Inglor Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2011 Καλησπέρα παίδες,Έχω ένα παλιό pc γενικά όπως βλέπετε και στην υπογραφή.Η χρήση είναι κυρίως προγραμματισμός, λίγο gaming όχι κάτι υπερβολικό, ταινίες, γενικά κατέβασμα κλπ.Αυτή τη στιγμή δεν το κλείνω σχεδόν καθόλου οπότε με ενδιαφέρει λόγο το power consumption και ο θόρυβος.Έχω μία custom υδρόψυξη με διπλό ψυγείο, μία αντλία, που δεν θυμάμαι τι είναι, και blοck eleven πάνω σε ένα Opteron 165 overclocked στα 2250.Οι μνήμες είναι 4 Gb 2x OCZ, και 2x GSkill που έχουν περαστεί από πανω τους το firmware των OCZ για να δουλεύουν στην mobo η οποία είναι:DFI NF4 Expert η οποία κρατάει ακόμα (!)Το τροφοδοτικό μάλλον έχει χάσει μία απο τις ασφάλειες του για το ρεύμα μετά απο ένα ήχο που έκανε σαν κάτι να έσκασε (λεπτομέριες δεν ξέρω δεν έχω χρόνο να το ανοίξω).Στο θέμα μου όμως γιατι ξέφυγα:Η AMD πέθανε?Σκέφτομαι να αγοράσω πύργο αφού βγούνε οι bulldozers και πέσουν οι τιμέςΠροσπάθησα να βρω καμιά μητρική αλλά έχω μείνει πολύ πίσω σχετικά με τα θέματαΠροσπαθώ να αποφύγω την Intel για διάφορους λόγους εκτός του ότι κατά την αποψή μου έιναι υπερεκτιμημένοι.Ζητώ λοιπόν την γνώμη σας για ένα σύστημα που να αποτελείται από:CPU : AMD 4 + πυρήνεςMobo : Πιστέυω ότι μια και είναι απο τα βασικότερα κομμάτια θέλω να είναι καλή όμως όπως είπα έχω μείνει πολύ πίσω.RAM : 4Gb + ας παίρνει και λίγο clocking.GPU : όχι κάτι ιδιαίτερο, άλλα όχι και την internal της μητρικής. Αυτή τη στιγμή έχω GeForce 8800GTS (αν είναι και passive cooling καλύτερα)HDD : ίσως να πάρω ένα SSD για τα λειτουργικά αλλά είναι προαιρετικό μιά και έχω ενα Velociraptor 320Gb και είμαι ικανοποιημένος.Cooling : Δεν ξέρω αν θα αλλάξω την υδρόψυξη, η αλήθεια είναι την έχω βαρεθεί λίγο και πιστεύω μία καλή αερόψυξη θα κάνει παρόμοια πράγματα.Κουτί έχω το coolermaster 680 (or 690) το version 1, το πρώτο που έιχε βγει.Αυτά νομίζω σας έδωσα μια ιδέα για το τι θέλω περίπου.Οικονομικά δεν μπορώ να πω ακριβώς μιά και δεν ξέρω περίπου τι θα γίνουν οι τιμές AMD αλλά όχι πάνω από περίπου 850 ευρώ.Επιπλέον οι αγορές θα γίνουν από UK μια και μένω UK οπότε αν έχετε κάποιο κατάστημα από UK να προτείνετε ευπρόσδεκτο.Ευχαριστώ προκαταβολικάΛεωνίδας Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcfreak Μάϊος 18, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2011 Καλησπερα Λεωνιδα, ακομα κρατάει το expert+165.... (λιγο χαμηλα τον έχεις...τα 2800 τα εχει ευκολα θυμαμαι ) απο ότι κατάλαβα οι buldozers σε ενδιαφέρουν μόνο για την μείωση τιμής που θα φέρουν στο υφιστάμενο hardware (αλλίως κράτα λιγο ακόμα αυτά που έχεις) οπότε ένα καλό setup που δε θα σε δυκολέψει πουθενά θα μπορούσε να είναι: 1090Τ 6core η ο 1100Τ Asus Crosshair IV HyperX 8GB που συνήθως τα πανε καλά με Asus ATI HD 5850 ή αν εχει τελειώσει η συγκεκριμένη (προσφορά) κάτι σε 6850-6870 από ΑΤΙ ή gtx 560 απο nvidia Intel ssd 320 Series 120GB ή Samsung 470 128GB Ψύξη αν δεν κλοκαρεις πολύ δε χρειάζεσαι. Μάλον δεν έχω εξαντλήσει το budjet σου αλλά δε χρείαζεται (πάρε ένα psu)...μπορείς να παίξεις εσύ πάνω-κατω.. Από μαγαζιά επίσης διάφορα, τσέκαρε τιμές, scan.co.uk, overclock.co.uk κλπ μεγειές και να'σαι καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάϊος 18, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2011 Καλησπέρα Αντώνη Καλησπερα Λεωνιδα,ακομα κρατάει το expert+165.... (λιγο χαμηλα τον έχεις...τα 2800 τα εχει ευκολα θυμαμαι ) Κρατάει ακόμα. Τον έχω κατεβάσει για να μην πιέζω το τροφοδοτικό. Επιπλέον ήμουν σταθερός για 2 χρόνια στα 2800 δεν έχω παράπονο. Μετά που έβαλα το firmware για τις G Skill έπρεπε να κατέβω σε fsb. Δεν με ενοχλεί, ίσα ίσα που είναι και πιό χαμηλές οι θερμοκρασίες του. Γενικά είναι ίσως από τα καλύτερα συστήματα που έχω στήσει. απο ότι κατάλαβα οι buldozers σε ενδιαφέρουν μόνο για την μείωση τιμής που θα φέρουν στο υφιστάμενο hardware (αλλίως κράτα λιγο ακόμα αυτά που έχεις) Εξαρτάται τις τιμές των bulldozers, αν είναι στις τιμές των αντίστοιχων 6 core θα το κοιτάξω. Αν και γενικά προτιμώ να περιμένω λίγο για να γίνουν τα διάφορα τεστ και συναφή ώστε να βγαίνουν στη φόρα ελλατωματικά κομμάτια και προβλήματα. Ευχαριστώ για το συστηματάκι που πρότινες (Για να φανταστείτε πόσο πίσω έχω μείνει θυμάμαι την εποχή που λέγαμε "αυτός ο δίσκος έχει 32MB cache!!! :O" είδα τον samsung με τα 256mb cache και τρόμαξα!! :shout::shout::shout:) Το κρατάω και περιμένω καμία ακόμα πρόταση. Θέλω να δω τι θα γίνει και με τους bulldozers γιατι η AMD έχει μείνει πίσω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Μάϊος 19, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2011 Aν αγοράσεις σήμερα η μόνη μητρική που αξίζει 100% τα χρήματά της είναι η ASROCK 880G PRO3 η οποία είναι ΑΜ3R2 μητρική. Ετσι θα είσαι πλήρως αναβαθμίσιμος σε bulldozer .Δεν χρειάζεσαι μητρική των 200€ για το σύστημά.Τιμολογιακά τώρα ο καλύτερος 8-πύρηνος BULLDOZER (fx 8135p) θα είναι μάλλον λίγο ποιο ακριβός από τον 2600K της Intel. Πιστεύω πως ένας 6-πύρηνος bulldozer θα κοστίζει περίπου όσο ο 2500K ! Εγώ πάντως θα σου έλεγα να περιμένεις τις μητρικές με τα νέα 990FX, 990X, 980G chip που έρχονται μέσα στον επόμενο μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάϊος 24, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2011 Aν αγοράσεις σήμερα η μόνη μητρική που αξίζει 100% τα χρήματά της είναι η ASROCK 880G PRO3 η οποία είναι ΑΜ3R2 μητρική. Ετσι θα είσαι πλήρως αναβαθμίσιμος σε bulldozer .Δεν χρειάζεσαι μητρική των 200€ για το σύστημά. Τιμολογιακά τώρα ο καλύτερος 8-πύρηνος BULLDOZER (fx 8135p) θα είναι μάλλον λίγο ποιο ακριβός από τον 2600K της Intel. Πιστεύω πως ένας 6-πύρηνος bulldozer θα κοστίζει περίπου όσο ο 2500K ! Εγώ πάντως θα σου έλεγα να περιμένεις τις μητρικές με τα νέα 990FX, 990X, 980G chip που έρχονται μέσα στον επόμενο μήνα. Όπως είπα και παραπάνω δεν σκοπέυω να πάρω σήμερα. Απλά βολιδοσκοπώ για να δω τι μπορώ να πάρω. Διάβαζα και τα σχετικά ποστ για τους buldozers, έχω μπερδευτεί λίγο σχετικά με τις διάφορες μητρικές. Τί διαφορές έχουν οι 990FX, 990X, 980G? Δεν υποτίθετε ότι θα υποστηρίζουν όλες τις μπουλντόζες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio102004 Μάϊος 30, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2011 το 990fx ειναι το κορυφαιο με 3 η 4 cpie 16x.το 990 θα ναι με 2 pcie 16χ και το 980g το ιδιο με το 990 αλλα και με onboard γραφικα η θα υποστηριζει cpu με onboatd γραφικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Ιούνιος 7, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Καλησπέρα παίδες,Μια και το θέμα με τους bulldozers έχει πάει μακριά και θέλω να πάρω κατι σκεφτόμουν ότι το μόνο που μπορώ να πάρω είναι δίσκο.Και λοιπόν άρχισα να κοιτάω ssd.Όπως πρότεινες Αντώνη κοίταξα τον Intel 320 Series 120Gb. Αυτό που έιδα όμως είναι ότι στο overclockers.co.uk αυτή την βδομάδα έχει προσφορά τον OCZ Agility 3 120GB 2.5" SATA-3 Solid State Hard Drive και είναι πολύ μικρή η διαφορά με τον Intel.Οι ερωτήσεις ίσως φανούν χαζές αλλά δεν έχω γνώσεις επί του θέματος.Αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε και παραπάνω έχω DFI Expert (NForce 4) άρα SATA IΟ δίσκος αναφέρει ότι είναι "compatible with SATA II" Αυτό σημαίνει και SATA I ?Επιπλέον παλιά στις αρχές των SSD υπήρχαν τραγικές διαφορές μεταξύ MLC και SLC (ή στο write ή στο read δεν θυμάμαι). Τώρα όλοι είναι MLC? Τί απέγινε το άλλο?Γενικά για SSD τί προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιούνιος 8, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2011 Γενικά για SSD τί προτείνετε?ocz vertex 3.Ασε να τον παρεις οταν παρεις και το φρεσκο πισι... μπορει να πεσουν λιγο ακομα οι τιμες.Μα θα παρεις sata3 δισκο , για να τον βαλεις σε σατα1?Ο μηχανικος πιο γρηγορος θα ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Ιούνιος 8, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2011 ocz vertex 3.Ασε να τον παρεις οταν παρεις και το φρεσκο πισι... μπορει να πεσουν λιγο ακομα οι τιμες. Μα θα παρεις sata3 δισκο , για να τον βαλεις σε σατα1? Ο μηχανικος πιο γρηγορος θα ειναι. Έλεγα να πάρω τώρα κάτι, και προσωρινά αναγκαστικά θα πέσει πάνω σε SATA I Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcfreak Ιούνιος 8, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2011 και εγώ θα έλεγα να μην παρεις ssd τωρα... δεν είμαι σιγουρος για το ποσα καλα θα δουλεύει πανω στην expert οχι τοσο για το SATA1 vs SATA3 (που αντε να σου κοψει σε sequential) αλλα γενικα για την υποστηριξη απο τον τοσο παλιο controller.επισης μακρια απο ocz...εχουν βουιξει τα "internets"...χωρις να έχω προσωπικη πειρα αλλα απο οτι εχω δει και εδω απο παιδια που το εχουν ψαξει πολυ, μεινε σε intel-samsung...(αντε και κανα crucial) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Ιούνιος 8, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2011 και εγώ θα έλεγα να μην παρεις ssd τωρα... δεν είμαι σιγουρος για το ποσα καλα θα δουλεύει πανω στην expert οχι τοσο για το SATA1 vs SATA3 (που αντε να σου κοψει σε sequential) αλλα γενικα για την υποστηριξη απο τον τοσο παλιο controller.επισης μακρια απο ocz...εχουν βουιξει τα "internets"...χωρις να έχω προσωπικη πειρα αλλα απο οτι εχω δει και εδω απο παιδια που το εχουν ψαξει πολυ, μεινε σε intel-samsung...(αντε και κανα crucial)Κάποια τέτοια απάντηση ζητούσα, ευχαριστώ. Θα χτυπήσω Intel τότε να έχω ήσυχο κεφάλι.Αυτό με τον controller δεν το είχα σκεφτεί.. ενδιαφέρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Ιούνιος 20, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2011 Τσίμπησα τον Intel και βλέπουμε. Θα τον βάλω πάνω στην DFI προσωρινά να τον τεστάρω κιόλας και βλέπουμε για αργότερα με το καλό όταν έρθουν οι μπουλντόζες.. "Τόλμη και Γοητεία" έγινε το release τους..:wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.