριβώς από pdf σε Ελληνικά, κάνουμε εργασιούλα μήπως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.