Seek & Find Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2011 ΚαλησπεραΕφτιαξα ενα bootable cd με το grub4dos και εγραψα στο cd kai ena μικρο iso (kav rescue) θελω με τον grub να φορτωνω αυτο iso και ετσι κανω τα εξης στο menu.lst:title testcdrom --add-io-ports=0x03F601F0cdrom --initmap --hookchainloader (cd0)/kav.isobootΟ grub bootαρει κανονικα απο το cd αλλα οταν επιλεγω "test" μου λεει"chainloader (cd0)/kav.iso file not found"Το kav.iso ειναι στο root του cd. μπορει καποιος να βοηθησει;ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάϊος 17, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2011 Φαντάζομαι ότι το kav.iso είναι bootable ε?Αν ναι γιατι δεν το κάνεις απλά burn σε CD?Αν απο την άλλη θέλεις κάτι σαν Multi-boot Rescue CD-Romκάτι τέτοιο ίσως δουλέψει, άλλαξε το κατάλληλα.Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με Grub4Dos οπότε δεν ξέρω λεπτομέριες όπως το (hd32) τι είναι για να σε βοηθήσω,υποθέτω το filesystem άρα μπορεί να χρειαστεί να το αλλάξεις.κάνε ένα σχετικό search @ Google title TEST 1 --- Parted Magic via ISO find --set-root --ignore-floppies /img-iso/pmagic.iso map /img-iso/pmagic.iso (hd32) map --hook chainloader (hd32) rootnoverify boot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Μάϊος 17, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2011 Καλησπεραευχαριστω πολυ για την απαντηση,-Ναι ειναι bootable-Nαι θελω να κανω Multibootτο παραπανω menu.lst δουλευει αψογα αν μιλαμε για στικ η εξωτερικο σκληρο. Το θεμα ειναι πως δεν μπορω να βρω τι του φταιει η τι θελει για να τρεξει απο cd. οπως παντα "error15:file not found".και παλι ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάϊος 17, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2011 Φαντάζομαι έχεις ψαξει γενικά αλλά θα το αναφέρω έτσι και αλλιώς για reference:grub4dos, .iso images and (hd32) or (0xFF) mapping - reboot.proΠερισσότερο μάλλον δεν μπορώ να βοηθήσω μια και δεν ξέρω καν τι ειναι το kav.isoΕίναι linux-based? Έχει kernel? vmlinuz? knoppix-based?Αν ναι τότε μήπως μπορείς να αντιγράψεις τα περιεχόμενα του CD σε ένα κατάλογο και να ορίσειςrootκαιkernelπαραμέτρους και να boot-άρει από εκεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Μάϊος 17, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2011 Δεν ειναι linux-based "πειραγμενο" winpe των windows 7 ειναι και μπουταρει kaspersky.Ευχαριστω και παλι για την προσπαθεια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάϊος 17, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2011 Ε τότε όπως το πήγαινες με chainloader θέλει.Διάβασε το νήμα που σου εδωσα και δοκίμσε επιλογές, θα το πετύχειςΆμα το καταφέρεις κάνε και ποστ εδώ να βρίσκεται. :dance3:Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Μάϊος 17, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2011 Φυσικα και θα το κανω οπως παντα αλλωστε. το θεμα ειναι πως το νημα το εχω διαβασει ξανα και ξανα πριν ποσταρω εδω απλα δεν καταλαβαινω το "file not found" καθως μιλαμε παντα για το ρουτ του CD δηλαδη δεν με βοηθαει το error.Ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.