Jump to content

Πανελλήνιες 2011

astrolabos

Recommended Posts

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Το εχω δει και δεν εχω καταλάβει τίποτε για τις ειδικές κατηγορίες (κοινωνικά κριτήρια). Ξερετε πως δουλεύει το σύστημα για όσους θέλουν τέτοιες θέσεις?

@Hydra

Ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης χρειάζεται αποσο ξέρω όταν έρθει ισοβαθμία για την τελευταία θέση με κάποιον άλλο και ανάλογα με το ποιος έχει τον μεγαλύτερο ΓΒΠ παίρνει την θέση.

Με ποιον βαθμο να υπολογιζω για σχολες; στο 1ο και 3ο πεδιο μου εχει τα μορια που πιανω,αλλα το γενικος βαθμος προσβασης που χρειαζεται?

Άμα έχεις υπολογίσει τα μόρια δε χρειάζεται πουθενά.

EDIT: Αυτό που λέει ο Περικλής ήξερα κι εγώ ότι ισχύει αλλά μου το κατέρριψε ένας καθηγητής όταν τον ρώτησα λέγοντας το εξής: Ποιο το νόημα της βάσης άμα κάποιος που πιάνει τη βάση δε μπορεί να μπει στη σχολή; Και συνεχίζει λέγοντας: Όλοι όσοι πιάνουν τη βάση μπαίνουν.

Τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό που είπε δε ξέρω...

Εγώ πάντως δεν πείστηκα... :p

EDIT: Αυτό που λέει ο Περικλής ήξερα κι εγώ ότι ισχύει αλλά μου το κατέρριψε ένας καθηγητής όταν τον ρώτησα λέγοντας το εξής: Ποιο το νόημα της βάσης άμα κάποιος που πιάνει τη βάση δε μπορεί να μπει στη σχολή; Και συνεχίζει λέγοντας: Όλοι όσοι πιάνουν τη βάση μπαίνουν.

Τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό που είπε δε ξέρω...

Εγώ πάντως δεν πείστηκα... :p

Αυτό που λέει ο καθηγητής δεν ισχύει πια αποσο ξέρω και έγινε αυτό που λέω εγώ.

Αν εχει 100 θεσεις μια σχολη και μπουν οι 99 και εχουν μεινει δυο για την 100η θεση με 15.000 μορια τοτε συγκρινουν τους βαθμους προσβασης. Αν και εκει παιχτει ισοβαθμια τοτε συγκρινουν τους βαθμους στα μαθηματα βαρυτητας. Αν και παλι υπαρξει ισοβαθμια μπαινουν και οι δυο.

Καθε εμποδιο σε καλο!!!

Αν εγραφα 17.000+ μορια θα πηγαινα τυφλα στη φιλολογια,αλλα κατα ποσο τελικα ειναι αυτο που θελω;;;

Παντα ηθελα να καταπιανομαι με ολα ,να μαθαινω οσο περισσοτερα γινεται παντου.

Βρηκα επιτελους τη σχολη που ειναι για μενα και την οποια πιανω και τωρα με τις παλιες βασεις.

ΕΚΠΑ: Τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. - Αρχική σελίδα

Μου κανε μεγαλη εντυπωση που εχουν δικο τους blog με τους επιτυχοντες να μιλουν για το ΜΙΘΕ (η σχολη) και να λενε τα καλυτερα για τους καθηγητες ολοι,οτι τους στηριξαν και τα λοιπα.Δεν ξερω αν εχει αλλη σχολη τετοιο blog.Οι αποφοιτοι τους που βρηκαν εργασια κτλπ μονο λιγοι δεν ειναι και μαλιστα μιλαμε για τρομερες θεσεις και σχεδον παντου,λογω του ευρους γνωσεων που παρεχει η σχολη.

Τα μαθηματα; Εχω παθει πλακα.Απο αρχαιολογια και ηθικη,μεχρι κινηματογραφο,ψυχολογια,οικονομικα,μαθηματικα,φυσικη,βιολογια,λογοτεχνια,αρχαια,δικαιο,φιλοσοφια του νου και για να μην πω πολλα ,που θα κουρασουν,ας δειτε μονοι σας.

Τα μεταπτυχιακα τους ειναι παρα πολυ καλα και ανοιγουν πολλους δρομους ενω ειναι και αναγνωρισμενα απο διεθνους φημης πανεπιστημια Αμερικης,Αγγλιας,Γερμανιας,Ελβετιας...

Ειναι αυτο που γουσταρω!Να ανακαλυπτω και να αποκταω γνωσεις για οσο το δυνατον περισσοτερα γινεται.

Και εγώ αυτό του λέω αλλά λέει πως γίνεται :p

Ανήκει στις ειδικές κατηγορίες (κοινωνικά κριτήρια που αποσο ξέρω είναι ορφανοί από ένα γονέα, από δυο γονείς, θύματα τρομοκρατίας και αδέρφια στην ίδια πόλη). Με τις αλλαγές στο σύστημα αυτή η κατηγορία διαγωνίζεται για διαφορετικές θέσεις για κάθε τμήμα από όλους τους άλλους. Απο ότι μου είπε κάθε τμήμα σε όλα τα πολυτεχνεία έχει 3-5 θέσεις για αυτή την κατηγορία, άρα άμα το σκεφτείτε περνάει σε κάποιο πολυτεχνικό τμήμα στην όλη Ελλάδα γιατί πέρυσι πέρασαν πολύ λίγοι από την ίδια κατηγορία.

[MENTION=4655]racer[/MENTION] οχι δεν είναι από εσπερινό.

Εγω πάντως επιμένω πως είναι παράλογο.

deninho ειναι ΑΕΙ και στην Αθηνα,δεν νομιζω να κλεισει τοσο ευκολα.

Απο τα λιγα που ειδα στο ιντερνετ παντως μονο κατι τμηματα ΑΕΙ Ρεθυμνου σκεφτονταν να κλεισουν.Ουτε καν εκλεισαν....

ΑΕΙ και Αθηνα και μαλιστα ενα ΑΕΙ με τοσο καλη οργανωση (οπως φαινεται απο τα λεγομενα μαθητων και απ'το ιδιο το site ,που ειναι το πιο αναλυτικο που εχω δει) γιατι και ποσο ευκολα θα εκλειναν; :)

deninho ειναι ΑΕΙ και στην Αθηνα,δεν νομιζω να κλεισει τοσο ευκολα.

Απο τα λιγα που ειδα στο ιντερνετ παντως μονο κατι τμηματα ΑΕΙ Ρεθυμνου σκεφτονταν να κλεισουν.Ουτε καν εκλεισαν....

ΑΕΙ και Αθηνα και μαλιστα ενα ΑΕΙ με τοσο καλη οργανωση (οπως φαινεται απο τα λεγομενα μαθητων και απ'το ιδιο το site ,που ειναι το πιο αναλυτικο που εχω δει) γιατι και ποσο ευκολα θα εκλειναν; :)

νομίζω και Αθήνα θα κλείσουν κάποια τμήματα ΑΕΙ.

Δεν διαφωνώ με αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να στρωθεί.

Αμα δεν εχει καταφερει να παρει ουτε βαση στο λυκειο, πιστευεις οτι μπορει να βγαλει σχολη υψηλου επιπεδου? Οσο και να μην διαβαζε... Τεσπα, ισως εχω λιγο υπερβολικη αποψη στο συγκεκριμενο θεμα, για αυτο δεν θα επεκταθω περισσοτερο για να μην παρεξηγηθω. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.