javaneze: Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2011 Το προβλημα μπορει να ειναι στο λαπτοπ και οχι στα windows αλλα δεν παει καπου το μυαλο μου Εχω ενα παλιο acer aspire 3004wlmi, το οποιο ανοιγω που και που οταν θυμαμαι αλλα περναει και 6μηνα κλειστο. Το ανοιγω προχθες μετα απο καιρο, και ενω την τελευταια φορα που το ειχα ανοιξει δουλευε κανονικα, μου εμφανιζει το κλασσικο NTLRD is missing και δεν μπουταρει. Δεν ειχα ορεξη να ασχοληθω, δεν εχω και floppy στο PC για να φτιαξω bootdisk, λεω να του περασω τα XP με ενα φορμαρισματακι να ισιωσει. Να μην τα πολυλογω δοκιμασα 6 διαφορετικα CD με XP pro, σκετα/SP1/SP2. Στα 3 μενει σε μαυρη οθονη μετα το "Press any key to boot from CD", στα αλλα 3 μπαινει στο setup, περναει στην πρωτη μπλε DOS οθονη που εμφανιζει και το "Press F6 to load sata/scsi drivers" (δεν το παταω), και μετα απο λιγο κολλαει το install. Μια φορα με αφησε να φτασω ως εκει που επιλεγεις το new setup ή repair, πατησα να φορμαρω το C και new install και μετα απο λιγο παλι κολλησε. Παει κανενος το μυαλο τι μπορει να φταιει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 18, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2011 Ακριβως δεν ξερω αλλα μπορεις να αποκλεισεις το ενδεχομενο να τα εχει παιξει το drive σου φτιαχνοντας xp bootalbe stick (googlare αυτο WinSetupFromUSB_0-2-3 ) . αν παλι δεν δουλεψει ισως παραδιδει πνευμα ο σκληρος. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Μάϊος 18, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2011 Δυστυχως συνεδεσα δοκιμαστικα ενα stick για να δω αν το βλεπει στο bios για να το κανω επειτα bootable, και στο boot priority δεν το εμφανιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 18, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2011 Ψιλοδύσκολο . Εδω το υποστηριζει ενα ibm που φορμαρα προσφατα επειδη ειχε χαλασμενο drive του @ 2001 . Δεν το εμφανιζει στις bootable συσκευες αν δεν πας πρωτα στους σκληρους δισκους και του δωσεις πρωτον σε prionity το usb stick . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 20, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2011 Τι εγινε τελικα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Μάϊος 20, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2011 Φιλε μου τζιφος...ΔΟκιμασα με xp bootable stick και παλι τα ιδια.Μαυρη οθονη και η ασπρη ταβλα/κερσορας να αναβοσβηνει και εκει κολλαει και μενει.Αν οντως εχει χτυπησει ο σκληρος δεν θα επρεπε να εμφανιζει κανενα μηνυμα;ή να μην μπουταρει καν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neroubas Μάϊος 20, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2011 Εγώ θα πρότεινα να bootareis με ένα Ubuntu live cd να δεις την υγεία τον σκληρών και αν είναι να του κάνεις απλά format από εκεί και μετά να κάνεις install τα xp Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Μάϊος 20, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2011 Ωραιο αυτο που προτεινεις αλλα δεν γνωριζω τιποτα απο linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neroubas Μάϊος 20, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2011 Δεν χρειάζεται να ξέρεις απλά μπες ubuntu.com κατέβασε την διανομή γράψ'την σε ένα cd και όταν κάνεις boot διάλεξε την επιλογή απλά να δοκιμάσεις τα ubuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Μάϊος 21, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2011 :( Αυτο εδωσε το CD ... και καπου εδω κολλησε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Μάϊος 22, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2011 Για πιο άμεση διάγνωση δίσκου φτιάξε ένα bootable cd με το hirens ή το ultimate boot cd. Έπειτα τρέξε το gwscan από τα hdtools. Πρώτα το quick test και αν βγει καθαρό τρέχεις και το extended:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.