voudas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2004 οι παρακάτω απορίες δεν έχουν πρακτική εφαρμογή αλλά για να κατανοήσω τη λειτουργία τους...1. αν ανάψεις ένα χωρίς να το ψύχεις... πχ ένα μικρό 40w, τί θα γίνει? θα καεί? ή θα ζεσταθεί λίγο η μια πλευρά και θα κρυώσει η άλλη?2. πόσο επηρεάζει την απόδοσή του το πόσο πολύ ψύχεται η ζεστή του πλευρά?θενκς Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 26, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2004 1) οσο δοκιμασα 65αρια, και με ψυξη πεθανε. μικρη η ψυκτρα βεβαια.εχουν μια μεγιστη διαφορα των δυο πλακων, στην οποια αντεχουν. γυρω στους 60 βαθμους2) οσο ψυχεις τη ζεστη πλευρα, τοσο κατεβαινει η κρυα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 26, 2004 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2004 Ναι , σωστά.Και το 40άρι καίγεται αν το ανοίξεις χωρίς να το ψύχεις.( δεν νομίζω να έχουν καν σημασία τα Watt ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sPi Μάϊος 27, 2004 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2004 Εχω ανάψει αρκετές φορές ενα 50αρι και ενα 72αρι (γιατί ξεχνάω ποια είναι η κρύα πλευρά πάντα) με ψύξη τον δείκτη και τον αντιχειρά μου. Για 2-3 sec, μόλις το νιώσεις να ζεσταίνεται/κρυώνει, το βγάζεις. Τα TEC αυτά είναι παλιά (Tom Leufkens και τα δύο) , οπότε δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για τα "καινουργια". Λογικά δεν θα έχουν διαφορές, αλλα μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου Για την δεύτερη ερώτηση (και οχι μόνο), τα παρακάτω είναι πολύ κατατοπιστικά overclockers.com - Peltier Basics Introduction to Peltiers by The Tech Zone Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάϊος 27, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2004 thanks:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Μάϊος 27, 2004 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2004 Αρχική απάντηση από -sPi- Εχω ανάψει αρκετές φορές ενα 50αρι και ενα 72αρι (γιατί ξεχνάω ποια είναι η κρύα πλευρά πάντα) με ψύξη τον δείκτη και τον αντιχειρά μου. Για 2-3 sec, μόλις το νιώσεις να ζεσταίνεται/κρυώνει, το βγάζεις. Τα TEC αυτά είναι παλιά (Tom Leufkens και τα δύο) , οπότε δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για τα "καινουργια". Λογικά δεν θα έχουν διαφορές, αλλα μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου Για την δεύτερη ερώτηση (και οχι μόνο), τα παρακάτω είναι πολύ κατατοπιστικά overclockers.com - Peltier Basics Introduction to Peltiers by The Tech Zone Αρκεί να μην είναι παραπάνω γιατί απο δικιά μου εμπειρία καίγονται ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nycos Ιούνιος 10, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2004 Εχω ένα peltier το οποιο γραφει πανω αυτα:TES1_1270309/29/02Τι μερος του λόγου είναι???watt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούνιος 10, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2004 "Τι μερος του λόγου είναι???watt?"Τι εννοείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nycos Ιούνιος 10, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2004 ναι... ποσα watt ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούνιος 10, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2004 Από αυτά που μας δίνεις είναι πολύ δύσκολο να βρούμε πόσα Watt είναι.Ούτε κατασκευαστή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nycos Ιούνιος 10, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2004 μμμ... ειπα μηπως... δεν ξερω αλλα, απλα μου το δώσανε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούνιος 10, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2004 Δεν ποστάρεις καμία photo?( κάτι καλύτερο από αυτά που μας είπες θα είναι ;-) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
skelos1416003162 Ιούνιος 11, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 http://www.denshi-trade.co.jp/sositokuseihyou.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούνιος 11, 2004 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Αρχική απάντηση από billpeppas Δεν ποστάρεις καμία photo?( κάτι καλύτερο από αυτά που μας είπες θα είναι ;-) ) !!!!!!!!!!Αν σου δώσουν φώτο από peltier εσύ μπορείς να καταλάβεις πόσα watt είναι; :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Ιούνιος 11, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Με την μεθοδο του μαντη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούνιος 11, 2004 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Σύμφωνα με τον πίνακα που έδωσε ο φίλος skelos, πρέπει να είναι max 45W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούνιος 11, 2004 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Αρχική απάντηση από DJD !!!!!!!!!! Αν σου δώσουν φώτο από peltier εσύ μπορείς να καταλάβεις πόσα watt είναι; :worship: :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούνιος 11, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 Αρχική απάντηση από DJD !!!!!!!!!!Αν σου δώσουν φώτο από peltier εσύ μπορείς να καταλάβεις πόσα watt είναι; :worship: Πως φαίνεται η ασχετοσύνη σου....Δεν έχεις δει στο Αμέρικα, που οι πολιζμεν έχουν την φώτο του υπόπτου, την σκανάρει το σύστημα και κάνει match και βρίσκει τα στοιχεία?Παρόμοια μέθοδο θα ακολουθήσει και ο peppas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Ιούνιος 11, 2004 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 lol, περα από την πλάκα εγώ ποτέ δεν κατάλαβα το κέρδος από τα τεκ. Δηλαδή, αφού θέλουν τόση ψυξη για να αποβαλεις την θερμότητα, τι κι αν βάλεις απευθείας ατή την ψύξη στον επεξεργαστή ? Για εξηγήστε αν και πως επιτυχάνεται να κερδιζεις watt σε όλη τη διαδικασία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 11, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2004 α) οπτικά χοντρικά βγαίνει κάποιο συμπέρασμα... καθώς τα μικρά είναι συνήθως 30χ30μμ ΄(ως 50-60watt) και ανεβαίνουν... κάτι 48άρια που έχω είναι σε αυτή τη διάσταση, ενω ένα 170άρι είναι 50x50...β) Αντώνη υπάρχει σημαντικό κέρδος. απλά δεν είναι τόσο πρακτικά στη χρήση. σκέψου πως ανάλογα την τάση που δίνεις διατηρούν μια διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην ζεστή και την κρύα πλευρά.πχ εγώ με passive ψύχτρα, τροφοδότησα ένα 48άρι με 5v. χωρίς φορτίο στην κρύα πλευρά, με θερμοκρασία δωματίου 25 βαθμούς, είχα 45 στην ζεστή και 15 στην κρύα πλευρά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.