Jump to content

Πανελλήνιες 2011

astrolabos

Recommended Posts

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Παίδες γιατί εκμηδενίζετε έτσι το Ελληνικό - Δωρεάν(ντακς απο φόρους πληρωμένο) πανεπιστήμιο ???

Μερικά ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν είναι του πεταματού και οι σχολές τους ανοίγουν πόρτες προς τα έξω...

Όλοι έχουν δίκιο που κράζουν το σύστημα των πανελληνίων (μαζί κι εγώ) αλλά πιστεύετε πως ένα παιδί με πάρα πολλές ελλείψεις που δε μπορεί να γράψει στις πανελλήνιες πάνω από 10-13 θα τα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός ξένου καλού πανεπιστημίου???

Παίδες γιατί εκμηδενίζετε έτσι το Ελληνικό - Δωρεάν(ντακς απο φόρους πληρωμένο) πανεπιστήμιο ???

Μερικά ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν είναι του πεταματού και οι σχολές τους ανοίγουν πόρτες προς τα έξω...

Όλοι έχουν δίκιο που κράζουν το σύστημα των πανελληνίων (μαζί κι εγώ) αλλά πιστεύετε πως ένα παιδί με πάρα πολλές ελλείψεις που δε μπορεί να γράψει στις πανελλήνιες πάνω από 10-13 θα τα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός ξένου καλού πανεπιστημίου???

Αυτό εξαρτάται από τον μαθητή.

Αν εγω ας πουμε που μου αρεσει η μηχανικη των υπολογιστων εξεταζομαι και κρινομαι απο τον βαθμο μου στην φυσικη που δεν μου αρεσει καθολου και γι αυτο ειμαι σκραπας, γιατι να μην παω εκει που σπουδαζω μονο αυτο που μου αρεσει?Νταξει δεν λεμε να μην εχεις διαβασει ποτε σοβαρα στην ζωη σου και να πας εξω να σπουδασεις..

Σαφως εχουμε αρκετα αξιολογα Ελληνικα Πανεπιστημια!!Αυτο εχει φανει και σε διαγωνισμους με αλλους στο εξωτερικο,οπου οι δικοι μας φοιτητες ερχονται πρωτες θεσεις ή και πρωτοι.Αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.Ειναι οι καθηγητες,η ποιοτητα της διδακτεας υλης κ.α .

Παντως papajim νομιζω εχεις αδικο.Οι Πανελληνιες ετσι που θελεις δε θελεις πρεπει να παπαγαλισεις και να τα μαθεις με το νι και με το σιγμα(τουλαχιστον στη θεωρητικη ετσι παει).

Κατι τετοιο οπως καταλαβαινεις δεν μπορουν να το κανουν ολοι.Εγω δεν μπορω προσωπικα.Ειμαι ατομο που δε μπορει τη παπαγαλια! Οσο μπορουσα το απεφευγα,αλλα η κατευθυνση μου το απαιτουσε και το ειδα τωρα στις εξετασεις που καποιος αλλος παπαγαλος θα με εχει περασει.Αυτο δε σημαινει οτι στο Πανεπιστημιο θα ανταπεξελθει περισσοτερο απο εμενα.Ειναι αλλιως ο τροπος εκπαιδευσης εκει.Στις εργασιες ειμαι σιγουρος οτι δε θα ειναι τοσο καλος ενας παπαγαλος.Γιατι ο παπαγαλος εχει συνηθισει να μαθαινει οτι του δινουν συνηθως και να μην κοιταει παραπερα.Ενταξει αυτο ακουγεται καπως καθολικο,αλλα για θυμηθειτε λιγο ολοι τα φυτα που ειχατε στην ταξη σας. . .

εμενα τα δικα μου "φυτα" εκτος ταξης δε ξερουν να μιλησουν για ενα θεμα ουτε μπορουν τοσο ευκολα να αναπτυξουν.

Τεσπα μπορει να ειμαι λιγο λαθος και να τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι (υπαρχουν και αριστοι μαθητες που δεν ειναι "φυτα"),αλλα ο βαθμος δεν εχει καμια σχεση.

Ειχα πει και παλιοτερα :

Οποιος δεν περναει ή δεν βγαζει οσο θελει,δε σημαινει οτι ειναι λιγοτερο εξυπνος ή λιγοτερο ικανος απο αυτον που περασε ,ακομη και με πολλα μορια.

Να το θυμαστε αυτο παιδια. :T:

Γιατι ας μη ξεχναμε οτι πχ πολλα παιδια γραφουν καλα και περνανε απο θεωρητικη οικονομικες σχολες και μενουν χρονια εκει ,γιατι δε ξερουν μαθηματικα.

Οι οικονομικες σχολες οπως ξερουμε δεν εχουν λιγα μορια!!! Οποτε δεν μου λεει κατι που γραψαν τοσο ;)

Αν εγω ας πουμε που μου αρεσει η μηχανικη των υπολογιστων εξεταζομαι και κρινομαι απο τον βαθμο μου στην φυσικη που δεν μου αρεσει καθολου και γι αυτο ειμαι σκραπας, γιατι να μην παω εκει που σπουδαζω μονο αυτο που μου αρεσει?Νταξει δεν λεμε να μην εχεις διαβασει ποτε σοβαρα στην ζωη σου και να πας εξω να σπουδασεις..

Για αυτο που σου αρέσει νομίζω πως θέλει εστω και λιγο φυσική. Το θεμα όμως είναι αυτό που λες και εσύ, γιατί να κρινόσαστε από κάτι που γίνεται μονο μια φορά.

Σαφως εχουμε αρκετα αξιολογα Ελληνικα Πανεπιστημια!!Αυτο εχει φανει και σε διαγωνισμους με αλλους στο εξωτερικο,οπου οι δικοι μας φοιτητες ερχονται πρωτες θεσεις ή και πρωτοι.Αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.Ειναι οι καθηγητες,η ποιοτητα της διδακτεας υλης κ.α .

Παντως papajim νομιζω εχεις αδικο.Οι Πανελληνιες ετσι που θελεις δε θελεις πρεπει να παπαγαλισεις και να τα μαθεις με το νι και με το σιγμα(τουλαχιστον στη θεωρητικη ετσι παει).

Κατι τετοιο οπως καταλαβαινεις δεν μπορουν να το κανουν ολοι.Εγω δεν μπορω προσωπικα.Ειμαι ατομο που δε μπορει τη παπαγαλια! Οσο μπορουσα το απεφευγα,αλλα η κατευθυνση μου το απαιτουσε και το ειδα τωρα στις εξετασεις που καποιος αλλος παπαγαλος θα με εχει περασει.Αυτο δε σημαινει οτι στο Πανεπιστημιο θα ανταπεξελθει περισσοτερο απο εμενα.Ειναι αλλιως ο τροπος εκπαιδευσης εκει.Στις εργασιες ειμαι σιγουρος οτι δε θα ειναι τοσο καλος ενας παπαγαλος.Γιατι ο παπαγαλος εχει συνηθισει να μαθαινει οτι του δινουν συνηθως και να μην κοιταει παραπερα.Ενταξει αυτο ακουγεται καπως καθολικο,αλλα για θυμηθειτε λιγο ολοι τα φυτα που ειχατε στην ταξη σας. . .

εμενα τα δικα μου "φυτα" εκτος ταξης δε ξερουν να μιλησουν για ενα θεμα ουτε μπορουν τοσο ευκολα να αναπτυξουν.

Τεσπα μπορει να ειμαι λιγο λαθος και να τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι (υπαρχουν και αριστοι μαθητες που δεν ειναι "φυτα"),αλλα ο βαθμος δεν εχει καμια σχεση.

Ειχα πει και παλιοτερα :

Οποιος δεν περναει ή δεν βγαζει οσο θελει,δε σημαινει οτι ειναι λιγοτερο εξυπνος ή λιγοτερο ικανος απο αυτον που περασε ,ακομη και με πολλα μορια.

Να το θυμαστε αυτο παιδια. :T:

Γιατι ας μη ξεχναμε οτι πχ πολλα παιδια γραφουν καλα και περνανε απο θεωρητικη οικονομικες σχολες και μενουν χρονια εκει ,γιατι δε ξερουν μαθηματικα.

Οι οικονομικες σχολες οπως ξερουμε δεν εχουν λιγα μορια!!! Οποτε δεν μου λεει κατι που γραψαν τοσο ;)

Συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός ότι ένα παιδί που δε θα γράψει καλά πανελλαδικές είναι το ίδιο έξυπνο με αυτόν που παπαγάλισε το αοδε, τα αρχαία, τη λογοτεχνία, έκθεση κτλ. και έγραψε 20 (ένα ανούσιο 20αρι...).

Στα υπόλοιπα όμως (όπως μαθηματικά, φυσική, αεππ κα.) δεν έχει σχέση η παπαγαλία αλλά η κατανόηση και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η προσπάθεια που έχει κάνει ο μαθητής όλο το χρόνο αλλά και οι ικανότητες που έχει αποκτήσει σε όλη του τη σχολική ζωή.

Θέλω να πω ότι ο μαθητής αν έχει ελλείψεις δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πανελλήνιες, και θα τα βρει σκούρα στις μετέπειτα σπουδές του...

Βασικά αυτό είναι σχετικό γιατί ξέρω πολλά παιδιά που πήρανε πολύ καλους βαθμους στα μαθηματικά τα οποία είχαν μαθει πολλές μεθοδολογίες δεν είχαν μάθει να σκέφτονται με μαθηματικό τρόπο, αν με καταλαβαίνεις :nothing:

Και αυτά που θα χρειαστείς σαν μηχανικός ας πούμε δεν είναι τόσα πολλά και σε τόσο βάθος. Άμα δεις τι εμβάθυνση κάνουν έξω θα τους κοροϊδεύεις.

Καταλαβαίνω τι εννοείς Περικλή, αλλά σε αυτό φταίει το σύστημα των πανελλαδικών που οδηγεί στη μεθοδευμένη λύση των ασκήσεων. Ωστόσο αν κάποια φορά βάλουν (πχ. στη φυσική ή στα μαθηματικά) ένα θέμα που θέλει λίγη λογική σκέψη για να απαντηθεί (σε καμία περίπτωση όμως να μην είναι αμφιλεγόμενο), όλοι και κυρίως τα φροντιστήρια θα αρχίσουν να κράζουν την επιτροπή που έβαλε τα θέματα, γιατί τα παιδιά δεν ήταν έτοιμα να λύσουν μια τέτοια άσκηση.

Και τι προτεινεις για αυτον τον τομεα;

Αν έχεις τα λεφτά πάνε έξω απευθείας.

αλλιώς δοκιμασε πρωτα καποιο Sheffield City College.

και φυσικα αρχησε να παιρνεις πιστοποιήσεις (CCNA, RHCE, MS Expert, LPI, Virtualization-κατι κλπ).

Αν εχω άδικο ας βγει ένας Ηλεκτρολογος Μηχανικός ΑΕΙ ηλικίας 22-23 ετών που έχει τελειώσει την σχολή του, έχει βρει δουλειά πληρης απασχολησης ενω έχει 1 χρόνο πρακτική σε εταιρία πανω στο αντικειμενο του και οχι ως μπαρμαν ή γκαρσον, να με διαψέυσει. :dance3:

Καλα με γελανε τα αυτια μου ; Εστειλε καθηγητης φροντιστηριου απαντησεις μεσω sms σε μαθητες ;

lol.

Και ασχετα με αυτο , οι επιτηρητες πως γινεται να αφηνουν παιδια να διαβαζουν το κινητο τους ;

Και μην ακουσω κανεναν να λεει οτι δεν φαινονται απο την θεση τους..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.