Jump to content

Αγορα SSD για gaming για καλα loading times

Recommended Posts

Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι πως τα τελευταία 5 χρόνια με 100 € (2 x 160 GB κλασικούς μηχανικούς) έχω αντίστοιχες επιδόσεις με ό,τι SSD σου πουλήσουν σε πολλαπλάσιο κόστος (για την ίδια χωρητικότητα πάντα). Σ΄ αυτά τα λεφτά πρέπει να προσθέσεις και κανά 50ρι για να πάρεις μητρική που να υποστηρίζει RAID-0.

αντιστοιχες επιδοσεις;;;; Σε τι , σε seq. read/write ?

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply
Sustained read/write.

Ανεξαρτήτως μάλιστα ποσοστού πληρότητας δίσκου.

Και που ωφελεί αυτό σε καθημερινή και gaming χρήση ?

Αν νομίζεις ότι συγκρίνεται η αποκρισιμότητα του OS και των προγραμμάτων, και το loading ( pre-loading & streaming ) στα games μεταξύ HDD/HDD-RAID & SSD/SSD-RAID είσαι γελασμένος.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι χαμογελαστό παιδί. Λες να φταίει ο γρήγορος δίσκος;

Έχεις κάποιο επιχείρημα που στηρίζεις την άποψή σου ή να σου γυρίσω ελεύθερα το σχόλιό σου πίσω;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι χαμογελαστό παιδί. Λες να φταίει ο γρήγορος δίσκος;

Έχεις κάποιο επιχείρημα που στηρίζεις την άποψή σου ή να σου γυρίσω ελεύθερα το σχόλιό σου πίσω;

Κάνε ότι κάνει στο video αυτό εδώ ο jax7480 στο setup σου με το γρήγορο HDD-RAID-0.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Eg5DecUcatA]YouTube - ‪Intel X25-E Raid0‬‏[/ame]

http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/rivioudaki-intel-x25-e-slc-ssd-61062.html

βασικα τρεξε τα ιδια benchmarks αμα θες και ποσταρε τα αποτελεσματα μετα...

Μιλάμε για 300 ΕΥΡΩ δίσκο τώρα έτσι; Αστραπή είναι.

270 πριν από 2 χρόνια, τώρα όπως ειπώθηκε ήδη, τις επιδόσεις τις πιάνεις και με ένα κατοστάρικο.

Αλλά μην αλλάζεις θέμα, δε μιλάμε για τα 100 ευρώ, μιλάμε για αυτό το "αντίστοιχες επιδόσεις" αλλά και για το άλλο με το "ανεξαρτήτως πληρότητας δίσκου".

1ον οι αντίστοιχες επιδόσεις ισχύουν μόνο όταν μεταφέρεις πέρα δώθε μεγάλα (500Mb+) αρχεία καθώς σε ο,τιδήποτε άλλο ο ssd μοιράζει σακουλίτσες και 2ον ΚΑΙ ο σκληρός χάνει επιδόσεις με τον καιρό, και ακόμα χειρότερα χάνει επιδόσεις ανάλογα με το σημείο του platter στο οποίο πάει να γράψει η βελόνα.

ναι.Δεν ειπες οτι ειναι ακριβοι/μικροι/ασυμφοροι, αλλα ειπες οτι με ραιδ0 μηχανικων εχεις αντιστοιχες επιδοσεις. Ουτε καν κοντα δε φτανουν οι μηχανικοι, και πλεον το χασμα ειναι αδιανοητο.

PaNick μαλον δεν εχεις ακουμπησει pc με ssd να νιωσεις την γλυκα..μας λες οτι εχεις 2 δισκους 160αρηδες και οτι εχουν ιδιες επιδοσεις..συγγνωμη αλλα εισαι βαθια νυχτωμενος..

να πω οτι ειχες raptor στις 10.000 αντε να πω πανε καπως καλουτσικα,αλλα και παλι οι ssd κανουν τους raptor απλα μουσειακο ειδος.ποσο μαλλον 2 δισκους 5ετιας.....

η διαφορα ειναι χαοτικη απλα.αν δεν παιξεις με το ποντικι να νιωσεις τον αερα,δεν προκειται να το καταλαβεις απο κανενα video στο youtube...

οπως και ενας φιλος μου,ειχε 6gb ram σε x58,και αντι να παρει ssd,προτιμησε να παρει αλλα 6gb,για να εχει 12,και να τρεχουν ολα τα προγραμματα απο την ram...οτι να ναι λεμε..

προσφατα αγορα τον intel 80gb 320 series,και εχω παθει σοκ απο την διαφορα.ολα ανοιγουν αστραπιαια,δεν με νοιαζει να κανω restart,και γενικα δεν περιμενω!δεν υπαρχει ιχνος lag.

οσοι ειστε λατρεις της ταχυτητας,ο ssd ειναι μονοδρομος..οσο τουμπανο pc και να φτιαξεις,να τον εχεις στα 6ghz,αν εχει δεινοσαυρο πανω,οτι και να κανεις θα σερνεσε.

δες διαφορες με εναν wd 640gb aals.

http://www.thelab.gr/1063026048-post2723.html

Παιδιά, οι SSD είναι το μέλλον στις επιδόσεις και όταν γίνουν πιο mainstream (αν δεν είναι ήδη), θα είναι και το μέλλον όλων των σκληρών δίσκων.

Μπορεί με RAID ή/και SCSI/Raptor στις 10Κ/15K στροφές να έχεις καλές επιδόσεις,

αλλά αυτές ήταν για χθες.

Όταν δεις 220 ΜΒ/s από ένα SSD, φαντάσου τι μπορεί να γίνει με RAID.

Όσο για το φίλο που ρωτάει για παιχνίδια η απάντηση είναι ΝΑΙ. Ο SSD θα σου φτιάξει την διάθεση στα teleports του WoW και του L2.

Και τώρα θα διακινδυνέψω να πω κάτι για το οποίο δεν έχω αποδείξεις, απλά το είδα και

εικάζω. Με τόσο bandwidth (220 MB/s) ο firefox φορτώνει στην "ίδια ταχύτητα" (με το μάτι) είτε τον φορτώσεις από τον SSD, είτε είναι cach-αρισμένος (στη RAM).

Δεν έχεις δει το αρχείο του Company of Heroes γι΄ αυτό τα λες αυτά.

Πως το ξέρεις αυτό για το λειτουργικό και τα παιχνίδια;

Πόσο είναι το "μικρό";

Τόσο στα παιχνίδια, όσο και στο λειτουργικό, δεν μεταφέρεται όγκος δεδομένων για να πεις ότι σε ενδιαφέρει το Raid 0 και κατ επέκταση το Seq Write or Read.

Τόσο στα παιχνίδια, όσο και στο λειτουργικό, δεν μεταφέρεται όγκος δεδομένων για να πεις ότι σε ενδιαφέρει το Raid 0 και κατ επέκταση το Seq Write or Read.

Χμ, το θέμα είναι ότι σε κάποια παιχνίδια που έχουν την έννοια του teleport :) χρειάζεται να φορτώσει κάποια πράγματα από το δίσκο για να σου δείξει το "νέο" μέρος προορισμού. Συνεπώς, θέλεις να φορτώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Και στο φόρτωμα του ΛΣ έχω δει αρκετή διαφορά με τον SSD.

Όσον αφορά το SEQ R/W που αναφέρεις, στο SSD δε σε απασχολεί. Αυτά είναι για περιστρεφόμενους με κεφαλή

που βολεύει τα δεδομένα να είναι σειριακά. Ο SSD διαβάζει το ίδιο γρήγορα.

Και στον Vertex 2 60GB των 109 ευρώ δεν πιάνεις πάλι τίποτα.

Ούτε και στον X25-V 40GB των 60-70 ευρώ επίσης.

Μισό λεπτό. Εδώ μιλάγαμε για 320 GB χωρητικότητα έτσι δεν είναι; Ικανή να χωρέσει λειτουργικό και παιχνίδια.

Επίσης δε μιλάμε για λύση ανεξαρτήτου κόστους. Αλλιώς έχω κάτι ωραία EMC στο μυαλό μου.

Νομίζω ότι αναφερόμαστε σε διαφορετικά παιχνίδια.

Total war, Company of Heroes και Battlefield που παίζω εγώ, φορτώνονται GBs. Στο δικό μου θέλει χρόνους λεπτού για να φορτώσει.

Όσο για το λειτουργικό, αυτό έχει να κάνει με τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο καθένας στην καθημερινότητα του. To visual studio θέλει εκατοντάδες MB βιβλιοθηκών για να κάνει compile ακόμα και απλά προγράμματα. Αντίστοιχα και η Oracle.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.