voudas Ιούνιος 11, 2004 Author #41 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 και τί θα κερδίσω ωρε Φάνη? να είμαι πιο stable στα 280fsb???:flex: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούνιος 11, 2004 #42 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Αρχική απάντηση από Voudas και τί θα κερδίσω ωρε Φάνη? να είμαι πιο stable στα 280fsb???:flex: Την εμπειρία αγόρι μου, την εμπειρία, Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 11, 2004 Author #43 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 κάπου εδώ μπαίνει ο τζιμάκος και λέει να το βάλω στην audigy κι εσείς μετά τον κράζετε!!! λολβασικά αν δε βαριόμουν να μονώνω, θα το έβαζα...ετοιμάζω άλλα πράγματα... ελπίζω να μην έχω υγροποίηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιούνιος 11, 2004 #44 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, but keep ocing Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούνιος 11, 2004 #45 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 15:25] βασικά αν δε βαριόμουν να μονώνω, θα το έβαζα... θα χρειαστει μονωση; μπορει και οχι. οι θερμοκρασιες που ειδες ειναι χωρις φορτιο. βαλτο επανω, και θα καταλαβεις αν χρειαζεται μονωση. (η μονωση δεν ειναι μονο για την αποφυγη της υγροποιησης της υγρασιας του αερα, ανεβαζει και την αποδοση του πελτιερ αφου περιοριζει τις απωλειες προς το περιβαλλον) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 11, 2004 Author #46 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 σίγουρα θα αλλάξει χωρίς φορτίο... αλλά α.αυτό είναι μικρό, β.θα χρειαστώ μπλοκ γιατί αερόψυκτο δεν το ρισκάρω και γ.φαντάζομαι πως αν δω τις σταγονίτσες θα είναι λίγο αργά... άρα μόνωση από την αρχή... πάντως να μαρτυρήσω τι έχω κατά νου να πείτε γνώμες... τεστ1: καλά αερόψυκτο 80ρι τεκ, να ψύχει ένα μπλοκ στο κύκλωμα για να δω αν θα πέσει καθόλου η τεμπ του νερού. φαντάζομαι λίγο, αλλά ποντάρω στο ότι δεν θα το βάλω πάνω σε κάτι με φορτίο... τεστ2: στο νέο πλεξόκουτο που θα φτιάξω, λέω να βάλω πάλι το 80ρι πελτιέρ, σάντουιτς από ψύχτρες+φανς. η μία πλευρά η ζεστή, θα είναι από έξω, και θα ψύχεται ενώ η κρύα θα έιναι εσωτερικά και το φαν θα διαχέει την ψύξη. ουσιαστικά θέλω να κάνω το πλεξόκουτο "ψυγειάκι¨" ώστε να πέσει η τεμπ του αέρα που έρχεται σε επαφή με το ψυγείο... τί λέτε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούνιος 11, 2004 #47 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 α. 48 watt στα ποσα βολτ; αν ειναι στα 12 (αρα παιζεις νορμαλ και οχι κατω απο τα ονομαστικα) δεν ειναι λιγα αυτα που θα το δωσεις (μιλαω παντα για την προταση του φανη για το τσιπσετ)β. take your chances, με αερα τα ειχαν πριν κατι εξυπνακηδες γεμισουν στο συμπαν με μπλοκ. γ. καθολου αργα. δεν ειπαμε να το βαλεις επανω και να πας διακοπες. σε λιγα λεπτα θα φανουν τα πρωτα σημαδια. τεστ1: δηλαδη, αν το πελτιερ ακουμπα το μπλοκ, γιατι δε θα εχει φορτιο; τεστ2: αν οδηγησεις τον αερα σου σωστα στο ψυγειο, χωρις απωλειες, μπορει κατι να γινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 11, 2004 Author #48 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 τεστ1: θα έχει αλλά δεν θα είναι πολύ λιγότερο από να ήταν πάνω στο τσιπ? αυτό εννοώ, όχι ότι θα είναι μηδενικό... ίσα ίσα βάζοντας το gpu block που είχα να κρέμεται, σε ένα μπωλ με παγάκια, είδα ότι τα έλυωσε αρκετά γρήγορα... κέρδος μικρό, 2-3 βαθμοί...τεστ2: ελπίζω αυτό να αποδώσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Ιούνιος 11, 2004 #49 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Η σχεδιασξη ενος μπλοκ για τεκ ειναι αρκετα τα διαφορετική απο ένα μπλοκ επεξεργαστη.Πρεπει να έχει το αναλογο μέγεθος για να καλύπτει ολο το τεκ ,να έχει εσωτερική διαμόρφωση τέτοια ωστε να μπορει να ψύχει ολη την επιφάνεια του τεκ και το παχος του πάτου να είναι χονδρότερο για να μπορεί να διαχειριστει καλύτερα τα μεγαλύτερα ποσα θεμοτηταςΘα ήθελα να ρωτησω τους πιο ειδικούς κάτι .Γνωρίζουμε οτι μια που το τεκ ειναι ηλεκτρικό στοιχειο η επιφανεια του ζεστένεται ομοιόμορφα.Αν τώρα ψύξουμε ενα πηρύνα ΑΜδ (οχι Α64)ο οποίος ειναι μικρός σε διαστάσεις τοτε τι γίνεται? Η θερμότητα του πηρύνα μοιράζεται σε όλο το τεκ η η επφάνεια που δεν ερχεται σε επαφη ειναι ουσιαστικα ανενεργή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιούνιος 11, 2004 #50 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 τεστ 2.....πηγαινε πάρε απο LIDL, ALEX PAK ένα μικρο ψυγειάκι 20 λίτρα, αυτα με τα 50watt πελτιερ και βάλε όλα τα πραγματα σου εκει μέσα. Ψυγείο, αντλία και τανκ εννοω! Και χωρίς ανεμηστήρα στο ψυγείο.Και πες μας τι εγινε μετα, γιατι το σκέφτομαι και γω.Με το 226watt που έχω θα κάνω ειδική κατασκευή αυριο που θα πάω σπίτι για την ψήφο. Όταν γυρισω και το τεστάρω θα σας δείξω ποστ. Και γω βασικα γ΄θρω από τις ίδιες ιδέες γυρίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 11, 2004 Author #51 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 μα έχω ήδη τα πελτιέρ, έχω και κουτί να παίξει το ρόλο του ψυγείου... γιατί να δίνω άλλα λεφτά? και του λιντλ με ψύχτρες είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιούνιος 11, 2004 #52 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Για την μόνωση. Πάλι ευρά 8α δώσεις για να μονώσεις το πλέξι ικανοποιήτικά ώστε να έχεις ουσιαστική απόδοση στην ψύξη αυτού του κλειστού χώρου. Και 40 ευρό κιόλας δεν είναι και τρελλά λεφτά. Τοσο έχει ένα τέτοιο στα ALEX PAK που βρήκα. Ουτε ψυγείο 120.2 δεν παίρνεις τησ προκοπής με 40 ευρό.Τα χώνεις όλα εκει μέσα και τέλος. Ούτε θόρυβος ούτε ανεμηστήρια ουτε τίποτα.Αλλά από την άλλη δεν έχει και πολύ πλάκα ούτε καμιά ιδιαίτερη χαρά δημιουργίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 11, 2004 Author #53 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 θα δοκιμάσω με αυτά που έχω και βλέπουμε... άλλωστε οπτικά δε μου αρέσει να έχω ένα ψυγειάκι δίπλα στο pc...update: άλλαξα ψύχτρα. έβαλα μια αλουμινένια από μια spire για p4. μεγάλη διαφορά. στα 5v πλέον η κρύα είναι στους 2-3 βαθμούς και στα 12v κρατάει subzero temp ακόμα και αν βάλω όλη μου την παλάμη στην κρύα πλευρά και την πιέσω (όσο αντέξω!)... πριν αν έβαζα δάχτυλο (!) σε μια γωνία του coldplate που είναι πάνω στην κρύα πλευρά, η τεμπ επηρεαζόταν αρκετά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kimi Raikkonen Ιούνιος 11, 2004 #54 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 ενδιαφερουσα συζητηση! για συνεχιστε... λοιπον απ'οτι ειπε ο 11 χρειαζομαστε ειδικο μπλοκ για πελτιερ! να ρωτησω τωρα και καποια αλλα πραγματακια! τι ακριβως μονωση χρειαζεται? εχουμε μεγαλη δΤ αρα χρειαζομαστε! εννοω πως θα γινει? και τι θα καλυπτει η μονωση? επισης τι ειναι το cold plate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 11, 2004 #55 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 http://store.over-clock.com/Peltiers___Accessories.htmlEχει ένα peltier 226Watt στα 65 ευρω (το τελευταίο). Αυτό τι λέει για ψυξη cpu? Συγκεκριμένα ενός barton @ 2700 @ 1.9VCore? Το κόστος το βλέπω αρκετά λογικό αν καταφέρει να ρίξει την cpu κοντα στους 0 έως 10 βαθμούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 11, 2004 Author #56 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 να μας πουν όσοι 'εχουν δοκιμάσει πόσο θα αποδίδει. πάντως θα χρειατείς καλό έξτρα τροφοδοτικό και καλό μπλοκ. γι'αυτό εγώ πάω να ψάξω πλάγιες μεθόδους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 11, 2004 #57 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Αρχική απάντηση από elevenΑν τώρα ψύξουμε ενα πηρύνα ΑΜδ (οχι Α64)ο οποίος ειναι μικρός σε διαστάσεις τοτε τι γίνεται? Η θερμότητα του πηρύνα μοιράζεται σε όλο το τεκ η η επφάνεια που δεν ερχεται σε επαφη ειναι ουσιαστικα ανενεργή? Αποτι έχω διαβάσει βάζεις μία πλάκα χαλκού πάνω στον επεξεργαστή και μετά πάνω της το peltier και μετά το block. Έτσι διαχέεις την θερμότητα σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Αν το πάρω απόφαση, block για peltier μπορείς να φτιάξεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούνιος 11, 2004 #58 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 @ Voudasσυνεχιζε αυτο που κανεις αλλαζοντας ψυκτρες. οσο καλυτερη ψυξη εχει, κατεβαζει τη θερμοκρασια της κρυας πλευρας. σου περισσευει ενα μπλοκ, να το βαλεις στην κρυα πλευρα να δεις τι γινεται; ή μια ψυκτρα, βυθισμενη στο νερο. @ elevenθελει coldplate. αυτο μοιραζει τη θερμοτητα του πυρηνα σε μεγαλυτερη επιφανεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kimi Raikkonen Ιούνιος 11, 2004 #59 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 αντι για ενα δυνατο πελτιερ δεν θα ηταν καλυτερα να χρησιμοποιησουμε σαντουιτς δυο μικρα με την κρυα πλευρα του ενος να ψυχει τη θερμη του αλλου? ετσι το κατω πελτιερ θα κατεβασει τη θερμοκρασια της θερμης του, αρα αντιστοιχα και τη ψυχρη του... κοστος περιπου το ιδιο θα εχουν με ενα δυνατο, οπως και τις ιδιες απαιτησεις απο το εξτρα τροφοδοτικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 11, 2004 Author #60 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Αρχική απάντηση από Kimi Raikkonen αντι για ενα δυνατο πελτιερ δεν θα ηταν καλυτερα να χρησιμοποιησουμε σαντουιτς δυο μικρα με την κρυα πλευρα του ενος να ψυχει τη θερμη του αλλου? ετσι το κατω πελτιερ θα κατεβασει τη θερμοκρασια της θερμης του, αρα αντιστοιχα και τη ψυχρη του... κοστος περιπου το ιδιο θα εχουν με ενα δυνατο, οπως και τις ιδιες απαιτησεις απο το εξτρα τροφοδοτικο! δεν θα πρέπει το αποπάνω να υπερκαλύπτει το κάτω σε watt? να μην είναι ίδια... ε? Αρχική απάντηση από .38-.45 @ Voudas συνεχιζε αυτο που κανεις αλλαζοντας ψυκτρες. οσο καλυτερη ψυξη εχει, κατεβαζει τη θερμοκρασια της κρυας πλευρας. σου περισσευει ενα μπλοκ, να το βαλεις στην κρυα πλευρα να δεις τι γινεται; ή μια ψυκτρα, βυθισμενη στο νερο. και μπλοκ περισεύει και απ'όλα... χρόνος δεν περισσεύει γιατί έχω εξεταστική (ελπίζω να είναι και η τελευταία!) οπότε αυτά τα πειράματα θα γίνουν 3 ιουλίου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.