Allen Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2004 Απο το προγραμμα Sandra και βλεποντας τις μεταβολες του bandwidth efficiency παρατηρησα τα εξης :με διαιρετη 1:1 και με fsb απο 200-219 (τερματιζουν οι μνημες στα 219), εχω bandwidth efficiency 75-76 % με αποτελεσμα 4880-5280 Μb/sμε διαιρετη 5:4 και με fsb απο 200-231 (τερματιζει ο εποεξεργαστης στα 231), εχω bandwidth efficiency 84% με αποτελεσμα 4285-4970 Mb/sτελος με διαιρετη 3:2 και με fsb 200-230, εχω bandwidth efficiency 87-92%με αποτελεσμα 3730-4381 Mb/sΣτο bios οι ρυθμισεις ειναι 2-2-2-5-8τ-16τ-64us με το PAT ενεργοποιημενο και system performance στο Αuto(disabled).Με το PAT disabled και τις αλλες ρυθμισεις στο auto βγαζει μολις 4,5GB/Sπαντα με 2-2-2-5 στα 200Mhz.Yπαρχει καποιος τροπος να βελτιωσω το ΒW οταν ειμαι 1:1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 25, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 Ξέρεις τι εννοεί το Sandra με τον όρο Bandwidth Efficiency?( δεν το λέω ειρωνικά ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Allen Μάϊος 25, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 Νομιζω οτι διαιρει αυτο που βγαζει με το μεγιστο δυνατο.Ας πουμε στα 200mhz για το δικο μου μηχανημα ειναι 4800/6400=75%Αυτο που θελω ειναι να μαθω αν μπορει να ανεβει η αποδοση με καποιο τροπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 25, 2004 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2004 To BW efficiency του sandra έχει να κάνει καθαρά με το fsb και το chipset, και όχι με την απόδοση των μνημών...* όταν μιλάμε για τέστ στο ίδιο σύστημα, με ίδια timings στις μνήμες.Μεγαλύτερο fsb=μεγαλύτερο chipset bandwidth efficiency(σύμφωνα με το sandra), άσχετα αν οι διαιρέτες ρίχνουν τις μνήμες.Από το documentation του sandra:"Q: Why do some systems show close to 95% bandwidth efficiency and others less than 80%?A: While the code for all CPUs is heavily optimised, the effciency depends on chipset performance and memory settings. Only the most aggressive settings may yield > 80% efficiency, thus anything higher is a bonus. Q: Which memory has better efficiency: SDRAM, DDR, RDRAM, etc?A: Mostly, memory bandwidth performance depends on chipset architecture and memory timings, thus performance varies. A generic answer is beyond the scope of this document. "Για να βελτιώσεις το bwe στο δικό σου μηχανάκι, θα πρέπει είτε να ανεβάσεις fsb(δύσκολο με τις μνήμες σου όπως λες) ή να χαμηλώσεις τα timings(αν το αντέχουν). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.