PaNick Μάϊος 23, 2011 #41 Μάϊος 23, 2011 PaNick μαλον δεν εχεις ακουμπησει pc με ssd να νιωσεις την γλυκα..μας λες οτι εχεις 2 δισκους 160αρηδες και οτι εχουν ιδιες επιδοσεις..συγγνωμη αλλα εισαι βαθια νυχτωμενος..να πω οτι ειχες raptor στις 10.000 αντε να πω πανε καπως καλουτσικα,αλλα και παλι οι ssd κανουν τους raptor απλα μουσειακο ειδος.ποσο μαλλον 2 δισκους 5ετιας..... η διαφορα ειναι χαοτικη απλα.αν δεν παιξεις με το ποντικι να νιωσεις τον αερα,δεν προκειται να το καταλαβεις απο κανενα video στο youtube... προσφατα αγορα τον intel 80gb 320 series,και εχω παθει σοκ απο την διαφορα.ολα ανοιγουν αστραπιαια,δεν με νοιαζει να κανω restart,και γενικα δεν περιμενω!δεν υπαρχει ιχνος lag. οσοι ειστε λατρεις της ταχυτητας,ο ssd ειναι μονοδρομος..οσο τουμπανο pc και να φτιαξεις,να τον εχεις στα 6ghz,αν εχει δεινοσαυρο πανω,οτι και να κανεις θα σερνεσε. δες διαφορες με εναν wd 640gb aals. http://www.thelab.gr/1063026048-post2723.html Restart δεν κάνω ποτέ οπότε τέτοια γλύκα δε θα δω. Εκτός αν υπονοείς κάτι για την αξιοπιστία τους Τέλος πάντων, φαίνεται ότι δε μπορώ να παλέψω την τεχνολογία. Μάλλον έχετε δίκιο. Λέτε να πρέπει να προγραμματίσω αγορά SSD μαζί με το επόμενo upgrade; Πόσα θέλουμε είπαμε για 150 GB;
ultraex2005 Μάϊος 23, 2011 #42 Μάϊος 23, 2011 Restart δεν κάνω ποτέ οπότε τέτοια γλύκα δε θα δω. Εκτός αν υπονοείς κάτι για την αξιοπιστία τους Τέλος πάντων, φαίνεται ότι δε μπορώ να παλέψω την τεχνολογία. Μάλλον έχετε δίκιο. Λέτε να πρέπει να προγραμματίσω αγορά SSD μαζί με το επόμενo upgrade; Πόσα θέλουμε είπαμε για 150 GB; και στα ρεσταρτ εκει να δεις δεν παλευεται αυτη η γλυκα:clap: θα κανεις 2-3 μαζωμενα καθε μερα ετσι για πλακα:magic: 2x vertex 2 60 raid 0 Uploaded with ImageShack.us
private Μάϊος 23, 2011 #43 Μάϊος 23, 2011 Επίσης δε μιλάμε για λύση ανεξαρτήτου κόστους. Αλλιώς έχω κάτι ωραία EMC στο μυαλό μου.Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες EMC. Εγώ πάντως που βλέπω ένα EMC πάνω από iSCSI μέσω GbE, πιάνω max 50MB/s.Οι δίσκοι που έχει μέσα το EMC είναι απλοί SATA ή SAS, δε θυμάμαι.
PaNick Μάϊος 23, 2011 #44 Μάϊος 23, 2011 EMC εγώ το βλέπω μέσω πρωτοκόλλου FC (οπτική ίνα) και έχει δίσκους πάλι FC, μηχανικούς, 15000 στροφών. Πουλί που πετάει....Τώρα που μίλησα βέβαια με τον admin μας μου ΄πε ότι η EMC έχει βγάλει και SSD configuration (ακριβό).
Chosen Μάϊος 23, 2011 #45 Μάϊος 23, 2011 "Γέρικο" πουλί που πετάει Ποτέ μην πετάς μια ξεκάρφωτη ορολογία μέσα σε ένα φόρουμ για να τσιμπήσει ο κόσμος, γιατί αν και οι περισσότεροι θα τσιμπήσουμε, πάντα θα υπάρχουν καναδυό που θα ξέρουν τι παίζει. H EMC είναι πολύ αργή και δυσκίνητη σαν εταιρία, το μέλλον λέει Equallogic & Compellent (τώρα που την ακούμπησε και ο Μιχαλάκης με το χρυσό άγγιγμά του). Αλλά το lab μας εδώ έχει κι από τα δυο, πιο ψήνεσαι να αναλύσουμε; Επιστροφή On-topic μιας και δεν κόβω τον OP να διαθέτει τα λεφτά για κανα CX: κάνε ό,τι αναζήτηση θέλεις, οι SSDs μέσα σε ένα χρόνο (2007-2008) ξεπέρασαν τις παιδικές ασθένειές του με τα αργά writes και μέσα σ'έναν χρόνο πάλι (2009-2010) έγιναν mainstream. Στην προκειμένη φάση είναι χρόνια μπροστά στους τελματωμένους από εξέλιξη μηχανικούς δίσκους, σε κάθε τομέα πλην της τιμής, η οποία όμως πέφτει σχεδόν 40-50% κάθε ενάμιση χρόνο. Όταν λέω σε κάθε τομέα, εννοώ επιδόσεις (με τεράστιες διαφορές), φασαρία (μηδέν), θερμοκρασία, βάρος, αντοχή σε κραδασμούς, και πάει λέγοντας. Ακόμα και τα παιχνίδια που παίζεις, όταν οι σκληροί σου με τα 12+ ms response time βρούνε το σημείο που ξεκινάνε τα απαιτούμενα αρχεία, ο SSD θα έχει ήδη αντιγράψει το μισό αρχείο
PaNick Μάϊος 23, 2011 #46 Μάϊος 23, 2011 "Γέρικο" πουλί που πετάει Ποτέ μην πετάς μια ξεκάρφωτη ορολογία μέσα σε ένα φόρουμ για να τσιμπήσει ο κόσμος, γιατί αν και οι περισσότεροι θα τσιμπήσουμε, πάντα θα υπάρχουν καναδυό που θα ξέρουν τι παίζει. H EMC είναι πολύ αργή και δυσκίνητη σαν εταιρία, το μέλλον λέει Equallogic & Compellent (τώρα που την ακούμπησε και ο Μιχαλάκης με το χρυσό άγγιγμά του). Αλλά το lab μας εδώ έχει κι από τα δυο, πιο ψήνεσαι να αναλύσουμε; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάρε-δώσε με EMC παρά μόνο με τα προϊόντα της. Μια αργή και δυσκίνητη εταιρία δε μου λέει κάτι εν γένει μιας και μ΄ ενδιαφέρει το προϊόν που μου πουλάει. 60% του λογισμικού των τραπεζών είναι σε COBOL λες να μην ξέρουν κάτι; Τις Equallogic, Compellent δεν τις ξέρω οπότε δε μπορώ και να τις κρίνω. Οι admins όμως δεν έχουν παράπονο γενικά από την ανταπόκριση της EMC στις ανάγκες μας. Απ΄ την ανάλυση νομίζω δε θα κερδίσετε τίποτα από μένα γιατί δεν είμαι admin. Μη νομίζεις ότι δε μετράμε τις επιδόσεις των εφαρμογών μας όμως και ψωνίζουμε γουρούνι στο σακί. Ειδικά όταν κοστίζουν τόσα λεφτά όσα τα προϊόντα της ΕΜC. Αυτό που μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι ότι δεν "πετάχτηκε", "ξεκάρφωτα". "Ορολογία";
Chosen Μάϊος 23, 2011 #47 Μάϊος 23, 2011 Αυτό που μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι ότι δεν "πετάχτηκε", "ξεκάρφωτα". "Ορολογία"; Καλέ μου άνθρωπε, παίζεις με τις λέξεις. Εδώ μιλάμε για λύσεις της τάξης των 70-300 ευρώ που προσφέρουν αύξηση επιδόσεων επί των μηχανικών δίσκων από 100% πάνω (σειριακές εγγραφές), 600% πάνω (τυχαίες εγγραφές) και μερικές 1.000άδες % πάνω (χρόνος απόκρισης/πρόσβασης). Οι αυξήσεις αυτές είναι minimum (ένας SSD των 400-500 ευρώ πολλαπλασιάζει αυτά τα νούμερα). Όλα τα παραπάνω με ένα ταπεινό SATA interface -> τον βγάζεις από το κουτί, του βάζεις ένα καλώδιο SATA κι ένα SATA power από το τροφοδοτικό σου και πάπαλα. Και συ μας λες για Επίσης δε μιλάμε για λύση ανεξαρτήτου κόστους. Αλλιώς έχω κάτι ωραία EMC στο μυαλό μου. και EMC εγώ το βλέπω μέσω πρωτοκόλλου FC (οπτική ίνα) και έχει δίσκους πάλι FC, μηχανικούς, 15000 στροφών. Πουλί που πετάει. Κατ'αρχάς τα EMC δεν είναι DAS, αλλά SAN, οπότε η οπτική ίνα που αναφέρεις είναι μέσω απλού δικτύου ethernet (FCoE) και δεν καρφώνεται πάνω στο PC σου αλλά περνάει μέσα από 2-3 switches, οπότε για την χρήση που συζητάμε εδώ είναι τραγική ως λύση, καθώς το latency του δικτύου είναι πολύ χειρότερο από αυτό ενός απλού δίσκου. Οπότε ναι, σαφώς και είναι πουλί που πετάει για τις συγκεκριμένες χρήσεις που προορίζεται, αλλά με κόστος n0.000 και n00.000 ευρώ ανά τεμάχιο, μόνο ως "πετάγεται" μπορώ να κρίνω την παρουσία του σε αυτό το θέμα. Επί της ουσίας: όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, και το λειτουργικό και το παιχνίδι χρειάζεται να σηκώσει και να γράψει πολλά αρχεία, μικρά και μεγάλα. Την ανάγνωση των μεγάλων αρχείων ο SSD θα την κάνει το ίδιο καλά με τους σκληρούς σου, αλλά όλα τα υπόλοιπα (από τον εντοπισμό των αρχείων, εώς και την διαχείριση των μικρών αρχείων) ο SSD θα τα φέρει εις πέρας σχεδόν στιγμιαία. Αν έχεις αμφιβολίες μπορεί να πειστείς μέσα από ένα θέμα συζήτησης, αλλά τις αποδείξεις θα τις δεις με τα μάτια σου μόνο όταν δεις έναν SSD σε δράση
Heir of a dying day Μάϊος 23, 2011 Author #48 Μάϊος 23, 2011 ρε παιδια την "προσωρινη μνημη ετεροχρονης εγγραφης" να την εχω enabled ή disabled?
TifoziF1 Μάϊος 23, 2011 #49 Μάϊος 23, 2011 ρε παιδια την "προσωρινη μνημη ετεροχρονης εγγραφης" να την εχω enabled ή disabled? :hehe:ουτε το ένα ούτε το άλλο. Ενεργοποιημένη την έχεις
Heir of a dying day Μάϊος 23, 2011 Author #50 Μάϊος 23, 2011 δεν ειναι ενεργοποιημενη απο deafult,πρεπει να την ενεργοποιησω εγω...τι να κανω?
Sektor Μάϊος 23, 2011 #51 Μάϊος 23, 2011 Αν έχεις αμφιβολίες μπορεί να πειστείς μέσα από ένα θέμα συζήτησης, αλλά τις αποδείξεις θα τις δεις με τα μάτια σου μόνο όταν δεις έναν SSD σε δράση Το ότι κάποιοι δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ SSD και HDD σε ότι Raid και όσους να βάλεις είναι λόγω ζήλιας ή λόγω λειψών γνώσεων κανόνων φυσικής? :...:
Agriculturalist Ιούνιος 6, 2011 #53 Ιούνιος 6, 2011 Μία απορία και από εμένα για τους ssd. Αυτή τη στιγμή έχω 4 δίσκους 250Gb σε raid 10 και θέλω να πάω σε ssd (για το λειτουργικό) για έναν και μόνο λόγο! Τι άλλο βέβαια... ταχύτητα!!! Μία απορία με σταματάει... μήπως κάποια μέρα πάω να ανοίξω τον H/Y και δεν ανοίγει ή αρχίσουμε τις μπλε οθόνες. Μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του. Εννοείται ότι το raid θα παραμείνει ως έχει... θα φύγει μόνο το λειτουργικό από τον raid δίσκο και θα πάει σε α) έναν ssd β) δύο ssd σε διάταξη raid 1 (για ασφάλεια δεδομένων... ή είναι περιττό... ή μήπως μειωθεί η ταχύτητα) Φωτίστε τα σκοτάδια μου (και άλλων φαντάζομαι)
gaig Ιούνιος 7, 2011 #54 Ιούνιος 7, 2011 Μία απορία με σταματάει... μήπως κάποια μέρα πάω να ανοίξω τον H/Y και δεν ανοίγει ή αρχίσουμε τις μπλε οθόνες. Μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του. Δηλαδη νομιζεις οτι οι εκατονταδες χρηστες του thelab που εχουμε ssd, παλευουμε καθε πρωι να βρουμε πώς θα ανοιξουμε τον υπολογιστη ή οτι εχουμε γινει ξαδερφια με τις μπλε οθονες? Βασικα... εγω θελω να ακουσω τί σου ειπε για τους ssd αυτος που συμβουλευτηκες!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.