Jump to content



Οδηγός Φλασαρίσματος οποιουδήποτε κινητού της Nokia - How to flash a Nokia device


MOS

Recommended Posts

Πρόκειται για έναν οδηγό, βήμα προς βήμα για την ενημέρωση του λογισμικού του Νokia smartphone σας με λίγα απλά και εύκολα βήματα χωρίς να περιμένετε να είναι διαθέσιμο το κάθε firmware για την Ελλάδα (αναφέρομαι για το PR 2.0 του RM-596 το οποίο δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα όχι όμως και στις υπόλοιπες χώρες), και να μην είναι μπορείτε να το αποκτήσετε και μαζί με αυτό όλα του τα καλά (διορθώσεις, βελτιώσεις, ενημερώσεις).

Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι τα εξής παρακάτω:

1. NaviFirm+ 1.3 το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε ανά πάσα στιγμή από αυτή την σελίδα, αυτή την στιγμή που γράφεται αυτός ο οδηγός η τελευταία έκδοση είναι η 1.3. Το πρόγραμμα αυτό κατεβάζει ανά πάσα στιγμή το firmware για το κινητό που εσείς θέλετε, πρόκειται για επίσημες εκδόσεις της Νοκια και όχι κάποιες cooked.

2. Phoenix 2010.8 το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και να το κάνετε εγκατάσταση. Πρόκειται για την τελευταία (αυτή την στιγμή) έκδοση του εργαλείου για το πέρασμα ενός firmware στο κινητό σας.

3. Καλό θα ήταν αλλά όχι και απαραίτητο να υπάρχει και η εγκατάσταση του Ovi Suite την οποία μπορείτε να την αποκτήσετε από εδώ. Τελευταία έκδοση προς το παρόν είναι η 3.1.0.84.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Ανοίγουμε λοιπόν το NaviFirm+ και επιλέγουμε τον Server: Nokia Care Suite. Σιγά σιγά αρχίζει να φορτώνει την λίστα των κινητών, γράφουμε στο πεδίο για να φιλτράρουμε το κινητό μας τον κωδικό του τον οποίο μπορούμε να τον βρούμε πληκτρολογώντας στο keypad του κινητού μας τον κωδικό *#0000# και βλέποντας το πεδίο Type.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα Νokia N8 του οποίοι ο τύπος είναι RM-596. Επιλέγουμε το κινητό μας, αμέσως μετά φορτώνει σιγά σιγά η λίστα με τα διαθέσιμα firmware επιλέγουμε αυτό που θέλουμε, εδώ για παράδειγμα το PR 1.1 (13.16) και δίπλα μετά από λίγο εμφανίζονται όλες οι εκδόσεις για κάθε χώρα/περιοχή, γράφουμε στο πεδίο φιλτραρίσματος Greece, αφού θέλουμε το Ελληνικό για να έχουμε το κινητό μας τόσο στα Ελληνικά αλλά και να μπορούμε να γράφουμε και Ελληνικά.

Σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε η προ-τελευταία ενημέρωση γιατί η τελευταία δεν ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα, επίσης αντί για να γράψετε στο πεδίο για το φιλτράρισμα "Greece" μπορείτε να γράψετε το Product Code της συσκευής σας, το οποίο μπορείτε να βρείτε πάλι πληκτρολογώντας *#0000#. Στα Ν8 για παράδειγμα ξεκινάει από 059D***.

untitled-5905.png

Αν δεν έχετε κόλλημα με αυτό μπορεί να επιλέξετε κάποιο άλλο "Ευρωπαϊκό". Μετά αφού το επιλέξουμε το κινητό που έχουμε (dark grey, green, silver white) εμφανίζονται τα αρχεία τα οποία πρέπει να κατεβάσουμε, τα επιλέγουμε όλα και ξεκινάμε το κατέβασμα. Διαρκεί αρκετή ώρα και επιλέγουμε προσωρινά ένα φάκελο που θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε.

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη τους, τότε πηγαίνουμε το εξής root:

C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products

στον οποίο υπάρχουν ήδη τρία αρχεία και δημιουργούμε ένα φάκελο του οποίου το όνομα θα είναι ο τύπος του κινητού μας, στην περίπτωση μας RM-596 και αντιγράφουμε/μετακινούμε όλα τα αρχεία μέσα σε αυτόν.

untitled1-5906.png

Αμέσως μετά ανοίγουμε το Phoenix και αφού έχουμε συνδέσει το κινητό μας στον υπολογιστή μας, πηγαίνουμε στο File->Scan Product για να βρει το πρόγραμμα το κινητό μας και όταν το βρει θα βγάλει στο κέντρο της μπάρας που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του διάφορες πληροφορίες.

untitled2-5907.png

Είμαστε έτοιμοι για την επιλογή του firmware και για την εκκίνηση της διαδικασίας της ενημέρωσης με το λογισμικό της επιλογής μας. Η διαδικασία είναι αυτή ακριβώς που περιγράφεται στην παρακάτω εικόνα παίρνοντας με την σειρά τα βήματα και αφού φτάσουμε στο 7ο και πατώντας Refurbish ξεκινάει η διαδικασία της ενημέρωσης.

untitled3-5908.png

untitled4-5909.png

Αυτό ήταν, είστε έτοιμοι να ανοίξετε το αγαπημένο σας Νοκια και να ρυθμίσετε και να χαρείτε το νέο σας firmware.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Μπράβο [MENTION=8723]MOS[/MENTION] για τον οδηγό σου .

Μια ερώτηση υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνουμε backup το παλιό firmware ; σε περίπτωση που γίνει σωστά η εγκατάσταση του καινούριου .

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο [MENTION=8723]MOS[/MENTION] για τον οδηγό σου .

Μια ερώτηση υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνουμε backup το παλιό firmware ; σε περίπτωση που γίνει σωστά η εγκατάσταση του καινούριου .

Μπορείς να το κατεβάσεις από τον ίδιο πρόγραμμα, αλλά αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα σπάνια να σου πάει κάτι στραβά :)

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το κατεβάσεις από τον ίδιο πρόγραμμα, αλλά αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα σπάνια να σου πάει κάτι στραβά :)

Οκ thanks mos απλώς για μεγαλύτερη ''ασφάλεια'' δίκια μου έλεγα .:)

Link to comment
Share on other sites

Σταθερό υπολογιστή με UPS ή φορητό με καλή μπαταρία, και είσαι ασφαλής, αν κάτσει κάτι στραβά πάλι έχει και μια λειτουργία το πρόγραμμα για φλασάρισμα σε νεκρό κινητό, αλλά μακριά από εμάς. :p

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Γεια σε ολους.Εκανα λοιπον λογαριασμο και εγω στο TheLab.gr ,για να ευχαριστησω τον MOS για την σπουδαια παρουσιαση του στο θεμα : How to flash a Nokia device.Ειχα απελπιστει οταν ειδα περνωντας την αναβαθμιση Belle στο καινουργιο μου NOKIA ORO οτι εχει χαθει η Ελληνικη γλωσσα,το τηλεφωνο 1100 ευρω ειχε Product code αλλης χωρας.Τρεις μερες '' ντερβισια '' καταπινα σπαθια :wall: να βρω λυση αλλα τιποτα. Ευχαριστω MOS με εσωσες ,τα παντα δουλεψαν οπως τα εχεις γραψει !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.