Jump to content

Αποδειξεις και Εφορια..καποιος λογιστης εδω μεσα ;

GoMaR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πολλες καλημερες..

Να ρωτησω ρε παιδια.Λενε να μαζεψουμε αποδειξεις.Οι αποδειξεις προφανως απο το πλαισιο κανουν ε; Ποιες δεν περνανε ; επισης πρεπει να προσκομισουμε την πρωτοτυπη ; αν ναι με το θεμα των εγγυησεων τι παιζει ;

εχω μια αποδειξη αγορας του ποδηλατου απο απλη ταμ. μηχανη.Δε μπορω να προσκομισω την πρωτοτυπη.Αλλα η φωτοτυπια περναει ;

για διαφωτιστε με :D

βασικά στο manual που δίνουν γράφει τι δίνεις και τι δεν δίνεις....

υποχρεωτικά πρέπει να δώσεις την πρωτότυπη και κάνεις μια φωτοτυπία για προσωπική χρήση...

Ανάλογος τα εισοδήματα σου καθορίζεται και το ποσό αποδείξεων που πρέπει να μαζέψεις. Πάντα δίνεις την πρωτότυπη και όσο για την εγγύηση ή φωτοτυπία ή αν δεν σου αρκεί φωτοτυπία ζήτα ανατύπωση από το κατάστημα. Επίσης να ξέρεις οτι αν υποβάλεις δήλωση ηλεκτρονικά τις αποδείξεις τις κρατάς σπίτι σε έναν φάκελο σε περίπτωση που μελλοντικά σε καλέσουν για έλεγχο. Αποδείξεις απο προϊόντα - υπηρεσίες περνάνε κανονικά τώρα αυτά που πάνε ξεχωριστά είναι οι ιατρικές αποδείξεις γιατί αφαιρούνται από το εισόδημα. Βέβαια υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες κτλ που δεν ξέρω να στις λύσω μιας και δεν είμαι λογιστής και αυτά που σου είπα είναι αυτά που χρειάστηκε να μάθω στην διαδικασία της δικής μου δήλωσης. :)

Ακόμα ΔΕΝ περνάνε, ενοίκια, ΔΕΚΟ, και εξωτερικού.

Ανάλογα με το εισόδημα σου πρέπει να έχεις ένα φιξντ ποσό.

Πρέπει να αναφγράφει πάνω ημερομηνία / ΑΦΜ καταστήματος σίγουρα.

Ακόμα ΔΕΝ περνάνε, ενοίκια, ΔΕΚΟ, και εξωτερικού.

Ανάλογα με το εισόδημα σου πρέπει να έχεις ένα φιξντ ποσό.

Πρέπει να αναφγράφει πάνω ημερομηνία / ΑΦΜ καταστήματος σίγουρα.

Του Amazon περνανε. Εχει ελληνικο ΑΦΜ

σας ευχαριστω..

ξερει κανεις αν το ταμειο ανεργιας πρεπει να περαστει.Οπως και η αποζημοιωση

Σαν εισόδημα εννοείς, ναι, πας στον ΟΑΕΔ και ζητάς βεβαίωση απογραφών του 2010 για την δήλωση.

Ερώτηση, αγόρασα απο το τάδε μαγαζί πράγματα αξίας 2000€ μέσα στο 2010 αλλά το πέρασα σε 24 δόσεις στην πιστωτική κάρτα.

Την απόδειξη την έχω στα χέρια μου ολόκληρη 2000€ με ημερομηνία 2010, την περνάω στην εφορία? Γιατί στην ουσία δεν έχω δώσει όλο το ποσό μέσα στο 2010 άρα είναι πλασματικό. Ξέρεις κάποιος να μας πει στα σίγουρα?

Ερώτηση, αγόρασα απο το τάδε μαγαζί πράγματα αξίας 2000€ μέσα στο 2010 αλλά το πέρασα σε 24 δόσεις στην πιστωτική κάρτα.

Την απόδειξη την έχω στα χέρια μου ολόκληρη 2000€ με ημερομηνία 2010, την περνάω στην εφορία? Γιατί στην ουσία δεν έχω δώσει όλο το ποσό μέσα στο 2010 άρα είναι πλασματικό. Ξέρεις κάποιος να μας πει στα σίγουρα?

ΝΑΙ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.